🍃🌹قَالَ علیه السلام لَمّا سَمِعَ قَولَ الخَوَارِجِ لَا حُکمَ إِلّا لِلّهِ کَلِمَةُ حَقّ یُرَادُ بِهَا بَاطِلٌ
🍃🌹موقعی که حضرت یعقوب فرزندان خود را بسوی مصر اعزام داشت به آنان گفت برای مصون بودن از چشم زخم از یک دروازه وارد نشوید. شما ظاهر را رعایت کنید ولی من خواسته خدا را نمی دانم. حکم، قضاوت و قدرت مخصوص خداست. یعقوب برای اینکه به فرزندانش بفهماند که نباید از خواسته خدا غافل بود گفت: حکم مخصوص خداست. آنگاه که علی (علیه السلام) در داستان صفین ناگزیر شد قضاوت و حکم ابوموسی اشعری و عمرو بن عاص را بپذیرد وقتی نتیجه قضاوت به ضرر علی (علیه السلام) درآمد آنانکه مخالف قضاوت ابوموسی و عمرو بن عاص بودند و به طرفداران این انتخاب که امام (علیه السلام) را تحت فشار قرار داده بودند که انتخاب را بپذیر به اعتراض برخاستند. موافقین و مخالفین قضاوت به جان یکدیگر افتادند در نتیجه جبهه جدیدی به وجود آمد بنام خوارج و شعارشان این کلمه بود: (لا حکم الالله): قضاوت و حکومت مخصوص خداست. همان جمله ای که حضرت یعقوب به فرزندانش به خدا توجه کنند ولی مخالفین علی (علیه السلام) با این شعار، می خواستند آن حضرت را محکوم کنند که قبول قضاوت (که از روی ناچاری بوده) خلاف شرع بوده و علی (علیه السلام) (العیاذ بالله) کافر شده است. امام علی (علیه السلام) شعار آنها را که شنید فرمود: (مطلب حقی است (که یعقوب در مورد خود صحیح فرمود) ولی اینان برای مقصد باطل به کار می برند و می گویند تمام قضاوتها و قبول آن باطل است چون حکم مخصوص خداست در صورتی که حکم مخصوص خدا نیست بشر هم اراده دارد.
📙شرح#حکمت_198
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص202
🔶 @Nahj_Et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام شعری در مدح حضرت علی علیه السلام سروده خودم
سلام علیکم لطف کنید شعر را با همین لینک ناشناس همراه با اسمتون بفرستید اگر مناسب بود حتما در کانال قرار میدهیم
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🌱شرح حکمت 199
🌱🌼امام (علیه السلام) درباره ی اوباش فرمود: مهنه: پیشه و صنعت- بقیه مطالب واضح است، (آنان افرادی هسند که اگر جمع شوند غلبه یابند، و چون پراکنده شوند، شناخته نمی شوند). بعضی گفته اند که امام (علیه السلام) فرمود: آنان کسانی هستند که اگر جمع شوند زیانبخشند و هرگاه پراکنده باشند، سودمندند گفتند: زیان اجتماعشان را می دانیم اما سود پراکنده بودنشان چیست؟ فرمود: پیشه وران سر کارشان برمی گردند و مردم از آنها بهره مند می شوند، چنان که بنا، سر ساختمان و بافنده به کارگاه، و نانوا به مغازه ی نانوایی برمی گردد.
📙شرح#حکمت_199
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص203
🔶 @Nahj_Et
🔹قَالَ علیه السلام وَ أُتِیَ بِجَانٍ وَ مَعَهُ غَوغَاءُ فَقَالَ لَا مَرحَباً بِوُجُوهٍ لَا تُرَی إِلّا عِندَ کُلّ سَوأَةٍ
🔹امام (علیه السلام) فرمود: (در حالی که جنایتکاری را آوردند و اوباش هم دور او را گرفته بودند) (خوش مباد چهره هایی که جز هنگام وقوع تبهکاریها دیده نمی شوند). یعنی هیچگاه به صورت دسته جمعی دیده نمی شوند زیرا توده ی مردم غالبا جز در چنین مواردی جمع نمی شوند چه آن که سخن گوینده به اغلب حالات متوجه است. سوءه بر وزن فعله از ریشه ی سوء است.
📙شرح#حکمت_200
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص204
🔶 @Nahj_Et
❤️امام علی علیه السلام:
📜وَ اللّهِ لَوْ أُعْطِیتُ الاَْقَالِیمَ السَّبْعَةَ بِمَا تَحْتَ أَفْلاَکِهَا،عَلَى أَنْ أَعْصِیَ اللّهَ فِی نَمْلَة أَسْلُبُهَا جُلْبَ شَعِیرَة مَا فَعَلْتُهُ.
💬به خدا قسم اگر آسمانها و زمین را به من بدهند تا پوست دانهای جو را به ستم از مورچهای بگیرم هرگز چنین نخواهم کرد.
📚نهج البلاغه،#خطبه_222
🔶 @Nahj_Et
🍃🌹قَالَ علیه السلام إِنّ مَعَ کُلّ إِنسَانٍ مَلَکَینِ یَحفَظَانِهِ فَإِذَا جَاءَ القَدَرُ خَلّیَا بَینَهُ وَ بَینَهُ وَ إِنّ الأَجَلَ جُنّةٌ حَصِینَةٌ
🍃🌹با هر کس دو فرشته است که از او نگهبانی می کنند، پس هرگاه مقدری نازل شود او را به حال خود می گذارند و براستی مرگ سپر محکمی است). یعنی وقتی مرگ او مطابق قضای الهی مقدر گردد چنان که در این آیه مبارکه آمده است: و یرسل علیکم حفظه حتی اذا جاء احدکم الموت. کلمه ی جنه (سپر) را با صفت استوار و محکم استعاره برای مرگ آورده است که ما توضیح آن را در تفسیر جمله ی (و ان علی من الله جنه حصینه) قبلا توضیح دادیم.
📙شرح#حکمت_201
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص205
🔶 @Nahj_Et
حکمت 145 نهج البلاغه.mp3
1.94M
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر #حکمت_145(کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین #محمدی_شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
💢نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔶 @Nahj_Et
💠قَالَ علیه السلام وَ قَد قَالَ لَهُ طَلحَةُ وَ الزّبَیرُ نُبَایِعُکَ عَلَی أَنّا شُرَکَاؤُکَ فِی هَذَا الأَمرِ لَا وَ لَکِنّکُمَا شَرِیکَانِ فِی القُوّةِ وَ الِاستِعَانَةِ وَ عَونَانِ عَلَی العَجزِ وَ الأَوَدِ
💠امام (علیه السلام) وقتی که طلحه و زبیر پیشنهاد کردند که ما با تو بیعت می کنیم باین شرط که در امر خلافت با تو شریک باشیم- فرمود: اود: کجی، انحراف، نااستواری، (نه ولی در کمک و یاوری شریک باشید و در مواقع ناتوانی و نااستواری کمک کنید). عبارت: (و عونان علی العجز و الاود) یعنی بر دفع آنچه از طرف خود آنها و یا حالت وجودی آنها پیش می آید، زیرا کلمه ی علی مفید حالت و کیفیت است.
📙شرح#حکمت_202
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص206
🔶 @Nahj_Et
🪐وَالْمَرْءُ أَحْفَظُ لِسِرِّهِ
🟤انسان اسرار خويش را (بهتر از هر کس ديگر) نگهدارى مى کند
✍زيرا انسان، نسبت به اسرار خود از همه دلسوزتر است، چون افشاى آنها گاه موجب ضرر و زيان و گاه سبب آبرو ريزى و هتک حيثيت او مى شود در حالى که ديگران از افشاى سر او ممکن است هيچ آسيبى نبينند، بنابراين اگر مى خواهد اسرارش محفوظ شود بايد در صندوق سينه خود آن را محکم نگه دارد، همان گونه که در کلمات قصار امام(عليه السلام) آمده است «صَدْرُ الْعاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ; سينه انسان خردمند صندوق اسرار اوست
📙#نامه_31
🔶 @Nahj_Et