فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒یادآوری امام در مورد مکر و فریب شامیان در گرماگرم جنگ
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_122/ قسمت4
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
سیدرضى(ره)
او كه خود همت به جمع آورى این اثر سترگ گماشته و با نهج البلاغه جاودانه شده و همچون قطره اى كه خود دریا شده مى نویسد: جویندگان و سود برندگان از آن زیاد است و این به دلیل گران سنگى و قدر و منزلت این كتاب در فراهم داشتن شگفتى هاى سخن ورى و زبان آورى اوست.(1)
سیدرضى(ره) باز هم مى نویسد :
بعد از قرآن و بیانات پیامبر اكرم (ص) هر كلام و خطبه و مقاله اى را كه خواندم و شنیدم توانستم با آن رقابت كنم و بهتر از ان یا همانندش را بگویم مگر كلمات امیرالمؤمنین على ع را كه هرچه كوشیدم توانایى رقابت با آن را در خود نیافتم.
📙پی نوشت ها:
1- استادى، رضا، بحثى كوتاه پیرامون مدارك نهج البلاغه، بنیاد نهج البلاغه، تهران، 1362 .
2- محمد امین النواوى: جولات اسلامیه، بیروت، 1980، چ 3، ص 99 .
🔶 @Nahj_Et
🍃وَ عَجِبْتُ لِمَنْ أَنْكَرَ النَّشْأَةَ الْأُخْرَى وَ هُوَ يَرَى النَّشْأَةَ الْأُولَى
⚡️ترجمه :
و تعجب مى کنم از کسى که جهان دیگر را انکار مى کند در حالى که این جهان را مى بیند.
🔴 در این دنیا صحنه هاى معاد و زندگى پس از مرگ پیوسته دیده مى شود;
درختان در فصل زمستان مى میرند یا حالتى شبیه به مرگ دارند،
هنگامى که باد بهارى مى وزد و قطرات حیات بخش بارانِ بهار فرو مى افتد، تولد تازه اى پیدا مى کنند و آثار حیات همه جا نمایان مى شود.
بعد از شش ماه، فصل پاییز که شبیه خزان عمر است، فرا مى رسد و بار دیگر دوران مرگ، و سپس حیات تکرار مى شود.
این صحنه را بارها و بارها در عمر خود دیده ایم و بازگشت به زندگى پس از مرگ را آزموده ایم. پس چرا معاد را فراموش کرده ایم؟
#حکمت_126
🔶 @Nahj_Et
انسان باید حق مدار و حق محور باشد / روز قیامت روز حساب است نه روز عمل / دنیای کنونی مبتلا به فراموشی است و لذا جریان غزه، بشریت را تکان نمی دهد
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته پنج شنبه هجدهم آبان 1402 در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه بیان داشتند: کلمه حکیمانه و نورانی نهج البلاغه جمله 121 این است: «قال علیه السلام: شَتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ»؛ فرمود برخی از عمل ها لذتش زودگذر است ولی تبعات تلخ او ماندنی است و برخی از اعمال اند که رنجشان زودگذر است ولی گنجشان و آثارشان می ماند...
🔹 روز قیامت روز حساب است نه روز عمل، می فرماید به اینکه درست است که عمل ها فرق می کند عامل ها فرق می کند اهداف فرق می کند ولی خطوط کلی حاکم بر عمل یکی است و آن این است که هر عملی را با حق می سنجند. اصلش را فرمود دنیا مزرعه آخرت است، دنیا تجارت خانه است بعضی بهره می برند بعضی زیان می کنند. این سوددهی و زیان بردن این بهره وری و محروم شدن روی میزان و معیاری است. تشخیص آن معیار سخت است. فرمود در قیامت آن میزان و ترازو را ما نصب می کنیم.
🔹 هر چیزی حسابی دارد کتابی دارد. اگر دنیا با این روش کنونی پیش برود، نتیجه اش همین جنگ غزه است. اصلاً هیچ خبری از انسانیت نیست. هیچ! یک کمی بوی انسانیت هم در اینها نیست. این است که دین فرمود ما حرف تازه آوردیم که اینها را شما نمی فهمید. فرمود ما یک چیزهایی تازه آوردیم که اصلاً در فکر بشر نیست. چه آوردیم؟
گفتیم در درون شما یک غده بدخیمی است که مزاحم شماست. کدام علم می تواند این را کشف بکند؟ شما یک دشمن درونی دارید و این غده بدخیم است و این می خواهد حیات ما را از بین ببرد، سعادت ما را از بین ببرد، ما را به سوخت و سوز گرفتار کند. فرمود هوی و هوس شما بالاخره شما را به کشتن می دهد به هلاکت می دهد گرفتار این و آن می کند.
🔹 ائمه(علیهم السلام) به ما آموختند که شما حق مدار و حق محور باشید، عمده آن است که ما اگر حق شناس باشیم علماً، می شویم محقق، عملاً می شویم متحقق، آن وقت در حسابرسی راحت هستیم نه بیراهه می رویم نه راه کسی را می بندیم. دنیای کنونی براساس آیه سوره مبارکه «جاثیه» مبتلا به فراموشی است. کسانی که مانند کفار می گویند ﴿وَ قالُوا ما هِيَ إِلاَّ حَیاتُنَا الدُّنْیا﴾یک؛ ﴿نَمُوتُ وَ نَحْیا﴾دو و ﴿وَ ما يُهْلِكُنا إِلاَّ الدَّهْر﴾ سه؛ دنیا پیش اینها بدون آخرت است، مرگ و حیات است بدون اعطای مرگ و حیات و پایان کارش هم نیستی است! لذا شما ببینید جریان #غزه و امثال غزه اصلاً اینها را تکان نمی دهد. اینها مثل اینکه روی یک مشت خاک توپ می ریزند همین!
مطالعه بیشتر:
https://news.esra.ir/fa/w/2028135
آیت الله العظمی#جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1402/08/18
🔶 @Nahj_Et
🍃قَالَ علیه السلام إِذَا أَقبَلَتِ الدّنیَا عَلَی أَحَدٍ أَعَارَتهُ مَحَاسِنَ غَیرِهِ وَ إِذَا أَدبَرَت عَنهُ سَلَبَتهُ مَحَاسِنَ نَفسِهِ
🌼امام علیه السلام (در نکوهش دنیا) فرموده است: هر گاه دنیا به گروهی رو آورد نیکوئیهای دیگران را به ایشان به عاریه (نسبت) دهد، و هر گاه از آنها پشت گرداند نیکوئیهاشان را از آنان می گیرد (چون کسی توانگر شود و به جائی برسد دنیاپرستان نیکوئیها به او بندند، و اگر ناتوان و بینوا گردد کمالاتش را هم از یاد می برند)
📙شرح#حکمت_9
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص14 فیض الاسلام
🔶 @Nahj_Et
🕊امام على عليه السلام :
تَعاهَدوا اَمْرَ الصَّلاةِ وَ حافِظوا عَلَيهَا وَ اسْتَـكْثِرُوا مِنْها وَ تَقَرَّبُوا بِها، فَاِنَّها كانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنينَ كِتابا مَوْقوتا، اَ لا تَسْمَعونَ اِلى جَوابِ اَهْلِ النّارِ حينَ سُئِلُوا «ما سَلَـكَـكُمْ فى سَقَرَ * قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلّينَ»؟!
👌 امام على عليه السلام :
مراقب نماز باشيد و آن را پاس بداريد و بسيار به جاى آوريد و به وسيله آن به خدا تقرّب جوييد؛ زيرا نماز در وقت هايى تعيين شده، بر مؤمنانْ واجب شده است. آيا پاسخ دوزخيان را نمى شنويد كه وقتى از آنها پرسيده مى شود: «چه چيز شما را به دوزخ وارد ساخت؟» مى گويند: «ما از نمازگزاران نبوديم»؟!
📘نهج البلاغه، از #خطبه_199
🔶 @Nahj_Et
امیرالمومنین علی السلام درباره تاخیر جنگ با شامیان فرمودند:
🌺أمَّا قَوْلُکُمْ: أَکُلَّ ذلِکَ کَرَاهِیَةَ الْمَوْتِ؟ فَوَاللهِ مَا أُبَالِی، دَخَلْتُ إِلَى الْمَوْتِ أَوْ خَرَجَ الْمَوْتَ إِلَیَّ. وَ أَمَّا قَوْلُکُمْ شَکّاً فی أَهْلِ الشَّامِ! فَوَاللهِ مَا دَفَعْتُ الْحَرْبَ یَوْماً إِلاَّ وَ أَنَا أَطْمَعُ أَنْ تَلْحَقَ بِی طَائِفَةٌ فَتَهْتَدِیَ بِی، وَ تَعْشُوَ إِلى ضَوْئِی، وَ ذلِکَ أَحَبُّ إِلَىَّ مِنْ أَنْ أَقْتُلَهَا عَلَى ضَلالِهَا وَ إِنْ کَانَتْ تَبُوءُ بِآثَامِهَا🌺
🍃اما اين که مى گوييد: «تأخير در جنگ به خاطر ناخشنودى از مرگ است» به خدا سوگند باک ندارم از اين که من به سوى مرگ بروم يا مرگ به سوى من آيد.
و اما اين که مى گوييد: «تأخير در جنگ بسبب اين است که من در مبارزه با شاميان ترديد دارم» به خدا سوگند (اين تصوّر باطل و خيال خامى است) من اگر هر روز جنگ را به تأخير مى اندازم به خاطر آن است که اميدوارم گروهى از آنان به ما بپيوندند و هدايت شوند و در لابه لاى تاريکى ها پرتوى از نور مرا ببينند و به سوى من آيند. و اين براى من بهتر است از کشتن آنها در حالى که گمراهند، هر چند در اين صورت نيز گرفتار گناهان خويشتن مى شوند (و من مسؤول بدبختى آنها نيستم).
📚نهج البلاغه #خطبه_55
🔶 @Nahj_Et
امیر المومنین علی علیه السلام فرمودند:
🌸فَوَاللهِ لَوْ حَنَنْتُمْ حَنِینَ الْوُلَّهِ الْعِجَالِ وَدَعَوْتُمْ بِهَدِیلِ الْحَمَامِ وَجَأَرْتُمْ جُؤَارَ مُتَبَتِّلِی الرُّهْبَانِ وَ خَرَجْتُمْ إِلَى اللهِ مِنَ الاَْمْوَالِ وَالاَْوْلاَدِ الْتِمَاسَ الْقُرْبَةِ إِلَیْهِ فِی ارْتِفَاعِ دَرَجَة عِنْدَهُ أَو غُفْرَانِ سَیِّئَة أَحْصَتْهَا کُتُبُهُ وَ حَفِظَتْهَا رُسُلُهُ لَکَانَ قَلِیلا فَیَما أَرْجُو لَکُم مِنْ ثَوَابِهِ وَ أَخَافُ عَلَیْکُمْ مِنْ عِقَابِهِ🌸
🍀به خدا سوگند! اگر همانند شترانى که بچه هاى خود را از دست داده اند، ناله سر دهيد و همچون کبوتران نوحه گرى کنيد و بمانند راهبان تارک دنيا، زارى نماييد و دست از اموال و فرزندان بکشيد تا به قرب الهى و مقامات بالاى نزد او و آمرزش گناهانى که کاتبان الهى آن را ثبت کرده اند و رسولان او آن را نگهدارى مى کنند دست يابيد، (همه اينها) در برابر ثوابى که من براى شما انتظار دارم و عقوبتى که از آن بر شما بيمناکم بسيار کم و ناچيز است.
📚نهج البلاغه بخشی از #خطبه_52
🔶 @Nahj_Et
✅ما هم چون یوسف (ع) ، فکر کنیم❗️
🌿زمانی که زلیخا حضرت یوسف (ع) را طلبید و درها را به روی او بست و ایشان را به گناه دعوت نمود،
🌱 با تعجب به اطرافش نگاه کرد و پارچه ای را روی بتی که در گوشه اتاق بود انداخت؛
🍀یوسف (ع) فرمود: چه کردی؟ گفت: از این بت حیا می کنم، صورت بت خود را پوشاندم که من و تو را در حال گناه نبیند.
☘️یوسف (ع) فرمود: تو چشمان خدایت را با پارچه ای پوشاندی
ولی من چگونه چشمان خدایم را بپوشانم در حالی که مرا می بیند و به آشکار و نهانم داناست.
آری!
🔹ز نافرمانی دادار سبحان
🔸بپرهیزید هم در حال پنهان
🔹کسی که شاهد است و هرچه بیند
🔸به حکم داوری هم او نشیند
🌴امير المؤمنين علي عليه السلام در کلام نورانی می فرماید:
اِتَّقُوا مَعاصِيَ اللهِ فِی الخَلَواتِ فَإنَّ الشّاهِدَ هُوَ الحاكِمُ ؛
🌴از گناهان پنهانى بپرهيزيد كه آن كه شاهد است، همو داور است .
📚نهج البلاغه #حکمت_324
🔶 @Nahj_Et