📌 درگذشت آیت الله مرتضی طالقانی
🔹مرتضی طالقانی در سال ۱۲۳۶ دیده به جهان گشود. پدرش در همان آغاز کودکی او را به مکتب خانه فرستاد و کتاب های فارسی و قرآن مجید و بعضی از کتاب های عربی را فراگرفت. او پس از مدتی از زادگاهش طالقان، هجرت کرد و به سوی تهران رهسپار شد.
🔸در این شهر با کمال جدیت شروع به تحصیل نمود و مقدمات را نزد استادان فن فراگرفت و هفت سال در تهران از محضر بزرگان بهره مند شد. سپس تصمیم گرفت به اصفهان مهاجرت کند. پس از مدتی نیز در ۳۳ سالگی، به سوی حوزه نجف رهسپار شد.
🔹با تلاش بسیار، همراه با استعداد ذاتی و داشتن تقدس و تقوا در جایگاه بلندی از دانش های حوزوی قرار گرفت و در پی آن، گروه زیادی از طلاب و فضلای نجف، به گرد شمع وجودش حلقه زدند.
🔸آثار متنی که دانشوران و شاگردانش در ترجمه او نوشتهاند بیشتر تعلیقه و حاشیه بر کتابهای مختلف است، مانند: «شرح لمعه»، «رسائل شیخ انصاری»، «صحیفه سجادیه»، «نهج البلاغه» و ... . وی در ۶ دی ۱۳۲۲ در ۸۹ سالگی، در نجف درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۶
#مرتضی_طالقانی
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ریل
🔉 #نواهنگ | چی بگم از حال دلم؟!
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
👤 شاعر: سید علی کاظمینسب
♾ مشاهده و دریافت با کیفیتهای مختلف
🎵 فایل صوتی قطعه
🖌 متن شعر
🎬 تنظیم: علی افسری
🎵 نسخۀ #استودیویی
🎞 تهیه شده در رسانهٔ هیأت ثارالله (ع) رشت
✨ #امام_حسین_ع
🇮🇷 کانالرسمیحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
❇️ سِرّ فرستادن صلوات بر اهل بیت علیهم السلام قبل و بعد از دعاها
☑️ آیت الله جوادی آملی:
▫️ در اين دعای اهل ثغور كه مرزداران را حضرت دعا ميكند، اول ميفرمايد كه چون خاصيت دعا وقتي دعا مؤثر است كه قبلش يا بعدش درود بر اهلبيت عصمت و طهارت بر محمد و آل محمد باشد(۱).
اين در نهج البلاغه هم هست كه اگر خواستيد دعايتان مستجاب بشود، اول بر اهل بيت عصمت و طهارت درود بفرستيد(۲).
سيدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبايي (رضوان الله عليه) ميفرمودند:
🔸 «سرّش اين است كه وقتي انسان از خداي سبحان صلاه و صلوات بر اهلبيت ميخواهد يعني رحمت. رحمت وقتي بر اينها تنزل كرد، ريزش كرد، به ساير مخلوقين ميرسد؛ و اگر بخواهد رحمت به ديگران برسد اول بايد به اينها برسد تا به ديگران برسد؛
لذا انسان براي اجابت دعا شايسته است اول درود بفرستد يعني صلوات بفرستد. نه درود به معناي سلام.»
⬅️ درس تفسیر آیتالله عبدالله جوادیآملی
🗓 ۱۳۶۳/۰۹/۱۸
https://eshia.ir/feqh/archive/text/javadi/tafsir/63/630918/
(۱). اصول كافي، ج2، ص491.
(۲). نهج البلاغه، حكمت 361؛ قال (ع) إذا كانت لك إلي الله سبحانه حاجة فابدَأْ بِمَسْألة الصَّلاةِ علي رسولِهِ(ص) ثم سَل حاجتك فان الله أكرَمُ مِن أن يُسْأل حاجَتين فيقض إحداهُما و يمنع الأُخرى.
🏷 #دعا #صلوات #اهل_بیت (ع)
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
▫️أَلاَ وَإنَّ اللِّسَانَ الصَّالِحَ يَجْعَلُهُ اللهُ تَعَالَى لِلْمَرْءِ فِي النّاسِ، خَيْرٌ لَهُ مِنَ الْمَالِ يُورِثُهُ مَنْ لاَ يَحْمَدُهُ
🟠آگاه باشيد نام نيکى که خداوند پس از درگذشت انسان براى او در ميان مردم قرار مى دهد، بهتر از مالى است که انسان آن را به ارث براى کسانى مى گذارد که هرگز سپاسش را نمى گويند !
✍بسيارى از مردم، به خاطر عشق و علاقه اى که به فرزندان و همسران خود دارند، تلاش فراوانى براى تأمين آينده آنان مى کنند و بخش عظيمى از عمر خودرا در اين راه مصرف مى کنند، وگاه حلال و حرام را به هم مى آميزند، ولى از اين نکته غافلند که تجربه ها و مشاهده ها نشان داده کمتر وارثى گذشتگان خويش را به خاطر ارثى که براى او گذارده اند، ستايش کرده باشد، بلکه غالباً اين اموال سرچشمه اختلافات و کشمکش ها مى شود چرا که هر که مى خواهد سهم بيشتر را به خود اختصاص دهد، تا آن جا که گفته اند : «مرگ غنى آغاز جنگ وارث است.و گاه در اين جرّ و بحث ها، ميراث گذارنده را دشنام مى دهند و ملامت مى کنند که چرا آنها را گرفتار اين دردسرها کرد.ولى اگر انسان در حال حيات حدّ اقل، بخشى از اموال خودرا به صورت صدقات جاريه و خدمات انسانى و فرهنگى به جامعه تحويل دهد نام نيک او در ميان مردم باقى خواهد ماند، و همواره به ياد او هستند و تقاضاى غفران پروردگار، براى او مى کنند، اين پاداشى است که در دنيا دارند و پاداش آخرت آنها ناگفته
📘#خطبه_120
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🌖ضد تربیتترین عمل در قرآن
🎙دکتر محمدعلی انصاری
🔶 @Nahj_Et
مراقبت دقیق از کارگزاران
▫️ثُمَّ انْظُرْ فِي أُمُورِ عُمَّالِکَ فَاسْتَعْمِلْهُمُ اخْتِبَاراً، وَلاَ تُوَلِّهِمْ مُحَابَاةً وَأَثَرَةً، فَإِنَّهُمَا جِمَاعٌ مِنْ شُعَبِ الْجَوْرِ وَالْخِيَانَةِ
🔹سپس در امور مربوط به کارگزارنت دقت کن و آنها را با آزمون و امتحان و نه از روى «تمايلات شخصى» و «استبداد و خودرأيى» به کار گير زيرا اين دو کانونى از شعب ظلم و خيانت اند.
✍شک نيست که زمامداران بدون همکارى کارگزارانشان نمى توانند کارى انجام دهند. چنانچه اين کارگزاران افرادى صالح و سالم باشند، امور مملکت بر محور صحيح مى چرخد وگرنه در همه جا فساد و ظلم و جور آشکار مى گردد.
امام در اينجا معيار انتخاب آنها را آزمايش و امتحان قرار داده و مالک اشتر را به شدت از اينکه معيار رابطه ها ـ و نه ضابطه ها ـ حاکم گردد و بدون مشورت آنها گزينش شوند برحذر مى دارد و تصريح مى کند که انتخاب بدون مشورت و يا با تمايلات شخصى مجموعه اى از شاخه هاى جور و خيانت را به وجود مى آورد.
📘#نامه_53
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹امام شناسی در نهج البلاغه
🔵 حق طلبی و شجاعت امیرالمؤمنین
💠 به خدا سوگند من در دنباله آن سپاه بودم، (سپاه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم) ، تا باطل شکست خورد و عقب نشست و همه رهبری اسلام را فرمانبردار شدند، در اين راه هرگز ناتوان نشدم و نترسيدم و خيانت نکردم و سُستی در من راه نيافت. به خدا سوگند، درون باطل را می شکافم تا حق را از پهلويش بيرون کشم.
📒 نهج البلاغه ، خطبه ۱۰۴
🔶 @Nahj_Et
🔴 زیارت امام زمان علیه السلام در روز #جمعه
🔵 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخآئِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَيوةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّي اللهُ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الاَْمْرِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يامَوْلايَ، اَنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ وَاُخْريكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ، وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلي يَدَيْكَ، وَاَسْئَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ يَجْعَلَني مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلي اَعْدآئِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيآئِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، َالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالاِْجارَةِ، فَاَضِفْني وَ اَجِرْني، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
#امام_زمان
🔶 @Nahj_Et
[ دانشنامه امام علی علیه السلام ]
📙معرفی کتاب👇
دانشنامه امام علی (ع)»
«دانشنامه امام علی (ع)» با تلاش جمعی از محققین یکی از قویترین پروژههای پژوهشی در موضوع سیره و تاریخ را « دانشنامه امام علی علیه السلام» است که دایرةالمعارفی است موضوعی درباره شخصیت، سیره عملی و اندیشههای حضرتش. این اثر شامل یکصد و سی مدخل اصلی و حدود سه هزار مدخل فرعی است که با همکاری بیش از دویست تن از اساتید و پژوهشگران برجسته حوزه و دانشگاه تألیف شده است. کتاب در ده موضوع کلان سامان یافته است که عبارتند از: حکمت و معرفت، مبدأ و معاد، نبوت و امامت، اخلاق و سلوک، حقوق، سیاست، اقتصاد، تاریخ، سیره، مرجع شناسی. در هر جلد از این کتاب که یک موضوع را به خود اختصاص داده است، مقالات پژوهشی متعددی توسط اندیشمندان اسلامی ارائه شده که به مسألهای مبنایی و اساسی در آن موضوع پرداخته است.
🔶 @Nahj_Et
📌کشتار وحشیانه مردم قزوین توسط رژیم طاغوت در سال ۱۳۵۷ شمسی
🔹اوجگیری نهضت اسلامی و انجام تظاهرات سراسری در تمامی شهرهای ایران به ویژه در چند ماه آخر حاكمیت رژیم شاهنشانی، باعث شد تا در بسیاری از شهرها، این راهپیماییها با دخالت مأموران حكومت نظامی و كشتار مردم بیگناه، به خاك و خون كشیده شود.
🔸 در قزوین نیز این وضعیت ادامه داشت و مردم خشمگین، علاوه بر راهپیمایی، به تشییع جنازه شهدا میپرداختند و در طی آن، مراتب انزجار خود را از جنایات رژیم پهلوی اعلام میكردند.
🔸در این میان در روز هفتم دی ماه ۱۳۵۷، مأموران انتظامی به سوی مردم شلیك كردند و بیست نفر از هموطنان را به شهادت رساندند.
🔹از این رو، تشییع جنازه شهدای حوادث هفتم دی، در فردای آن روز باحضور هزاران نفر از مردم معترضِ قزوین انجام گرفت كه این مراسم نیز با هجوم مأموران به مردم، به خاک و خون كشیده شد.
🔸قتل عام مردم در شهرهای مختلف كشور در نهایت باعث اتحاد بیشتر آحاد ملت برای سرنگونی رژیم پوسیده شاهنشاهی گردید و در كمتر از یك ماه و نیم بعد، بهار آزادی را برای ایران به ارمغان آورد.
#تقویم_تاریخ
#دی_۷
#کشتار_مردم_قزوین
🔶 @Nahj_Et
😊 بچه ها وقتی بچّههای بیادب، حرف بد میزنند، اگر به آنها بیتوجّه باشیم و جوابشان را ندهیم، ساکت میشوند.امام علی علیه السلام می فرمایند :
💬 🌿 الْحِلْمُ فِدَامُ السَّفِیهِ 🌿
بردبارى نادان را از دشنام دادن (یاوهگویی)، باز میدارد.
🔰برگرفته از حکمت ۲۱۱ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 زمانی که جای مرا خالی دیدید، مرا خواهید شناخت
📌 نهجالبلاغه/ خطبه149/ قسمت10 از 11 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_149
🔶 @Nahj_Et
[ علی در کلام علی (علیه السلام) ]
📙معرفی کتاب👇
کتاب علی در کلام علی علیه السلام را انتشارات بهار دلها منتشر کرده است .نویسنده با استفاده از کلمات حضرت امیرالمومنین در نهج البلاغه و یا سایر کتب به معرفی شخصیت والای حضرت پرداخته است.
▫️نویسنده: حجت الاسلام قدرت الله ابراهیمی
گزیده✂️کتاب
امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود : همه یاران پیامبرصلی الله علیه وآله اینگونه نبودند که از او بپرسند و درخواست فهم و دانش کنند ; بلکه دوست داشتند که عربی بادیه نشین یا غریبه ای بیاید و از آن حضرت پرسش کند و آنان بشنوند اما من هیچ پرسشی از فکرم نمی گذشت مگر آنکه از آن حضرت می پرسیدم و آن را به حافظه می سپردم. امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: من شب و روز نزد پیامبر خدا می رفتم , اگر سوالی داشتم پاسخ می داد و اگر ساکت می ماندم, او آغاز به سخن می کرد و هر آیه ای که بر او نازل شد قرائتش کردم و تفسیر و تاویلش را دانستم . دعا کرد که هیچ یک از آموخته هایش را در حلال و حرام و امر و نهی و طاعت و معصیت فراموش نکنم و نکردم. او دستش را بر سینه ام نهاد و فرمود : خدایا قلبش را از علم و فهم و حکمت و نور آکنده ساز .سپس به من فرمود: پروردگار به من خبر داد که دعایم را در حق تو اجابت کرد.
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_خطبه_۹۰_جلسه_۱_(اشباح).mp3
9.23M
شرح خطبه ۹۰ جلسه اول
نور عشق و معرفت حاصل از اسماء الحسنی
۱- خداوند را با چشم سر نمیشود دید ، ولی با چشم دل میشود درک کرد
وَ الرَّادِعُ أَنَاسِيَّ الْأَبْصَارِ عَنْ أَنْ تَنَالَهُ أَوْ تُدْرِكَهُ
۲- حمد او گویم که جواد است و رازق و منان ، حکیمانه و مستمر میدهد
الْحَمْدُ لِلَّهِ ...وَ هُوَ الْمَنَّانُ بِفَوَائِدِ النِّعَمِ وَ عَوَائِدِ الْمَزِيدِ وَ الْقِسَمِ
۳- در مقصود به روی همه باز است اما کو تشنه راه کو طالب نور
الْحَمْدُ لِلَّهِ ...وَ نَهَجَ سَبِيلَ الرَّاغِبِينَ إِلَيْهِ وَ الطَّالِبِينَ مَا لَدَيْهِ
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#شرح_صوتی
#خطبه_90
جلسه اول
🔶 @Nahj_Et
📌درگذشت فقیه بزرگ مقداد بن عبدالله حلی
🔹 مقْداد بن عَبدالله بن محمد حلّی سُیوُری، فقیه و متکلم شیعی، معروف به فاضل مقداد در روستای سیور از توابع حلّه در عراق و در قبیله بنی اسد به دنیا آمد و پس از طی مراحل علمی، در نجف سکونت گزید و در همانجا درگذشت.
🔸 مقداد حلی از شاگردان شهید اول بوده و از او روایت کرده است. «اللوامع الالهیة فی المباحث الکلامیة» اثر معروف او در کلام و «کنز العرفان فی فقه القرآن» اثر مشهورش در تفسیر آیات فقهی است.
🔹مدرسه مقداد از قدیمیترین مدرسههای دینی حوزه علمیه نجف است که در سال آخر عمر فاضل مقداد(۸۲۶ق)، توسط وی بنا شده است. مدرسه تا سالهای آخرین قرن دهم، آباد بود و پس از آن، رو به ویرانی رفت، تا این که «سلیم خان شیرازی» در سال ۱۲۵۰ق. آن را از نو بنا کرد و به همین سبب به مدرسه سلیمیه معروف شد.
🔸ابوعبدالله مقدادبن عبدالله سرانجام در ۲۶ جمادیالثانی سال ۸۲۶ق درگذشت و در نجف به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۲۶
#فاضل_مقداد
🔶 @Nahj_Et
▫️إِذَا كَانَ فِي رَجُلٍ خَلَّةٌ رَائِقَةٌ، فَانْتَظِرُوا أَخَوَاتِهَا.
🟠اگر در كسى خصلتى شگفت ديديد، همانند آن را نيز انتظار كشيد
✍ طبيعى است كه وقتى بر شاخه درختى ميوه خوب و جالبى ببينيم دور از انتظار نيست كه همانند آن در شاخه هاى ديگر نيز يافت شود. همچنين هرگاه انسان در جايى به قطعه سنگ قيمتى اى برخورد كند چه بسا كه نشانه وجود معدنى از آن در آن جا باشد. اين سخن در وجود انسان دليل روشنى دارد و آن اين كه كارهايى كه انسان به طور مكرر انجام مى دهد يك ريشه باطنى دارد كه در نهاد اوست و اين ريشه باطنى سبب مى شود كه مشابهات آن نيز در وى ظاهر گردد. همان گونه كه عكس آن نيز چنين است; هرگاه ببينيم انسانى بدزبان و فحاش است غالباً پى مى بريم كه در كارهاى ديگر نيز در مسير غلط و ناپسند قرار دارد از چنين انسانى نمى توان انتظار امانت دارى و صداقت داشت. به تعبير ديگر، نيكى ها و بدى ها غالباً به هم پيوسته اند گويى يكديگر را صدا مى زنند و دعوت مى كنند.
📘#حکمت_445
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 شرح ۲۰۹ حکمت نهج البلاغه
پیشگویی آینده و ظهور امام زمان
آینده از آن مستضعفین و متقین و حزب خداست
جای هیچ نگرانی نیست
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
📙#حکمت_209
🔶 @Nahj_Et
✅ خروس🐓 و شيرى🦁 با هم رفيق شدند
🔺شب هنگام خروس🐓 برای خوابيدن بالای درخت رفت.
شير🦁 پاى درخت دراز کشيد.
هنگام صبح خروس🐓 مطابق معمول شروع به خواندن کرد.
روباهى🦊 که در آن حوالى بود به طمع افتاد
نزدیک درخت آمد و به خروس 🐓گفت:
بفرمایيد پایين تا نماز را به شما اقتدا کنيم!
خروس🐓گفت: بنده فقط مؤذنم، پيشنماز پاى درخت است او را بيدار کن!
روباه🦊 که تازه متوجه حضور شير🦁 شده بود، با غرش شير 🦁پا به فرار گذشت!
خروس 🐓پرسید: کجا تشريف مىبريد؟!
مگر نمىخواستيد جماعت بخوانيد؟!
روباه 🦊در حال فرار گفت: دارم مىروم تجدید وضو کنم!
دشمنان جمهوریاسلامیایران بدانند که: شیران 🦁🦁🦁🦁🦁🦁زیادی پای درخت انقلاب آماده جانفشانی هستند.
دور و بر ایران پرسه نزنند تا نیاز به تجدید وضو پیدا نکنند! 🇮🇷🇮🇷
🌸 امیرالمؤمنین امام علی (عليه السلام) :
هر كه از روى نادانى، بسيار بستيزد،
نديدن حق در او دوام يابد.
📚 نهج البلاغه، حکمت۳۱
🔶 @Nahj_Et