🔴مظلوميّت امام عليه السّلام، و علل شكست كوفيان
#نهج_البلاغه
💠اى مرد نمايان نامرد اى كودك صفتان بى خرد كه عقل هاى شما به عروسان پرده نشين شباهت دارد چقدر دوست داشتم كه شما را هرگز نمى ديدم و هرگز نمى شناختم
شناسايى شما سوگند به خدا كه جز پشيمانى حاصلى نداشت، و اندوهى غم بار سر انجام آن شد.
خدا شما را بكشد كه دل من از دست شما پر خون، و سينه ام از خشم شما مالامال است كاسه هاى غم و اندوه را، جرعه جرعه به من نوشانديد، و با نافرمانى و ذلّت پذيرى، رأى و تدبير مرا تباه كرديد،
📘 #خطبه_27
🔶 @Nahj_Et
🔴مهجوریت اسلام و قرآن
💠روزگاری بر مردم خواهد آمد که از قرآن جز نشانی و ازاسلام جز نامی باقی نخواهد ماند.
مسجدهای آنان در آن روزگار آبادان اما از هدایت ویران است.
مسجد نشینان و سازندگان بناهای شکوهمند مساجد از بدترین مردم زمین می باشند که کانون هر فتنه و جایگاه هرگونه خطاکاری اند هرکس از فتنه بر کنار است او را به فتنه بازگردانند و هرکس که ازفتنه عقب مانده او را به فتنه ها کشانند که خدای بزرگ می فرماید:
به خدا سوگند! برآنان فتنه ای بگمارم که انسان شکیبا در آن سرگردان ماند! و چنین کرده است و ما ازخدا می خواهیم که از لغزش غفلت ها درگذرد
📘 #حکمت_ 369
🔶 @Nahj_Et
#مـُـحَلـِ_عـبور
❤️امیرالمومنین علی علیهالسلام:
الدُّنْيَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ
وَ الـنَّاسُ فِيهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِيـــهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا .
☀️دنيا سراى عبور است نه سراى اقامت و مردم در دنيا دو گونه اند:
🌗 بعضى خود را فروختند و خويش را هلاك كردند و بعضى خود را خريدند و آزاد كردند.
📘#حکمت_133
🔶 @Nahj_Et
⭕ کلام امیر
امیر مومنان علی ابن ابی طالب علیه السلام درباره بيان فضيلتهاي خود و ویژگی های اهل بيت در خطبه 120 نهجالبلاغه می فرماید: به خدا سوگند! تبليغ رسالتها، وفاي به پيمانها، و تفسير اوامر و هشدارهاي الهي به من آموزش داده شد، درهاي دانش و روشنايي امور انسانها نزد ما اهل بيت پيامبر (ص) است، آگاه باشيد كه قوانين دين يكي و راههاي آن آسان و راست است، كسي كه از آن برود به قافله و سرمنزل رسد، و غنيمت برد، و هر كس كه از آن راه نرود گمراه شده پشيمان گردد،مردم! براي آن روز كه زاد و توشه ذخيره مي كنند، و اسرار آدميان فاش مي گردد، عمل كنيد، كسي كه از خرد خويش بهره مند نگردد براي پند گرفتن از عقل و فكر ديگران عاجزتر است، كه آن غائب براي كمك كردن از عقل حاضر او ناتوان تر است.
📚نهج البلاغه #خطبه_120
🔶 @Nahj_Et
❣امیرالمومنین علی علیهالسلام می فرماید:
✨الْفَقْرُ الْمَوْتُ الاَْكْبَرُ
💠«فقر مرگ بزرگ تر است»
✍ فقر زمینه انواع انحرافات عقیدتى و اخلاقى را به ویژه در وجود افراد کم ظرفیت فراهم مى سازد. بسیار دیده شده است که افراد فقیر کلمات کفرآمیز بر زبان جارى مى کنند و هنگامى که زن و فرزند خود را گرسنه مى بینند دست به هر کارى مى زنند، قوانین اجتماعى را مى شکنند، آداب و اخلاق انسانى را به فراموشى مى سپارند و براى رفع فقر خود هر کارى را مجاز مى شمارند و اگر شخص فقیر کم ظرفیت واقعا کافر نشود، به مرز کفر نزدیک مى گردد و حداقل رضایت به قضاى الهى را از دست مى دهد.
🔹این احتمال نیز مى رود که مراد از کفر، کفر عملى باشد که همان آلوده شدن به انواع معصیت هاست.
✔️تعبیر به «الْمَوْتُ الاَْکْبَرُ; مرگ بزرگ تر» اشاره به این است که انسان به هنگام مرگ حداقل از مشکلات این جهان آسوده مى شود در حالى که فقیرى که با فقر دست و پنجه نرم مى کند گویى پیوسته در حال جان دادن است.
بنابراین همان گونه که ما به هنگام بیمارى و تهدید به مرگِ جسمانى به دنبال طبیب و درمان به هر سو مى رویم، به هنگامى که فقر دامان فرد یا جامعه را مى گیرد نیز باید براى نجات از آن تلاش و کوشش کنیم.
شرح #حکمت_163
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تکلیف انسان در بهار و پائیز دل
🔹 حضرت امیر (سلام الله علیه) بیان کرده، این در نهج البلاغه هست؛ فرمود: (انّ للقلوب اقبالاً و ادباراً). دلها یک پائیزی دارد، یک بهاری دارد. (فاذا اقبلوا فاحملوها علی النوافل)، چه در روضه ، چه در دعا ، چه در نماز مستحب ، چه در مناجات ، چه در زیارت ؛ وقتی حال دارید، از این فرصت استفاده کنید. وقتی بی حالید، تحمیل نکنید.
(انّ للقلوب اقبالاً و ادباراً فاذا اقبلت فاحملوها علی النوافل). نماز شب یادتان نرود، زیارت یادتان نرود، روضه یادتان نرود، عزاداری یادتان نرود، گریه کردن یادتان نرود. (و اذا ادبرت فاحملوها علی الفرائض)؛ حال ندارید، تحمیل نکنید. وقتی حال نماز مستحبی نخوانید، روزه مستحبی نگیرید، زیارت نروید که منزجر می شوید! (فاذا ادبرت)، فقط (فاحملوها علی الفرائض). ((فقط واجبات را انجام دهید))
* نهج البلاغه #حکمت_312
آیت الله العظمی جوادی آملی
🔶 @Nahj_Et
امیرالمومنین علیه السلام :
«عبادت كنندگان سه گروه هستند، گروهي خداوند را از ترس مي پرستند، پس اين پرستش بندگان است، گروهي خداوند تبارك و تعالي را براي رسيدن به پاداش مي پرستند، پس اين پرستش مزدوران است، و گروهي خداوند را از روي محبت مي پرستند، و اين پرستش آزادگان است، و اين از همه پرستش ها برتر است»
نهج البلاغه، #حکمت_237
🔶 @Nahj_Et
#وصف_روز_قیامت
❤️امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
◽️ فَأَحْسَنُهُمْ حَالًا مَنْ وَجَدَ لِقَدَمَيْهِ مَوْضِعاً وَ لِنَفْسِهِ مُتَّسَعاً.
🌗نیكوحال ترین افراد در قیامت كسی است كه جای گذاشتن دو پایش را پیدا كند یا جایی برای آسوده ماندن بیابد.
📚 #خطبه_102
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷حقیقتِ خود را بشناس
🔸یکی از شرّاح نامور نهج البلاغه ابن ابی الحدید است که معاصر امین الاسلام شیخ طبرسی صاحب تفسیر عظیم الشأن مجمع البیان است.
🔹عبارت ابن ابی الحدید درباره گفتار علی امیرالمومنین که خلاصه میگوید:
آن چه را که حکما و فلاسفه گفتهاند، درباره تجرّد نفس ناطقه انسانی یعنی روح انسانی، جان انسانی که از این نشئه ( عالم ماده ) نیست، از اینجا ( عالم آخرت ) سرچشمه گرفته.
🔸آن که تویی، ببین کیست؟ در پی پروراندن آن بوده باش. آن، اصل توست. آن، حقیقت توست.
🔹و هستی که هستی و هیچ گاه کسی نمیتواند تو را از تو بگیرد، او را نابود کند. آن حقیقتِ توست که با او محشوری.
🔸آقا امیرالمؤمنین (ع) میخواهد بفرماید گوهری داری، حقیقتی داری که آن گوهر جوهر تو، غیر از این عالم ماده تن تو، کالبد تو، بدن توست.
🔶 @Nahj_Et
#کلام_امیر المومنین "صلوات الله و سلامه علیه "
🔸راه شناخت مومن و منافق🔸
و درود خدا برایشان فرمودند ؛
اگر با شمشیرم بر بینی مومن بزنم که دشمن من شود ، با من دشمنی نخواهد کرد، واگر تمام #دنیا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد ، دوست من نخواهد شد،
و این بدان جهت است که قضای الهی جاری شد ، و بر زبان پیامبر "صلی الله علیه و آله و سلم " گذشت که فرمودند ؛
💎 ای علی! مومن تو را دشمن نگیرد، و منافق تورا دوست نخواهد داشت.💎
✨ #حکمت_45
🔶 @Nahj_Et
⛔️ خطر منافقان…!
آقا #امیرالمومنین علیهالسلام: آنان سخنانى مى گويند و مردم را به اشتباه مى افکنند، توصيف مى کنند تا مردم را بفريبند»
آرى! آنها پيوسته کفر و نفاق و گمراهى و ضلال را در لباس حق جلوه مى دهند تا توده هاى مردم که به طور فطرى و طبيعى خواهان حق اند، باطل آنها را بپذيرند و در طريق گمراهى گام بردارند."
📚نهجالبلاغه #خطبه194
🔶 @Nahj_Et
✍️امام على عليه السلام:
به خدا سوگند، هرگز ملتى در زندگىِ مرفّه و پر نعمتى نبوده اند و نعمت و رفاه از آنان زائل نشده است، مگر به سبب گناهانى كه مرتكب شده اند،
چرا كه خداوند به بندگانش ظلم نمى كند. اگر مردم به هنگامى كه بلاها و سختى ها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى خوب و دلى مشتاق به پروردگارشان پناه مى بردند، بى گمان هر از دست رفته اى به آنان باز مى گشت و هر فاسدى اصلاح مى شد.
📚نهج البلاغه، #خطبه178
🔶 @Nahj_Et
#كوتاهى_درعمل :
❣على (ع) مىفرمايد:
✨ «مَنْ قَصَّرَ فى العَمَلِ اُبْتُلِىَ بِالْهَمِّ
♨️هر كه در عمل كوتاهى كند به اندوه گرفتار آيد.»
💠برخى گمان مىكنند با اظهار فقر و ندارى، و عجز و لابه نزد ديگران، مىتوانند مشكل خود را برطرف نمايند در حالى كه در اين گونه موارد نه تنها گِرِهى از كارشان گشوده نمىشود بلكه از قدر و منزلتشان كاسته شده و به فقر و فلاكت بيشترى براى آن دچار مىگردند
از اينرو در روايات تأكيد فراوان شده است كه قدر فرصتهاى زندگى را بدانيد و از لحظات و دقايق آن به بهترين وجه بهره ببريد.
امام على (ع) مىفرمايد:
✨«بادِرِ الْفُرْصَهَ قَبْلَ أنْ تَكُونَ غُصَّه
♨️فرصت را قبل از آنكه به اندوه تبديل شود، درياب.»
📚نهج البلاغه
💠 @shefavahajat
⭕️ #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام:
🔹قُرِنَتِ الْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ، وَ الْحَيَاءُ بِالْحِرْمَانِ؛ وَ الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ، فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْ
🔹ترس(نابجا) با نااميدى مقرون است و کم رويى موجب محروميت است، فرصت ها همچون ابر در گذرند؛ ازاين رو، فرصت هاى نيک را غنيمت بشماريد
▫️#حکمت21
🔶 @Nahj_Et