🌾🌺 امیرالمومنین(علیهالسلام) می فرمایند: «همنشینی با هواپرستان فراموشخانه ایمان است.»
✅ تعبیر حضرت بسیار رسا و کامل میباشد؛ آری اینگونه معاشرتها فراموشخانه است؛ یعنی انسان آنقدر تحت تأثیر دوستان و معاشران بد قرار میگیرد که تا وقتی با آنها معاشرت دارد مثل این است که او را در فراموشخانه بردهاند و افکار و عقایدش در معرض فراموشی قرار میگیرد. [2]
✳️ منابع:👇
[1]. دفتر اطلاع رسانی امام خامنه ای
[2]. نهج البلاغه، #خطبه_86
🔶 @Nahj_Et
🚨🤲 درخواست دعای فوری و حداکثری برای رزمندگان غزه
⚠️ با توجه به شروع حملات زمینی رژیم وحشی صهیونیستی و به حداکثر رسیدن حملات هوایی، امشب تا میتوانید برای پیروزی و سلامتی مجاهدین اسلام، دعا بفرمایید زیرا به فرموده حضرت محمد (ص): «دعا، سلاح مومن است.»
🔰 توصیه عمومی در این ساعات سخت غزه
✨ فرستادن صلوات
📿 خواندن امن یجیب
🤲🏼 خواندن دعای جوشن صغیر
💳 دادن صدقه
📲 نشر حداکثری در گروهها
و خواندن دعا لازم و ضروری هست
🏷 #طوفان_الاقصی #فلسطین #رژیم_صهیونیستی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 شرح عنوان و مقدمه خطبه
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_121/ قسمت1
🎤صوتی استاد مفسردکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
💠قَالَ علیه السلام أَلَا حُرّ یَدَعُ هَذِهِ اللّمَاظَةَ لِأَهلِهَا إِنّهُ لَیسَ لِأَنفُسِکُم ثَمَنٌ إِلّا الجَنّةَ فَلَا تَبِیعُوهَا إِلّا بِهَا
🔹لماظه، به ضم لام: باقی مانده عذا در دهان، (آیا از آزادگی نیست که این ته مانده ی غذای دهان را به اهلش واگذارید؟ برای جانهای شما بهایی جز بهشت نمی باشد پس آنهارا جز به این بها نفروشید). این کلمه (لماظه) به اعتبار کم ارزشی و ناچیزی دنیا، استعاره از دنیاست. امام (علیه السلام) به ترک دنیا دعوت کرده و سپس به وسیله ی قیاس مضمری از آن جدا ساخته است که صغرای قیاس، عبارت: فانه … است، و این سخن نظیر قول خدای تعالی است: ان الله اشتری من المومنین انفسهم و اموالهم بان لهم الجنه. و کبرای مقدر آن نیز چنین است: و هر چه اینطور باشد بهای جان شما جز آن چیزی نیست بنابراین جان خود را به چیزی جز آن نفروشید.
📙شرح#حکمت_456
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص460شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه آیتالله جاودان استاد اخلاق به خواندن دعای «امن یجیب» برای مردم غزه
#طوفان_الاقصی
#فلسطین
#غزه
💠 @shefavahajat
هدایت شده از حکمش چیه؟
🛑 شامگاه امشب، ماه گرفتگی جزئی در ایران
🌗 خواندن نماز آیات هنگام ماه گرفتگی واجب است
🔹از ساعت ۲۳:۵ دقیقه تا ساعت ۰۰:۲۲ دقیقه بامداد
🍃🌹وَ قَالَ علیه السلام مَنهُومَانِ لَا یَشبَعَانِ طَالِبُ عِلمٍ وَ طَالِبُ دُنیَا
🍃🌹علاقه ی زیاد به خوردن، (دو گرسنه اند که هرگز سیر نمی شوند، خواهان دانش و خواستار دنیا). این کلمه (نهم) استعاره برای شدت علاقه و حرص دانشجو بر دانش و خواستن صاحب دنیا، آورده شده است، و همچنین صفت سیر نشدن برای ایشان استعاره است، و این سخن از رسول خدا نیز روایت شده است: (منهومان لا یشبعان: منهوم بالمال و منهوم بالعلم.)
📙شرح#حکمت_457
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص461 شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿هرکس کار نيک و بدى کند پاداش و کيفر آن را خواهد ديد
▫️وَلَنْ يَفُوزَ بِالْخَيْرِ إِلاَّ عَامِلُهُ، وَلاَ يُجْزَى جَزَاءَ الشَّرِّ إِلاَّ فَاعِلُهُ
🟤در حالى که هيچ کس جز انجام دهنده کار نيک به پاداش آن نمى رسد و کسى جز فاعل شر، کيفر آن را نمى بيند
✍اشاره به اينکه اين افراد که براى ايجاد مفسده و اختلاف در ميان مسلمانان به تلاش و کوشش بر مى خيزند و همچنين فرمانده اصلى آنها هيچ کدام سودى نخواهند برد و شر و فساد دامن آنها را نيز خواهد گرفت.
📘#نامه_33
🔶 @Nahj_Et
چرایی تأکید امیر مؤمنان سلام الله علیه بر معاد باوری:
۱-هدفمندی زندگی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اگر باور به معاد نباشد، زندگی مفهوم و معنای واقعی و راستین خود را از دست میدهد و رنگ پوچی و بیهودگی به خود میگیرد؛ ولی زندگی در سایه ایمان به معاد از پوچی رهیده و سامان میپذیرد و با معادشناسی حقیقت دنیا و آخرت روشن می گردد: «وَمَا هَٰذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ ۚ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ»[سوره عنکبوت آیه ۶۴]و دانسته میشود که دنیا مزرعه آخرت است و خدای سبحان هیچ موجودی را بیهودی نیافریده:«أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ» [سوره مؤمنون آیه ۱۱۵] و رها نکرده است: «أَيَحْسَبُ الْإِنْسَانُ أَنْ يُتْرَكَ سُدى» [سوره قیامت آیه ۳۶]. بنابراین مؤمنان به معاد، با مشکلات زندگی دنیایی مبارزه کرده و در پی رسیدن به هدف آفرینش و زندگی جاودان آخرت گام برداشته و کوشش میکنند زیرا می دانند که برای بقاء آفریده شده اند؛ نه برای فنا: «إِنَّا خُلِقْنَا وَإِيَّاكُمْ لِلْبَقَاءِ لَا لِلْفَنَاءِ»[الارشاد ج۱ ص٢٣٨]
کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) ج٣ ص٣٧۶
🔶 @Nahj_Et
📚دلایل نیاز ما به نهجالبلاغه(دلیل چهارم)
باهم نهج البلاغه بخوانیم🔻
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔎 #فرهنگ_شهروندی
🔹 اى فرزند عزيز! نفس خويش را ميزانى بين خود و بين ديگران قرار ده، پس از براى ديگران دوست بدار آنچه را كه براى خودت دوست ميدارى و خوش ندار براى ديگران آنچه را براى خودت خوش ندارى.
💠 فرازی از نامه ۳۱ نهج البلاغه مولا علی بن ابیطالب (ع)
🔶 @Nahj_Et
🍃قَالَ علیه السلام الإِیمَانُ أَن تُؤثِرَ الصّدقَ حَیثُ یَضُرّکَ عَلَی الکَذِبِ حَیثُ یَنفَعُکَ وَ أَلّا یَکُونَ فِی حَدِیثِکَ فَضلٌ عَن عَمَلِکَ وَ أَن تتَقّیِ َ اللّهَ فِی حَدِیثِ غَیرِکَ
🍃(نشانه ی ایمان آن است که راستگویی را حتی در جایی که برای تو زیان دارد بر دروغگویی سودبخش برگزینی، و دیگر این که گفتارت از حد دانسته ات بیشتر نباشد، و درباره ی (غیبت دیگران) نقل حدیث دیگران از خدا بترسی.) امام (علیه السلام) از نشانه های ایمان به سه مورد اشاره کرده است: 1- راست زیانبخش را بر دروغ سودمند- به خاطر علاقه به فضیلت و نپسندیدن دون مایگی- ترجیح دهد. 2- در سخنش چیزی علاوه بر دانسته هایش نگوید که همین است عدالت در گفتار و دوری گزیدن از دروغ. 3- در سخن گفت راجع به دیگران خدا را در نظر بگیرد، و با غیبت کردن یا گوش دادن به غیبت دیگران آبروی کسی را به خطر نیندازد، و بعضی گفته اند:، مقصود امام آن است که در نقل حدیث دیگران، چنانکه هست رعایت امانت کند، و کم و زیاد نکند.
📙شرح#حکمت_458
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص462 شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et
💠 آفت عمل
🔹 امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند: «ترسناک ترین وحشت ها، عُجب و خود بینی است.»
🔹 از ویژگیهای این بیماری آن است که فرد کارهای نیکی را که انجام میدهد، بسیار بزرگ میپندارد.
امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند: «#گناهی که تو را پشیمان میسازد، نزد خدا بهتر از #کار_نیکی است که تو را مغرور میسازد.» (٢)
🔺 این همان آفت عمل است. انسانی که از آفت های وجودش بی اطلاع است، یا با آنها کنار آمده، با منتظر مجاهدی که به جان آفت ها افتاده و همه را نابود کرده و میکند، متفاوت است.
📚 ١- نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، ج ۱، ص ۳۲۳، حکمت ۳۸؛
٢- همان، ج ۱، ص ۳۲۵، حکمت ۴۶
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📙گلایه های امام علیه السلام از یاران خود در جنگ با معاویه
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_121/ قسمت2
🎤صوتی استاد مفسردکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
📿وَإِنْ أَرَدْتَ قَطِيعَةَ أَخِيکَ فَاسْتَبْقِ لَهُ مِنْ نَفْسِکَ بَقِيَّةً يَرْجِعُ إِلَيْهَا إِنْ بَدَا لَهُ ذَلِکَ يَوْماً مَا
🔮اگر خواستى پيوند برادرى و رفاقت را قطع کنى جايى براى آشتى بگذار که اگر روزى خواست باز گردد بتواند
✍اشاره به اينکه هم چنان که انسان در دوستى بايد حد اعتدال را نگه دارد و همه اسرار خويش را نزد دوستش فاش نکند که اگر روزى دوستى مبدل به دشمنى شد گرفتار زيان و خسران نشود، همين گونه اگر انسان پيوند دوستى را بريد نبايد تمام پل هاى پشت سر خود را ويران سازد، زيرا بسيار مى شود که طرف پشيمان مى گردد و مى خواهد به دوستى بر گردد; ولى راهى در برابر او باقى نمانده است.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🍃🌹قَالَ علیه السلام یَغلِبُ المِقدَارُ عَلَی التّقدِیرِ حَتّی تَکُونَ الآفَةُ فِی التّدبِیرِ
قال الرضی و قدمضی هذاالمعنی فیما تقدم بروایة تخالف هذه الألفاظ
🍃🌹(قضای الهی بر حسابگری پیشی می گیرد بطوری که آفت در تدبیر و حسابگری می باشد). مقدار، یعنی قضا و قدر، چون انسان از اسرار قدر ناآگاه است، پس ساختن تدبیر و اندازه گیری در امور مربوط به خود بر اساس توهمات است و به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند. بنابراین ممکن است آنچه را که انسان موجب مصلحت خود اندیشیده و معتقد است، باعث هلاکت و از عوامل مفسده باشد. توضیح این مطلب در قبل گذشت.
📙شرح#حکمت_459
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص463 شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et
💠دلایلنیــاز ما به نهجالبــــلاغه(دلیل پنجم)
باهم نهج البلاغه بخوانیم🔻
🔶 @Nahj_Et