🔹آخر کارها را با آغازش بسنجید
🔹امام علی علیه السلام فرمود:
إِنَّ الْأُمُورَ إِذَا اشْتَبَهَتْ، اعْتُبِرَ آخِرُهَا بِأَوَّلِهَا. [۱]
هنگامى كه كارها مشتبه شوند (و آينده روشن نباشد) آخرشان را بايد به اوّلشان سنجيد.
توضیح:
اشاره به اینکه همیشه آغاز و انجام کارها با یکدیگر پیوند ناگسستنی دارند و در واقع شبیه علّت و معلولاند، بنابراین اگر ما در چگونگی پایان کاری شک و تردید داشتیم باید ببینیم آغازش چگونه بوده است؛ هرگاه در مسیر صحیح بوده عاقبت آن نیز چنین است و مطابق ضرب المثل فارسی: «سالی که نکوست از بهارش پیداست» و اگر آغاز آن در مسیر نادرستی قرار گرفته باید بدانیم که عاقبت آن نیز نادرست و خطرناک است و به گفتۀ معروف: «بار کج به منزل نمی رسد. »
📙[۱]: نهج البلاغه #حکمت_76
🔶 @Nahj_Et
🔹شهید عدالت
🍃زنی قریشی از حجاز به کوفه آمد تا سهم بیشتری از علی ع برای خود مطالبه کند و وقتی وارد کوفه شد به زنی پارسی زبان که تازه در کوفه ساکن شده بود برخورد کرد و وقتی از مقدار عطا و جیره او از بیت المال پرسید ،متوجه شد که عطای آن زن نیز مطابق با بهره و عطای خود اوست ،با ناراحتی آن پارسی رابرداشته نزد علی ع آورد ، در حالی که صدایش را بلند کرده بود ، گفت :
آیا این از عدالت است که میان من و این کنیز فارسی یکسان عمل کنی ؟ امام ع نگاهی به آن
زن کرده و مشتی خاک بر داشت به آن خاک نگریست و دردست خود آن خاک را گرداند و فرمود: این خاک اجزایش بر یکدیگر برتری ندارد ! و سپس این آیه را تلاوت فرمود:
انا خلقنا کم من ذکرو انثی و جعلنا کم شعوبا و قبائل لتعا رفو ان اکرمکم عند الله اتقاکم
ابن ابی حدید از مداینی نقل کرده که گوید : مهم ترین علت در این که مردم علی ع را رها کرده و گرد معاویه شدند ، مسئله مال و پول بود ، زیرا علی ع در تقسیم مال کسی را بر دیگری برتری نمی داد ؛ ولی معاویه این گونه نبود .
📗شرح نهج البلاغه ج ۱ ص ۱۸۰
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از شاه بیت مقاومت ✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙دیتر هالروردن(دیدی)، کمدین مشهور آلمانی:
مردی،انگشتان کوچک پاره شده ای را به ریش خود می چسباند.
این انگشتان ریز با ژنرال ها چه کار داشته است؟؟!!
لعنت بر این قدرت،که انسان ها را بی رحم می کند.
غزه،غزه! در مقابل فریاد ناتوانی ات، چشمانم را می بندم.
در مقابل تکه های تن پاره پاره شده ات.
و از خودم می پرسم
مگر میشود این نسل کشی نباشد؟
#سلبریتی
#دفاعازمظلوم
به کانال "به سوی قله ها" بپیوندیم👇
https://eitaa.com/joinchat/3117023246Cf96f41a7fb
#کپیهمهمطالبآزاد👆
15.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 آجرک الله یاصاحب الزمان عج
کی میگه...
غربت قبر بیسنگ و مزاره...؟!
🎙با نوای حاج مهدی رسولی
#شهادت_امام_صادق (ع)
برهمه شیعیان جهان تسلیت باد🏴
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 زندگی سراسر مبارزه
▪️میگویند امام صادق به سیاست کاری نداشت!
▪️وقتی امام صادق میگوید این خلیفه جای مرا غصب کرده، حرف سیاسی است یا نه؟
🔶 @Nahj_Et
ما غلامیم غلام دو اباعبدالله
دل ما خورده به نام دو اباعبدالله
شیعه را داد نجات از همه طوفان ها
کشتی لطف مدام دو اباعبدالله
تا قیامت به خدا هر که مسلمان بشود
هست مدیون قیام دو اباعبدالله
از همه شادی و غم های جهان آزاد است
دل افتاده به دام دو اباعبدالله
هر شب و روز فقط فکر هدایت بودند
خرج دین گشت تمام دو اباعبدالله
آسمانی شده بی چون و چرا هر کس که
پر گرفت از سر بام دو اباعبدالله
دم به دم ، دم بزن از مهدی موعود فقط
شیعه این است پیام دو اباعبدالله
چه در آن کوچه ، چه گودال نشد ای دشمن
ذره ای کم ز مقام دو اباعبدالله
هر چه دیدند نکردند گلایه اصلا
ای به قربان مرام دو اباعبدالله
کاش محشر نشود قسمت منصور و یزید
سفره رحمت عام دو اباعبدالله
🔸شاعر:
محمد حسین رحیمیان
#اباعبدلله #امام_صادق #شعر #شهادت
🔶 @Nahj_Et
◼️"رحلت محقق فرزانه و پژوهشگر نهجالبلاغه حجت الاسلام "محمد دشتي" (1380 ش)
✍ استاد فرهيخته، حجت الاسلام و المسلمين شيخ محمد دشتي در سال 1330 ش (1370 ق) در مازندران به دنيا آمد و پس از فراگيري تحصيلات ابتدايي به آموختن علوم ديني روي آورد. وي پس از تلاش و پشتكار فراوان، در بيست سالگي به درس خارج فقه و اصول حضرات آيات: ميرزا هاشم آملي، ناصر مكارم شيرازي، علي مشكيني اردبيلي و عبداللَّه جوادي آملي راه يافت و مباني حكمت و فلسفه را از استادان فن آموخت.
🔹 او پس از آن به تاليف و تدريس و تحقيق روي آورد تا اينكه در سال 1367، مؤسسه تحقيقاتي اميرالمومنين(ع) را بنيان نهاد و با كمك گروهي از محققان، كتابهاي ذيل را فراهم نمود: فرهنگ سخنان معصومين در 15 جلد، تحليل تاريخي سياسي معصومين در 14 جلد و سيره امام علي(ع) در 15 جلد، ترجمه نهج البلاغه، فرهنگ واژهها، موضوعات كلي و معارف نهجالبلاغه در 4 جلد، اسناد و مدارك نهجالبلاغه و دهها اثر ديگر.
🔸ايشان پس از پيروزي انقلاب اسلامي يكسره به تلاش و كوشش در راه احياي شعائر ديني ميپرداخت و هماره به تبليغ دين در شهرهاي مختلف كشور و تدريس در نهادهاي انقلابي و دانشگاهها و سخنراني همت گماشت.
🔹سرانجام این محقق توانا در 15 ارديبهشت 1380 برابر با 11 صفر 1422ق در پنجاه سالگي بدرود حيات گفت و در حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) به خاك سپرده شد.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح_صوتی_خطبه_۱۸.mp3
6.28M
.
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد
.
#میرزامهدی_صادقی
#خطبه_18
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
🔷 ضرورت موقعیّت شناسی
💠 درود خدا بر امیرالمؤمنین فرمودند: " كسى در انجام كارى كه مردم خوش ندارند شتاب كند، درباره او چيزى خواهند گفت كه از آن اطّلاعى ندارند".
🔻یکی از مسائلی که متدیّن در زندگی اجتماعی با آن خیلی دست و پنجه نرم میکند، نوع تعامل و رفتار با دیگران است. این مسأله وقتی خیلی سخت میشود که ارزشها و باورها و رفتارهای یک انسان متدیّن، با سنّتها و خواستههای مردم خیلی هماهنگ نیست.
🔻 امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در نهج البلاغه به ما می آموزند ، غیر از مواردی که انتظار مردم و به تعبیر علمی عرف، از تو انتظار غیرشرعی و غیر عقلی است و هیچ راهی هم ندارد -که آنجا باید مستقیماً و محکم استقامت کنید و تن به عرف ندهید- در بقیه مواردی که توقّعاتی عرف از انسان متدیّن دارد که خلاف شرع هم نیست، اگرچه به درد بخور هم نیست، اصل اول بر این است که مدارا کنیم. لذا در نهجالبلاغه میخوانیم: «مُداراةُ النّاسِ نِصْفُ العَقْلِ» ؛ نیمی از عقلانیّت در مدارا کردن با مردم است. یعنی لازم نیست ما همه جا بجنگیم و همه جا اصرار بر چیزهایی داشته باشیم که واجب نیست. بله اگر زمینه برای رشد دادن به کسانی باشد، ما ورود میکنیم، بحث و گفت و گو می کنیم و کار تربیتی میکنیم. اما اینکه بخواهیم بجنگیم با افکار و آداب و رسوم مردم ، این خیلی تکلیف ما نیست مگر در جایی که پای واجب یا محرّمی میان باشد.
🔻نکته دوّم این حکمت ۳۵ است که حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند: "کسی که کاری بکند که مردم خوششان نمی آید و در کاری که مردم خوششان نمیآید عجله کند؛ خود به خود با دست خودش کاری کرده است که مردم علیه او حرف هایی بزنند که اصلاً خبر ندارند و واقعی نیست". یعنی خودش را در معرض تهمت مردم قرار داده است. یک چیزهایی هست که مردم نمی پسندند، باید اوّل باید زمینه فکری فرهنگی و اجتماعی آن آماده شود و بعد خود آن ایجاد شود. اگر کسی بدون این زمینه سازی ها و بدون فراهم کردن زمینه در عرف جامعه ، اقدام به کاری بکند که مردم نمی پسندند ؛ چون در حکمت دیگری خواندیم که «النّاس أعْداءُ ما جَهِلوا» ؛ مردم دشمن چیزهایی هستند که نمی دانند و جهل دارند، آن موقع چون نمیدانند فلسفه اقدام شما را در مورد آن رفتار، شروع به دشمنی کردن میکنند و این دشمنی کردن یک مصداقش این است که علیه شما چیزهایی را میگویند که واقعیّت ندارد و آنها هم خبر درستی از آن ندارند.
📙شرح#حکمت_35
🖌 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 @Nahj_Et
هر تلاشى سرانجام به نتيجه مى رسد، كم يا زياد
▫️مَنْ طَلَبَ شَيْئاً نَالَهُ أَوْ بَعْضَهُ
🟤هركس براى رسيدن به چيزى تلاش كند يا به همه آن مى رسد يا به قسمتى از آن
✍بدون شك براى رسيدن به مقصود، عوامل زيادى بايد دست به دست هم بدهند ولى در ميان همه آن عوامل، نقش تلاش و كوشش از همه پررنگ تر است و تجربه نيز همين را نشان مى دهد كه بزرگان دنيا كه به مقاصد عالى دست يافته اند براثر كار و كوشش و تلاش فراوان بوده و حتى مخترعان و مكتشفان كه توانسته اند نيروهاى مختلف جهان طبيعت را به تسخير خود درآورَند، بر فراز آسمان پرواز كنند و يا به بعضى از كرات بالا برسند، در اعماق درياها سير كرده و ذخاير آن را كشف نمايند، نيروى اتم را در اختيار بگيرند و از آن براى مقاصد صلح جويانه استفاده كنند، به كشفيات فراوانى در علوم مختلف دست یافتن همه اين ها در سايه تلاش و كوشش و استقامت و پشتكار است.
📚#حکمت_386
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از شاه بیت مقاومت ✌️
26.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 حجت الاسلام آقاتهرانی: ترک فعل مسوولان در لایحه حجاب و عفاف جرم انگاری شده است
🔸بیش از شش هزار و هفتصد ساعت کار تخصصی کمیسیون فرهنگی بر روی لایحه حجاب و عفاف
فقط یک یاعلی تا تصویبِ
#لایحهقدرتمندِعفافوحجاب
به کانال "به سوی قله ها" بپیوندیم👇
https://eitaa.com/joinchat/3117023246Cf96f41a7fb
#کپیهمهمطالبآزاد👆
▫️جَانِبُوا الْکَذِبَ فَإِنَّهُ مُجَانِبٌ لِلاِْيمَانِ
🟤 از دروغ برکنار باشيد، که با ایمان فاصله دارد.
✍تعبير به «جَانِبُوا» نشان مى دهد که دروغ به قدرى خطرناک است که انسان بايد از آن فاصله بگيرد و به آن نزديک نشود; مبادا وسوسه ها او را به پرتگاه بکشاند.و تعبير به «مُجَانِبٌ لِلاِْيمَانِ» نشان مى دهد که دروغ نه تنها با ايمان سازگار نيست، بلکه بسيار با آن فاصله دارد. چرا که دروغگو معمولاً براى جلب منافع، يا دفع ضررها و يا هواى نفس، دروغ مى گويد; در حالى که انسان مؤمن مى داند همه چيز به دست خدا است و نيز مى داند هواپرستى نوعى بت پرستى است.
📚 #خطبه_86
🔶 @Nahj_Et
💠«...قَدْ تَرَوْنَ عُهُودَ اللهِ مُنْقُوضَةً فَلاَ تَغْضَبُونَ! وَ أَنْتُمْ لِنَقْضِ ذِمَمِ آبَائِکُمْ تَأْنَفُونَ.»
🔹«...مى بينيد، قوانين و پيمان هاى الهى شکسته شده امّا به خشم نمى آييد؛ در حالى که اگر پيمان ها و سنّت هاى پدرانتان نقض گردد، سخت ناراحت مى شويد! (براى پيمان هاى الهى به اندازه ی پيمان هاى پدرانتان ارزش قائل نيستيد؟)»
📙#خطبه_106
🔶 @Nahj_Et
✅ چاپ کتاب برای امیرالمؤمنین علیهالسلام به هزینهٔ کلیسا❗️❗️
🔻برشی از سفرنامه رضا امیرخانی به لبنان و دیدار با جرج جرداق:
«از طریق برادرم با نهج البلاغه آشنا شدم.... تصميم گرفتم يك تحقيقِ خيلي جدي بكنم پيرامونِ اين شخصيت. از عقاد و طه حسين بگير تا علماي شيعه. هر كتابي را كه مرتبط با امام علي بود خواندم. با مطالعهي اين كتابها متوجه شدم كه همه در موردِ ولايتِ امام علي، حقانيت يا عدمِ حقانيتِ او صحبت كردهاند ......اولِ كار مسيحيها فهميدند و آمدند پهلوي من. ذوقزده و شادان. ميگفتند تو عرب را سرافراز كردهاي. پول جمع كرده بودند و ميخواستند پولِ چاپِ كتاب را به من بدهند. گفتم اين كتاب را با پولِ خودم چاپ نكردهام و رئيسِ رُهبانِ كارمليه چاپ كرده. رفتند كه به او پول بدهند. او گفت خجالت بكشيد، من اين را چاپ نكردهام. اين پولِ راهباني است كه در اينجا عبادت ميكنند. ببريد اين پول را بدهيد به فقرا. بعدها آن كشيش -رئيسِ رهبانِ كارمليه- به من گفت من امام علي را دوست دارم و از بركتِ او فقراي ما نيز به نوايي رسيدند....»
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺پیامبر اسلام (ص):
1- اِنَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا؛
خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى درخشند.
📙كافى، ج2، ص610
🌺امام علی (ع):
۲- وَ حَقُّ الوَلَدِ عَلَى الوالِدِ أن يُحَسِّنَ اِسمَهُ وَ يُحَسِّنَ اَدَبَه ُ، و يُعَلِّمَهُ القُرآنَ؛
حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به او بياموزد.
📙نهج البلاغة،ص546 ، حكمت399
🌺امام صادق (علیه السلام):
۳- مَن قَرَاَ القُرآنَ وَ هُوَ شابٌّ مُؤمِنٌ اِختَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَ دَمِهِ وَ جَعَلَهُ اللّه عَزَّوَجَلَّ مَعَ السَّفَرَةِ الكِرامِ البَرَرَةِ ، وَ كانَ القُرآنُ حَجيزا عَنهُ يَومَ القيامَةِ ؛
هر جوان مؤمنى كه در جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش مى آميزد و خداوند عزّوجلّ او را با فرشتگان بزرگوار و نيك قرار مى دهد و قرآن نگهبان او در روز قيامت، خواهد بود.
📙كافى، ج 2، ص 603
🔶 @Nahj_Et
امیرالمومنین علیه السلام :
من جز در امر به معروف و نهی از منکر آشوب نکرده ام و جز بر ستمگر گمراه یا ملحد منافق قدرتنمایی نکرده ام و در آنها نیز جز به کلام خداوند سبحان تمسّک نجسته ام: لَا تَجِدُ قَوْمًا یُؤْمِنُونَ بِاللهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ یُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ کَانُوا آبَاءهُمْ أَوْ أَبْنَاءهُمْ.
📙بحارالأنوار، ج۳۳، ص۸۲/ شرح نهج البلاغهًْ، ج۱۶، ص۷
🔶 @Nahj_Et
💠 مفاتیح الحیات | برخی از علوم مورد نیاز
🔸 به فرموده امام صادق (علیه السلام) مسلمان را جز سه چیز اصلاح نكند: دین شناسی، شکیبایی در گرفتاری ها و برنامه ریزی نیکو در زندگی.[1]
امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: اشتغال به حرفه ای همراه با عفت نفس از ثروت همراه با ناپاکی بهتر است.[2]
[1] . إِنَّهُ لا یصْلِحُ الْمَرْءَ الْمُسْلِمَ إِلاَّ ثَلاثَةٌ: التَّفَقُّهُ فِى الدِّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَی النَّائِبَةِ وَ حُسْنُ التَّقْدِیرِ فِى الْمَعِیشَةِ
📙 (الكافى، ج5، ص87).
[2] . الْحِرْفَةُ مَعَ الْعِفَّةِ خَیرٌ مِنَ الْغِنَی مَعَ الْفُجُور
📙 (نهج البلاغة، نامهٴ 31؛ غرر الحکم، ص354).
📙 مفاتیح الحیات آیت الله جوادی آملی - ص 85
آیت الله #جوادی_آملی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقب افکارت باش.....
📿وَالْفِکْرُ مِرْآةٌ صَافِیَةٌ
🟤فکر آئینه صافى است
✍منظور از فکر همان اندیشیدن پیرامون مسائل مختلفى است که بر انسان وارد مى شود و به تعبیر فلاسفه حرکتى ذهنى است به سوى مقدمات و از مقدمات به سوى نتیجه ها. هرگاه این اندیشه از هوا و هوس و حجاب هاى معرفت دور بماند، آئینه شفافى خواهد بود که چهره حقایق را به انسان نشان مى دهد و راه صحیح را در پرتو آن مى یابد، دوست را از دشمن و صواب را از خطا و حق را از باطل خواهد شناخت.به همین دلیل برترین عبادت در روایات اسلامى تفکر شمرده شده است:
📘#حکمت_5
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ ماجرای شفا یافتن مریضی در آلمان با یک «#یا )_علی» گفتن شیخ جعفر مجتهدی(ره) (یکی از یاران امام زمان (عجل الله تعالی فرجه)).
✅ شیخ جعفر یکی از ۳۰ نفری بود که در هر عصر از خادمین امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) هستند.
مقام معظم رهبری فرمودند من خودم از شیخ جعفر کرامت دیده ام.
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #عالی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒نداکننده مرگ، دعوتش را به گوش همه رسانده است
📌 نهجالبلاغه/ خطبه132/ قسمت11 از 19 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_132
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگوی امیرالمومنین(علیه السلام) با مرد برزخی☝️
✍️ به چه چیزایی دل بستی؟ فکرت درگیر چیاست؟
🎤 #استاد_عالی
🔶 @Nahj_Et
🌹مولا امیرالمؤمنین على علیه السلام:
🔸رغبت و تمایل شدید، کلید ناراحتى و مرکب خستگى و فرسودگى است.
📚نهج البلاغه/حکمت371
✍تمایل شدید به مادیات فقط با زهد درمان می شود و زاهد کسی است که دنیا را به قلبش نخواهد و با جوارح و اعضا ترک نماید جز به قدر ضرورت بدن از دنیا بهره نجوید. به عبارت دیگر، زهد رو گرداندن از دنیا به سوی آخرت است.
🔶 @Nahj_Et
❇️ذلت، سرانجام اختلاف
🍃امیرالمومنین علی ( علیه السلام) فرمود:
🔰پس بنگرید به آخر کارشان «قوم بنی اسرائیل» آن هنگام که بین آنها تفرقه افتاد، و مهربانی و الفتها بهم خورد و سخنها و دلها مختلف و گروه گروه شدند و بجان هم افتادند و پراکنده گشتند و با هم جنگیدند،
🍃پس خداوند، لباس عزت را از تن آنها برکند و فراوانی نعمتش را از آنها گرفت و آنچه باقی مانده، سرگذشت آنان است تا مایه عبرت، عبرت گیرندگان باشد شود.
📗نهج البلاغه، #خطبه_192
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_حکمت_۴۵_و_۴۶و_۴۷.mp3
6.8M
حکمت ۴۵
رمز پیروزی
پیروزی به احتمالات سنجی و راز داری است
الظَّفَرُ بِالْحَزْمِ وَ الْحَزْمُ بِإِجَالَةِ الرَّأْيِ- وَ الرَّأْيُ بِتَحْصِينِ الْأَسْرَارِ
حکمت ۴۶
کرامت مردم
اگر به مردم کرامت و عزت دهیم فقر از جامعه میرود و امنیت از اختلاس گران
احْذَرُوا صَوْلَةَ الْكَرِيمِ إِذَا جَاعَ وَ اللَّئِيمِ إِذَا شَبِعَ
حکمت ۴۷
بی اعتمادی آزاد مردان
چاپلوسان نامرد دورمسئولین هجوم کنند ولی آزاد مردان بی اعتمادند و نازها دارند
قُلُوبُ الرِّجَالِ وَحْشِيَّةٌ فَمَنْ تَأَلَّفَهَا أَقْبَلَتْ عَلَيْهِ
📙مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#حکمت_45
#حکمت_46
#حکمت_47
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et