💠توبیخ از کمیل!
🔹🔹یکی از شیعیان خاص و نزدیک امام علی علیه السلام «کمیل بن زیاد نخعی» بود، که دعای کمیل را او از امیر مؤمنان علیه السلام نقل نموده و بدین علت منسوب به او است.
او از شخصیت های وارسته و لایقی بود که علی علیه السلام مطالب بلند پایه علمی و عرفانی را به او آموخت و او در این مدرسه به قدری رشد کرد که به عنوان «صاحب سرّ» (یا رازدار علی علیه السلام ) به حساب می آمد.
کمیل در عبادت و شب زنده داری و پارسایی و توجه به خدا در میان یاران امام نمونه بود و امام علی علیه السلام خبر شهادت او را به او داد و او در سن نود سالگی به دست حجاج بن یوسف ثقفی (دژخیم و استاندار عراق از طرف عبدالملک) به شهادت رسید.[1]
امیر مؤمنان علی علیه السلام در زمان خلافت خود، کمیل را فرماندار «هیت» (یکی از آبادی های عراق) کرد.
از دیدگاه اسلام، یک فرد مسلمان باید در تمام ابعاد، قدرتمند و برازنده بوده و به اصطلاح «پارسای شب و شیر روز» باشد
دانشمند معروف اهل تسنن «ابن ابی الحدید» می گوید: در قتل و غارت هایی که از ناحیه سپاهیان معاویه در بلاد و آبادی های عراق می شد، او بر اثر ضعف جلو آنها را نگرفت و بعد به جای جبران آن، به «قرقیسا» (یکی از شهرهایی که تحت تصرف معاویه بود و نواحی آن حمله کرد. از این رو مورد توبیخ علی علیه السلام قرار گرفت [2] (چنان که در نامه ذیل آمده است)
به هر حال، سخن «ابن ابی الحدید» درست باشد و یا درست نباشد، نامه توبیخ آمیز زیر، که در نهج البلاغه آمده نشانگر ضعف سیاسی و نظامی کمیل است، و حاکی از این است که افراد وارسته و پارسا، هر قدر هم دارای زهد باشند، به تنهایی کفایت نمی کنند. و از دیدگاه اسلام، یک فرد مسلمان باید در تمام ابعاد، قدرتمند و برازنده بوده و به اصطلاح «پارسای شب و شیر روز» باشد، اینک اصل نامه:
اما بعد: «سستی انسان در انجام آن چه بر عهده او گذارده شده و اصرار بر انجام آن چه در قلمرو وظیفه او نیست، یک ناتوانی روشن و رأی باطل و هلاک کننده است (ای کمیل) تو به اهل «قرقیسا» حمله کردی ولی از نگهبانی مرزهایی که تحت ولایت تو است، چشم پوشیدی. این کار عملی ناصحیح است، تو در واقع پلی برای دشمنانت شده ای که می خواهند دست به غارت و قتل دوستانت بزنند، غیر شدید المنکب ولا مهیب الجانب...؛ نه بازوی سطبر و توانمندی داری و نه هیبت و ترس در دل دشمن ایجاد می کنی و نه مرزی را حفظ می نمایی و نه شوکت و شاخ و شانه دشمن را درهم می شکنی و نه از اهل شهر و دیارت، پاسداری خوب انجام می دهی و نه رهبرت را از دخالت در امور آنجا بی نیاز می سازی».[3]
و حسن ختامی زیبا از امیرالمومنین:
حضرت امیر المومنین امام علی (علیه السلام) فرمود: پنج موقع را براى دعا و حاجت خواستن غنیمت شمارید:
موقع تلاوت قرآن، موقع اذان، موقع بارش باران، موقع جنگ و جهاد فى سبیل اللّه موقع ناراحتى و آه کشیدن مظلوم. در چنین موقعیت ها مانعى براى استجابت دعا نیست.
📙 (امالی شیخ صدوق ص 97)
📙پی نوشتها:
[1]. سفینة البحار، ج2، ص497.
[2]. شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج17، ص149.
[3]. نگاه کنید به نامه 61 نهج البلاغه به راستی آنان که به کنج عبادت خزیده اند و در صحنه های مبارزه با دشمن، حضور ندارند، در برابر این پیام علی علیه السلام چه پاسخی دارند؟!
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از قاصدک
13.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 می خوانمت ...
🚨برای اولین بار .....
اخبار و اطلاعات سی امین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را دنبال کنیم ...
سی امین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
🕓 ۱۲ الی ۲۶ فروردین ساعت ۱۷ الی ۲۴
🕌 مصلی امام خمینی ره
#میخوانمت
https://eitaa.com/joinchat/1975320926C122e1410d7
#نهج_البلاغه
✨الْخِلاَفُ يَهْدِمُ الرَّأْيَ
🌐اختلاف تصميم گيرى و تدبير را نابود مى كند
📙حکمت۲۱۵
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه ✨الْخِلاَفُ يَهْدِمُ الرَّأْيَ 🌐اختلاف تصميم گيرى و تدبير را نابود مى كند 📙حکمت۲۱۵
#شرح_حکمت۲۱۵
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨الْخِلاَفُ يَهْدِمُ الرَّأْيَ
💠اختلاف تصميم گيرى و تدبير را نابود مى كند
✍همه مى دانيم اختلاف سرچشمه همه بدبختى هاست.
هيچ قوم و ملتى نابود نشدند مگر بر اثر اختلاف و هيچ جمعيتى پيروز و كامياب نگشتند مگر در سايه اتفاق.
كلام حكيمانه بالا دو تفسير مى تواند داشته باشد: نخست اين كه گاه مى شود عده اى مى نشينند و بر سر موضوع مهمى تصميم گيرى مى كنند ولى ناگهان فرد يا افرادى نظر مخالفى ابراز مى كنند و تصميم گيرى پيش گفته را به هم مى زنند و كار ابتر مى ماند.
✔️روشن است براى انجام هر كار مهمى احتياج به فكر و انديشه و تدبير و تصميم گيرى صحيح است و اين كار تنها در فضايى ممكن است كه اختلاف در آن نباشد، بلكه تمام كسانى كه در آن تصميم گيرى شركت دارند هدفشان رسيدن به نقطه واحد و حتى الامكان دور از هر گونه خطا و اشتباه باشد. اما گاه يك نغمه مخالف كه يا بدون مطالعه اظهار شده و يا از غرض و مرضى ناشى گشته مى تواند تمام تصميم ها و تدبيرها را به هم بريزد. گاهى نيز رئيس جمعيت بر حسب تدبير خود تصميمى مى گيرد اما مخالفت بعضى از پيروان آن را عقيم مى كند
🔶 @Nahj_Et
🌷ذکر حمد و ستايش پروردگار
#نهج_البلاغه
💎الْحَمْدُ للهِِ الَّذِي لاَ تُدْرِکُهُ الشَّوَاهِدُ وَ لاَ تَحْوِيهِ الْمَشَاهِدُ وَ لاَ تَرَاهُ النَّوَاظِرُ وَ لاَ تَحْجُبُهُ السَّوَاتِرُ
🌔 ستايش مخصوص خداوندى است که حواس وى را درک نمى کند و مکانها او را در بر نمى گيرد چشمها او را نمى بيند و پوششها وى را مستور نمى سازد
✍آنچه در اوصاف چهارگانه بالا آمده امورى است که هرگونه شائبه جسميت را از خداوند نفى مى کند نه چشم او را مى بيند نه حواس ديگر او را درک مى کند نه مکانى دارد و نه چيزى او را مستور و پنهان مى سازد.
📙خطبه 185
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همخوانی زیبای اسماء الحسنی به زبان فارسی
🔶 @Nahj_Et
💢 پیشبینی زوال حکومت بنیامیه
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إنَّ لِبَنِي أُمَيَّةَ مِرْوَداً يَجْرُونَ فِيهِ، وَ لَوْ قَدِ اخْتَلَفُوا فِيمَا بَيْنَهُمْ، ثُمَّ كَادَتْهُمُ الضِّبَاعُ لَغَلَبَتْهُمْ.
🔹 بنى اميّه را مهلتى است كه در آن مى تازند، پس آنگاه كه ميانشان اختلاف افتد كفتارها بر آنان دهان گشايند و بر آنان پيروز شوند.
📚 حکمت 464 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
⚫️ حضرت علی (علیه السلام):
روزی که رسول خدا به پیامبری رسید، نور اسلام به هیچ خانهای وارد نشد، جز به خانه پیامبر (ص) و خدیجه (س)
که من سومین نفر آنان بودم که نور وحی و رسالت را میدیدم
و عطر نبوت را استشمام میکردم.
📙نهج البلاغه فیض الاسلام ، ص 811
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام على (علیه السلام):
خودتان را بر خوش اخلاقى تمرین و ریاضت دهید، زیرا که بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به درجه روزه گیر شب زنده دار مى رسد.
📙(نهج البلاغه، خطبه ۹۱).
🔶 @Nahj_Et