نامه امیر المومنین درجواب معاویه که امام را تهدید به جنگ کرده بود !!
💢وَ قَدْ دَعَوْتَ إِلَى الْحَرْبِ، فَدَعِ النَّاسَ جَانِباً وَ اخْرُجْ إِلَيَّ وَ أَعْفِ الْفَرِيقَيْنِ مِنَ الْقِتَالِ، لِتَعْلَمَ أَيُّنَا الْمَرِينُ عَلَى قَلْبِهِ وَ الْمُغَطَّى عَلَى بَصَرِهِ؛ فَأَنَا أَبُو حَسَنٍ قَاتِلُ جَدِّكَ وَ أَخِيكَ وَ خَالِكَ شَدْخاً يَوْمَ بَدْرٍ وَ ذَلِكَ السَّيْفُ مَعِي وَ بِذَلِكَ الْقَلْبِ أَلْقَى عَدُوِّي. مَا اسْتَبْدَلْتُ دِيناً وَ لَا اسْتَحْدَثْتُ نَبِيّاً، وَ إِنِّي لَعَلَى الْمِنْهَاجِ الَّذِي تَرَكْتُمُوهُ طَائِعِينَ وَ دَخَلْتُمْ فِيهِ مُكْرَهِينَ.
🔰ترجمه حدیث
تو ای معاویه مرا به جنگ دعوت كردى، مردم را رها کن و خود به جنگ من بيا، تا حنگ تن به تن کنیم ، تا معلوم شود زنگ گناه قلب كدام يك از ما دو نفر را سياه كرده، و بر ديده كدام يك پرده افکنده.
منم ابو الحسن، همان که پدر بزرگ و دايى و برادرت را در یک روز کشتم ، آنان را در جنگ بدر درهم كوبيدم، هم اكنون همان شمشير با من است، و با همان قلب تو را ديدار مى كنم، مثل تو دينم را عوض نکردم ، و پيامبر تازه اى انتخاب نكرده ام، و در همان راه حقّى هستم كه تو آن را به اختيار خود رها کردی، و ورودت در آن به اجبار و اكراه بود.
(خطبه ۱۰ نهج البلاغه )
🔶 @Nahj_Et
💢 تأثیر غیرت بر پاکدامنی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 ما زَنَى غَيُورٌ قَطُّ.
🔹 انسان غيرتمند هرگز زنا نمى كند (زيرا كارى كه دوست ندارد ديگران در حق او كنند او در حق ديگران روا نخواهد داشت).
📚 حکمت 305 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💎امام علی عليه السلام:
وَاللّهَ اللّهَ فِي الجِهادِ بِأموالِكُم و أنفُسِكُم و ألسِنَتِكُم في سَبيلِ اللّهِ؛
خدا را، خدا را، درباره جهاد در راه خدا به مالهاتان و به جانهاتان و به زبانهاتان
📗نهج البلاغه ، نامه ۴۷
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➖همیشه به یاد معاد
🛑يَا بُنَيَّ أَكْثِرْ مِنْ ذِكْرِ الْمَوْتِ وَ ذِكْرِ مَا تَهْجُمُ عَلَيْهِ وَ تُفْضِي بَعْدَ الْمَوْتِ إِلَيْهِ حَتَّى يَأْتِيَكَ وَ قَدْ أَخَذْتَ مِنْهُ حِذْرَكَ وَ شَدَدْتَ لَهُ أَزْرَكَ وَ لَا يَأْتِيَكَ بَغْتَةً فَيَبْهَرَكَ.
🔰 امیرالمومنین علیه السلام:
ای فرزندم، بسی به یاد مرگ باش و به یاد ناگهان تاختن آن و به یاد آنچه پس از مرگ به آن در میرسی تا چون بر تو درآید با همه نیرو آماده باشی، آماده و کمر بسته، نه که ناگهان فرا رسد و بر تو چیره گردد.
📚: نهج البلاغه، نامه ۳۱
🔶 @Nahj_Et
💢 اجل قطعی، حافظ انسان
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 كفَى بِالْأَجَلِ حَارِساً.
🔹اجل و سرنوشت قطعى، براى حفظ انسان كافى است. (تا عمر به پايان نرسد هيچ حادثه اى نمى تواند انسان را از پاى درآورد).
📚 حکمت 306 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🌸🍃🌸🍃
🍃
«لاَ تُسْخِطِ اللَّهَ بِرِضَا أَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ فَإِنَّ فِي اللَّهِ خَلَفاً مِنْ غَيْرِهِ وَ لَيْسَ مِنَ اللَّهِ خَلَفٌ فِي غَيْرِهِ»
«خدا را به خاطر خشنودی هيچ یک از آفريدگانش به خشم مياور!
زيرا خشنودی خدا جايگزين هر چیزی است، اما هيچ چيز جايگزين خشنودی خدا نمی شود.»
📙نامه ی ٢٧
🔶 @Nahj_Et
امام علی (ع) فرمودند :
دنیا گذرگاه است،نه قرارگاه
و مردم در آن دو دسته اند :
دسته ای ک در دنیا خود رافروختند و به نابودی افکندند
و دسته ای ک خود را خریدند و آزاد کردند
نهج البلاغه حکمت ۱۳۳
🔶 @Nahj_Et
❤️نهج البلاغه
💌 نامه ۱۲
به معقل بن قيس الرياحي
احتياطهاي نظامي نسبت به سربازان پيشتاز
از خدايي بترس كه ناچار او را ملاقات خواهي كرد، و سرانجامي جز حاضر شدن در پيشگاه او را نداري، جز با كسي كه با تو پيكار كند، پيكار نكن، در خنكي صبح و عصر سپاه را حركت ده، در هواي گرم لشكر را استراحت ده، و در پيمودن راه شتاب مكن، در آغاز شب حركت نكن زيرا خداوند شب را وسيله آرامش قرار داده، و آن را براي اقامت كردن، نه كوچ نمودن، تعيين فرموده است پس آسوده باش، و مركبها را آسوده بگذار، آنگاه كه سحر آمد و سپيده صبحگاهان آشكار شد، در پناه بركت پروردگار حركت كن. پس هر جا دشمن را مشاهده كردي در ميان لشكرت بايست، نه چنان به دشمن نزديك شو كه چونان جنگ افروزان باشي، و نه آنقدر دور باش كه پندارند از نبرد مي هراسي، تا فرمان من به تو رسد، مبادا كينه آنان شما را به جنگ وادارد، پيش از آنكه آنان را به راه هدايت فراخوانيد، و درهاي عذر را بر آنان ببنديد.
📙نامه12
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
🔮أَلاَ وَإنَّ اللِّسَانَ الصَّالِحَ يَجْعَلُهُ اللهُ تَعَالَى لِلْمَرْءِ فِي النّاسِ، خَيْرٌ لَهُ مِنَ الْمَالِ يُورِثُهُ مَنْ لاَ يَحْمَدُهُ
🌗آگاه باشيد نام نيکى که خداوند پس از درگذشت انسان براى او در ميان مردم قرار مى دهد، بهتر از مالى است که انسان آن را به ارث براى کسانى مى گذارد که هرگز سپاسش را نمى گويند !
🖊بسيارى از مردم، به خاطر عشق و علاقه اى که به فرزندان و همسران خود دارند، تلاش فراوانى براى تأمين آينده آنان مى کنند و بخش عظيمى از عمر خودرا در اين راه مصرف مى کنند، وگاه حلال و حرام را به هم مى آميزند، ولى از اين نکته غافلند که تجربه ها و مشاهده ها نشان داده کمتر وارثى گذشتگان خويش را به خاطر ارثى که براى او گذارده اند، ستايش کرده باشد، بلکه غالباً اين اموال سرچشمه اختلافات و کشمکش ها مى شود چرا که هر که مى خواهد سهم بيشتر را به خود اختصاص دهد، تا آن جا که گفته اند : «مرگ غنى آغاز جنگ وارث است و گاه در اين جرّ و بحث ها، ميراث گذارنده را دشنام مى دهند و ملامت مى کنند که چرا آنها را گرفتار اين دردسرها کرد.ولى اگر انسان در حال حيات حدّ اقل، بخشى از اموال خودرا به صورت صدقات جاريه و خدمات انسانى و فرهنگى به جامعه تحويل دهد نام نيک او در ميان مردم باقى خواهد ماند، و همواره به ياد او هستند و تقاضاى غفران پروردگار، براى او مى کنند، اين پاداشى است که در دنيا دارند و پاداش آخرت آنها ناگفته پيداست.
📙خطبه 120
🔶 @Nahj_Et
🪐تفاخر بى معنا به جاى عبرت گرفتن!
#نهج_البلاغه
🟤يَا لَهُ مَرَاماً مَا أَبْعَدَهُ! وَ زَوْراً مَا أَغْفَلَهُ! وَ خَطَراًمَا أَفْظَعَهُ!لَقَدِ اسْتَخْلَوْا مِنْهُمْ أَيَّ مُدَّکِر، وَ تَنَاوَشُوهُمْ مِنْ مَکَان بَعِيد!
📿شگفتا چه مقصد بسيار دورى و چه زيارت كنندگان بيخبرى و چه كار دشوار و مرگبارى! پنداشتند كه جاى مردگان خالى است، آنها كه سخت مايه عبرتند، و از دور با ياد گذشتگان، فخر مى فروشند
🖊آرى استخوانهاى پوسيده در زير خاک و بدنهايى که مور و مار به آن در آويخته چيزى نيست که به آن افتخار کنند چه خوب بود به جاى اين افتخارات موهوم عبرت مى گرفتند و فرداى خود را در زير خروارها خاک در گورهايى سرد و خاموش و بريده از همه بستگان و دوستان با چشم خود مى ديدند و از اين خواب سنگين غفلت بيدار مى شدند.
📙خطبه 221
🔶 @Nahj_Et
🦋 امیر مومنان حضرت علی (ع) میفرمایند:
«فرزندان خود را به عادتها و آداب خود مجبور نکنید؛ زیرا آنها برای زمانی غیر از زمان شما خلق شدهاند.
📙 (نهج البلاغه گفتار ۲۴۰)
🔶 @Nahj_Et
💎امام علی علیه السلام:
فَمَنْ اءَخَذَ بِالتَّقْوى عَزَبَتْ عَنْهُ الشَّدائِدُ؛
آن كه تقوا پيشه كند، سختى ها از او دورى گزيند
📗 [نهج البلاغه: خ 189، ص 636]
🔶 @Nahj_Et
🌱امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لَا يَقُولَنَّ أَحَدُكُمْ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْفِتْنَةِ، لِأَنَّهُ لَيْسَ أَحَدٌ إِلَّا وَ هُوَ مُشْتَمِلٌ عَلَى فِتْنَةٍ؛ وَ لَكِنْ مَنِ اسْتَعَاذَ فَلْيَسْتَعِذْ مِنْ مُضِلَّاتِ الْفِتَنِ، فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يَقُولُ "وَ اعْلَمُوا أَنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ" وَ مَعْنَى ذَلِكَ أَنَّهُ يَخْتَبِرُهُمْ بِالْأَمْوَالِ وَ الْأَوْلَادِ، لِيَتَبَيَّنَ السَّاخِطَ لِرِزْقِهِ وَ الرَّاضِيَ بِقِسْمِهِ، وَ إِنْ كَانَ سُبْحَانَهُ أَعْلَمَ بِهِمْ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ لَكِنْ لِتَظْهَرَ الْأَفْعَالُ الَّتِي بِهَا يُسْتَحَقُّ الثَّوَابُ وَ الْعِقَابُ، لِأَنَّ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ الذُّكُورَ وَ يَكْرَهُ الْإِنَاثَ وَ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ تَثْمِيرَ الْمَالِ وَ يَكْرَهُ انْثِلَامَ الْحَالِ.
فردى از شما نگويد: خدايا از فتنه به تو پناه مى برم، زيرا كسى نيست كه در فتنه اى نباشد. لكن آن كه مى خواهد به خدا پناه برد، از آزمايش هاى گمراه كننده پناه ببرد، همانا خداى سبحان مى فرمايد: «بدانيد كه اموال و فرزندان شما فتنه شمايند»؛
معنى اين آيه آن است كه خدا انسان ها را با اموال و فرزندانشان مى آزمايد، تا آن كس كه از روزى خود ناخشنود، و آن كه خرسند است، شناخته شوند، گر چه خداوند به احوالاتشان از خودشان آگاه تر است، تا كردارى كه استحقاق پاداش يا كيفر دارد آشكار نمايد. چه آن كه بعضى مردم فرزند پسر را دوست دارند و فرزند دختر را نمى پسندند، و بعضى ديگر فراوانى اموال را دوست دارند و از كاهش سرمايه نگرانند.
✍️نهجالبلاغه، حکمت ۹۳
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸وصف زیبای بهشت از زبان امام علی(ع )
💕چون در آواز به هم خوردن برگهاى درختانش بينديشى، درختانى كه بر كناره هاى رودهايش روييده اند و ريشه در تپه هاى مشك فرو برده اند، خوشه هاى مرواريد تر از شاخه هاى نازك و درشت آنها آويزان است.
💕 ميوه هاى گونه گون در غلاف گلها جاى گرفته اند و بى هيچ رنجى آنها را توان چيد و همان گونه كه چيننده را آرزوست در دسترسش قرار مى گيرند. براى بهشتيان در پيرامون قصرهايشان عسلهاى پالوده و شرابهاى صافى در گردش آرند.
📖خطبه۱۶۵ نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
✅ شکرگزاری واقعی و حقیقی به معنای این است که از تمام نعمت هایی که پروردگار یکتا در اختیار ما قرار داده به جا و درست استفاده کنیم. این نوع از شکرگزاری است که میتوان واقعاً به آن معجزه شکرگزاری گفت.
🦋حضرت علی علیه السلام
🌺🌿کمترین حق خدا بر عهده شما اینکه از نعمت های الهی در گناهان یاری نگیرید. (نهج البلاغه/ ترجمه دشتی/ حکمت 330)
و این حقی کوچک و در عین حال بزرگ و چشم گیر است، چرا که تمام هستی انسان، نعمتی از جانب خداوند است.
🌺🌿وقتی هر روز سعی کنید که با دیگران مهربانتر از روز قبل باشید، دلی را نشکنید، بر سر کسی داد نزنید، تصاویر زشت را به خورد روحتان ندهید، با گوشتان غیبت و سخنان زشت و ناپاک گوش ندهید و با پاهایتان به جز مسیری که خدا می پسندد، جایی نروید شما در مسیر باشکوه شکرگزاری قرار گرفته اید و نتایج شگفت انگیز آن را خواهید دید.
🔶 @Nahj_Et
💢 بازگشت همه به سوی اوست
💕امیرالمومنین علی علیهالسلام: امام شنيد: مردى مى گويد: (إِنّا لِله وَ إِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ) فرمود: اينكه مى گوييم «إِنّا لِله» اقرار بر اين است كه ما مملوك خداييم و اينكه مى گوييم «وَإِنّا إِلَيْهِ راجِعُونَ» اقرار بر اين است كه همه سرانجام از دنيا مى رويم (و به آخرت مى پيونديم)
🍃 و سَمِعَ رَجُلًا يَقُولُ "إِنَّا لِله وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ"، فَقَالَ (علیه السلام): إِنَّ قَوْلَنَا "إِنَّا لِله" إِقْرَارٌ عَلَى أَنْفُسِنَا بِالْمُلْكِ، وَ قَوْلَنَا "وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ" إِقْرَارٌ عَلَى أَنْفُسِنَا بِالْهُلْكِ.
🍁نزد بعضى از مفسران نهج البلاغه بر اين عقيده اند كه نظر مبارك امام اين است كه جمله اول اشاره به توحيد و جمله دوم اشاره به معاد است
🍁چه خوب است كه انسان، به هنگام پيش آمدن حوادث ناگوار اين جمله را بر زبان جارى كند و حتى اگر فارسى زبان است اضافه نمايد: «ما از آن خداييم و به سوى او باز مى گرديم» كه به يقين مايه تسلى خاطر و مانع جزع و فزع و ناسپاسى است
🔶 @Nahj_Et
شخصیت حضرت عبدالعظیم یک شخصیت علمی و جهادی بوده است✨
جناب عبدالعظیم در حدود ۱۷۰ سال قبل از تألیف نهج البلاغه خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرده است، از سوی دیگر ایشان به دلیل شخصیت جهادیشان از دست خلیفه عباسی از عراق و حجاز گریخت و به رِی آمد. چون رِی مرکز و محل تجمع شیعیان بود.
🔶 @Nahj_Et
امام على عليه السلام:
إنَّ لِلقُلوبِ إقبالاً و إدبارا، فإذا أقبَلَت فَاحمِلُوها علَى النَّوافِلِ، و إذا أدبَرَتْ فَاقتَصِرُوا بها علَى الفَرائضِ
همانا دلها را روى آوردنى است و روى گرداندنى. پس هر گاه روى آورند، آنها را به انجام مستحبّات وا داريد و هر گاه پشت كردند، به انجام واجبات بسنده كنيد
نهج البلاغه حکمت312
🔶 @Nahj_Et
🏴 حمزه محبوبترین نامها در نزد رسول خدا صلیاللهعلیهوآله
مرحوم کلینی رحمةاللهعلیه از امام صادق علیهالسلام نقل کرده است که:
«شخصی محضر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله آمد و عرض کرد: ای فرستادهی خدا، فرزند ذکوری برایم متولّد شده است، چه نامی بر وی نهم؟
فرمودند: او را «حمزه» نام بگذار که محبوبترین نام ها در نزد من است».
📚 الکافی ج۶ ص۱۹
ابن ابي الحدید معتزلی ناصبی در شرح نهجالبلاغه مینویسد:
بسياري از روايتكنندگان نقل كردهاند كه ایشان ( حضرت علی عليهالسلام ) پس از ماجرای سقيفه اظهار ناراحتی كرده و حق خود را خواسته و كمک طلبيدند و فرياد كشيدند؛ زيرا در نزد ایشان حاضر نشدند و بيعت نكردند. و ایشان در حالیكه رو بهسوی قبر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله کرده بودند فرمودند:
”ای فرزند مادرم، اين قوم، مرا ناتوان يافتند و چيزی نمانده بود كه مرا بكشند“ و فرمودند: وا جعفراه، من امروز جعفر ندارم؛
وا حمزتاه، من امروز حمزه ندارم!
📚 إبن أبي الحديد، شرح نهج البلاغة، ج۱۱، ص۶۵، تحقيق محمد عبدالكريم النمري، ناشر: دار الكتب العلمية ـ بيروت / لبنان، الطبعة: الأولي، ۱۴۱۸هـ.ق ـ ۱۹۹۸م.
🔶 @Nahj_Et
🔹 امام هادی علیه السلام
🌺 إذا أشكَلَ عَلَيكَ شَى ءٌ مِن أمرِ دينِكَ بِناحِيَتِكَ ، فَسَلْ عَن عَبدِ العَظيمِ بنِ عَبدِاللّهِ الحَسَنِيِّ عليه السلام ؛
✳️هرگاه در قلمرو خود در كار دين به مشكلى دچار شدى، آن را با عبد العظيم حسنى در ميان بگذار .
📚 مستدرك الوسائل ج ١٧ ص ٣٢١
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
❄️لَيْسَ مِنَ الْعَدْلِ الْقَضَاءُ عَلَى الثِّقَةِ بِالظَّنِّ.
🟤داورى در حق افراد مورد اطمينان با تكيه بر گمان رسم عدالت نيست.
📙حکمت 220
🔶 @Nahj_Et
#علامه_میرزا_حبیب_الله_هاشمی_خویی
- علامه میرزا حبیب اله هاشمى خویى (شارح نهج البلاغه)
وى تحصیلات مقدماتى علوم را در خوى گذراند و به سال ۱۲۸۶ ه .ق عازم نجف اشرف گردید و از محضر میرزا حبیب اله رشتى و میرزا محمدحسن شیرازى و حاج سید حسین کوهکمرى استفاده نموده و به خوى مراجعت نمود و مشغول تالیف کتاب و تدریس طلاب گردید. در همین ایام تالیف مهمترین کتاب خود #منهاج_البراعه_فى_شرح_#نهج _البلاغه را شروع کرد. بعد از آنکه چند جلد از آن را تالیف کرد، براى چاپ آن به تهران رفت و سه جلد آن را به چاپ رسانید، لکن اجل مهلت نداد و در سال ۱۳۲۴ ه .ق در تهران وفات یافت و در کنار بارگاه حضرت عبدالعظیم در شهر رى مدفون گردید. شرح او بر #نهج_البلاغه مفصل ترین شرحى است که یک عالم شیعى بر #نهج_البلاغه نوشته و چون ناتمام مانده بود، لذا ۵ جلد آن از جلد ۱۵ تا ۱۹ توسط استاد علامه حضرت آیت الله حسنزاده آملى مدظله العالى و ۲ جلد دیگر (جلد ۲۰ و ۲۱) توسط محقق توانا محمد باقر کمرهاى تکمیل گردید و تمامى شرح در ۲۱ جلد به چاپ رسیده این شرح از اول تالیف تا بحال مورد استفاده و رجوع علماى شیعه بوده است. ایشان دو فرزند اهل علم به نامهاى حاج میرزا ابوالقاسم امین الاسلام و میرزا ابوالحسن داشته است.
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه ❄️لَيْسَ مِنَ الْعَدْلِ الْقَضَاءُ عَلَى الثِّقَةِ بِالظَّنِّ. 🟤داورى در حق افراد م
#شرح_حکمت۲۲۰
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨لَيْسَ مِنَ الْعَدْلِ الْقَضَاءُ عَلَى الثِّقَةِ بِالظَّنِّ
🌐داورى در حق افراد مورد اطمينان با تكيه بر گمان عدالت نيست
✍ مى دانيم يكى از دستورات قرآنى و روايى اين است كه در حق مسلمانان سوء ظن نداشته باشيد.
✔️ دليل آن هم روشن است زيرا سوء ظن پايه هاى اعتمادِ عمومى را كه سرچشمه همكارى است متزلزل مى سازد.
حال اگر آن شخصى كه انسان به او سوء ظن پيدا مى كند كسى باشد كه سوابق حسنه او بر ما روشن است و در يك كلمه به تعبير امام(عليه السلام) «ثقه» محسوب شود به يقين قضاوت درباره چنين شخصى با ظن و گمانِ بدون دليل عادلانه نيست.
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥قَدْ تَزَيَّنَتْ بِغُرُورِهَا وَغَرَّتْ بِزِينَتِهَا دَارُهَا هَانَتْ عَلَى رَبِّهَا فَخَلَطَ حَلاَلَهَا بِحَرَامِهَا وَخَيْرَهَا بِشَرِّهَا وَحَيَاتَهَا بِمَوتِهَا وَحُلْوَهَا بِمُرِّهَا
🌎دنيا خود را با مکر و نيرنگ آراسته و با زرق و برق خود مردم را مى فريبد سرايى است که در نظر صاحب اصليش بى مقدار است لذا حلالش را با حرام و خيرش را با شرّ و زندگى اش را با مرگ و شرينى اش را با تلخى بهم هم آميخته است
🖊هر گاه بخواهى لقمه نان حلالى بدست آورى بايد هزار درد و رنج را تحمّل کنى و از مسيرهاى پرنشيب و فراز بگذرى و هرگاه بخواهى گلى بچينى بايد تحمّل نيش خار کنى و اگر بخواهى از خوان نعمتش کمى عسل برگيرى نيشهاى زنبورها در انتظار توست ، در کنار هر گنجى افعى ها خفته اند و در کنار هر شيرينى تلخى هاست ، فى المثل انسانى که فرزند ندارد غم وغصّه جانکاهى بر روح او سنگينى مى کند ولى همين که فرزند پيدا کرد هزاران مشکل در کنار اوست و همچنين نعمتها و مواهب ديگر که فقدانش غم انگيز است و وجودش ملال آور و مشکل آفرين
📙خطبه 113
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضائل حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
🔹حجتالاسلام سیدحسین مومنی به مناسبت سالروز وفات حضرت عبدالعظیم (ع)
🔶 @Nahj_Et