حکمت ۱۸۸تا۱۹۱ استاد صادقی.mp3
7.93M
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر #حکمت_188تا #حکمت_191(کلمات قصار)
⏮مرحوم استاد #میرزا_مهدی_صادقی (ره)
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🔶 @Nahj_Et
#خطبه_متقین
📌قسمت سی و ششم
🔰امیر المومنین علیه السلام در ادامه بیان اوصاف پرهیزگاران می فرماید:
✍دو جمله «بَعِيداً فُحْشُهُ، لَيِّناً قَوْلُهُ» اشاره به اين است که برخورد آنان با همه مردم با زبان خوب و تعبيرات محبّت آميز است و خشونت در گفتار و سخنان زشت از آنها دور است. نه تنها چنين سخنانى نمى گويند، بلکه با آنها فاصله زيادى دارند.
🔹«غايب بودن منکر» اشاره به معدوم بودن آن است; يعنى منکرى از آنها سر نمى زند که در برابر مردم خود را نشان دهد.
اين احتمال نيز وجود دارد که اگر لغزشى از آنان سر زند، حداقل لغزش آشکارى نيست تا جامعه را آلوده سازد.
✔️«معروف» اشاره به همه خوبيهاست که عقل و وجدان و شرع آن را مى شناسد و با آن بيگانه نيست (از ماده عرفان به معناى شناخت است).
منظور از «اقبال خير و ادبار شرّ» آن است که آنها در انجام نيکيها پيوسته رو به پيش مى روند و اگر بديهايى در گذشته داشته اند، همواره از آن فاصله مى گيرند.
📝ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
🔹قَالَ علیه السلام مَا زَنَی غَیُورٌ قَطّ
🔹(آدم غیرتمند هرگز مرتکب زنا نشود). قط، یعنی به طور قطع. توضیح آن که شخص غیرتمند واقعی، هنگامی که تصمیم به زنا می گیرد، نظیر آن را درباره ی خودش تصور می کند، پس خیالش با انگیزه ی زنا معارضه می کند، و در نتیجه از آن خودداری می ورزد.
📙شرح#حکمت_305
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص309 شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et
8.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴آیا زنها ناقص العقل هستند؟
📌اگر بخواهیم درباره هویت زن صحبت کنیم حتما هستند کسانی که عبارت ناقص العقل بودن زن در #نهج_البلاغه را بنا به فهم خودشان تفسیر کنند و دل بانوان را نسبت به اسلام چرکین کنند.
❗️آنها نمیگویند نقص به چه معناست ؟ اگر امام قصد تحقیر زن را داشت چرا واژه ضعیف را استفاده نفرموده اند ؟ آنها نمیگویند خداوند در قرآن زنان را صاحبان الباب و حیات طیبه معرفی کرده است.
آنها نمیگویند پیامبر از دنیا زن را پسندید
آنها نمیگویند پیامبران برای داشتن فرزند دختر گریه کرده اند .آنها برای تمثیل ها برداشت خود را تحمیل کرده ،ودل مارا از خدا دور میکنند.
◀️با هم جواب استاد#قرائتی به این شبهه را بشنویم
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
📿وَإِيَّاکَ وَالاِتِّکَالَ عَلَى الْمُنَى فَإِنَّهَا بَضَائِعُ النَّوْکَى
🟤از تکيه کردن بر #آرزوها برحذر باش که سرمايه احمق هاست
✍منظور از «مُنَى; آرزوها» آرزوهاى دور و دراز است که به خيالات شبيه تر است و آنها که گرفتار اين گونه آرزوها مى شوند، نيروهاى فعال خود را بيهوده هدر مى دهند و سرانجام به جايى نمى رسند. از سوى ديگر تکيه بر اين گونه آرزوها تمام فکر و عمر انسان را به خود مشغول مى دارد و از پرداختن به معاد باز مى دارد.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺تأملی در نهج البلاغه :🌺
لاَ يُقِيمُ أَمْرَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ إِلاَّ مَنْ لاَ يُصَانِعُ، وَلاَ يُضَارِعُ، وَلاَ يَتَّبِعُ الْمَطَامِعَ.
⚡️ ترجمه :
فرمان خدا را تنها كسى مى تواند اجرا كند كه نه سازش كار باشد (و اهل رشوه) و نه تسليم و ذليل (در مقابل ديگران) و نه پيروى از طمع ها كند.
🔴 آنان كه اهل «مصانعه» (به معناى سازشكارى و رشوه گرفتن) هستند، هرگز نمى توانند حق را به حق دار برسانند، چرا كه زورمندان اهل باطل آنها را خريدارى مى كنند و از حق منصرف مى سازند و در اين ميان حقوق ضعفا پايمال مى شود.
🍃 همچنين كسانى كه ضعيف و ذليل و ناتوانند، قدرت اجراى فرمان خدا را ندارند، زيرا اجراى فرمان حق قاطعيت و شجاعت و استقلال شخصيت را مى طلبد و افراد زبون كه به روش اهل باطل عمل مى كنند توان اين كار را ندارند.
🍃نيز اشخاص مبتلا به انواع طمع ها; طمع در مقام، مال و خواسته هاى هوس آلود هرگز نمى توانند مجرى فرمان خدا باشند، زيرا طمع بر سر دوراهى ها و چند راهى ها آنها را به سوى خود جذب مى كند و از پيمودن راه حق باز مى دارد.
📙#حکمت_110
🔶 @Nahj_Et
حکمت 192 نهج البلاغه.mp3
1.21M
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر #حکمت_192 (کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین #محمدی_شاهرودی
🎤کوتاه و با بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💠قَالَ علیه السلام یَنَامُ الرّجُلُ عَلَی الثّکلِ وَ لَا یَنَامُ عَلَی الحَرَبِ
💠حرب: غارت و چپاول اموال، (مرد بر سوگ فرزند صبر می کند اما بر چپاول ثروتش صبر نمی کند). سیدرضی می گوید: معنای این سخن آن است که مرد کشته شدن فرزند را تحمل می کند اما بر چپاول اموالش صبر نمی کند. توضیح آن که هر چند فرزند و مال هر دو مورد علاقه اند، با این همه، دیگران به مال چشم دارند و می خواهند آن را از چنگ صاحبش بیرون کنند و به غارت ببرند، اما مرگ فرزند چنین نیست.
📙شرح#حکمت_307
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص311شرح ابن میثم
🔶 @Nahj_Et