💠 امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
في وصِيَّةٍ لابنِهِ الحَسَنِ عليه السلام: و ألْجِئْ نَفسَكَ في اُمورِكَ كُلِّها إلى إلهِكَ؛ فإنّكَ تُلجِئُها إلى كَهفٍ حَريزٍ، و مانِعٍ عَزيزٍ.
در سفارش خود به فرزندش امام حسن عليه السلام فرمود: در همه كارهايت خود را در پناه خداى خويش در آور؛ زيرا با اين كار، خويشتن را در پناهگاهى نفوذ ناپذير و در پسِ مانعى استوار در آوردهاى.
📚 نهج البلاغه، نامه ٣١
#امام_علی
#نهج_البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🗳 ۱۲ راهکار روانشناختی برای ترغیب به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری
دانلود پیدیاف:👇
https://hawzahnews.com/xcVqm
🔺ناسزا نگویید؛ فقط اعمال آنها را توصیف کنید
🔹امام على (عليه السلام) آنگاه كه شنيدند گروهى از ياران ایشان به شاميان ناسزا مىگويند، فرمودند:
🔹 إنّي أكرَهُ لَكُم أن تَكُونُوا سَبّابِينَ و لكِنَّكُم لو وَصَفتُم أعمالَهُم و ذَكَرتُم حالَهُم كانَ أصوَبَ في القَولِ و أبلَغَ في العُذرِ
🔹 من خوش ندارم كه شما #ناسزا بگویید، بلكه اگر اعمال آنها را توصیف کنید و حال آنها را بیان كنيد، در مقام بیان مؤثرتر و در مقام عذر مناسبتر است.
📙(نهج البلاغه، خطبه ۲۰۶)
🔶 @Nahj_Et
22.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️عهد میبندم
که میمونم
پای کار این نظام
#انتخابات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️تَرْكُ الذَّنْبِ، أَهْوَنُ مِنْ طَلَبِ الْمَعُونَةِ [التَّوْبَةِ
🟤ترك گناه آسان تر از در خواست توبه است.
✍امام علیه السلام فرمود ترک گناه از تقاضاى توبه آسان تر است این نکته دلایل زیادى دارد، زیرا از یک سو ممکن است انسان پس از ارتکاب گناه توفیق توبه نیابد و از دنیا برود به خصوص اگر توبه را به تأخیر بیندازد آن گونه که سیره بسیارى از غافلان است.از سوى دیگر توبه شرایط زیادى دارد پشیمانى قطعى از گناه و تصمیم بر ترک در آینده و پرداخت حق الناس و قضاى عبادات و پرداختن و کفاره اگر عملى است که داراى قضا و کفاره بوده مانند ترک روزه واجب و جبران کردن خطاهاى گذشته با اعمال صالح آینده، زیرا در قرآن مجید کرارا بعد از جمله «تابُوا» واژه «اَصْلَحُوا» ذکر شده است.
📘#حکمت_170
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از قاصدک
🛑 عبا و کت و مانتوی جواهردوزی شده ی ، اینستا ،با نصف قیمت 😱 اومد ایتاااااا🎊🥳
💚 تولید کننده ایم 💚
❤️🔥 طرح های اختصاصی که هیچ جا ندیدی 🥺
🛑 به قدو سایز خودت با هر رنگ جواهردوزی که بخوایی ،برات سریع آماده
می کنیم😍😘👇اینجا👇بزن روش👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2873360934Cb9463004f9
https://eitaa.com/joinchat/2873360934Cb9463004f9
♨️ #پرداخت_دومرحله_ای👆 خاص باش 👆
#ارسال_رایگان #تولیدکننده
#فروش_حضوری #فروش_آنلاین
‼️آماده ی همکاری بامزون ها و کانال دارها😍
🍃 وقتى آيه مباهله نازل شد،
پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله، على و فاطمه و حسن و حسين علیهم السلام را فراخواند و فرمود:
بار خدايا! اينان خانواده من هستند.
📚 الدرّ المنثور، ج٢، ص٢٣٢
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒هم اکنون حقیقت آشکار شده و باطل راه به جایی نخواهد برد
📌 نهجالبلاغه/ خطبه137/ قسمت6 از 11 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_137
🔶 @Nahj_Et
ريشه هاى صفت زشت وناپسند
▫️فَإِنَّ الْبُخْلَ وَالْجُبْنَ وَالْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّى، يَجْمَعُهَا سُوءُ الظَّنِّ بِاللهِ.
🟤همانا بخل و ترس و حرص، غرائز گوناگونى هستند كه ريشه آنها بدگمانى به خداى بزرگ است.
✍ اين سه خوى و خصلت داراى فصل مشتركى است كه سوء ظن نسبت به خداوند است، زيرا شخص ترسو با خود مى گويد اگر جلو بروم و اقدام كنم، كشته مى شوم، و بخيل مى گويد اگر خرج كنم و ببخشم، فقير مى شوم، و آزمند مى گويد اگر كوشش و جديت نكنم آنچه را كه مى خواهم به آن برسم، از دست مى دهم، و بازگشت اين امور و ريشه آن در بدگمانى نسبت به خداوند است كه اگر آدمى نسبت به خدا خوش گمان و يقين او راست باشد به خوبى مى داند كه اجل و روزى و توانگرى و نيازمندى همه مقدر است و هيچ يك از آنها بدون قضاى خداوند متعال نخواهد بود.
📘#نامه_53
🔶 @Nahj_Et
امام على عليه السلام:
لا تَجعَلَنَّ ذَرَبَ لِسانِكَ عَلى مَن أنطَقَكَ، وبلاغَةَ قَولِكَ عَلى مَن سَدَّدَكَ
تندىِ زبانت را در برابر كسى كه به تو سخن آموخته است قرار مده و سخنورى ات را عليه كسى كه به تو راه نیکو سخن گفتن آموخت،به کار مگیر
📙حکمت 411 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
May 11
ایران در مدار اقتدار
اگر هنوز رای ندادی ، هنوز هم وقت داری تا در سرنوشت کشور نقش داشته باشی
#به_علاوه_یک
#به_عشق_ایران
#انتخابات
🚨مشکل هم نشینی با قدرتمندان•••
🔸وَ قَالَ (علیه السلام): صَاحِبُ السُّلْطَانِ كَرَاكِبِ الْأَسَدِ، يُغْبَطُ بِمَوْقِعِهِ وَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَوْضِعِهِ.
✍ قرب سلطان است از آن قرب، الحذر!
امام عليه السلام در اين كلام حكيمانه اشاره به موقعيت خطرناك اطرافيان سلاطين وپادشاهان و زمامداران مى كند و مى فرمايد: «همنشين سلطان مانند كسى است كه بر شير سوار است، ديگران به مقام او غبطه مى خورند ولى او خود بهتر مى داند در چه وضع خطرناكى قرار گرفته است»
📚نهج البلاغه،حکمت ۲۶۳
#انتخابات
#نهج_البلاغه
🔶 @Nahj_Et
#بیداری_از_خواب_غفلت
💚امیرالمؤمنین علیهالسلام:
اى انسان! چه چيز تو را بر گناهت جسور ساخته و چه چيز تو را درمقابل پروردگارت مغرور کرده؟
و چه چيز تو را به هلاکت خويش علاقه مند نموده است. آيا درد تو درمان ندارد يا از اين خوابت بيدارى نيست؟
چرا آن گونه که به ديگران رحم مى کنى به خودت رحم نمى کنى؟!
چه بسا کسى را در دل آفتاب سوزان مى بينى و در برابر حرارت آن بر او سايه مى افکنى يا بيمارى را مشاهده مى کنى که درد جانکاهى بدنش را سخت آزرده و از روى ترحّم بر او مى گريى (پس چرا درباره خود بى تفاوت هستى)
چه چيز تو را بر اين بيمارى ات شکيبا ساخته و بر مصائب خود صبور کرده و از گريه بر خويشتن باز داشته است؟! در حاليکه هيچ چيز براى تو عزيزتر از نفس خودت نيست. چگونه ترس از بلاها و عذابهاى شبانه تو را بيدار نکرده درحالى که بر اثر معصيت الهى هر روز، خود را به مرحله شديدترى ازخشم خدا مى افکنى؟! حال که چنين است بيمارى سستى دل خود را با داروى تصميم و عزم راسخ مداوا کن و اين خواب غفلتى که چشم ترا فرو گرفته با بيدارى برطرف ساز، بنابراين مطيع خداوند باش و با ياد او انس گير!
📚خطبه ٢٢٣ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
✨﷽✨
🌸 توصیف لحظه جان دادن 🌸
✍يک تعبير اميرالمومنين (علیه السلام) در خطبه ی 109 نهج البلاغه دارد که توصيف هنگام سکرات است . اين مطلب را اززبان کسی می شنويم که به جزئيات اين راه آگاه بوده است . حضرت مي فرمايند : آن هنگام قابل توصيف نيست . از يک طرف سکرات موت و سختي جان دادن و از طرف ديگر غم و اندوه فرصت هايي که فرد از دست داده است تمام وجود او را مي گيرد . درآن لحظات سخت اعضاء بدن سست مي گردد و رنگ آنها تغيير مي کند . با لحظه لحظه زياد شدن آثار مرگ در پيکر، زبان از کار مي افتد ( يعني اولين عضوي است که از کار مي افتد ) و قدرت سخن گفتن سلب مي گردد . ولي همچنان اعضاء خانواده ي خود را با چشم نگاه مي کند و با گوش هاي خود مي شنود ، عقل او نيز سالم است . فکر مي کند که عمر خود را به چه چيزهايي گذرانده و در چه راهي روزگار خود را تباه کرده است . به ياد اموالي مي افتد که با خون دل آنها را جمع کرده و کاري به حلال و حرام آن نداشته است . اين نشان مي دهد که حضرت کساني را توصيف مي کند که اهل دنيا هستند . و حالا بايد برود و جوابگوي اين اموال باشد . لذت و استفاده ي آن براي ديگران و حساب پس دادن و بدبختي آن براي او مانده است . مرگ همچنان بر اعضاء بدن او چيره مي گردد تا آنجا که گوش او نيزمانند زبان از کار مي افتد . و فقط به خانواده ي خود نگاه مي کند و حرکت زبان آنها را مي بيند ولي ديگر صدايي نمي شوند . پس از مدتي چشم او نيز از کار مي افتد و روح از بدن خارج مي شود. مرداري خواهد شد در بين خانواده ي خود به طوري که از نشستن نزد او وحشت مي کنند و از نزديک شدن به او دوري مي نمايند . در اين حال ديگر نه گريه کننده اي او را ياري مي کند و نه کسي به او جواب مي دهد . سپس او را برداشته و بسوي آخرين منزلگاه يعني قبر مي برند و او را آنجا تنها گذاشته و به دست اعمال خود مي سپارند و از ديدار او براي هميشه چشم مي پوشند . اين آن لحظه سکرات و قمرات است که حضرت امير(ع) توصيف کرده و لحظه ی سختي است.
📚خطبه ی 109 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
👤 کارگزاران
💢عامل زوال دین و قدرت
🌐ای مالک ! فرياد مزن كه من بر شما گمارده ام، فرمان مى دهم بايد اطاعت شوم، كه اين وضع موجب فساد دل، و كاهش و ضعف دين، و باعث نزديك شدن زوال قدرت است .
📚نهج البلاغة / ترجمه انصاريان، نامه 53
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒یادآوری امام (علیه السلام) به مردم نسبت به روز بیعت با ایشان
📌 نهجالبلاغه/ خطبه137/ قسمت7 از 11 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_137
🔶 @Nahj_Et
🔹امام علی علیه السلام :
🔹 ـ في الحِكَمِ المَنسوبَةِ إلَيهِ ـ :كَثرَةُ الطَّعامِ تُميتُ القَلبَ ، كَما تُميتُ كَثرَةُ الماءِ الزَّرعَ .
🔸 ـ در حكمت هاى منسوب به ايشان ـ :غذاى زياد ، دل را مى ميراند ، چنان كه آب زياد ، زراعت را مى ميراند .
📚 شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد : ج ٢٠ ص ٣٢٥ ح ٧٢٣
🔶 @Nahj_Et
آثار سازنده درس گرفتن و مباحثه نهج البلاغه
آیت الله العظمی جوادی آملی:
خيلی از بزرگان شرح حال خودشان را كه میگویند میفرمایند ما اين پنج جلد شرح نهجالبلاغه ابنميثم را نزد فلان استاد خوانديم مثلاً نزد فخرالمحققين خوانديم. آن روزها اينها جزء كتابهای درسی بود؛ بسياری از بزرگان كه شرح حال خودشان را نوشتند میگویند ما فلان كتاب را مثلا كتاب علامه را نزد چه كسی خوانديم كتاب خواجه را نزد چه كسی خوانديم و شرح نهجالبلاغه ابنميثم را نزد چه كسی خوانديم. ميبينيد بركات علمی شان با عمل همراه است، بالأخره اينها يك سلسله علم هايی است كه مستقيماً با #تهذيب_روح كار دارد.
شما تجربه كنيد دو ماه خطبههای نهجالبلاغه را مباحثه كنيد و دو ماه هم رسائل را مباحثه كنيد ببينيد فرق دارند يا نه؛ اين[نهج البلاغه] مرتب سازنده است اما در آن مسائل اين نورها بسيار كم است؛ هر چه شما آنها را بخوانيد فنآور میشوید اما به خدمت اين علوم[نهج البلاغه] میآیید می بينيد فرشته خويی در شما پيدا شده است.
۱۳۷۶/۹/٧
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔶 @Nahj_Et
🌺شرح خطبه ۸۳ نهجالبلاغه توسط محمدعلی انصاری
🔅جلسه۱۰_ بخشاوّل
✨ فهَلْ دَفَعَتِ الْأَقَارِبُ أَوْ نَفَعَتِ النَّوَاحِبُ وَ قَدْ غُودِرَ فِي مَحَلَّةِ الْأَمْوَاتِ رَهِيناً وَ فِي ضِيقِ الْمَضْجَعِ وَحِيداً قَدْ هَتَكَتِ الْهَوَامُّ جِلْدَتَهُ وَ أَبْلَتِ النَّوَاهِكُ جِدَّتَهُ وَ عَفَتِ الْعَوَاصِفُ آثَارَهُ وَ مَحَا الْحَدَثَانُ مَعَالِمَهُ وَ صَارَتِ الْأَجْسَادُ شَحِبَةً بَعْدَ بَضَّتِهَا وَ الْعِظَامُ نَخِرَةً بَعْدَ قُوَّتِهَا
🔹آيا خويشاوندان مى توانند مرگ را از او دفع كنند و آيا گريه و زارى آنها نفعى براى او دارد.او را در سرزمين مردگان مى گذارند، و در تنگناى قبر تنها خواهد ماند. حشرات درون زمين، پوستش را مى شكافند، و خشت و خاك گور بدن او را مى پوساند، تند بادهاى سخت آثار او را نابود مى كند، و گذشت شب و روز، نشانه هاى او را از ميان بر مى دارد، بدن ها پس از آن همه طراوت متلاشى مى گردند، و استخوان ها بعد از آن همه سختى و مقاومت، پوسيده مى شوند
📙شرح#خطبه_۸۳
🔶 @Nahj_Et