فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #زیتون_سرخ از امروز روی آنتن تلویزیون
🔻مجموعه کمیکموشن «زیتون سرخ» محصول جدید #مرکز_انیمیشن_سوره با روایتی از تاریخ اشغال #فلسطین توسط رژیم صهیونیستی از امروز ١٧ مهر ساعت ۱۵:۳۰ روزانه از #شبکه_دو پخش میشود و همزمان از دیگر شبکهها روی آنتن میرود.
🔹این اثر همچنين از پلتفرمهای تلوبیون، شاد، روبیکا، آپارات، نماشا، مایکت و گپفیلم نیز در دسترس است.
🔶 @Nahj_Et
💫حکمت آفرینش انسان
🔹 بتقوَى اللّه ِ اُمِرْتُم، و للإحسانِ و الطّاعةِ خُلِقْتُم؛
📚 [شرح نهج البلاغه: ج3، ص108]
🌸امام علی علیه السلام:
🔸شما به پرواى از خدا فرمان يافتهاید، و براى نيكوكارى و فرمانبردارى [از خدا] آفريده شدهايد
🔶 @Nahj_Et
🌷 امیرالمومنین علیه السلام در وصف یاران اهل بیت در آخرالزمان:
آگاه باشید! آنان که پدر و مادرم فدایشان باد، از کسانی هستند که در آسمان ها معروف، و در زمین گمنام اند!
(خطبه ۱۸۷ نهج البلاغه)
🌹شهید خرازی:
"اگر برای خدا جنگ میکنید[ یا کاری انجام میدهید]، احتیاج ندارد که به من و دیگری گزارش کنید، گزارش را نگه دارید برای قیامت.
اگر کار برای خداست، گفتنش [به مردم] برای چه؟
🔶 @Nahj_Et
🌿══﷽════✿ ⃟ ⃟ ⃟
📍تنظیم وقت
وانقادوا قبل عُنف السیاق.
قبل از اینکه به زور مسیر شما را تنظیم کنند ،خودتان مسیر خویش را منظّم کنید.
🌷 امام علی علیه السلام
📙 نهج البلاغه ، خ ۹۰
🔶 @Nahj_Et
348.mp3
2.81M
🌱امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
💌در معرفی طلحه و زبير (و اصحاب جمل):
چون رعد خروشيدند و چون برق درخشيدند، اما كارى از پيش نبردند و سر انجام سست گرديدند. ولى ما اين گونه نيستيم، تا عمل نكنيم، رعد و برقى نداريم، و تا نباريم سيل جارى نمى سازيم.
📙نهج البلاغه خطبه ۹
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒کوتاهی زندگی دنیا به نسبت کل عمر انسان ها
📌 نهجالبلاغه/ خطبه145/ قسمت1 از 11 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_145
🔶 @Nahj_Et
🛑 امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) :
✍ هنگامى كه سختى ها به آخرين درجه شدت برسد فرج حاصل مى شود و در آن هنگام كه حلقه هاى بلا تنگ مى گردد نوبت آسايش و راحتى فرا مى رسد.
📚 نهج البلاغه حکمت ۳۵۱
🔶 @Nahj_Et
📒کتاب شکر و شکایت (شرح نامه 45 نهج البلاغه)
📖تعداد صفحات : 371
🔹قطع : وزیری
🔸نوع جلد : شومیز
🔹سری : درس های نهج البلاغه
💰قیمت : 80000 تومان
☎️تلفن ثابت : 03135676860
📱تلفن همراه : 09131655170
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_حشر_۱۳
خودفراموشی بدترین مصیبتها برای انسان است.
۱۳۶۱/۰۷/۲
🔶 @Nahj_Et
❣️امام علی علیهالسلام
فَاعِلُ الْخَيْرِ خَيْرٌ مِنْهُ،
وَ فَاعِلُ الشَّرِّ شَرٌّ مِنْهُ
نيكوكار از كار نيك بهتر است،
و بد كردار از كار بد بدتر.
📙نهج البلاغه؛حکمت ۳۲
🔶 @Nahj_Et
💔 بخشش کودکان امام حسن مجتبی (علیه السلام)
روزی از روزها بچه های مدینه در کوچه ای مشغول بازی بودند.
در آن کوچه مردی زندگی میکرد که خیلی قوی و قدرتمند بود اما با وجود این همه قدرت، کسی از او نمی ترسید؛ چون آن قدر مهربان بود که بعضی وقتها با بچه ها همبازی می شد.
همه او را به اسم امام حسن مجتبی میشناختند، امام حسن پسر امام علی.
یک روز که امام حسن (علیهالسلام) از کوچهای رد میشدند، بچهها را مشغول بازی دیدند که سفرهای انداخته اند و خرده نانی گذاشتهاند آنها به امام حسن (علیهالسلام) تعارف کردند که از خرده نانها بخورند. امام هم قبول کردند و پیش بچهها نشستند و از نان آنها خوردند.
بعد به بچهها گفتند: «حالا من از شما دعوت میکنم که به خانهی من بیایید و مهمان من باشید.»
بچهها هورا کشیدند و دنبال ایشان به راه افتادند. آنها وارد خانه ی امام حسن شدند و حسابی غذا خوردند. وقتی سیر شدند امام لباسهای زیبایی به آنها هدیه داد و با آنها خداحافظی کرد.
امامحسن (علیهالسلام) گفتند: «بخشش این کودکان بهتر بود؛ آنها همهی چیزی که داشتند را به من دادند، در حالی که من بخشی از آنچه را داشتم، به آنها دادم.»
❌ منبع : شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج۱۱، ص ۱۹۸
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
❤️هم معاش هم معاد
حساسیت شدید امیرالمومنین علیه السلام نسبت به حکمرانان و فرمانداران و استاندارانش در نهج البلاغه
🎙حجت الاسلام حسین اکبری
🔶 @Nahj_Et
🌸امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند:
وَ قَالَ (علیه السلام): لِكُلِّ مُقْبِلٍ إِدْبَارٌ، وَ مَا أَدْبَرَ كَأَنْ لَمْ يَكُنْ.
و درود خدا بر او، فرمود: آنچه روى مى آورد، باز مى گردد، و چيزى كه باز گردد گويى هرگز نبوده است.
📙حکمت ۱۵۲ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
پاسخ نیکو به نیکی دیگران
▫️إِذَا حُيِّيتَ بِتَحِيَّةٍ فَحَيِّ بِأَحْسَنَ مِنْهَا، وَ إِذَا أُسْدِيَتْ إِلَيْكَ يَدٌ فَكَافِئْهَا بِمَا يُرْبِي عَلَيْهَا، وَ الْفَضْلُ مَعَ ذَلِكَ لِلْبَادِئِ.
🟠چون تو را ستودند ، بهتر از آنان ستایش کن ، و چون به تو احسان کردند ، بیشتر از آن ببخش ، به هر حال پاداشِ بیشتر از آنِ آغاز کننده است .
✍اخلاق اسلامى مى گوید هیچ کار خوبى را نباید بدون پاداش گذاشت; خواه سخن احترام آمیزى باشد یا اقدام عملى، بلکه بهتر آن است که پاداش برترى داشته باشد; مثلاً اگر کسى به ما بگوید «سلام علیکم» بهتر آن است که در پاسخ بگوییم «سلام علیکم ورحمة الله» وهرگاه کسى هدیه مختصرى براى ما بفرستد ما در موقع مناسب هدیه بهتر و بیشتر براى او بفرستیم. این کار سبب مى شود پیوند محبت و دوستى در میان افراد جامعه روز به روز بیشتر شود و روح حق جویى و حق طلبى و حق شناسى تقویت گردد و زندگى در چنین جامعه اى بسیار توأم با آرامش خواهد بود.
📚#حکمت_62
🔶 @Nahj_Et
💠آفرينش طاووس
امام علی(علیهالسلام) فرمودند:
🌺ابْتَدَعَهُمْ خَلْقاً عَجِیباً مِنْ حَیَوَان وَ مَوَات، وَ سَاکِن وَ ذِی حَرَکَات; وَ أَقَامَ مِنْ شَوَاهِدِ الْبَیِّنَاتِ عَلَى لَطِیفِ صَنْعَتِهِ، وَعَظِیمِ قُدْرَتِهِ، مَا انْقَادَتْ لَهُ الْعُقُولُ مُعْتَرِفَةً بِهِ، وَ مُسَلِّمَةً لَهُ، وَ نَعَقَتْ فِی أَسْمَاعِنَا دَلاَئِلُهُ عَلَى وَحْدَانِیَّتِهِ، وَ مَا ذَرَأَ مِنْ مُخْتَلِفِ صُوَرِ الاَْطْیَارِ الَّتِی أَسْکَنَهَا أَخَادِیدَ الاَْرْضِ، وَ خُرُوقَ فِجَاجِهَا وَ رَوَاسِی أَعْلاَمِهَا، مِنْ ذَاتِ أَجْنِحَة مُخْتَلِفَة، وَ هَیْئَات مُتَبَایِنَة، مُصَرَّفَة فِی زِمَامِ التَّسْخِیرِ، وَ مُرَفْرِفَة بِأَجْنِحَتِهَا فِی مَخَارِقِ الْجَوِّ الْمُنْفَسِحِ، وَالْفَضَاءِ الْمُنْفَرِجِ. کَوَّنَهَا بَعْدَ إِذْ لَمْ تَکُنْ فِی عَجَائِبِ صُوَر ظَاهِرَة، وَ رَکَّبَهَا فِی حِقَاقِ مَفَاصِلَ مُحْتَجِبَة، وَ مَنَعَ بَعْضَهَا بِعَبَالَةِ خَلْقِهِ أَنْ یَسْمُوَ فِی الْهَوَاءِ خُفُوفاً، وَ۹ جَعَلَهُ یَدِفُّ دَفِیفاً وَ نَسَقَهَا عَلَى اخْتِلاَفِهَا فِی الاَْصَابِیغِ بِلَطِیفِ قُدْرَتِهِ، وَ دَقِیقِ صَنْعَتِهِ. فَمِنْهَا مَغْمُوسٌ فِی قَالَبِ لَوْن لاَ یَشُوبُهُ غَیْرُ لَوْنِ مَا غُمِسَ فِیهِ; وَ مِنْهَا مَغْمُوسٌ فِی لَوْنِ صِبْغ قَدْ طُوِّقَ بِخِلاَفِ مَا صُبِغَ بِهِ.🌺
🌳خداوند، آفريدگانى شگفت انگيز از حيوان و جماد، ساکن و متحرک، ابداع کرد و نمونه هايى از شواهد آشکار بر صنعت دقيق و قدرت عظيمش را اقامه کرد; آن گونه که عقل ها مطيع و معترف و تسليم او شدند و دلايل يگانگى او در گوش هاى ما طنين انداز شد و اشکال گوناگونى از پرندگان را آفريد; پرندگانى که آن ها را در شکاف هاى زمين و بريدگى درّه ها و قلّه کوه ها مسکن داد; پرندگانى که داراى بال هاى مختلف و شکل هاى گوناگون اند; آن ها که زمامشان در دست پروردگار است و در مسيرى که تعيين فرموده در حرکتند و به وسيله بال هاى خويش در فراخناى هواى گسترده و در فضاى پهناور به پرواز در مى آيند.
🍀خدا آن ها را با اشکال شگفت آورى از نظر صورت ظاهر پديد آورد و پيکرشان را با استخوان هاى به هم پيوسته که پوشيده (از گوشت) شده ترکيب نمود; بعضى را به سبب سنگينى جسمشان از اين که به آسانى در هوا پرواز کنند بازداشت و چنان قرارداد که بتوانند (در نزديکى زمين) بال و پر بزنند (ولى به سَبُک وَزنان اجازه داد در اوج آسمان به پرواز درآيند) با قدرت دقيق و آفرينش لطيف خويش، پرندگان را به رنگ هاى گوناگونى رنگ آميزى کرد.
🌿بعضى تنها يک رنگ دارند بى آن که رنگ ديگرى با آن مخلوط باشد و بعضى آن ها تمام بدنشان يک رنگ دارد; جز طوقى که رنگ ديگر بر دور گردنشان است.
📚نهجالبلاغه بخشی از خطبه ۱۶۵
🔶 @Nahj_Et
جلوه_تاریخ_در_شرح_نهج_البلاغه_ابن.pdf
3.27M
پرهیز از دوستی با احمق
#نهج_البلاغه
▫️يَا بُنَيَّ إِيَّاکَ وَمُصَادَقَةَ الاَْحْمَقِ فَإِنَّهُ يُرِيدُ أَنْ يَنْفَعَکَ فَيَضُرَّکَ
🟠فرزندم از دوستى با احمق برحذر باش؛ چراكه او مى خواهد به تو منفعت رساند؛ ولى زيان مى رساند
✍انسان، موجودى اجتماعى است، نه تنها به اين دليل كه مدنى بالطبع است وعشق به اجتماعى بودن در نهاد او نهفته شده، بلكه به دليل نيازهاى فراوان ومتنوعى كه دارد و نمى تواند بدون كمك گرفتن از ديگران به آن برسد. البته «مائق» به معناى كسى است كه حماقت او شديد باشد. چنين كسى از كارهاى احمقانه خود لذت مى برد و سعى مى كند آن را زينت دهد و جالب معرفى كند و اصرار دارد ديگران هم مانند او باشند. از آنجا كه در انسان چيزى به نام روحيه محاكات نهفته شده كه مى خواهد خود را شبيه ديگران كند چه بسا همنشينى با احمق تأثير خود را بگذارد و به تدريج به سوى او گرايش پيدا كند به خصوص اگر او كارهاى احمقانه خود را تبليغ و تزئين كند.
📘#حکمت_293
🔶 @Nahj_Et
📿برخی از توصیههای اخلاقی عرفانی آیتالله سید عبدالله فاطمینیا رحمةاللهعلیه
✍️عمده چیزی که برزخ را تاریک میکند، حرف پشت سر مردم است، غیبت، تهمت... یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند، گرهگشایی از کار مردم است. برزخ را گناهان، تاریک میکنند، و از آن طرف اعمال خیر، باعث روشنایی عالم قبر و برزخ میشوند.
✔️ خواهش میکنم حاضر جواب نباشید. من به جوانها میگویم دیر نمیشود، بعداً جواب بدهید. کمی تأمل کنید. حاضر جوابی بعضی وقتها آدم را محروم میکند. همینطوری زود چیزی را نپرانید، تمرین کنید و یک ذره دیرتر جواب بدهید.
✔️مشاجرهها و نزاعها، نور باطن را خاموش میکند! بسیاری از بیحالیها و عدم نشاطها به جهت مشاجرات است! کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد. روزی چندتا پرخاش باشد، برکات میرود و دیگر چیزی نمیماند! حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن، چون کدورت آور است.
✔️ نعمتی که انسان را از خدا غافل کند، نقمت و عقاب است. از جمله، گریهی استدراجی است. حالِ گریه به او میدهند، که فکر کند آدم خوبی است! بعضی افراد هستند که در مجالس و هیئت گریه میکنند اما کارهایی از اینها سر میزند که سنگ را به گریه میاندازد!
مسکین گمان میکند خیلی حال خوبی دارد!
✔️ در جامعه ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت، تقوای لسانی را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
✔️ بگذارید جملهای کامل شود بعد ایراد بگیرید. نمیدانم چرا اینطوری هستیم! در خواهر و برادری هم حاضر نیستیم حرف یکدیگر را تا آخر گوش کنیم. میگوییم وایسا، شکر تو کلامت! خب شکر به چه درد میخورد؟ یا اگر از جملهای خوشش نیاید میپرد وسط حرف! بابا جان صبر کن تا حرف اون آدم تمام شود.
✔️ خشم ما را بیچاره کرده است، نمیگذارد به جایی برسیم! هی دور خود میچرخیم، چرا که بداخلاقیم! امام صادق علیهالسلام فرمود: «آدم بد اخلاق، معارف را پیدا نمیکند.»
آقای طباطبایی اگر بداخلاق بود، المیزان نمیتوانست بنویسد. بد اخلاقی با معارف جور در نمیآید.
✔️ماها ولخرج نورانیت و نور هستیم؛ کاری میکنیم، نورانیتی حاصل میشود؛ راحت کاری میکنیم که میرود و جایش را به ظلمت میدهد. شب بلند میشویم چندتا استغفار میگوییم و مشمول آیه «ویستغفرون بالاسحار» میشویم اما صبح میگوییم «حالا غیبت فلانی نباشد ها…» هیچی تمام شد و رفت
✔️ تعجب میکنم از بعضیها! آقا یا خانم مؤمن ۲۰ بار عمره رفته، بار ۲۱ میگویند بیا پول عمره را بده برای جهیزیه دختر یتیم؛ میگوید نمیتوانم؛
دوستانم میروند، من نروم؟! حالا بگو شما این همه رفتی، اخلاق را رعایت میکنی؟ مگر دین مسخره است؟! هر سال عمره میروی؛ یک عیب را از خودت دور نکردی؟
✔️ فرد در حالی که تصور دارد خبری است وارد روز قیامت میشود اما ناگهان تعجب میکند؛پس نمازها و عمرهها چه شد؟میگویند دل شکستی! ریا کردی! زهر زبان ریختی! جوان عزیز اگر میخواهی به جایی برسی از خانهتان شروع کن! اگر دل خواهرت را شکستی، دل مادروپدر را شکستی، برو درستش کن. از خانه شروع کنید.
✔️ اهل قسم نیستم ولی مجبورم،
دلم میسوزد. خانمها،آقایان! بشنوید! به حضرت زهرا سلاماللهعلیها قسم اگر لطیف نباشید چیزی گیرتان نمیآید، خودتان را معطل نکنید. هی اوقات تلخی راه میاندازد، عصبانی میشود، بعد هم میخواهد بشود زبدةالعارفین؛ یکبار این قسم را خوردم که تا لطیف نشوید چیزی گیرتان نمیآید.
✔️ خدا گناه «آبرو بردن» را سخت میبخشد. امام باقر علیهالسلام فرمودند: «کسی که آبروی مردم را نریزد، خداوند از گناهان او صرفنظر خواهد كرد.» اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند! فکرنکنید همه از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مقدس را میآورند جهنم به سبب اينكه آبرو میبردند! اسلام خواهان حفظ آبروی افراد است.
✔️ خبرهای بد را هیچ وقت در خانه نگویید؛ تا به خانه می رسد، میگوید تصادفی را دیدم! نمیخواهد بگویید. اصلا خبرهای منفی را در منزل نگویید. شما را به خدا قسم میدهم اینها را رعایت کنید؛ ضربههایی به خانواده زده میشود که جبران نمیشود. چیزهای پریشان کننده نگویید. به همسر و بچهها آرامش دهید.
✔️ مردم فکر می کنند اولیاء خدا روزی هزار رکعت نماز می خوانده اند که این طوری شدند. خیر؛ آنها فقط در اثر داشتن صفات عالیه به این جا رسیدند
✔️ صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شوی.
🔶 @Nahj_Et
🌷امیرالمومنین علیه السلام:
🐜به مورچه نگاه كنيد كه با آن همه كوچكى و ظرافت اندام كه تقريبا به چشم نمى آيد ... روزى اش تضمين شده و به فراخور حالش روزى او مى رسد. خداوندِ نعمت بخش، از او غافل نيست و پروردگارِ جزا دهنده، او را محروم نساخته است، اگر چه در دل تخته سنگ سياه و خشك و يا در ميان صخره سخت باشد...
.
📚(نهج البلاغه ، بخشی از خطبه۱۸۵)
🔶 @Nahj_Et
▫️وَمَنْ أُعْطِيَ التَّوْبَةَ لَمْ يُحْرَمِ الْقَبُولَ
💠كسى كه توفيق توبه پيدا كند از قبول آن محروم نمى گردد.
📘 نهج البلاغه حکمت 135
🔶 @Nahj_Et