روش برخورد با دنیا
ای مردم! به دنیا چونان زاهدان رویگردان از آن، بنگرید، به خدا سوگند! دنیا به زودی ساكنان خود را از میان می برد، و رفاه زدگان ایمن را به درد می آورد، آنچه از دست رفت و پشت كرده هیچگاه برنمی گردد، و آینده به روشنی معلوم نیست تا در انتظارش باشند. شادی و سرور دنیا با غم و اندوه آمیخته، و توانایی انسان به ضعف و سستی می گراید، زیباییها و شگفتی های دنیا شما را مغرور نسازد، زیرا زمان كوتاهی دوام ندارد.
خدا بیامرزد كسی را كه به درستی فكر كند، و پند گیرد، و آگاهی یابد، و بینا شود، پس به زودی خواهید دانست كه آنچه از دنیا وجود داشت از آن چیزی نمانده، و آنچه از آخرت است جاویدان خواهد ماند، هر چیز كه به شمارش آید پایان پذیرد، و هر چه انتظارش می كشیدید خواهد آمد، و آن چه آمدنی است نزدیك باشد.
🌺 قسمتی از #خطبه_103
🔶 @Nahj_Et
202030_1321574995.mp3
2.31M
🌆 دنیاشناسی در نهج البلاغه
2⃣ بخش دوم
⛺ منزل بعدی کجاست؟
✈ دنیا، سرای کوچ کردن است، ولی مهم این است که انسان به کجا کوچ می کند؛ آیا به سرزمینی سراسر آسایش و رفاه یا به محلی بی آب و علف و همراه با مشقت و رنج؟
🚥 آری، این اعمال و رفتار ماست که جایگاه ما را در آخرت تعیین می کند و چگونگی زندگی ما را در آنجا رقم می زند.
🚧 امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این باره می فرماید: «همانا داستان آن کس که دنیا را شناخت، چونان مسافرانی است که در سرمنزلی بی آب و علف و دشوار اقامت داشته، قصد کوچ کردن به سرزمینی دارند که در آنجا آسایش و رفاه فراهم است. پس مشکلات راه را تحمل می کنند و جدایی دوستان را می پذیرند و سختی سفر و ناگواری غذا را با جان و دل قبول می کنند تا به جایگاه وسیع و منزلگاه امن و با آرامش قدم بگذارند.
🚩 آنها از سختی های طول سفر احساس ناراحتی ندارند و هزینه های مصرف شده را غرامت نمی شمارند و هیچ چیز برای آنان دوست داشتنی نیست جز آنکه به منزل امن و محل آرامش برسند. اما داستان دنیاپرستان ، همانند گروهی است که از جایگاهی پر از نعمت ها می خواهند به سرزمین خشک و بی آب و علف کوچ کنند. پس در نظر آنان چیزی ناراحت کننده تر از این نیست که از جایگاه خود جدا می شوند و ناراحتی ها را باید تحمل کنند».
📚 قسمتی از #نامه_31
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
🍀 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌿 وَ اعْلَمْ أَنَّ أَمَامَكَ طَرِيقاً ذَا مَسَافَةٍ بَعِيدَةٍ وَ مَشَقَّةٍ شَدِيدَةٍ وَ أَنَّهُ لَا غِنَي بِكَ فِيهِ عَنْ حُسْنِ الِارْتِيَادِ وَ قَدْرِ بَلَاغِكَ مِنَ الزَّادِ مَعَ خِفَّةِ الظَّهْرِ
🌿 بدان راهی پرمشقت و طولانی در پیش داری و در این راه بدون کوشش بایسته و تلاش فراوان و اندازهگیری زاد و توشه و سبک کردن بار گناه ، موفق نخواهی بود
قسمتی از #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🌿 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌱 وَ خُضِ الْغَمَرَاتِ لِلْحَقِّ حَيْثُ كَانَ وَ تَفَقَّهْ فِي الدِّينِ وَ عَوِّدْ نَفْسَكَ التَّصَبُّرَ عَلَي الْمَكْرُوهِ وَ نِعْمَ الْخُلُقُ التَّصَبُرُ فِي الْحَقِّ
🌱 برای حق در مشكلات و سختیها شنا كن، شناخت خود را در دین به كمال رسان، خود را برای استقامت برابر مشكلات عادت ده، كه شكیبایی در را حق عادتی پسندیده است.
قسمتی از #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🌀 سفارش زیاد بن ابیه به میانه روی
🌱 ای زیاد، از اسراف بپرهیز، و میانه روی را برگزین، از امروز به فكر فردا باش، و از اموال دنیا به اندازه كفاف خویش نگهدار، و زیادی را برای روز نیازمندیت در آخرت پیش فرست.
🌱 آیا امید داری خداوند پاداش فروتنان را به تو بدهد در حالی كه از متكبران باشی؟ و آیا طمع دارای ثواب انفاق كنندگان را دریابی در حالی كه در ناز و نعمت قرار داری؟
🌱 و تهیدستان و بیوه زنان را از آن نعمتها محروم می كنی؟ همانا انسان به آنچه پیش فرستاده، و نزد خدا ذخیره ساخته، پاداش داده خواهد شد با درود.
📚 نهج البلاغه #نامه_21
🔶 @Nahj_Et
202030_558917625.mp3
2.21M
🔔نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد❗️
💠بر امت اسلام، نه از مومن و نه از مشرک هراسی ندارم، زیرا مومن را ایمانش بازداشته، و مشرک را خداوند به جهت شرک او نابود می سازد،
من بر شما از هر منافقی می ترسم که درونی دو چهره و زبانی عالمانه دارد، گفتارش دلپسند و رفتارش زشت و ناپسند است.
📚 #نامه_27
🔶 @Nahj_Et
🌃 دنیاشناسی در نهج البلاغه
3⃣ بخش سوم
🌃 دنیا برای آخرت
اگر استفاده از امکانات دنیا با نیت خیر همراه باشد و سبب آبادانی زندگی آخرت انسان گردد، نه تنها مذموم نیست بلکه ستودنی است. به طور کلی باید گفت آنچه در روایات اسلامی و سخنان معصومان علیهم السلام در مذمت دنیا بیان شده، دنیایی است که فقط برای دنیا و زندگی مادی مورد توجه باشد، نه دنیایی که برای آبادانی آخرت به کار گرفته می شود.
🏝 نقل شده است که پس از جنگ جمل ، امیرالمؤمنین علیه السلام به خانه یکی از یاران خویش به نام علاءبن زیاد وارد شد. وقتی خانه بسیار پر زرق و برق او را دید، فرمود: «با این خانه وسیع در دنیا چه می کنی، در حالی که در آخرت به آن نیازمندتری. آری، اگر بخواهی می توانی با همین خانه به آخرت برسی! اگر در این خانه بزرگ از مهمانان پذیرایی کنی، به خویشاوندان با نیکوکاری بپیوندی و حقوقی که بر گردن توست به صاحبان حق برسانی، می توانی در آخرت آسوده خاطر باشی».
📚 #خطبه_209
👈 ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et