🏴 امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
🔹یَا ابنَ آدَمَ! اُذکُر مَصرَعَکَ وَ فی قَبرِکَ مَضجَعَکَ وَ مَوقِفَکَ بَینَ یَدَیِ اللهِ، تَشهَدُ جَوارِحُکَ عَلَیکَ؛
✅ ای فرزند آدم! یاد کن
مرگ خویش را
و خوابیدن خود را در قبرت
و ایستادن خود در برابر خدا را،
در حالی که اعضایت علیه تو شهادت می دهند.
📚ارشادالقلوب، ج 1، ص 29
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
فرا رسیدن ماه محرم و ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین( ع) و هفتاد و دو تن از یاران مخلص و جان بر کف آن حضرت را به ساحت مقدس حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفدا و تمام عاشقان و مریدان آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض میکنیم.
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
🌹چهار حدیث از امام حسین علیه السلام:
1⃣ كسي كه براي جلب رضايت و خوشنودي مردم، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را به مردم وا مي گذارد.
📚 بحارالانوار، ج 78، ص 126
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
2⃣ خدایا، چه دارد آن كس كه تو را ندارد؟ و چه ندارد آن كه تو را دارد؟ آن كس كه به جاي تو چيز ديگري را پسندد و به آن راضي شود، مسلما زيان كرده است.
📚 بحارالانوار، ج 98، ص 228
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
3⃣ مردم برده و بنده دنيا هستند، و دين لعابي است كه تا وسايل زندگي فراهم است، به دور زبان مي گردانند، ولي وقتي دوران آزمايش فرا رسد، دينداران كمياب مي شوند.
📚 بحارالانوار، ج 78، ص 117
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
4⃣ واي بر شما اي پيروان آل ابي سفيان، اگر ديني نداريد و از معاد و روز قيامت نمي ترسيد، پس لااقل در دنيا آزاده و جوانمرد باشيد.
📚 بحارالانوار، ج 45 ، ص 51
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
💫🌷إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُون🌷💫
سورة الحجر، الآية ٩
❣📖ما قرآن را نازل کردیم؛ و ما بطور قطع نگهدار آنیم!📖❣
#قرآن_کریم
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
نماز و امام حسین علیه السلام 👇
🔹اگر قرآن در آغاز بزرگترین سوره خود (بقره) میفرماید: «الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَاهَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ» و همچنین در کوچکترین سوره خود (کوثر) از #نماز سخن به میان میآورد، #امامحسین(ع) در کربلا آن را اقامه میکرد «اَشهَدُ اَنَّکَ قَد اَقَمتَ الصَّلاهَ».
🔹اگر قرآن میفرماید: «وَارْکَعُوا مَعَ الرَّاکِعِینَ»، #امامحسین (ع) #نماز ظهر عاشورا را با جماعت آن هم در برابر صفوف دشمن برگزار میکند.
🔹اگر قرآن نحوه اقامه #نماز در میدان جنگ را به پیامبر (ص) آموزش میدهد «وَ إِذَا کُنْتَ فِیهِمْ فَأَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلَاهَ فَلْتَقُمْ طَائِفَهٌ مِنْهُمْ مَعَکَ وَلْیَأْخُذُوا أَسْلِحَتَهُمْ»، #امامحسین (ع) در میدان جنگ #نماز را اقامه میفرماید.
🔹اگر قرآن، #نماز را به عنوان یک منبع انرژیزای غیبی معرفی و مؤمنان را به امر به استعانت از آن معرفی میفرماید: اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَهِ، #امامحسین (ع) نیز در بحبوحه جنگ و مشکلات آن، از #نماز استعانت میجوید.
🔹اگر قرآن اقامه #نماز را در اول وقت سفارش میفرماید: «أَقِمِ الصَّلاَهَ لِدُلُوکِ الشَّمْسِ»، #امامحسین(ع) #نماز ظهر عاشورا را در اول وقت اقامه کردند.
🔹اگر حضرت مسیح (ع) تا زمانی که نفس دارند، مأمور به اقامه #نماز شدهاند: «وَ أَوْصَانِی بِالصَّلَاهِ وَالزَّکَاهِ مَا دُمْتُ حَیًّا»، #امامحسین (ع) نیز تا آخرین لحظه همراه #نماز است.
🔹اگر قرآن از کسانی که تجارت، آنها را از #نماز غافل نمیسازد، ستایش میکند «رِجَالٌ لَا تُلْهِیهِمْ تِجَارَهٌ وَلَا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقَامِ الصَّلَاهِ»، درباره #امامحسین (ع) چه باید گفت که حتی حفظ جان هم او را از #نماز غافل نساخت.
🔹 #نماز باید در جامعه و علنی اقامه شود «أَقِیمُوا الصَّلَاهَ». #امامحسین (ع) با آنکه میتوانست در خیمه #نماز بخواند و با اینکه #نمازش شکسته بود، در مقابل جمعیت #نماز بپا داشت.
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
#پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) میفرمایند:
به وسیله من #هشدار داده شدید و به وسیله #علی (علیهالسلام) #هدایت مییابید و به وسیله #حسن (علیهالسلام) #احسان میشوید و به وسیله #حسین (علیهالسلام) #خوشبخت میگردید و بدون او بدبخت،
و بدانید که #حسین (علیهالسلام) #دری از درهای #بهشت است، هر کس با او #دشمنی کند، خداوند بوی #بهشت را بر او #حرام میکند.
📚البرهان فی تفسیرالقرآن، ج ۳ ص ۲۳۲
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
إِنَّهُ لَقُرْآنٌ كَرِيمٌ ﴿٧٧﴾
که یقیناً این قرآن،قرآنی است ارجمند و باارزش
فِي كِتَابٍ مَكْنُونٍ﴿٧٨﴾
[که] در کتابی مصون از هر گونه تحریف و دگرگونی [به نام لوح محفوظ جای دارد]
لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ﴿٧٩﴾
جز پاک شدگان [از هر نوع آلودگی] به [حقایق و اسرار و لطایف] آن دسترسی ندارند.
تَنْزِيلٌ مِنْ رَبِّ الْعَالَمِينَ﴿٨٠﴾
نازل شده از سوی پروردگار جهانیان است.
أَفَبِهَٰذَا الْحَدِيثِ أَنْتُمْ مُدْهِنُونَ﴿٨١﴾
آیا شما نسبت به این گفتار سهل انگاری می کنید [و آن را قابل اعتنا نمی دانید؟!]
وَتَجْعَلُونَ رِزْقَكُمْ أَنَّكُمْ تُكَذِّبُونَ﴿٨٢﴾
و فقط نصیب خود را این قرار می دهید که آن را انکار کنید؟!
فَلَوْلَا إِذَا بَلَغَتِ الْحُلْقُومَ﴿٨٣﴾
پس چرا هنگامی که روح به گلوگاه می رسد
وَأَنْتُمْ حِينَئِذٍ تَنْظُرُونَ﴿٨٤﴾
و شما در آن وقت نظاره گر هستید [و هیچ کاری از شما ساخته نیست!]
وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْكُمْ وَلَٰكِنْ لَا تُبْصِرُونَ﴿٨٥﴾
و ما به او از شما نزدیک تریم،ولی نمی بینید
فَلَوْلَا إِنْ كُنْتُمْ غَيْرَ مَدِينِينَ﴿٨٦﴾
[آری] پس چرا اگر شما پاداش داده نمی شوید [و به گمان خود قیامتی در کار نیست و شما را قدرتی بزرگ و فراتر است؟]
تَرْجِعُونَهَا إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ﴿٨٧﴾
آن [روح به گلوگاه رسیده] را [به بدن محتضر] برنمی گردانید، اگر [در ادعای خود] راستگویید؟
📖 سوره واقعه
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
🌹امام حسین علیه السلام فرمودند:
اِعلَموا اَنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ فَتُحَوَّلَ اِلی غَیرِکُم؛
بدانید که نیازمندیهای مردم به شما، از نعمتهای الهی بر شماست. پس از این نعمتها خسته نشوید که هر آینه به سوی دیگران سوق یابد.
📚مستدرک الوسائل، ج12، ص209
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
🔹 #فلسفه_قیام_امام_حسین علیه السلام در خطبهها و وصایای حضرت 👇👇
#خطبهامامدرمکه 👇
🔹امام حسین (علیهالسلام) در جمع گروهی از علما و نخبگان مناطق مختلف اسلامی در مکه با ایراد خطبهای شورانگیز و کوبنده، ضمن یادآوری وظیفه سنگین و تکلیف خطیر علما و بزرگان شهرها برای پاسداری از کیان دین و اعتقادات مسلمانان و پیامدهای سکوت در برابر جنایات امویان، از خاموشی آنان در برابر سیاستهای دینستیزانه حاکمان اموی انتقاد کرده و هرگونه همراهی و سازش با آنان را گناه نابخشودنی دانست. حضرت در پایان سخنان خود، هدف از اقدامات و فعالیت هایش را بر ضد نظام ستمگر حاکم، که چند سال بعد خود را در قالب یک نهضت نشان داد، چنین اعلام کرد:
«خدایا تو میدانی آنچه ما انجام دادهایم (از قبیل سخنان و اقدامات بر ضد حاکمان آموی)، به دلیل رقابت و سبقتجویی در فرمانروایی و افزونخواهی در متاع ناچیزدنیا نبوده است؛ بلکه برای این بوده که نشانههای دینت را (به مردم) نشان دهیم (بر پا گردانیم) و اصلاح در سرزمینهایت را آشکار کنیم. میخواهیم بندگان ستمدیدهات در امان باشند و به واجبات و سنتها و احکامت عمل شود.
با دقت در این جملات میتوان به چهار هدف اصلی امام حسین (علیهالسلام) از اقدامات و فعالیتهایی که در عصر حاکمیت یزید برای قیام انجام داد، پی برد:
✅ احیای مظاهر و نشانههای اسلام اصیل و ناب محمدی؛
✅ اصلاح و بهبود وضع مردم سرزمینهای اسلامی؛
✅ تامین امنیت مردم ستمدیده؛
✅ فراهم کردن بستری مناسب برای عمل به احکام و واجبات الهی.
#وصیتامامبهمحمدحنفیه 👇
🔹امام حسین (علیهالسلام) در وصیتنامهای که هنگام خروج ازمدینه و در زمان وداع با برادرش محمد بن حنفیه برای وی نوشت، هدف از حرکت خویش را چنین بازگو کرد:
«من نه از روی سرمستی و گستاخی و نه برای فساد و ستمگری حرکت کردم؛ بلکه تنها برای طلب اصلاح در امت جدم حرکت کردم. میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدم و پدرم علی بن ابی طالب (علیهالسلام) عمل کنم».
🔹و در جای دیگر میفرمایند: اللهم انی احب المعروف و اکره المنکر؛
«خدایا من به معروف اشتیاق، و از منکر تنفر دارم».
🔹در زیارتهای مختلف که درباره امام حسین (علیهالسلام) از امامان وارد شده، این تعابیر فراوان دیده میشود.
اشهد انک قد اقمت الصلوة و آتیت الزکوة و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر؛
«گواهی میدهم که تو نماز را به پا داشتی و زکات دادی و امر به معروف و نهی از منکر کردی».
#خطبهامامدرمنزلبیضه 👇
🔹اباعبدالله در خطبهای که پس از برخورد با حر بن یزید ریاحی درمنزل بیضه ایراد فرمود، انگیزه قیام خود را با استناد به فرمایش پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)، چنین بیان کرد:
«ای مردم رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: کسی که فرمانروای ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال کرده و پیمان الهی را شکسته و با سنت رسول خدا مخالفت ورزیده و در میان بندگان خدا با گناه و تجاوزگری رفتار میکند، ولی در برابر او با کردار و گفتار خود برنخیزد، بر خداست که او را در جایگاه (پر عذاب) آن ستمگر قرار دهد. هان (ای مردم) بدانید که اینها تن به فرمانبری از شیطان داده و اطاعت از فرمان الهی را رها کرده و فساد را نمایان ساخته و حدود خدا را تعطیل نمودهاند؛ درآمدهای عمومی (بیت المال)مسلمانان را به خود اختصاص دادهاند و حرام خدا را حلال، و حلالش را حرام کردهاند و من شایستهترین فرد برای تغییر دادن (سرنوشت و امور مسلمانان) هستم».
از این خطبه، میتوان علت قیام سیدالشهدا (علیهالسلام) را این امر دانست که حاکمان بنی امیه (به ویژه یزید) #اقدامات_ضد_دینی زیر را انجام داده بودهاند:
🔻 اطاعت از شیطان و ترک فرمانبری از خدا؛
🔻 آشکار کردن فساد در زمین؛
🔻 تعطیل کردن حدود الهی؛
🔻 اختصاص دادن بیت المال به خود؛
🔻 حلال کردن حرام خدا و بالعکس.
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
جمعی از مسئولان ادارات، اقشار مختلف مردم و اعضای ستاد نماز جمعه بمناسبت گرامیداشت پنجم مرداد، سالروز اقامه اولین نماز جمعه در کشور به امامت مرحوم آیت الله طالقانی در دفتر امام جمعه محترم مشکین شهر باحاج آقاباوقار امام جمعه معزز و محبوب شهرستان دیدار کردند.
همچنین به همین مناسبت مسئولان ادارات، اقشار مختلف مردم و اعضای ستاد نماز جمعه و حاج آقاباوقار امام جمعه معزز و محبوب شهرستان در گلزار شهدای مشگین شهر حضور یافتند و با آرمانهای شهدا تجدید میثاق کردند.
ستاد برگزاری نماز جمعه مشگین شهر
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
آنتوان بارا نویسنده و پژوهشگر مسیحی:
اگر حسین علیهالسلام از ما مسیحیان بود، در هر شهری پرچمی به نام او برمیافراشتیم، زیرا شهادت حسین علیهالسلام حادثهای متعلّق به زمان خاص نیست، بلکه راه آزادی انسان و مبدئی ازلی است که مسلمانان دیر یا زود به راز آن پی خواهند برد.
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
🌹امام حسین علیه السلام :
«اَللّهُمَّ إِنَّکَ تَعْلَمُ إِنَّهُ لَمْ یَکُنْ مَا کَانَ مِنَّا تَنافُساً فِی سُلْطان، وَ لا التماساً مِنْ فُضُولِ الْحُطامِ، وَ لکِنْ لِنَرَىَ الْمَعالِمَ مِنْ دِینِکَ، وَ نُظْهِرَ الاِصْلاحَ فِی بِلادِکَ، وَ یَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبادِکَ، وَ یُعْمَلُ بِفَرَائِضِکَ وَ سُنَّتِکَ وَ أَحْکامِکَ»
خداوندا! تو مى دانى که قیام ما ، برای رقابت در امر ریاست و یا به چنگ آوردن ثروت و مال نبوده، بلکه هدف ما ،آشکار کردن نشانه هاى دین تو و اصلاح شهرهاست تا بندگان مظلومت آسوده باشند و به فرایض و سنّت ها و احکامت عمل شود.
📚تحف العقول، ص ۱۷۰
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هانسی گروهین بِله مولاسی وار
شیعهلرین حضرت عباسی وار
🎥 تصاویری از اجتماع یومالعباسِ زنجانیها
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
▪️اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ
▪️اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
▪️سلام بر حسین و بر علی بن الحسین و بر فرزندان حسین و بر اصحاب و یاران حسین
▪️تاسوعای حسینی تسلیت باد
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
#امالبنین
🔹فاطمه بنت حِزام مشهور به اُمّ البَنین، از همسران امام علی(ع) و از شخصیتهای محترم نزد شیعیان است. او مادر حضرت #عباس، #عبدالله، #جعفر و #عثمان است که هر چهار تن در روز عاشورا به شهادت رسیدند.از آنجا که او مادر چهار پسر بود، به ام البنین مشهور شد.
#امالبنین_بعد_از_واقعه_کربلا
🔹ام البنین در واقعه کربلا حضور نداشت. هنگامی که کاروان اسیران کربلا وارد مدینه شد، شخصی خبر شهادت فرزندانش را به او داد؛ اما او از سرنوشت امام حسین(ع) پرسید.
ام البنین وقتی خبر شهادت چهار فرزندش و امام حسین(ع) را شنید، گفت:
«ای کاش فرزندانم و تمامی آنچه در زمین است فدای حسین میشد و او زنده میماند.»
👈این سخنِ او را برخی دلیل دلدادگی عمیق او به اهل بیت و امام حسین(ع) دانستهاند.
#سوگواری_امالبنین_برای_فرزندان
🔹ام البنین پس از باخبر شدن از شهادت فرزندانش، هر روز با نوهاش عبیدالله (فرزند عباس) به قبرستان بقیع میرفت و در آنجا اشعاری که خود سروده بود، میخواند و میگریست. اهل مدینه گرد او جمع میشدند و همراه او گریه میکردند، حتی گفته شده که مروان بن حکم یکی از حاکمان مدینه، نیز با آنان همراه میشد.
لا تدعونی ویک ام البنین
تذکرینی بلیوث العرین
کانت بنون لی ادعی بهم
و الیوم اصبحت و لا من بنین
ای زنان!من از شما یک تقاضا دارم و آن این است که بعد از این مرا با لقب امالبنین نخوانید(چون امالبنین یعنی مادر پسران،مادر شیر پسران)،دیگر مرا به این اسم نخوانید. وقتی شما مرا به این اسم میخوانید،به یاد فرزندان شجاعم می افتم و دلم آتش میگیرد.زمانی من امالبنین بودم ولی اکنون امالبنین و مادر پسران نیستم.
ام البنین را ادیب و شاعری فصیح و اهل فضل و دانش دانستهاند که در رثای حضرت عباس این اشعار را سروده بود و میخواند:
یا من رَاَی العباس کرّعلی جماهیر النقد
و وراه من ابناء حیدر کل لیث ذی لبد
انبئت اَنّ ابنی اصیب براسه مقطوع ید
ویلی علی شبلی امال براسه ضرب العمد
لو کان سیفک فی ید یک لما دنا منه احد
ای چشمی که در کربلا بودی، ای انسانی که در صحنه کربلا بودی آن زمانی که پسرم عباس را دیدی که بر جماعت شغالان حمله کرد و افراد دشمن مانند شغال از جلوی پسر من فرار میکردند.
پسران علی پشت سرش ایستاده بودند و مانند شیر بعد از شیر، پشت پسرم را داشتند. وای بر من! به من گفتهاند که بر شیر بچه تو عمود آهنین فرود آوردند. عباس جانم، پسر جانم! من خودم میدانم که اگر تو دست در بدن میداشتی، احدی جرات نزدیک شدن به تو را نداشت.
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
#تفکری_در_قرآن
🌹اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
🔹إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَي النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيماً
💢همانا خداوند و فرشتگان او بر پيامبر درود مى فرستند؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! شما (نيز) بر او درود فرستيد و به او سلام كنيد سلامى همراه با تسليم
📚سوره احزاب آیه ۵۶
🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺
#شرح و #تفسیر 👇👇
💢در كنار نام پيامبر، ذكر صلوات مهم است. رسول خداصلى الله عليه وآله فرمود: «هركه دركتاب ونوشته اى بر من صلوات فرستد تا آن صلوات در آن نوشته باقى است، براى او پاداش خواهدبود».(تفسير روح البيان)
💢در حديث مى خوانيم: «هركس بر حضرت محمّدصلى الله عليه وآله يك صلوات فرستد، خداوند ده صلوات بر او مى فرستد و ده لغزش او را مى پوشاند».(تفسير مجمع البيان)
💢صلوات، كليد استجابت دعا و سبب سنگين شدن ميزان مؤمن در قيامت مى شود.
💢خداوند در قرآن به پيامبرش مى فرمايد: به زكات دهندگان صلوات فرست، «خذ من اموالهم صدقة... صلّ عليهم»(توبه، 103) در اين آيه به مردم سفارش مى كند كه بر پيامبر صلوات فرستاده شود.
💢آرى، در اسلام رابطه مردم و رهبر، رابطه صلوات ودرود است همان گونه كه در آيه 54 سوره انعام خدا به پيامبرش دستور مى دهد به كسانى كه به ملاقات ات مى آيند سلام كن. «اذا جاءك الّذين يؤمنون بآياتنا فقل سلام عليكم»
💢امام صادق عليه السلام فرمود: «درود خداوند به معناى رحمت، درود ملائكه به معناى به پاكى ياد كردن و درود مردم به معناى دعاست».(تفسير نورالثقلين)
🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺
#پیام_ها 👇👇
✅ هرگاه خواستيد ديگران را به كار خيرى دعوت كنيد، اوّل خود و دست اندركاران شروع كنيد. (خداوند براى فرمان صلوات به مردم، اوّل از صلوات خود و فرشتگان نام مى برد.) «انّ اللّه و ملائكته يصلّون»
✅ صلوات خدا و فرشتگان دايمى است. «يصلّون»
✅ صلوات بر پيامبر، لازمه ايمان و از وظائف مؤمنان است. «يا ايّها الّذين آمنوا صلّوا»
✅ درود لفظى كافى نيست، تسليم عملى نيز لازم است. «صلّوا عليه و سلّموا»
✅ رابطه ى مردم و رهبر در حكومت الهى، صلوات و سلام است. (علاقه ى قلبى كافى نيست، اظهار علاقه لازم است.) «صلّوا عليه و سلّموا»
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
🌹امام صادق علیه السلام:
🔻کسی که خانهای داشته باشد و مؤمنی محتاج سکونت در آن باشد و او نگذارد،
🔹خداوند عز و جل میفرماید:
فرشتگانم! بندهام به بنده دیگرم در مورد سکونت در دنیا بخل ورزید.
#به_عزتم_سوگند هیچگاه در #بهشتم_ساکن_نخواهد_شد.
📚ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص۵۱۹
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
#در_محضر_قرآن
🔷🔹سه #قانون در یک آیه ی #قرآن که هر مسلمان باید آن را بداند و بدان عمل کند👇👇
💢خُذِ الْعَفْوَ
گذشت داشته باش
💢و َأْمُرْ بِالْعُرْف
و به کار نیک دستور بده
💢وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِين َ
و از نادانان چشمپوشی کن.
📚قرآن، سوره أعراف آیه ۱۹۹
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
خوبی و قشنگیش اینه که اول و آخر همه هدفگذاریای زندگیمون خداست...
#الهی_شکرت ❤️🤲
💢صبح که میشه خورشید به همه جا میتابه و نور میده
🚫ی جا ی دیواری کشیدن که نور به پشتش نمیرسه و سایه ای درست شده
✅اینکه به پشت دیوار نور نمیفته از بخل و خسیسی خورشید نیست
این دیواره که مانع شده👌
🔰قرآن دقیقا به همین اشاره میکنه و میگه
✴️مَّا أَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَمَا أَصَابَكَ مِن سَيِّئَةٍ فَمِن نَّفْسِكَ 📜(نساء79)
👈هرچی خوبی بهت میرسه از خداست و هر چی بدی بهت میرسه باعثش خودتی
✍هرچی از خدا میرسه سراسر نور و رحمته
این مائیم که جلوی نور رحمت خدا دیوار حائل میکنیم
#ضرب_المثل
✴️مَا يُبَدَّلُ الْقَوْلُ لَدَيَّ.... 📜(ق 29)
👈حرف من تغییر نمیکند
این آیه رو که میخونم یاد اون ضرب المثله میفتم که میگه
« حرف مرد یکیه»
#ضرب_المثل
✅شنیدی میگه
«از تو حرکت از خدا برکت»
میدونستی مضمون قرآنی داره
💢آخه قرآنم میگه
وَمَن يُهَاجِرْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُرَاغَمًا كَثِيرًا وَسَعَةً ....(نساء100)
🌹امیرالمومنین على عليه السّلام:
💢مِنَ العَناءِ أنَّ المَرءَ يَجمَعُ مالا يَأكُلُ ويَبنِي ما لا يَسكُنُ ، ثُمّ يَخرُجُ إلى اللّه تعالى لا مالاً حَمَلَ ، ولا بِناءً نَقَلَ!
🔹يـكـى از رنجها اين اسـت كه انسان چيزى را فراهم آورد كه نمى خورد
🔹و بنايى بسازد كه در آن سكونت نمى كند
🔹و سپس به جانب خداوند متعال مى رود در حالى كه نه مالى با خود مى برد و نه ساختمانى منتقل مى كند!
📚نهج البلاغة، خطبه 114
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
🔴 به دو چیز #اعتماد_نکن ...
💠 امام علی علیه السلام:🔻
🍃 لا يَنبَغي لِلعَبدِ أن يَثِقَ بِخَصلَتَينِ: العافِيَةِ و الغِنى، بَينا تَراهُ مُعافى إذ سَقِمَ، و بَينا تَراهُ غَنِيّا إذ افتَقَرَ .
🔹 بنده را سزاوار نیست كه به دو چيز اعتماد كند:
🔸 عافيت و توانگرى، زيرا در حالى كه او را سالم مى بينى، ناگهان بيمار مى شود و در حالى كه توانگرش مى بينى ناگهان به فقر دچار مى گردد.
📚 نهج البلاغة : الحكمة ٤٢٦.
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
امام علی علیه السلام:
عاقل ترين مردم كسى است كه به عيب هاى خويش بينا و از عيوب ديگران، نابيناباشد
اَعْقَلُ النّاسِ مَنْ كانَ بِعَيْبِهِ بَصيرا وَ عَنْ عَيْبِ غَيْرِهِ ضَريرا
غررالحكم، حدیث۳۲۳۳
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha
در قرآن سه نوع رابطه داریم:
رابطۀ پیغمبر (ص) با مردم.
رابطۀ مردم با پیغمبر (ص).
رابطه زن و شوهر با هم.
1⃣ قرآن میفرماید که رابطۀ پیغمبر (ص) با مردم بر اساس رحمت است.
پیغمبر خدا (ص) رحمتی برای جهانیان است:
وَ مَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ (انبیاء/۱۰۷)
ما تو را مبعوث نکردیم، مگر اینکه «رحمتی» برای جهانیان باشی.
2⃣ رابطۀ مردم با پیغمبر (ص) باید مودت و علاقه شدید باشد؛
چنان که قرآن از زبان رسول خدا (ص) فرموده است:
قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی (شوری/۲۳)
ای پیامبر بگو:
من بابتِ رسالتم، هیچ مزد و پاداشی از شما نمیخواهم، جز مودّت و دوست داشتنِ نزدیکان و اهلبیتم.
3️⃣و امّا #رابطۀ_عروسوداماد، یا رابطه #زن و #شوهر با هم،
که قرآن میفرماید این رابطه باید ترکیبی از دو مورد فوق باشد: یعنی #مودت و #رحمت.
خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَ جَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَ رَحْمَةً. (روم/۲۱)
خداوند همسرانى از جنس خودتان براى شما آفريد، تا در كنار آنان آرامش يابيد، و در میانتان «مودّت» و «رحمت» قرار داد.
پس زن و شوهرا حواسها جمع
فضای خونه باید بر اساس رحمت و مودت باشه..
لج و لجبازی تو زندگی مشترک ممنوع
Eitaa.com/nahjolbalagheeiha