🔴🔵 استاد شیخ جعفر ناصری :
🌺 گاهی رفقا در مورد كيفيت خواندن قرآن مي پرسيدند؛ عرض می کردم در غير ماه مبارك رمضان انسان با تأمل و توجه به معاني و كلمه به كلمه و با دقت به معانی و تفسير بخواند اشكالي ندارد، ولي در ماه مبارك رمضان کثرت تلاوت مطلوب است.
بزرگان زياد مي خواندند و سفارش هم شده است.
🔷 خود ختم قرآن مطلوب بوده و هست لذا اگر كسي نه اين كه بي توجه بخواند، ولي طبق روال عادي هر ۲۵ دقيقه، نيم ساعتي يک جزء قرآن را بخواند خوب است...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙اگر در ماه رمضان توبه نکنیم پس کی توبه کنیم ؟
#شهید_مرتضی_مطهری
🔅 در خانواده ای که #مادر جلوی بچه ها به پدر خانواده احترام لازم را نگذارد، معمولا بچه ها هم به پدرشان احترام لازم را نمی گذارند.
🔅 اگر مادر همیشه جلوی بچه به پدر احترام بگذار، این بچه به طور خودکار به پدرش احترام خواهد گذاشت.
از سوی دیگر اگر پدر جلوی بچه ها راحت دلِ مادرِ خانواده را بشکند، بچه ها هم راحت دلشان می آید که این مادر را اذیت کنند.
🔅 در این صورت اهرم تربیت در خانه این خواهد بود که مادر به بچه اش بگوید:
"من دوست ندارم فلان کار را انجام بدهی"
همین کافی است که بچه به دنبال آن کار بد نرود.
🔅 اینها پایه های تربیت در خانواده است اگر پایه های تربیت را در خانه خراب کنیم، #دینداری_فردی هم درست نخواهد شد.
👤 #استاد_پناهیان
✅ @seza_sabkezendegi
#حکایت_روز
✅ #نماز_يا_افطار
امام باقر عليه السلام فرموده اند:
در #ماه_رمضان ابتدا نماز بخوان،
سپس افطار کن،
مگر اینکه همراه عده ای بودی که منتظر افطار بودند.
اگر قرار بود تو نیز با آنان افطار کنی،
با ایشان مخالفت نکن و ابتدا افطار کن و در غیر این صورت ابتدا نماز بخوان.
راوی پرسید:
چرا این کار را کنم و ابتدا نماز بخوانم
فرمود:
چون دو وظیفه برای تو پیش آمده است:
افطار و نماز
پس با چیزی شروع کن که بر دیگری برتری دارد و آن نماز است.
سپس فرمودند:
و تو روزه داری؛
پس اگر نمازت را با حالت روزه به جا آوری و روز را پایان دهی، برای من دوست داشتنی تر است.
📚وسائل_الشيعه_ج١٠ص١٥٠ح٢
#یا_ارباب_دلم ❤️
🍃خواهم ز خدا که بی ولایم نکند
غرق گنهم ، ولی رهایم نکند
🍃یک خواسته دارم از خدای تو حسین
در هر دو جهان از تو جدایم نکند
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#ماه_رمضان
#شب_زیارتی
استاد گرانقدر و عزیز
سرکارخانم #دکتر_نیلچی_زاده
با نام و یاد ایزد دانا آغاز به سخن که میکنید از لابهلای کلماتتان طنین صدای انبیاء به گوش میرسد. تبار این کلمهها به اندیشههایی میرسند که خزانهدارشان لقمان حکیم بود. شما میراث دار گنجینههای حکمت هستید. آغاز به سخن که میکنید، کلمهها به پرواز درمیآیند و بالا میروند و میپیوندند با کانون هرچه «کلمه طیبه» است.
سخن بگویید تا چشمها، از خواب ندانستن برخیزند، تا قدمهای خشکیده توانی تازه بگیرند، تا حرفها و گفتهها، مهمانمان کنند در لحظاتی چند.
سخن بگویید تا حروف الفبا دانه دانه بر زمین بارانندیده جانمان ببارند و خوشه خوشه حدیث زندگی از وجودمان بروید.
نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار
چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
به پاس اینکه عاشقانه به رویشمان کمر بستهاید مقامتان را ارج مینهیم و سلامتی و طول عمر و همواره استاد بودن را از خداوند متعال برایتان آرزومندیم.
روزتان مبارک 🌹
( شاگردان کلاس دماوند )
روزت مبارک ای بهترین و مهربان ترین معلم دنیا یا اباصالح المهدی کی میشود بیایی و از نزدیک ما را از سرچشمه علمت سیراب کنی
#روزت_مبارک_پدر_مهربانم💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| هر فضایی که معلّمین در آن فضا حضور داشته باشند، انسان اطمینان دارد که رحمت الهی و برکات الهی انشاءالله در آن فضا و در آن مکان خواهد بود.
#روز_معلم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ای تو روح و روانم....
#اللهمعجللولیڪالفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم عجل لولیک الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴امام خمینی(ره):
این طور نیست که حالا که ما منتظر ظهور امام زمان- سلام الله علیه- هستیم پس دیگر بنشینیم تو خانههایمان، تسبیح را دست بگیریم و بگوییم «عَجّلْ عَلی فَرَجِهِ».
عجّل، با کار شما باید تعجیل بشود.
#اللهمعجللولیڪالفرج
4_5872826143249268890.mp3
572.8K
◀ لحظه افطار از مواقع استجابت دعا
#استاد_بندانی_نیشابوری
#ماه_مبارک_رمضان
#ذکر_بالاترین_کمال_بشر
ذکر بالاترین کمال برای بشر است لابد می گویید : چگونه بالاترین کمال است ؟! کسی که می گوید " یا الله " با کسی که آن را نمی گوید چه فرقی دارد ؟
📚از کتاب در محضر آیت الله العظمی بهجت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوشه ای از زندگی شخصی استاد صمدی آملی
#رایحهیولایت
🌟 تقوا، محصول رمضان
🔺️ رهبر انقلاب: محصول عمدهی ماه رمضان تقواست؛ «دستی که عنان خویش گیرد»؛معنای #تقوا این است. عنان دیگران را گاهی درست میتوانیم بگیریم؛ اگر بتوانیم عنان خودمان را بگیریم، خودمان را از چموشی، از وحشیگری، از عبور از خطوط قرمز الهی باز بداریم، این هنر بزرگی است. تقوا یعنی مراقبت از خود برای حرکت در صراط مستقیم الهی.
#ماه_رمضان
🌹پيامبر اکرم صلی الله عليه و اله فرمودند :
مَنْ كَانَ اَلْقُرْآنُ حَدِيثَهُ وَ اَلْمَسْجِدُ بَيْتَهُ بَنَى اَللَّهُ لَهُ بَيْتاً فِي اَلْجَنَّةِ .
امام صادق عليه السلام از پدرش و او از پدرانش عليهم السلام روايت نموده كه پيامبر خدا صلي الله عليه و آله فرمود: هر كه قرآن گفتارش و مسجد خانه اش باشد، خداوند خانه اي براي او در بهشت بنا نهد.
ثواب الاعمال ،عقاب الاعمال ،ج 2 ،ص 27
💠 چرا توفیق کار خیر نداریم؟
✅علامه جوادی آملی:
🔸 إبن طاووس (رض) دارد که در یکی از روزهای ماه شعبان وجود مبارک حضرت رسول اکرم (ص) این خطبه را ایراد کردند که فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُور» که با بسیاری از اینها شما مأنوس هستید. در بخشی از این خطبه فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم» فرمود شما احساس سنگینی می کنید.
💎 اینکه می بینید بعضی ها میگویند من هر چه می خواهم خودم را کنترل کنم نمی توانم یا می خواهم سحر بلند شوم نمیتوانم یا فلان کار خیری را می خواهم انجام بدهم نمی توانم راست میگویند! حضرت اینجا تحلیل کرده است، فرمود 1⃣انسانی که خلاف کرده، #بدهکار_حق است، این مطلب اول؛
2⃣انسان بدهکار باید #گرو بسپارد، این مطلب دوم.
🔺در #مسائل_مالی اگر کسی مالی بدهکار است، زمین خود، خانه خود، فرش خود را گرو می دهد؛ اما اگر کسی گناه کرده، نمی تواند خانه خود یا زمین خود را به خدایی که مالک السماوات و الأرض است گرو بگذارد، (خود او) را گرو می گیرند. اینکه در دو جای قرآن فرمود: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾و در جای دیگر ﴿كُلُّ امْرِئٍ بِما كَسَبَ رَهینٌ﴾ هر کسی رهن خلاف های خودش است برای همین است؛ یک انسان بدهکار باید گرو بسپارد. #بدهکاری_عقیدهای، اخلاقی، حقوقی ـ یعنی معصیتی کرده ـ خود او را گرو می گیرند؛ لذا او آزاد نیست، بعضی از کارها را می کند و بعد پشیمان می شود، معلوم می شود که آزاد نبود.
🔺 مرحوم صدوق در توحید از وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل می کند که چرا ما دلمان می خواهد نماز شب بخوانیم اما موفق نمی شویم؟ فرمود: این گناهی که روز انجام دادید شما را بسته است. بنابراین انسان آزاد نیست. #حُرّیت از بهترین نعمت های الهی است. فرمود ماه مبارک رمضان ماه آزادی است فکّ رهن کنید، با توبه، با انابه، با تطهیر، خودتان را آزاد کنید، با استغفار کردن خودتان را آزاد کنید، فکّ رهن کنید، دَین خود را أدا کنید و اگر ذَنب و گناهی دارید به وسیله اعمال خیر آنها را شستشو کنید: «إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم».
#رمضان
📚 درس خارج نکاح «جلسه ۴۴۴»
⏰ تاریخ: ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
لبیک یا خامنه ای:
🌹{ الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج }🌹
🔴 بیانیه مؤسسه موضوع شناسے احڪام فقهے در مورد بازگشایے مساجد و مشاهد مشرفه
♦️ بیش از دو ماه است ڪه به سبب شیوع بیمارے #ڪرونا مراڪز معنوے اجتماعے مسلمانان در اڪثر ڪشورهاے اسلامے و در ڪشور عزیزمان ایران به توصیه مسئولان اجرایے و بهداشتے ڪشور، به روے مؤمنان و مشتاقان بسته شده است. مردم نیز از باب وظیفه قانونے و شرعے، محرومیت از عبادت در مساجد و زیارت مشاهد را تحمل ڪردند؛ ولے براے بازگشایے این اماڪن مقدس لحظهشمارے میڪنند و با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان انتظار آنان بیشتر شده و مسئولان امر نیز در پے راه حلے براے این مشڪل هستند.
🔹 از اینرو مؤسسه موضوع شناسے احڪام فقهے حوزه علمیه، بر اساس وظیفه ذاتے خود پس از بررسے ملاڪهاے شرعے و فتاواے مراجع عظام تقلید، موضوع شناسے مسأله را طے جلساتے با ڪارشناسان فقهے، پزشڪے، تبلیغے و صاحبنظران و همڪارے دفتر مقام معظم رهبرے، معاونت تبلیغ حوزه علمیه، دفتر مطالعات پژوهشها و ارتباطات حوزویِ مرڪز رسیدگے به امور مساجد، دبیرخانه انجمنهاے علمے حوزه علمیه، ستاد ملے مبارزه با ڪرونا، دانشگاه علوم پزشڪے و ستاد ترویج احڪام دین، مسائل فقهے مرتبط را با عنایت به فتاواے مراجع معظم تقلید و مراعات احتیاط به شرح ذیل اعلام میدارد:
1⃣ مراعات دستور العملهاے ابلاغے از مراجع ذیصلاح براے نحوه بازگشایے مساجد و اماڪن مذهبے لازم و ضرورے است.
2⃣ نماز خواندن با ماسک و دستڪش اشڪال ندارد و خللے به نماز وارد نمیڪند.
3⃣ براے ورود به مسجد مستحب است انسان با وضو باشد؛ لذا با توجه به توصیههاے بهداشتے، مؤمنین در منزل وضو بگیرند و مهر، تسبیح، سجاده و ڪتاب دعاے مورد نیازشان را همراه داشته باشند.
4⃣ سجده بر سنگ اشڪال ندارد. لذا چنانچه به جهت مراعات مسائل بهداشتے وسهولت در شستشوے آن، در برخے مساجد به جاے تربت، سنگهاے مخصوص در اختیار نمازگزاران قرار گیرد، میتوان بر آن نیز سجده ڪرد.
5⃣ برگزارے نماز جماعت در دو نوبت با فاصله زمانے، در دو صورت اشڪال ندارد:
الف) امام جماعت متعدد باشند؛ یعنے امام نماز جماعت اول و دوم دو نفر باشند.
ب) مأمومینے ڪه در نماز جماعت اول شرڪت داشتهاند، با مأمومین نماز دوم متفاوت باشند؛ هرچند امام جماعت یک نفر باشد.
6⃣ اعاده نماز براے امام جماعت در صورتے ڪه مأمومین نماز دوم غیر از نماز اول باشند مانعے ندارد و خواندن نماز قضا هم توسط امام جماعت اشڪال ندارد ولے نماز قضاء امام جماعت باید قطعے باشد نه احتیاطی.
7⃣ مواد ضد عفونے ڪننده و الڪلهایے ڪه براے ضدعفونے مساجد بهڪار میرود طبق نظر ڪارشناسان، از نوع الڪل مُسڪر نیست؛ لذا محڪوم به طهارت است و در فرض شک هم حڪم به طهارت مے شود.
8⃣ علاوه بر استحباب مراعات حال أضعف مأمومین در نماز، نسبت به تعقیبات نماز هم با توجه به توصیه¬هاے بهداشتے، به أقلّ مقدار مستحب اڪتفا شود.
9⃣ از آنجا ڪه خواندن نماز مستحب در حال راه رفتن هم جایز و صحیح میباشد، ائمه جماعات مومنان را نسبت به اصل مسئله و ڪیفیت خواندن آن راهنمایے فرمایند تا توقف در مسجد ڪوتاهتر باشد و از ابتلاے به بیمارے ڪرونا یا انتشار آن جلوگیرے شود.
0⃣1⃣ چنانڪه افطارے دادن در مسجد از سوے مسئولان در حال حاضر ممنوع باشد و افرادے قصد افطارے دادن داشته باشند مسئله چند صورت دارد:
الف) اگر افطارے دادن در مسجد بر آنها به واسطه نذر و امثال آن واجب نشده باشد، میتوانند در مصارف خیر دیگر یا ڪمک به مستمندان هزینه ڪنند.
ب) اگر به واسطه نذر و امثال آن، افطارے دادن در مسجد واجب شده باشد، چنانچه مقیّد به ماه رمضان سال جارے نباشد، یا نذر هرساله نباشد، میتوانند در سالهاے آینده اقدام ڪنند.
ج) اگر نذر مقید به ماه رمضان و درون مسجد و مقید به سال جارے بوده ولے ممڪن نشود، عمل به نذر واجب نیست؛ لذا احتیاط آن است ڪه در مصارف خیر دیگرے ڪه نزدیک به مورد نذر باشد هزینه ڪنند؛ مثلاً غذا را بین روزهداران بیرون از مسجد توزیع ڪنند. (بدون تجمع در یک محل)
1⃣1⃣ مراعات فاصله فیزیڪے با افراد دیگر در این شرایط هنگام برپایے نماز جماعت، لازم و مورد تأڪید است. بنابراین اساس، فاصله نمازگزار از محل سجده نسبت به فردے ڪه در صف جلو ایستاده، تا یک متر اشڪال ندارد. (که درنتیجه از محل ایستادن خود تا محل ایستادن فرد جلو، بیش از دو متر خواهد بود.) فاصله نمازگزار با ڪسانے ڪه در طرفین وے ایستادهاند نیز تا یک متر اشڪال ندارد. (به شڪل تصویر پیوست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان شنیدنی از کمیل 👆👆
🍀درود فرستادن بر امیرالمومنین
(علیه افضل صلوات المصلین)
روز هشتم
دلـِ❤️ ما در بھ درِ
ڪوے "رضـاستـــــ"
#السلامعلیکیاعلیبنموسیالرضاالمرتضی