✍️ره توشه
🌿 امام صادق(ع):
🌸 هرکس ذكر «#الْحَمْدُ لِلَّهِ كَمَا هُوَ أَهْلُهُ» رادر "#تشهد"بگويد، خداوند، به فرشتگان دستور ثبتِ #پاداشِ این ذکررا میدهد، (ولی آنها از ثبت آن درمانده میشوند)... و میگویند:
بارالها! ما علم غیب نداریم (که بدانیم #ثواب این ذکر چقدر است).
پس خداوند میفرماید: شما عین گفته بنده من را بنویسید، ثوابش با من است.
✅ قال الباقر علیه السلام : اِنَّ اَکْمَلَ المُؤْمِنینَ ایمانا اَحْسَنُهُمْ خُلُقا؛ ( الشافی ، ص 544 )
کامل ترین مؤمنین از نظر ایمان نیکوترین آنها از نظر اخلاق است.
✳️ این تصوّر که اگر عقاید و معارف الهی در قلب انسان مستحکم بود ، اعمال شرعی و وظایف معمولی زندگی را هم انجام داد ، ایمانش کامل است ، اگر چه به فضایل اخلاقی توجّه نکند و آنها را مهم نشمرد و در خودش نیز آنها را به وجود نیاورد ، از اخلاق بد اجتناب نکند،
❌ این یک تصوّر غلط و باطلی است، اخلاق یک رکنِ اصلیِ ایمان است که موجب کمال ایمان می شود. و اگر کسی آن را نداشته باشد ، ایمان او کامل نیست. مثلاً تواضع نکردن، سخاوت نداشتن ، ترحّم نکردن ، محبت نداشتن به دیگران و ... اینها حرام فقهی و شرعی نیست ، امّا نبودن آنها نقص ایمان است.
🔵👈 بنابراین ایمان یک مؤمن آن وقتی کامل است که این خصوصیات اخلاقی را هم داشته با شد. البته اخلاق در این روایات به معنای ، خُلقِ خوش در اصطلاح فارسی ( خوشرو و خوش اخلاق بودن با این و آن ) نیست . بلکه مراد ، فضائل نفسانی است که یکی از آنها هم البته همین خوش خُلق بودن و بد اخلاقی نکردن است. اینها پایه های اصلی دین محسوب می شوند.
شرح حدیث از حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظلّه العالی) [10 /9/ 87]
✍️ #ایمان
حضرت امام على عليه السلام
حُبُّ الدُّنيا يُفسِدُ العَقلَ وَ يُصِمُّ القَلبَ عَن سَماعِ الحِكمَةِ وَ يوجِبُ اَليمَ العِقابِ؛
دل بستگى به دنيا، عقل را فاسد مى كند، قلب را از شنيدن حكمت ناتوان مى سازد و باعث عذاب دردناك مى شود.
مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج 12 ، ص41
🔹خبر از ستمگری و فساد بنی اميه
♦️سوگند به خدا! بنی اميّه چنان به ستمگری و حکومت ادامه دهند که حرامی باقی نماند، جز آن که حلال شمارند، و پيمانی نمی ماند جز آن که همه را بشکنند، و هيچ خيمه و خانه ای وجود ندارد جز آن که ستمکاری آنان در آنجا راه يابد، و ظلم و فسادشان مردم را از خانه ها کوچ دهد، تا آن که در حکومتشان دو دسته بِگِريند: دسته ای برای دين خود که آن را از دست داده اند، و دسته ای برای دنيای خود که به آن نرسيده اند. و ياری خواستن يکی از ديگری، چون ياری خواستن برده از ارباب خويش است، که در حضور ارباب اطاعت دارد و در غيبت او، بدگويی می کند. در حکومت بنی امّيه، هر کس به خدا اميدوارتر باشد، بيش از همه رنج و مصيبت بيند. پس اگر خداوند عافيت و سلامتی بخشيد، قدرشناس باشيد و اگر به بلا و گرفتاری مبتلا گشتيد، شکيبا باشيد، که همانا سرانجام، پيروزی با پرهيزکاران است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه98
✳️ پیامبر(ص) فرمودند: عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمِي مِنَ الطَّعَامِ مَخَافَةَ الدَّاءِ كَيْفَ لَا يَحْتَمِي مِنَ الذُّنُوبِ مَخَافَةَ النَّار ! (شیخ صدوق ، من لایحضره الفقیه، ج3ص359 - امالی ص 247)
✳️ در شگفتم از کسى که از بیم مرض از غذا پرهیز مىکند ( مثلاً غذایی که برای سرما خوردگی ضرر دارد یا احتمال ضرر می دهد نمی خورد) چگونه از ترس عذاب الهی و آتش جهنم ، از گناهان پرهیز نمىکند؟! شما که در مورد جسم تان این قدر مراقبید ، مواضبید ، پرهیز می کنید چطور نسبت به آن آینده دشوار و سختِ عذاب الهی مراقبت نمی کنید؟! از گناه چرا پرهیز نمی کنید؟! البته که این غفلت و بی مبالاتی ناشی از ضعف اعتقاد به قیامت است.
🔵👈 برخی بزرگان در تعریف برخی از اشخاص مومن و پرهیزگار می گفتند که واقعا به قیامت معتقد است . همه مان به قیامت معتقدیم ولی (اعتقاد آنها) معنایش این است که باور قلبی در او آنچنان است که او را به حرکت و عمل وادار می کند.آن باوری اثر گذار است که در اعماق دلِ انسان ریشه دوانده باشد و انسان به معنای حقیقیِ کلمه از بُن دندان آن را قبول کرده باشد. لذا در آن خطبه همّام ، وقتی حضرت می فرمایند: کَیفَ اَصبَحتُ؟
🔵👈 او می گوید من کانّه ناله و استغاثه اهل جهنم را با گوشم می شنوم ! یقینِ واقعی این است . باید سعی کرد این را در خودمان ایجاد کنیم. این هم با توسل و توجّه و تدبّر در آیات قیامت در قرآن حاصل می شود.
🔹 شرح حدیث از حضرت آیت ا.. العظمی امام خامنه ای (مدظلّه العالی) ( 12 /11/ 1393 )
✍️ #گناه