هدایت شده از مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی
📲 آثار خود را به آیدی زیر ارسال کنید @farhangi_markaz_khadamat
هدایت شده از مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی
📋اسامی برگزیدگان مسابقه فرزندان غدیر
▫️معاونت خانواده و امور فرهنگی جهت تقویت فضای معنوی و انس هر چه بیشتر فرزندان با اهل بیت علیهمالسلام (ایام عید بزرگ سعید غدیر خم)، غنیسازی اوقات فراغت فرزندان، ارتقای نشاط و معنویت برای خانوادهها، تحکیم خانواده و ایجاد صمیمیت بین والدین و فرزندان مسابقه جشنهای خانگی دهه ولایت با عنوان "ویژهبرنامه فرزندان غدیر" را برگزار کرد.
▫️در این طرح حدود 3 هزار اثر دریافت شد و بعد از جمع آوری آثار و قرعه کشی، 225 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند. اسامی برگزیدگان به پیوست موجود می باشد. معاونت خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات لازم میداند از تمامی فرزندان طلاب محترم که در این برنامه مشارکت نمودند، تقدیر و تشکر نماید.
🎁اسامی برندگان👈http://go2l.ir/72UIE
📢 کانال رسمی اطلاع رسانی و پاسخگویی مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی
🆔 ایتا: Go2l.ir/Eta_42
🆔 بله: Go2l.ir/Ble_42
🆔 ارتباط با مدیر کانال: @Public_Kh_Razavi
✔️امام صادق(ع)فرمودند:
هر کس پس از نوشیدن آب قاتلان حسین را نفرین کندخدا برایش صدهزار نیکی نویسد و هزار بدیش را پاک کند و مقام او صدهزار بالا رود
📚منبع: اصول کافی
به بركت امام حسين (ع) حافظ قرآن شدم
مرحوم دستغيب ميفرمايد: جناب حاج ملا علي بن حسن كازروني از كويت به شيراز آمدند و بيمار بودند و براي درمان به بيمارستان غازي مراجعه كردند، كتاب مفاتيح و قرآن مجيد همراه آورده بود و فرمود: اين دو هديه را به قصد شما آوردهام و اين دو هديه داستاني دارد كه عبارت است از:
امّا مفاتيح، گفت: شما خود مطّلعيد كه من در كودكي بي پدر و مادر شدم و كسي مرا به مكتب نفرستاد و بيسواد بودم تا سالي كه به عزم درك زيارت عرفه كربلا مشرّف شدم، روز عرفه برخواستم به حرم امام حسين (ع) مشرّف شوم ولي از كثرت جمعيّت راه عبور مسدود بود، بطوري كه نميتوانستم به حرم مشرّف شوم و هر چه تَفَحُّص كردم يك نفر باسواد را بيابم كه مرا زيارت دهد و با او زيارت وارده را بخوانم، كسي را نديدم، شكسته و نالان، حضرت سيّد الشهداء (ع) را خطاب كردم:
آقا مرا آرزوي زيارتت بدين جا آورده، سوادي ندارم، و كسي هم نيست كه مرا زيارت دهد. ناگاه سيّد جليلي دست مرا گرفت و فرمود: با من بيا، پس از وسط انبوه جمعيّت راه باز شد، پس از خواندن اذن دخول، وارد حرم مطهّر شديم، زيارت وارث را با من خواند.
و پس از زيارت به من فرمود: پس از اين زيارت وارث و امين الله را ميتواني بخواني و آنها را ترك مكن و كتاب مفاتيح تماماً صحيح است و يك نسخه آن را از كتابفروشي شيخ مهدي از درب صحن بگير.
در آن حال متذكر شدم لطف الهي و مرحمت حضرت سيّد الشهداء (ع) را كه چطور اين آقا را براي من رسانيد و در چنين ازدحامي موفّق شدم كه جلو رفته و زيارت نمايم، پس سجدة شكري به جا آوردم و چون سربرداشتم، آقا را نديدم، هر طرف كه رفتم او را نديدم، از كفشداري پرسيدم، گفت: آن آقا را نشناختم.
خلاصه چون از صحن خارج شدم و شيخ مهدي كتابفروش را ديدم پيش از آنكه از او مطالبه كتاب كنم اين مفاتيح را به من داد و گفت: نشانه صفحه زيارت وارث و امين الله را گذاشتهام، خواستم قيمت آن را بدهم، گفت: پرداخت شده است و به من سفارش كرد كه اين مطلب را فاش نكنم.
چون به منزل رفتم متذكّر شدم كه اي كاش از شيخ مهدي درباره كسي كه حواله مفاتيح براي من به او داده است را پرسيده بودم.
از خانه بيرون آمدم كه از او بپرسم، فراموش كردم و پيكار ديگري رفتم، مرتبه ديگر به قصد اين پرسش از خانه بيرون رفتم، باز فراموش كردم. خلاصه تا وقتي كه در كربلا بودم موفّق بدين امر نشدم و سفرهاي ديگر كه مشرّف ميشدم در نظر داشتم اين پرسش را بكنم، تا سه سال هيچ موفّق نشدم و پس از سه سال كه موفّق به زيارت شدم شيخ مهدي مرحوم شده بود «رحمة الله عليه».
و امّا قرآن مجيد پس از عنايتي كه ذكر شد به حضرت سيّد الشّهداء (ع) متوسّل شدم: كه چون چنين عنايتي فرموديد، خوب است كه توانائي قرآن خواندن را نيز
🌹(وقایع روز چهارم محرم)
♦️در روز چهارم محرم، عبیداللّه بن زیاد، با استناد به فتوایی که از شریح قاضی گرفته بود، مردم كوفه را در مسجد جمع كرد و سخنرانی نمود و ضمن آن مردم را برای شركت در جنگ با امام حسین علیه السلام تشویق و ترغیب نمود.
♦️به دنبال آن ۱۳ هزار نفر در قالب ۴ گروه كه عبارت بودند از:
1️⃣ شمر بن ذی الجوشن با چهار هزار نفر؛
2️⃣ یزید بن ركاب كلبی با دو هزار نفر؛
3️⃣ حصین بن نمیر با چهار هزار نفر؛
4️⃣ مضایر بن رهینه مازنی با سه هزار نفر؛به سپاه عمر بن سعد پیوستند.
بهم پیوستن نیروهای فوق از این روز تا روز عاشورا بوده است.
📚۱. فیض الاعلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی،
۲. بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۸۶.
آبروے حسین به ڪهڪشان می ارزد
یڪ موے حسین بر دوجهان می ارزد
گفتم ڪہ بگو بهشٺ را قیمٺ چیسٺ
گفتا ڪہ حسین بیش ازآن می ارزد
لبیڪ یا حسین مظلوم 🏴
#السلام_علیڪ_یا_اباعبدالله_ع ✋
#آجرڪ_الله_یا_صاحب_الزمان_عج
🏴🏴 عبرتهای عاشورا/جامعه پس از حسین(ع)چه شد؟
◾️▪️سه شهر در حادثه عاشورا از امام حسین(ع) تمکین نکردند که عاقبتشان به اختصار این است:
◾️١- مردم مدینه در زمانی که باید از حسین(ع) تبعیت می کردند نافرمانی کردند.وقتی که سیدالشهدا(ع) شهید شد پشت سر عبدالله ابن حنظله قیام کردند ولی از یزید شکست خوردند. قبلا نوشتیم که سه روز جان،مال و ناموس مردم مدینه بر سپاه شام حلال شد. بسیار زنان و دخترانی که مورد تجاوز قرار گرفتند و صدها یا هزاران فرزند نامشروع این حادثه، امروز در تاریخ به اولاد الحرّه مشهورند.
◾️◾️آن قدر مردم کشته شدند که خون، قبر پیامبر را نیز گرفته بود. تمام کسانی که زنده ماندند بر پیشانیشان داغ زدند و نوشتند: هذا عبد من عبید یزید؛این بنده ای از بندگان یزید است.....در تاریخ به فرمانده سپاه یزید لقب «مسرف» به معنی «خونریز بی حد و حصر» دادند
◾️٢- بعد از مدینه نوبت به مکه رسید.لشكر خونخوار یزید به رهبری حصین ابن نمیر در بالاى كوههاى مكه كه مشرف بر خانه ها و مسجدالحرام بود، اجتماع كردند و با منجنيق، پيوسته سنگ و نفت بر مكه و مسجدالحرام مى افكندند. تاریخ می نویسد این قوم که به هیچ مبنایی اعتقاد نداشتند پارچه هایی از پنبه و كتان به نفت آلوده مى ساختند و بر خانه خدا مى انداختند و آنها را آتش می زدند تا آنكه كعبه معظّمه سوخت و بناى آن منهدم گشت و ديوارهاى آن فرو ريخت؛ خداوند بر مکیان رحم نمود و یزید به درک واصل شد و الا باید امروز در تاریخ از کشتار مردمان مکه داستانها می نوشتند.
◾️٣-کوفیانی که حاضر نشدند از سیدالشهدا(ع) تبعیت کنند بعد از حسین(ع)سه قیام کردند که هر سه قیامشان به غیر از شکست چیزی نداشت:
▪️توابین یعنی همان مومنین وقت نشناس که حدودا ۴۰۰۰ نفر بودند؛ جز شکست و شهادت حدود ۱۰۰۰ نفرشان سودی نبرد.
▪️مردم کوفه مختار را هم تنها گذاشتند.بنا بر اقوال مورخین، ٦٠٠٠ نفر از یاران مختار از مصعب ابن زبیر امان خواستند و مختار را تنها گذاشتند. مصعب دستور داد که همگی را گردن زده و آنها را به قتل رساندند. گفته شده که دو هزار نفر از این تعداد، عرب و چهارهزار نفر ایرانی بودند.
▪️قیام سوم کوفیان هم که به رهبری زید فرزند امام سجاد بود جز شکست سود دیگری نبرد.
▪️علامه شهیدی از کوفیان به "زبردست نوازان زیردست آزار" یاد می کند. مردمی که به امام حسین(ع)تمکین نکردند، اسیر دست حجاج ابن یوسفی شدند؛ که طبق گفته تاریخ، بیش از ۱۰۰هزار نفر از مسلمانان را گردن زد.
▪️این است عاقبت مردمانی که ولی به حق خود را به وقت نشناخته و تبعیت نکنند. ✍"ربیعی"
◾️◾️◾️◾️◾️
🔻 تمام تلاش عزادار برای برطرف کردن موانع ظهور است.
✍خودِ امام زمان علیه السلام که این همه تاکید بر عزاداری سید الشهدا دارد ، عزاداری را همانند متنِ زیارت عاشورا جهت دار می خواهد .
🌤امام زمان علیه السلام می فرماید : من دعا می کنم برای کسی که مصیبت جدم حسین را یاد کند سپس برای فرج دعا کند
🔸ببینید چقدر جهت دار است .
حضرت برای کسی دعا می کند که وقتی مصیبت امام حسین علیه السلام را می شنود ، بداند که :
1⃣اولا این #مصیبت ، مصیبت جسمی ، کشتن و سر بریدن و تشنگی نیست گر چه اینها مصیبت عظیم بود . مصیبت اعظم، حذف امام حسین علیه السلام از مقام ریاست و حاکمیت بر جامعه جهانی است
2⃣ و ثانیا بداند که این مصیبت همچنان ادامه دارد تا وقتی که حضرت ظهور کنند .
🔹عزادار حقیقی ، عزاداری است که گریه ها و سینه زنیهایش همه جهت دار است برای ظهور امام زمان علیه السلام
🔸یعنی اگر برای امام حسین علیه السلام گریه می کند حواسش هست که باید این انتقام و این مصیبت را با آمدن امام زمان علیه السلام جبران کند.
🔹ثارالله ( خونِ خدایی ) که ریخته شد خونِ بدن امام حسین علیه السلام نیست بلکه روح و شخصیتِ امام حسین ع ،خونِ خداست یک چنین خونی باید ریختنش جبران شود.
🔸بنابراین عزادار حقیقی کسی است که از امام حسین ع روحِ جهاد را می گیرد و جهادش هدف دار است .
⁉️هدف از جهاد چیست هدف برطرف کردن موانع ظهور امام زمان ع و ادامه دادن و پافشاری بر آن تا زمان ظهور.
🔹در زمانِ ما دشمن باب انواع جهاد را به روی ما باز کرده است . وقتی ترور ، محاصره نظامی حمله نظامی ، تحمیل جنگ نتیجه نداد رنگ و شکل جبهه را تغییر داد و در قالب #تهاجم_فرهنگی و #ناتویِ_فرهنگی یک حمله ی جهانی به جمهوری اسلامی و فرهنگ شیعه را آغاز کرد و الان هم حرف از جنگِ نرم است .
🔸یک جهادگر و عزادار حقیقی دقیقا مثل دفاع مقدس با همان روحیه در جبهه ی فرهنگی تلاش می کند .
🔹 تلاش می کند که اصول اساسی آرمانهای امام زمان علیه السلام ، اصول اساسی شیعه را عمل کند و ترویج دهد . #وظیفه_ی_جهادی ما یک وظیفه ی کاملا فرهنگی است .
◾️◾️استاد_شجاعی
◾️▪️روز سوم محرم
▪️عمر بن سعد يك روز بعد از ورود امام به كربلا يعني روز سوم محرم با چهار هزار سپاه از اهالي كوفه وارد كربلا شد. برخي نوشتهاند كه قوم بنوزهره نزد عمر بن سعد آمده و گفتند: تو را به خدا سوگند میدهیم كه از اين كار (مقابله با امام حسين (ع)) درگذر و تو داوطلب جنگ با حسين مشو، زيرا اين باعث دشمني ميان ما و بنيهاشم ميشود. عمر بن سعد نزد عبيدالله رفت و استعفا كرد ولي عبيدالله استعفاي او را نپذيرفت و او تسليم شد.
برخي از تاريخ نويسان نوشتهاند عمر بن سعد دو پسر داشت يكي به نام حفص كه پدر را تشويق و ترغيب به رفتن ميكرد تا با امام (ع) مقاتله كند ولي فرزند ديگرش او را بهشدت از اقدام به چنين كاري بر حذر ميداشت و سرانجام حفص نيز با پدرش راهي كربلا شد.
▪️سان بن فائد ميگويد من نزد عبيدالله بودم كه نامه عمر بن سعد را آوردند و در آن نامه چنين آمده بود چون من با سپاهيانم در برابر حسين و يارانش پياده شدم قاصدي نزد او فرستاده و از علت آمدنش جويا شوم او در جواب گفت: اهالي اين شهر براي من نامه نوشته و نمايندگان خود را نزد من فرستاده و از من دعوت كردهاند.
▪️عبيدالله چون نامه عمر بن سعد را خواند، گفت: اکنونکه در چنگ ما گرفتارشده اميد نجات دارد! ولي حالا وقت فرار نيست.
▪️عبيدالله به عمر بن سعد نوشت نامه تو رسيد و از مضمون آن اطلاع يافتم از حسين بن علي بخواه تا او و تمام يارانش با يزيد بيعت كنند، اگر چنين نكرد ما نظر خود را خواهيم نوشت!
چون اين نامه به دست عمر بن سعد رسيد گفت: ميپندارم كه عبيدالله بن زياد خواهان عافيت و صلح نيست عمر بن سعد، نامه عبيدالله بن زياد را به اطلاع امام حسين نرساند زيرا ميدانست كه آن حضرت با يزيد هرگز بيعت نخواهد كرد.
▪️عبيدالله بن زياد پس از اعزام عمر بن سعد به كربلا، انديشه اعزام سپاهي انبوه را در سر ميپروراند و بعضي نوشتهاند كه مردم كوفه جنگ كردن با امام حسين (ع) را ناخوش ميداشتند و هر كس را به جنگ آن حضرت روانه ميكردند بازميگشت عبيدالله بن زياد شخصي را به نام سويدبن عبدالرحمان فرمان داد تا در اين مسئله (فرار از جنگ) تحقيق كند و متخلفان را نزد او برد و او يك نفر شامي را كه براي انجام امر مهمي از لشکرگاه به كوفه آمده بود، گرفته و نزد عبيدالله برد و او دستور داد سر آن مرد شامي را از تنش جدا نمايند تا كسي جرئت سرپيچي از دستورات او را نكند! نوشتهاند كه آن مرد شامي براي طلب ميراث به كوفه آمده بود.
▪️عبيدالله شخصاً از كوفه بهطرف نخيله حركت كرد و كسي را نزد حصين بن تميم كه به قادسيه رفته بود، فرستاد او به همراه چهار هزار نفر كه با او بودند به نخيله آمد، سپس كثر بن شهاب حارثي، محمد بن اشعث، قعقاع بن سويد و اسماء بن خارجه را طلب كرد و گفت: در شهر كوفه گردش كنيد و مردم را به طاعت و فرمان برداي از يزيد و من فرمان دهيد و آنان را از نافرماني و برپا كردن فتنه بر حذر داريد و آنان را به لشکرگاه فراخوانید پس آن چهار نفر طبق دستور عمل كردند و سه نفر از آنها به نخليه نزد عبيدالله بازگشتند و كثير بن شهاب در كوفه ماند و در ميان كوچهها و گذرگاهها ميگشت و مردم را به پيوستن به لشكر عبيدالله تشويق ميكرد و آنان را از ياري امام حسين (ع) بر حذر ميداشت.
▪️عبيدالله گروهي سواره را بين خود و عمر بن سعد قرار داد كه هنگام نياز از وجود آنها استفاده شود و هنگامیکه او در لشکرگاه نخيله بود شخصي به نام عمار بن ابي سلمه تصميم گرفت كه او را بکشد ولي موفق نشد و بهطرف كربلا حركت كرد و به امام ملحق و شهيد شد.
مهدی کرمی