🌹روضه عبدالله بن الحسن علیه السلام
♦️عبدالله بن الحسن (علیهالسّلام) در شمار آخرین شهیدانی بود که پیش از شهادت امام حسین (علیهالسّلام) در ظهر عاشورا به شهادت رسید. عبدالله بن حسن بن علی (علیهالسّلام)، نوجوان ۱۱ ساله، فرزند امام حسن مجتبی (علیهالسّلام) که روز عاشورا، وقتی دید سیدالشهداء بر زمین افتاده است، برای دفاع از عمو به سوی میدان شتافت و در دفاع از عموی مظلومش جام شهادت نوشید.
♦️در مقاتل چنین نقل شده است که در واپسین لحظات حیات شریف سیدالشهداء (علیهالسّلام)، سپاه کوفه امام (علیهالسّلام) را محاصره کرد، در حالی که امام (علیهالسّلام) دیگر توان ایستادن نداشت و از جنگ باز ایستاده بود. در این هنگام ندای امام حسین (علیهالسّلام) به آسمان برخاست و سر به جانب آسمان بلند کرد و نیایشگرانه گفت: خدایا، تو خود میدانی که اینان فرزند دخت فرزانه پیامبرشان را میکشند.... آن تبهکاران سنگدل اندکی درنگ کردند و دگر باره بر امام (علیهالسّلام) هجوم بردند. در این هنگام عبدالله بن حسن (علیهالسّلام) که هنوز به حد بلوغ نرسیده بود خیمهگاه را ترک کرده، شتابان به سوی امام (علیهالسّلام) دوید، حضرت امام حسین (علیهالسّلام) با دیدن او خطاب به خواهرش زینب (سلاماللهعلیها) فرمود: «خواهرم این کودک را نگهدار.» زینب کبری (سلاماللهعلیها) خود را به کودک رساند و سعی کرد از رفتنش جلوگیری کند و او را به خیمهها بازگرداند، امّا او پایداری کرد و بازنگشت و فریاد بر آورد که: «لا افارق عمّی!» به خدای سوگند از عمویم جدا نخواهم شد و او را تنها نخواهم گذاشت! و خود را از دستان عمهاش رها کرد و نزد امام حسین (علیهالسّلام) رفت تا شاید مانع از شهادت عموی بزرگوارش گردد. در این هنگام یکی از تجاوزکاران اموی به نام «بحر بن کعب» به سوی حسین (علیهالسّلام) روی آورد که «عبداللَّه» فریاد بر آورد: هان ای پلیدزاده! آیا میخواهی عمویم را به شهادت برسانی؟ آن عنصر پلید نیز شمشیری بر آن کودک فرود آورد و عبداللَّه دست خود را سپر ساخت که دستش از بدن جدا شد! او در حالی که دستش تنها به پوست آویزان بود، فریاد بر آورد که: عمو جان مرا دریاب! حسین (علیهالسّلام) او را در آغوش کشید و بر سینه چسباند و فرمود: یادگار برادرم! بر آنچه در راه خدا بر تو فرود آمده است شکیبایی پیشه ساز و آن را به فال نیک بگیر و خیر بدان که خدای پر مهر به زودی تو را بر پدران و نیاکان شایسته کردارت ملحق خواهد ساخت.
و آنگاه «حرمله» گلوی آن کودک محبوب را هدف تیر بیداد خود ساخت و سرش را از پیکرش جدا کرد! حسین (علیهالسّلام) پس از شهادت جانسوز نور چشم برادرش، «عبداللَّه» در آغوشش، رو به آسمان کرد و گفت: بار خدایا، اگر این بندگان ستمکار و گناهپیشهات را تاکنون از نعمتهایت بهرهور ساختهای، اینک آنان را تار و مار و مایه عبرت دیگران قرار ده و هرگز از آنان خشنود مباش
✅ فلسفه و هدف از رفتن به مراسم عزاداری ائمه علیهمالسلام به خصوص امام حسین علیهالسلام
🌹 سنّت #عزاداری با برخورداری از عشق و محبّتی كه از #امام_حسین علیهالسلام در دلها بوده و هست تبديل به يك برنامه گسترده و مردمی و مقدّس شده و هرگز سستی و خاموشی ندارد و به بركت آن، اقشار بسياری با امام حسین علیهالسلام و دين و فرهنگ عاشورا آشنا میشوند.
رمز جاودانگی نهضت حسينی نيز احيا و زنده نگه داشتن و تعظيم شعائر بوده است.
برپايی عزا برای سيدالشهدا نوعی اعتراض به ظالمان و حمايت از مظلوم است.
اشك ريختن در سوگ #اباعبدالله علیهالسلام عامل تقويت حسّ عدالتخواهی و انتقامجويی از ستمگران و زمينهسازی برای تجمع نيروهای پيرو امام در دفاع از حق است. عزاداری برای شهيد، انتقال فرهنگ به نسلهای آينده است. به تعبير #شهيد_مطهری،؛ عزاداری سبب میشود شور و عاطفه، از شعور و شناخت برخوردار گردد و ايمان را در ذهن جامعه هوادار زنده نگه دارد و به عنوان يك فكر سازنده و حادثه الهامبخش، همواره تأثير خود را حفظ كند.
عزاداری، احيای خط خون و شهادت و رساندن مظلوميت آل علی به گوش تاريخ است.
عزاداران حسينی پروانگانی شيفته نورند كه شمع محفل آرای خويش را يافته، از شعله شمع، پيراهن عشق پوشيده و آماده جان باختن و پر سوختن و فدا شدنند.
نقش عزاداری در حفظ فرهنگ عاشورا مهم است و عميقترين پيوندها را از طريق آميختگی عقل و عشق و برهان و عاطفه كه در كربلا تجسّم يافته است انتقال میدهد.
هم بر مظلوميت امام گريه میشود و هم در سايه آن هدف امام حسین علیهالسلام از نهضت و حركت، شناخته میشود. روضههای خانگی و دستههای عزاداری و هيئتهای زنجيرزنی و پوشيدن لباس مشكی و پرچم به دست گرفتن و... هر يك به نوعی سربازگيری جبهه حسينی است.
عظيمترين سرمايه روحی #شيعه كه پيونددهنده آنان با اهل بيت پيامبر و عاملی بازدارنده از تباهی و برانگيزاننده فداكاری و جهاد و تصفيهكننده دل و جان است در سايه همين عشق و ياد حسين و عاشورا، زنده مانده و سوز آن حمايت قلبی #عاشق امام حسین علیهالسلام را به نفع حق و جبهه ايثار، نيرو بخشيده است.
پس اگر از ما بپرسند: شما در روز عاشورا كه دائماً حسين حسين میكنيد و به سر خود میزنيد چه میخواهيد بگوييد، بايد بگوييم: ما میخواهيم حرف آقايان را بگوييم ما هر سال میخواهيم تجديد حيات كنيم: بايد بگوييم #عاشورا روز تجديد حيات ما است. در اين روز میخواهيم در كوثر حسينی تجديد حيات كنيم و روح خود را جلا بدهيم و خود را زنده كنيم و از نو مبادی و مبانی اسلام را بياموزيم و روحيه اسلام را از نوبه خود بدميم.
ما نمیخواهيم حسّ #امر_به_معروف_و_نهی_از_منكر و احساس شهادت و جهاد و فداكاری در راه حق، فراموش شود و روح فداكاری در راه حق بميرد.
💓 امام حسن مجتبی عليه السلام:
❣️ تنها چيزى كه در اين دنياى فانى، باقى مى ماند #قرآن است، پس قرآن را پيشوا و امام خود قرار دهيد👌
، تا به راه راست و مستقيم هدايت شويد. ✅
💕 همانا نزديك ترين مردم به قرآن كسانى هستند كه بدان #عمل كند، گرچه به ظاهر (آيات) آن را حفظ نكرده باشند❌ و دورترين افراد از قرآن كسانى هستند كه به دستورات آن عمل نكنند❌ گرچه قارى و خواننده آن باشند👌
✍️ ما بَقِىَ فِى الدُّنْيا بَقِيَّةٌ غَيْرَ هَذَا القُرآنِ فَاتَّخـِذُوهُ إماما يَدُلُّكُمْ عـَلى هُداكُمْ، وَإنَّ أَحَقَ النّاسِ بِالقُرآنِ مَنْ عَمِلَ بِهِ وَإنْ لَمْ يَحْفَظْهُ وَأَبْعَدَهُمْ مِنْهُ مَنْ لَمْ يَعْمَلْ بِهِ وَإنْ كانَ يَقْرَأُهُ
📚ارشاد القلوب، ديلمى، صفحه102
#تلنگر
#نگاه_حرام
✨ از بزرگی پرسیدند فلسفه حرام بودن نگاه به نامحرم چیست؟
گفت :
👀میبینی،میخواهی،به وصالش نمیرسی،دچار افسردگی میشوی!
👈🏻میبینی،شیفته میشوی،عیب هارا نمیبینی،ازدواج میکنی،طلاق میدهی!
میبینی ،دائم به او فکر میکنی،از یاد خــدا غافل میشوی،از عبادت لذت نمیبری!
میبینی،باهمسرت مقایسه میکنی،ناراحت میشوی،بداخلاقی میکنی!😠
میبینی،لذت میبری،به این لذت عادت میکنی، چشم چران میشوی،درنظر دیگران خوار میگردی!
👈🏻میبینی،لذت میبری،حب خدا دردلت کم میشود،ایمانت ضعیف میشود!
میبینی،عاشق میشوی،از راه حلال نمیرسی،دچار گناه میشوی...
🔳 #روضه سوزناک #محرم
🌴حال منو پریشون حال عموم میکنه
🌴دیر برسم دیگه شمر کارو تموم میکنه
🎤 #سید_مجید_بنی_فاطمه
👌بسیار دلنشین
🔴جدیدترین #مداحی های روز
🏴حرِّ بن یزید ریاحی (رحمة الله) و شاه سلطان اسماعیل :
✍️نزد شاه اسماعیل آمدند و گفتند میخواهیم قبر حر بن یزید ریاحی را تعمیر کنیم ، شاه گفت : من یقین ندارم که توبه ی حُر مورد قبول واقع شده باشد ، بروید بدنش را ببینید. اگر بدنش تَر و تازه است معلوم میشود توبه ی او مورد قبول واقع شده است و اقدام کنید و الّا نه
وقتی، که رفتند مشاهده کردند بدن کاملاً سالم و تازه است و گویا الآن به شهادت رسیده است ، و دیدند همان پارچه ای را که امام حسین ( علیه السلام ) به سر حُر بسته است ، همچنان باقی است لذا خواستند پارچه را به عنوان تَبَرُّک و تَیمّن باز کنند ، وقتی که باز کردند خون از آن بیرون می آمد و هر کاری کردند خون قطع نمی شد . لذا مجبور شدند دوباره ببندند و وقتی که پارچه را به جای خود گذاشتند خون قطع شد
هدایت شده از فتح فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
🔴 #اخلاقی 4⃣
♻️ نکات اخلاقی در مورد زی طلبگی و کسب توفیق در کارها
🎤 آیت اللّه میرزا #جواد_تبریزی
🔰 همنشین خوب
🔸 یکی از مواردی که می تواند در جهت سازندگی نقش اساسی داشته باشد همنشین خوب است، به خصوص طلاب جوان که می خواهند مُبلغ دین و احکام الهی و معارف اهل بیت علیهم السلام باشند.
🔸 انسان بر اثر نشست و برخاست با افراد ناشایست به مرور زمان حالات معنوی خود را از دست خواهد داد و نورانیتش به تدریج زائل خواهد شد.
🔸 خدای ناکرده وقتی، متوجه می شود که دیگر دیر شده است، لذا باید از همان ابتداء دوران تحصیل، افرادی را که در درس و بحث و تدین معروف هستند مورد مشورت خود قرار دهد و از آنان استفاده علمی نماید و اوقات فراغت خود را با آنان بگذراند. تا این که خدای ناکرده وقت به چیزهای بیهوده مصرف نشود.
ادامه دارد...
▪️«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّه»▪️
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
╭┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╮
🆔 @howzehfarhang🇮🇷
🌐 farhangi.hozehkh.com
╰┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╯
هدایت شده از فتح فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
🔴 #اخلاقی
🔰حجت الاسلام و المسلمین #میر_باقری: تا زمانی که انسان هم مجلس با خدای متعال نشد، نمی تواند با خدای متعال مناجات داشته باشد.
🔰 این خلوت از اغیار هم، معنایش خلوت بیرونی نیست بلکه خلوت باطنی است، البته از مقدمات این خلوت باطنی همان خلوت بیرونی است و قدم اول مناجات، همین خلوت ظاهری و فراغت از کثرت اشتغالات روزانه و شبانه است.
🔰 خداوند در حدیث قدسی می فرماید: اگر ببینم که در بنده آنچه که غالب است، دل مشغولی نسبت به من است، من لطفی در حق این بنده می کنم و آن این است که شهوت و میل او را منتقل می کنم در گفتگو با خودم.
🔰 این خیلی خوب است اگر خدای متعال مسیر میل بنده را تغییر دهد و مبدأ میل انسان را عوض کند، انسان از این میل و شهوت به دنیا راحت می شود، این که خدای متعال مبدأ میل ما را تغییر دهد، عمده ترین چیزی است که باید اتفاق بیفتد.
▪️«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّه»▪️
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
╭┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╮
🆔 @howzehfarhang🇮🇷
🌐 farhangi.hozehkh.com
╰┅┅┅┅❀🍃🖤🍃❀┅┅┅┅╯