🔸گردنهای که انسان آنجا سقوط میکند و بدیهایش رو میآید، کجاست؟
🔸مشکل انسان این است که حاضر نیست یکچیزی بدهد تا یکچیزی بهدست آورد؛ میخواهد همهچیزش را نگه دارد
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۳)
🔻 دنیا اینگونه است که هرچیزی را که بخواهی، برای اینکه آن را به تو بدهد، یکچیزی را از تو میگیرد. فلسفۀ وجود ما در دنیا همین «داد و ستد» است.
🔻 علی(ع) میفرماید: هر نعمتی را به تو بدهند، یکچیز دیگر را میگیرند (نهجالبلاغه/ خطبه 145) باید این واقعیت را بپذیریم که دنیا محل داد و ستد است.
🔻 مشکل اینجاست که چون آدم، کمالطلب و همهچیزخواه است، حاضر نیست یکچیزی را بدهد تا یک چیزی بگیرد؛ میخواهد هرچه دارد برای خودش نگه دارد، حتی وقتی میخواهند یکچیز بهتر به او بدهند، آن چیز کمتر را حاضر نیست بدهد!
🔻 اینکه انسان نمیخواهد داراییهایش را بدهد و میخواهد حفظش کند، انسان را بدبخت میکند. ابلیس از همین راه، آدم را فریب داد، به او گفت: «آیا میخواهی این چیزهایی را که (در بهشت) داری، حفظ کنی و از دست ندهی؟» آدم پذیرفت و سقوط کرد.
🔻 سرِ گردنۀ داد و ستد است که آدمها سقوط میکنند و بدیهایی مثل تکبر، حسادت و... را از خود نشان میدهند. اگر اهل داد و ستد نباشی، بدیهایت رو میآید و معلوم میشود که حسود هستی، مغرور هستی و...
🔻 چه میشود که آدم متوقف میشود؟ در دنیایی که محل داد و ستد است، نمیخواهد داد و ستد کند و میخواهد آنچه را دارد برای خودش نگه دارد! البته نمیتوانی نگه داری؛ بالاخره از تو گرفته میشود، پس بیا با خدا تجارت کن! نمونهاش شهادت است؛ اگر شهید نشوی، میمیری! ولی اگر با خدا معامله کنی، او جانت را از تو میخرد.
👤 حجه الاسلام علیرضا پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ششم محرم
قاسمم قد و بالات شده چقدر كشيده ...
❦الف) امام مهدی (ع) از تبار امام حسین(ع)
ایشان در جای دیگر در ضمن معرفی ائمه اطهار(ع) می فرمایند: امامان بعد از من دوازده نفرند که نُه نفر از آنها از تبار فرزندم حسین(ع) است که نهمین نفرشان قائم است این دوازده تن ...
#السلام_علیک_یا_اباعبدالله_ع
ابلیس هم عاشورا گریه کرد . . .
پدر آیت الله سید محمدتقی مدرسی نقل می کند:
عصر عاشورای سال ۶۱ هجری ، شیطانک ها دیدند که ابلیس سرکرده ی آنان، به سر و صورت می زند و می گرید.
گفتند: امروز که تو باید خوشحال باشی از چه رو پریشانی و گریان؟
گفت: اشتباه بزرگی کردم که این جماعت را واداشتم که حسین را بکشند.
گفتند:چطور؟ مگر تو نمی خواستی این جمع به ظاهر مسلمان ، راهی جهنم شوند؟ و مگر نشدند؟
گفت:چرا چنین شد ولی از این نکته غفلت کرده بودم که با این کار ، باب رحمت الهی به روی مردم باز می شود هرکس به نحوی خود را در دستگاه امام حسین علیه السلام جای می دهد و از شفاعت او بهره مند می گردد.
السلام علیک یا ابا عبدالله (علیه السلام) یا باب رحمه الله الواسعه
داستانهای روح افزا صفحه ۱۲۷
الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج
✅ فلسفه گريستن بر امام حسين علیهالسلام
✳️ گريه بر #مصائب سالار شهيدان باعث زنده نگه داشتن نهضت حسينی است.
چنان كه به اسارت رفتن خاندان امام باعث پايمال نشدن خون شهيدان كربلا شد. در اثر رساندن پيام امام به مردم #كوفه و #شام توسط #امام_سجاد علیهالسلام و #حضرت_زينب سلام الله علیها نهضت عاشورا به ثمر نشست.
#گريستن در سوگ شهدای كربلا، تجديد بيعت با عاشورا و فرهنگ شهادت و تغذيه فكری و روحی با اين مكتب است.
اشك ريختن نوعي #بيعت و امضا كردن پيمان و قرارداد دوستی با سيدالشّهدا و ابراز #انزجار و #تنفّر از #قاتلان حضرت است.
از اينرو ائمه علیهمالسلام به گريستن بر مظلوميت شهدای كربلا تأكيد كرده و #شهادت_اشك را بر #صداقت_عشق پذيرفتهاند.
براي گريه بر مصيبتهای امام حسين علیهالسلام فضيلتهای فراوان ذكر كرده و فرمودهاند كه چشم گريان بر كربلائيان، چشمه فيض خداست، زيرا اشك ريختن در عزای حسين، نشانه پيوند قلبی با اهلبيت و سيدالشّهداست.
#اشك، دل را سيراب ميكند، عطش #روح را برطرف ميسازد و نتيجه محبتی است كه نسبت به اهل بيت حاصل میشود. نيز نشانه همدلی و هماهنگی روحی با ائمه اطهار است. قلبی كه مهر حسين داشته باشد بیشك به ياد مظلوميت و شهادت او ميگريد.
این فضیلتها در صورتی است كه گناه و فسق و آلودگی انسان در حدی نباشد كه مانع رسيدن فيض الهی گردد. اشكی كه مبيّن پيوند عاطفی و رابطه مكتبی واتصال روحی با راه و فكر و خطّ سيّدالشهدا است كه حتما زمينه ساز پرهيز از گناه ميگردد.
به تعبير #شهيد_مطهری "گريه بر شهيد، شركت در حماسه او و هماهنگی با روح وی و موافقت با نشاط و حركت او است". آری چنين اشكی سزاوار آن همه ثواب است.
گريه در فرهنگ عاشورائيان سلاح هميشه برّانی است كه فرياد اعتراض به ستمگران را دارد.
اشك زبان دل است و گريه فرياد عصر مظلوميت، رسالت اشك نيز پاسداری از #خون_شهيد است.
به تعبير #امام_خمينی(ره) "گريه كردن در عزای #امام_حسين علیهالسلام، زنده نگهداشتن #نهضت است. گريه بر مظلوم، فرياد مقابل ظالم است".
اما چند قطره اشك ريختن به تنهايی نميتواند انسان را بهشتی نمايد، در حالی كه انسان فسق و فجور انجام ميدهد، نيز مجوّزی برای كارهای ناپسند نيست، اگر چه همين چند قطره اشك از هر كس بر نمیآيد زيرا تا رقت قلب و پيوند با حماسه حسينی نباشد اشك سرازير نخواهد شد؛ بنابراين قطرات اشك، نمايانگر رقت قلب انسان و نزديك شدن با روح حسينی و حماسه او است.