🏴اگر عزت واقعی میخواهیم باید در راه پیامبر قدم بگذاریم/تبرک جستن مردم از آب وضوی پیامبر و اعتراف ابوسفیان به عزت واقعی ایشان
◾️▪️ رهبرمعظم انقلاب: پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله ده سال حکومت کرد، اما اگر بخواهیم عملی را که در این ده سال انجام گرفته، به یک مجموعه پُرکار بدهیم تا آن را انجام دهند، در طی صد سال هم نمیتوانند آن همه کار و تلاش و خدمت را انجام دهند! اگر ما کارهای امروزمان را با آنچه که پیغمبر انجام داد، مقایسه کنیم، آنگاه میفهمیم که پیغمبر چه کرده است. اداره آن حکومت و ایجاد آن جامعه و ایجاد آن الگو، یکی از معجزات پیغمبر است.
▪️ آن مردمی که ده سال با او زندگی کردند، روزبهروز محبت پیغمبر و اعتقاد به او در دلهایشان عمیقتر شد. وقتی در فتح مکه، ابوسفیان مخفیانه و با حمایت عبّاس - عموی پیغمبر - به اردوگاه آن حضرت آمد تا امان بگیرد، صبح دید که پیغمبر وضو میگیرد و مردم اطراف آن حضرت جمع شدهاند تا قطرات آبی را که از صورت و دست ایشان میچکد، از یکدیگر بربایند! گفت: من کسری و قیصر - این پادشاهان بزرگ و مقتدر دنیا - را دیدهام؛ اما چنین عزّتی را در آنها ندیدهام.
▪️آری؛ عزّت معنوی، عزّت واقعی است؛ «وللَّه العزّة و لرسوله و للمؤمنین»؛ مؤمنین هم اگر آن راه را بروند، عزّت دارند.
🌹 ولی فقیه تمام اختیارات پیامبر اکرم را دارد
♦️« اگر فرد لایقی که دارای این دو خصلت [علم به قانون و عدالت] باشد، بپاخاست و تشکیل حکومت داد، همان ولایتی را که حضرت رسول اکرم"ص" در امر اداره جامعه داشت دارا میباشد، و بر همه مردم لازم است که از او اطاعت کنند.
♦️این توهّم که اختیارات حکومتی رسول اکرم «ص» بیشتر از حضرت امیر«ع» بود یا اختیارات حکومتی حضرت امیر «ع» بیش از فقیه است، باطل و غلط است. البته #فضائل حضرت رسول اکرم «ص» بیش از همه عالَم است و بعد از ایشان، #فضائل حضرت امیر «ع» از همه بیشتر است. لکن زیادیِ فضائلِ معنوی، اختیارات حکومتی را افزایش نمیدهد. همان اختیارات و ولایتی که حضرت رسول و دیگر ائمه «صلوات الله علیهم» در تدارک و بسیج سپاه، تعیین وُلات و استانداران، گرفتن مالیات و صرف آن در مصالح مسلمانان داشتند، خداوند همان اختیارات را برای حکومت فعلی قرار داده است، منتها شخص معیّنی نیست، روی عنوانِ «عالِم عادل» است.
♦️وقتی می گوییم ولایتی را که رسول اکرم «ص» و ائمه «ع» داشتند، بعد از غیبت، فقیهِ عادل دارد، برای هیچ کس این توهّم نباید پیدا شود که مقام فقها، همان مقام ائمه«ع» و رسول اکرم «ص» است. زیرا اینجا صحبت از #مقام نیست بلکه صحبت از #وظیفه است. ولایت یعنی حکومت و اداره کشور و اجرای قوانین شرع مقدس، یک وظیفه سنگین و مهم است نه اینکه برای کسی شأن و مقام غیر عادی به وجود بیاورد و او را از حد انسان عادی بالاتر ببرد. به عبارت دیگر، ولایتِ مورد بحث یعنی حکومت و اجرا و اداره، بر خلاف تصوری که خیلی افراد دارند امتیاز نیست، بلکه وظیفهای خطیر است».
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#امام_خمینی
#ولایت_فقیه_و_حکومت_اسلامی
📚کتاب ولایت فقیه صفحات ۵۵ و ۵۶.
#ولایت_فقیه
حضرت امام على عليه السلام
لَوْ أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ كَانَتَا عَلَى عَبْدٍ رَتْقاً ثُمَّ اتَّقَى اللَّهَ لَجَعَلَ لَهُ مِنْهَا مَخْرَجاً وَ رَزَقَهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ.
اگر آسمان ها و زمين راه را بر بنده اى ببندند و او تقواى الهى پيشه كند، خداوند حتما راه گشايشى براى او فراهم خواهد كرد و از جايى كه گمان ندارد روزى اش خواهد داد.
عیون الحکم و المواعظ(لیثی) ص 416 ، ح 7068
🔲 فواید محاسبه نفس چیست؟
➖ با محاسبه نفس، میتوان همۀ انگیزههای خوب را به عمل رساند.
➖انسان مؤمن دوست ندارد مدام در معنویت درجا بزند و در وضعیت بد یا ضعیف باقی بماند. با محاسبه نفس میتوان بهسرعت ضعفها را برطرف کرد.
➖با محاسبه نفس، از حداقل امکاناتمان، حداکثر استفاده را خواهیم کرد، ما میتوانیم از حداقل ایمان و عمل صالحمان، به بالاترین مراتب برسیم.
➖محاسبۀ نفس، یک عمل خوب نیست که شما گاهی به آن بپردازید. مثل حج و روزه و جهاد نیست که زمان مشخصی دارد. بلکه عملی است که هرروز باید به آن مبادرت ورزید. (امام صادق(ع): لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِي كُلِّ يَوْم؛ کافی، ج۲، ص۴۵۳) موضوع محاسبۀ نفس، باید تبدیل به رویه ما شود. آنگاه روحیات ما را تغییر میدهد.
🔲 چرا محاسبه نفس نمیکنیم؟
➖روحیۀ ولنگاری و راحتطلبی در انسان موجب میشود، آدم اهل حسابوکتاب نباشد.
➖اگر شما شروع کنید به حسابوکتاب کردن روزانه یا هفتگی خواهد دید بعد از یک مدتی خسته میشوید. چرا خسته شدی؟ چه شد؟ تو که بنا شد که محاسبۀ نفس بکنی! نفس میگوید:«ولم کن بابا!» این همان مرض اصلیای است که با محاسبه نفس مداوم، میتوان دید.
حجه الاسلام پناهیان
دوره آموزشي تبليغي (مجازي ) در15سرفصل :
1-معيارشناسي خانواده ديني(عمومي)
2-تربيت مربي ومبلغ تخصصي خانواده(تخصصي)
3--شاخص هاي هاي قرآني انتخاب همسر (عمومي)
4-مهارت هاي آغازين زندگي ويژه دوران عقد(عمومي)
5-سبك شناسي زندگي ديني(عمومي)
6-مهارت هاي زندگي با رويكرد ديني(عمومي)
7-پاسخگويي به شبهات اعتقادي كرونا(عمومي)
8-پاسخگويي به شبهات قرآني(تخصصي)
9-تربيت مربي ومبلغ كودك و نوجوان(تخصصي)
10-آشنايي با آسيب هاي اجتماعي و روش هاي پيشگيري (عمومي)
11-نقد و جريان شناسي مسيحيت(تخصصي)
12-نقد و جريان شناسي احمد الحسن بصري(تخصصي)
13-اصول و مهارت هاي تبليغ در فضاي مجازي(تخصصي)
14-مهارت هاي توليد سخنراني ديني(عمومي)
15-نگرش سيستمي به ولايت فقيه(تخصصي)
مزاياي دوره ها :
اعطاي گواهي آموزشي پايان دوره،
اولويت در اعزام عمومي و تخصصي،
تشكيل پرونده تبليغي(طلاب فاقد پرونده تبليغي) و ارتقاي رتبه تبليغي
تقديراز برگزيدگان
امكان شركت در دوره هاي تخصصي و تكميلي
📝 #کلام_بزرگان
آیت الله حسن زاده آملی
استاد طباطبائی فرمودند: «ما اگر قابل فهم حقایق #قرآن، و ادراک مقامات انسانهای کامل نمی بودیم به ما خطاب نمی فرمودند که تعالوا».
در ادبیات فصیح عرب، اگر کسی مثلا در ادمنه کوه است و بخواهد دیگری را امر کند که به قله کوه بالا برود به او می گوید: «اِطلع» یعنی بالا برو.
در مدینه بودم دیدم شاگرد شوفر در گرداگرد ماشین پی در پی به مسافرین داد میزد: «إطلع»، «اطلع» یعنی بالا بروید، سوار شوید. قرآن می گوید: «تعال» - یعنی بالا بیا - که مشتق از «عِلو» است، و آن را به حسب مذكر و مؤنث بودن مخاطب، و افراد و تثنیه و جمع آن، صیغه های گوناگون است.
حق سبحانه به زبان سفیر کبیرش خاتم انبیاء و آل او به ما فرمود: بالا بیایید، اگر ما قابل و لایق نبودیم که ندای آنان را لبیک بگوییم، حاشا که ما را به گزاف دعوت کنند، و حاشا که دهان عصمت به سخره باز شود.
در آسمان معرفت ص295
🔺حتّی ای کاش دفع بلا نمیکردم!
یک راه تسلیم شدن در برابر خدا این است که انسان بداند کار او همیشه بر اساس خیر و رحمت و حکمت است.
یکی از بزرگان را پس از رحلتشان در خواب میبینند که میگوید در دنیا وقتی مصیبتی میخواست برمن وارد شود، از دور میدیدم و با یکسری کارهایی این #بلاها را دفع میکردم. اینجا که آمدم دیدم این بلاها چقدر برای من #ترفیع_درجه داشته و من چقدر اشتباه کردم که اینها را دفع کردم چون در مقام تسلیم نبودم.
حجتالاسلام والمسلمین استاد وکیلی