۲۵ دستورالعمل از حضرت امام صادق در سبک زندگی اسلامی
۱. «طلَبْتُ الْجَنَّةَ فَوَجَدْتُهَا فِی السَّخَاءِ؛ بهشت را طلب کردم، پس آن را در بخشندگى و جوانمردى یافتم.»
۲. «وَطَلَبْتُ الْعَافِیَةَ فَوَجَدْتُهَا فِی الْعُزْلَةِ؛ خواستار سلامتی دین و دنیا شدم، پس آن را در کناره گیرى (مثبت و سازنده از مردم) یافتم.»
۳. «وطَلَبْتُ ثِقْلَ الْمِیزَانِ فَوَجَدْتُهُ فِی شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ؛ و سنگینى ترازوى اعمال را جستجوکردم، پس آن را در گواهى به یگانگى خدا تعالى و رسالت حضرت محمد (ص) یافتم.»
۴. «وَطَلَبْتُ السُّرْعَةَ فِی الدُّخُولِ إِلَى الْجَنَّةِ فَوَجَدْتُهَا فِی الْعَمَلِ لِلَّهِ تَعَالَى؛ سرعت در ورد به بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در کار خالصانه براى خداى تعالى یافتم.»
۵. «وطَلَبْتُ حُبَّ الْمَوْتِ فَوَجَدْتُهُ فِی تَقْدِیمِ الْمَالِ لِوَجْهِ اللَّهِ؛ و دوست داشتن مرگ را جستجو نمودم، پس آن را در پیش فرستادن ثروت (انفاق) براى خشنودى خداى تعالى یافتم.»
۶. «وَ طَلَبْتُ حَلَاوَةَ الْعِبَادَةِ فَوَجَدْتُهَا فِی تَرْکِ الْمَعْصِیَةِ، و شیرینى عبادت را جستجو نمودم، پس آن را در ترک گناه یافتم.»
۷. «وَ طَلَبْتُ رِقَّةَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهَا فِی الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ؛ رقت (نرمى) قلب را جستجو نمودم، پس آن را در گرسنگى و تشنگى (روزه) یافتم.»
۸. «و طَلَبْتُ نُورَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهُ فِی التَّفَکُّرِ وَ الْبُکَاءِ؛ و روشنى قلب را جستجو نمودم، پس آن را در اندیشیدن و گریستن یافتم.»
۹. «و طَلَبْتُ الْجَوَازَ عَلَى الصِّرَاطِ فَوَجَدْتُهُ فِی الصَّدَقَة؛ و (آسانى) عبور بر صراط را جستجو نمودم، پس آن را در صدقه یافتم.»
۱۰. «وَ طَلَبْتُ نُورَ الْوَجْهِ فَوَجَدْتُهُ فِی صَلَاةِ اللَّیْلِ؛ و روشنى و نورانیت رخسار را جستجو نمودم، پس آن را در نماز شب یافتم.»
۱۱. «و طَلَبْتُ فَضْلَ الْجِهَادِ فَوَجَدْتُهُ فِی الْکَسْبِ لِلْعِیَالِ؛ و فضیلت جهاد را جستجو نمودم، پس آن را در به دست آوردن هزینه زندگى زن و فرزند یافتم.»
۱۲. «و طَلَبْتُ حُبَّ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَجَدْتُهُ فِی بُغْضِ أَهْلِ الْمَعَاصِی؛ و دوستى خداى تعالى را جستجو کردم، پس آن را در دشمنى با گنهکاران یافتم.»
۱۳. «و طَلَبْتُ الرِّئَاسَةَ فَوَجَدْتُهَا فِی النَّصِیحَةِ لِعِبَادِ اللَّهِ؛ و سرورى و بزرگى را جستجو نمودم، پس آن را در خیرخواهى براى بندگان خدا یافتم.»
۱۴. «و طَلَبْتُ فَرَاغَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهُ فِی قِلَّةِ الْمَالِ؛ و آسایش و فراغت روح و روان را جستجو نمودم، پس آن را در کمى ثروت یافتم.»
۱۵. «وَ طَلَبْتُ عَزَائِمَ الْأُمُورِ فَوَجَدْتُهَا فِی الصَّبْرِ؛ و کارهاى پر ارزش را جستجو نمودم، پس آن را در شکیبایى یافتم.»
۱۶. «وَ طَلَبْتُ الشَّرَفَ فَوَجَدْتُهُ فِی الْعِلْمِ؛ و شرافت و بزرگی را جستجو نمودم، پس آن را در دانش یافتم.»
۱۷. «وَ طَلَبْتُ الْعِبَادَةَ فَوَجَدْتُهَا فِی الْوَرَعِ؛ و عبادت و بندگی را جستجو نمودم، پس آن را در پرهیزکاری یافتم.»
۱۸. «طَلَبْتُ الرَّاحَةَ فَوَجَدْتُهَا فِی الزُّهْدِ؛ و آسایش و راحتی را جستجو نمودم، پس آن را در پارسایى یافتم.»
۱۹. «وَ طَلَبْتُ الرِّفْعَةَ فَوَجَدْتُهَا فِی التَّوَاضُعِ؛ برترى و جایگاه والا را جستجو نمودم، پس آن را در فروتنى یافتم.»
۲۰. «وَ طَلَبْتُ الْعِزَّ فَوَجَدْتُهُ فِی الصِّدْقِ؛ و عزت (ارجمندى) را جستجو نمودم، پس آن را در راستى و درستى یافتم.»
۲۱. «وَ طَلَبْتُ الذِّلَّةَ فَوَجَدْتُهَا فِی الصَّوْمِ؛ و نرمى و فروتنى را جستجو نمودم، پس آن را در روزه یافتم.»
۲۲. «وَ طَلَبْتُ الْغِنَى فَوَجَدْتُهُ فِی الْقَنَاعَة؛ و توانگرى را جستجو نمودم، پس آن را در قناعت یافتم.»
۲۳. «وَ طَلَبْتُ الْأُنْسَ فَوَجَدْتُهُ فِی قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ؛ و آرامش و همدمى را جستجو نمودم، پس آن را در خواندن قرآن یافتم.»
۲۴. «و طَلَبْتُ صُحْبَةَ النَّاسِ فَوَجَدْتُهَا فِی حُسْنِ الْخُلُقِ؛ و همراهى و گفتگوى با مردم را جستجو نمودم، پس آن را در خوشخویى یافتم.»
۲۵. «وَ طَلَبْتُ رِضَى اللَّهِ فَوَجَدْتُهُ فِی بِرِّ الْوَالِدَیْن؛ و خوشنودى خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نیکى به پدر و مادر یافتم.»
منبع: مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج ۱۲، ص: ۱۷۴
╭┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╮
𑁍▹ کپیآزادباذکرصلوات ◃𑁍
🌼@NoorAlaNooor🌼
𑁍▹ کانال نور علی نور ◃𑁍
╰┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╯
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه #حکمت ۱۵۰ الف
#امیرالمؤمنين
#موعظه
#علم_و_عمل
#سخنرانی
#محمد_رضا_محمدی_پیام
#مسجد_حضرت_مهدی #شهرک_شهید_بهشتی #همدان
╭┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╮
𑁍▹ کپیآزادباذکرصلوات ◃𑁍
🌼@NoorAlaNooor🌼
𑁍▹ کانال نور علی نور ◃𑁍
╰┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╯
۱- گران سنگی حضرت فاطمه معصومه (س)
به گفته محدث بزرگ حاج شیخ عباس قمی و نویسنده کتاب قاموس الرجال در میان فرزندان امام موسی بن جعفر علیهالسلام بعد از امام رضا علیهالسلام حضرت معصومه (س) برترین و گرانسنگترین آنها به شمار می آید.
۲- موقعیت معنوی
امام رضا علیهالسلام که در زیارتنامه حضرت معصومه (س) در بزرگداشت و تجلیل آن حضرت او را دارای منزلت رفیع در نزد خداوند میخوانند و خواستار شفاعت خود، توسط آن حضرت در درگاه خداوندی میشوند.
۳- فقاهت
روزی گروهی از شیعیان به قصد دیدار امام موسی بن جعفر علیهالسلام و پرسش سؤالات خود به مدینه آمدند ولی امام در مدینه حضور نداشتند. از این رو، سؤالات خود را مکتوب به خانواده آن حضرت تحویل دادند تا در سفر بعدی، پاسخ آنها را از امام بگیرند. حضرت معصومه (س) خود پاسخ پرسش ها را نوشته به آنها داد. این گروه، در بین راه با امام موسی بن جعفر برخورد کردند و پاسخ ها را به امام ارائه نمودند. امام ضمن تأئید پاسخها ابراز خوشحالی کردند.
۴- اهل حدیث (محدث)
در تاریخ اسلام به بانوان با فضیلت و صاحب حدیثی برمیخوریم که نام خود را در زمره محدثان ثبت کرده اند. حضرت معصومه (س) یکی از زنان بزرگ اهل بیت در این زمینه است.
۵- زیارت حضرت معصومه (س)
از امام رضا علیهالسلام نقل شده کسی که حضرت معصومه (س) را با آگاهی به حق وی زیارت کند، شایسته بهشت می شود. شاید یکی از حقوق و انتظارات آن حضرت به عنوان پیامدار دین و معنویت از زائران خود، تلاش آنها جهت تدارک یک سفر معنوی و کوشش برای قرب بیشتر به آن حضرت از طریق کوشش برای اصلاح خویشتن و تقویت کمالات معنوی در خود باشد.
۶- زیارتنامه
حضرت معصومه در میان امامزادگان، از امامزادگان نادری است که برایش زیارتنامه مخصوص از جانب امام معصوم علیهالسلام نقل شده است و به مقام شامخ آن حضرت اشاره شده است.
۷- لقب
لقب معصومه از جانب حضرت امام رضا علیهالسلام به دلیل مراتب تقوی و پرهیزگاری ـ تنها به فاطمه معصومه (س) در میان دختران حضرت امام موسی بن جعفر علیهالسلام ـ اعطا گردید؛ خانمی که در اقتدا به پدر بزرگوارش، بسیاری از ساعات زندگیاش، به عبادت و راز و نیاز با خدا سپری شد.
۸- تحول شهر قم پس از ورود
شهر قم در اواخر قرن اول، با ورود تعدادی از شیعیان کوفه بتدریج مذهب شیعه را پذیرفت و به عنوان یک شهر شیعی معروف گشت. ولی با ورد حضرت معصومه (س) به قم، فصل نوینی در اهمیت این شهر در گسترش اسلام و مذهب شیعه گشوده شده.
میزبان حضرت معصومه (س) در مدت ۱۷ روز اقامت و زندگی آن حضرت در شهر قم، جناب موسی بن خزرج، پس از رحلت حضرت معصومه (س) ، محراب عبادت آن بزرگوار را به همان حالت باقی گذاشت و خانه مسکونی خویش را به احترام حضرتش به مسجد تبدیل کرد. پس از رحلت و خاکسپاری حضرت (س) موسی بن خزرج سایبانی از حصیر بر روی قبر ایشان نصب کرد که به مدت ۱۰۰ سال این سایبان وجود داشت.
۹- بارگاه فاطمه معصومه (س) و تجلی گاه فاطمه زهرا (س)
مرجع عظیم الشأن مرحوم آیت الله العظمی نجفی مرعشی رحمهالله فرمود: پدرم مرحوم آیت الله علامه سیدمحمود مرعشی که در نجف اشرف میزیست علاقه مند بود که به طریقی، محل قبر جده اش حضرت زهرا (س) را بیابد، برای این مقصود ختم مجربی انتخاب نمود و چهل شب به آن مداومت نمود. شب چهلم بعد از انجام ختم و توسل فراوان به بستر خواب رفت، در عالم خواب به محضر امام باقر علیهالسلام رسید، امام به او فرمود: «علیک بکریمه اهل البیت» به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن، ایشان تصور کرد منظور امام علیهالسلام حضرت زهرا (س) است، عرض کرد: آری قربانت گردم من نیز ختم را برای همین امر گرفتم. امام فرمود: منظور من قبر شریف حضرت معصومه در قم است سپس افزود: بخاطر مصالحی خداوند اراده نموده که قبر حضرت زهرا (س) مخفی باشد از این رو قبر حضرت معصومه (س) را تجلیگاه قبر حضرت زهرا (س) قرار داده است. در زیارت نامه حضرت معصومه که بوسیله امام رضا علیهالسلام نقل شده عنوان شده است ای دختر رسول خدا، ای دختر فاطمه و خدیجه و… این تعابیر در مورد حضرت معصومه آن هم از زبان امامی معصوم فقط بیانگر شرافت خانوادگی نیست بلکه علاوه بر آن اشاره به مقامات عالی و ملکوتی و معنوی حضرت دارد.
۱۰- مقام عصمت حضرت معصومه (س)
امام رضا علیهالسلام فرمودند: کسی که حضرت معصومه را در قم زیارت کند مانند آنست که مرا زیارت کرده است. امام ثواب زیارت خویش را با زیارت حضرت معصومه در یک حد و اندازه میداند و نیز اینکه نام مبارک حضرت، فاطمه کبری بوده و امام او را ملقب به صفت معصومه کرده است و این مطالب نشانگر اوج عظمت روحی و معصومیت حضرت فاطمه کبری است.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
السلام علیک یا فاطمة المعصومة
اشفعي لنا في الجنة
#حضرت_معصومه یک بانوی مجاهد و مبارز سیاسی عقیدتی است. این ویژگی، شخصیت منحصر به فردی از وی در تاریخ تشیع بر جای گذاشته است.
@nooralanooor
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه #حکمت ۱۵۰ ب
#شکر_نعمت
#سخنرانی
#مسجد_حضرت_مهدی #شهرک_شهید_بهشتی #همدان
#محمد_رضا_محمدی_پیام
╭┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╮
𑁍▹ کپیآزادباذکرصلوات ◃𑁍
🌼@NoorAlaNooor🌼
𑁍▹ کانال نور علی نور ◃𑁍
╰┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╯
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه #حکمت ۱۵۰ ج
#معصیت #مرگ #محبت_خوبان_بدون_عمل
#سخنرانی
#مسجد_حضرت_مهدی #شهرک_شهید_بهشتی #همدان
#محمد_رضا_محمدی_پیام
╭┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╮
𑁍▹ کپیآزادباذکرصلوات ◃𑁍
🌼@NoorAlaNooor🌼
𑁍▹ کانال نور علی نور ◃𑁍
╰┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╯
آل کسا حضرت معصومه.mp3
7.03M
#سخنرانی
#هیأت_آل_کسا
#شهرک_شهید_بهشتی
#همدان
منزل آقای #بابایی
#دهه_کرامت #میلاد #حضرت_معصومه
#کریمه_اهل_بیت
#محمد_رضا_محمدی_پیام
╭┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╮
𑁍▹ کپیآزادباذکرصلوات ◃𑁍
🌼@NoorAlaNooor🌼
𑁍▹ کانال نور علی نور ◃𑁍
╰┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╯
🌺أَعْدَدْتُ لِكُلِّ هَوْلٍ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ،
☘وَ لِكُلِّ هَمٍّ وَغَمٍّ مَا شاءَ اللّٰهُ،
🌺وَ لِكُلِّ نِعْمَةٍ الْحَمْدُ لِلّٰهِ،
🍃وَ لِكُلِّ رَخاءٍ الشُّكْرُ لِلّٰهِ،
🌺وَ لِكُلِّ أُعْجُوبَةٍ سُبْحانَ اللّٰه،
☘وَ لِكُلِّ ذَنْبٍ أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ،
🌺وَ لِكُلِّ مُصِيبَةٍ إِنَّا لِلّٰهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ،
☘وَ لِكُلِّ ضِيقٍ حَسْبِيَ اللّٰهُ،
🌺وَ لِكُلِّ قَضاءٍ وَ قَدَرٍ تَوَكَّلْتُ عَلَىاللّٰه،
☘وَ لِكُلِّ عَدُوٍّ اعْتَصَمْتُ بِاللّٰهِ،
🌺وَ لِكُلِّ طاعَةٍ وَمَعْصِيَةٍ لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🟥مهیا کردم برای هر هراسی «لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰه» را
🟩و برای هر اندوه و غمی «مَا شاءَ اللّٰهُ» را
🟥و برای هر نعمتی «الْحَمْدُ لِلّٰهِ» را
🟩و برای هر راحتی «الشُّکْرُ لِلّٰهِ» را
🟥و برای هر شگفتی «سُبْحانَ اللّٰه» را
🟩و برای هر گناهی «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ» را
🟥و برای هر مصیبت «إِنَّا لِلّٰهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ» را
🟩و برای هر تنگی «حَسْبِیَ اللّٰهُ» را
🟥و برای هر قضا و قدر «تَوَکَّلْتُ عَلَى اللّٰه» را
🟩و برای هر دشمن «اعْتَصَمْتُ بِاللّٰهِ» را
🟥و برای هر طاعت و معصیت «لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» را.
🌺☘🌺☘🌺☘🌺☘🌺☘
╭┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╮
𑁍▹ کپیآزادباذکرصلوات ◃𑁍
🌼@NoorAlaNooor🌼
𑁍▹ کانال نور علی نور ◃𑁍
╰┅┈┈┈┈┈┈┈┈┅╯