🕌 در تاریخ صد ساله اخیر ما هیچ اندیشمند، روشنفکر یا روحانی دینی به اندازه #امام_سید_علی_خامنه_ای مرز تعامل میان دین و علم، حقیقت و مصلحت، آرمان و واقعیت و معنویت و پیشرفت را ترسیم و تنظیم نکرده و از توهمات و افراط و تفریط ها جلوگیری نکرده است.
♦️ او بی بدیل است...
@ofoqemobin
هدایت شده از دارالکتاب
📚 #معرفی_کتاب: رساله نور وحدت
🔹رساله نور وحدت که متعلق به عارف بالله خواجه حوراء مغربی است، یکی از رساله های ارزشمند در موضوع عرفان عملی است که مورد عنایت ویژه علامه طباطبایی بوده است و ایشان این رساله را برای برخی از شاگردان خود همچون آیت الله شیخ علی پهلوانی تدریس کرده اند.
🔹در این کتاب، این رساله به همراه تعلیقات و شرح هایی از علامه طباطبایی، آیت الله پهلوانی و آیت الله سید عبدالله جعفری، منتشر شده است.
🔹در پشت جلد این کتاب، مطلب مهم و قابل توجهی درباره اهمیت مراقبه و توجه به وحدت و انجام اعمال شرعی، از علامه طباطبایی به نقل از آیت الله پهلوانی ذکر شده است.
#در_محضر_علامه
#کتابخانه_مجازی
@almoraghebaat
🔰 رسائل قطع و ظن سال تحصیلی آینده
🔸 به حول و قوه الهی در سال تحصیلی آینده درس رسائل بخش اول (ابتدای رسائل) را برای طلاب پایه هفتم خواهیم داشت. (آزاد)
🔺اگر دوستانی مایل به شرکت هستند به بنده اطلاع دهند تا برخی مقدمات برای ورود به رسائل در همین مدت طی شود.
📚 ساعت جلسه: 9 تا 10 صبح (به وقت پاییز و زمستان) خواهد بود.
@ofoqemobin
🔰 عنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ جَبْرَئِيلَ ع أَتَى رَسُولَ اللَّهِ ص وَ الْحُسَيْنُ ع يَلْعَبُ بَيْنَ يَدَيْهِ فَأَخْبَرَهُ أَنَّ أُمَّتَهُ سَتَقْتُلُهُ قَالَ فَجَزِعَ رَسُولُ اللَّهِ ص فَقَالَ أَ لَا أُرِيكَ التُّرْبَةَ الَّتِي يُقْتَلُ فِيهَا قَالَ فَخَسَفَ مَا بَيْنَ مَجْلِسِ رَسُولِ اللَّهِ ص إِلَى الْمَكَانِ الَّذِي قُتِلَ فِيهِ الْحُسَيْنُ ع حَتَّى الْتَقَتَا الْقِطْعَتَانِ فَأَخَذَ مِنْهَا وَ دُحِيَتْ فِي أَسْرَعَ مِنْ طَرْفَةِ عَيْنٍ فَخَرَجَ وَ هُوَ يَقُولُ طُوبَى لَكِ مِنْ تُرْبَةٍ وَ طُوبَى لِمَنْ يُقْتَلُ حَوْلَكِ قَالَ وَ كَذَلِكَ صَنَعَ صَاحِبُ سُلَيْمَانَ تَكَلَّمَ بِاسْمِ اللَّهِ الْأَعْظَمِ فَخُسِفَ مَا بَيْنَ سَرِيرِ سُلَيْمَانَ وَ بَيْنَ الْعَرْشِ مِنْ سُهُولَةِ الْأَرْضِ وَ حُزُونَتِهَا- حَتَّى الْتَقَتِ الْقِطْعَتَانِ فاجْتَرَّ الْعَرْشَ قَالَ سُلَيْمَانُ يُخَيَّلَ إِلَيَّ أَنَّهُ خَرَجَ مِنْ تَحْتِ سَرِيرِي- قَالَ وَ دُحِيَتْ فِي أَسْرَعَ مِنْ طَرْفَةِ الْعَيْنِ.
📕 کامل الزیارات، ص 59
☀️ ترجمه (ذهنی تهرانی):
از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام نقل كرده كه آن حضرت فرمودند جبرئيل عليه السّلام نزد پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم آمد در حالى كه امام حسين عليه السّلام در مقابل آن حضرت بازى مىكرد پس به رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم خبر داد كه عنقريب امّت شما حسين را خواهند كشند.
امام صادق عليه السّلام مىفرمايند:
پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم از اين خبر به جزع و ناله آمدند.
جبرئيل عليه السّلام محضر مباركش عرضه داشت:
مايل هستيد سرزمينى كه حسين عليه السّلام در آن كشته مىشود به شما نشان دهم؟
امام صادق عليه السّلام مىفرمايد: در اين هنگام فاصله بين مكان رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم و جايى كه حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام در آن كشته شدند فرو رفته بطورى كه دو مكان مزبور با هم ملاقات كرده سپس حضرت مقدارى از تربت و خاك آن مكان را برداشتند و سريعتر از چشم به هم زدن زمين گسترده شد پس جناب رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم از آن مكان خارج شده در حالى كه مىفرمودند:
خوشا به تو از خاكى كه داراى، خوشا به حال كسى كه در اطراف و حوالى تو
كشته مىشود.
امام صادق عليه السّلام مىفرمايند:
صاحب و وزير سليمان نيز چنين كرد يعنى به كمك اسم اعظم بارى تعالى در زمين خسف پديد آورد و بين تخت سليمان عليه السّلام و عرش فرو رفت و تمام پستى و بلندىهاى آن پائين رفت به طورى كه اين دو قطع از زمين (جاى تخت و عرش) با هم ملاقى شدند پس عرش چنان كشيده شد كه تصوّر نمودم از زير تخت من خارج گشت.
امام صادق عليه السّلام مىفرمايند:
سريعتر از چشم به هم زدن زمين گسترده شد.
🔰 صلی الله علیک یا مظلوم ...
#شب_جمعه
@ofoqemobin
هدایت شده از المرسلات
#معرفی_کتاب
📚 مجموعه کتاب های #اجتهاد و #علوم_انسانی
🔰از آثار شهید مطهری
🔸یکی از مهمترین دغدغه های استاد شهید آیت الله مطهری، مسئله پاسخگویی و کارآمدی اسلام در عصر حاضر است. ایشان می فرماید: "براي روشنفکران مسلمان در عصر حاضر، مهمترين مسئله اجتماعي «اسلام و مقتضيات زمان» است."
🔸این شهید بزرگوار معتقدند که چون اسلام دین خاتم است، در همه اعصار پاسخگوی نیازهای بشر است. اما برای پاسخگویی باید دو مسئله را رعایت کرد: ۱- شناخت سیستم قانونگذاری اسلام (اجتهاد) ۲-شناخت شرایط زمان (موضوع شناسی). ایشان می فرماید: "دو ضرورت فوري، مسئوليتي سنگين و رسالتي دشوار بر دوش اين طبقه ميگذارد: يکي ضرورت شناخت صحيح اسلام واقعي به عنوان يک فلسفه اجتماعي و يک ايدئولوژي الهي و يک دستگاه سازنده فکري و اعتقادي همه جانبه و سعادت بخش، و ديگر ضرورت شناخت شرايط و مقتضيات زمان".
ایشان این نگاه را که در واقع همان الگوی صحیح تولید علوم انسانی است، در آثار مختلف تبیین کرده اند که فهرست مهمترین آنها در زیر می آید:
🔹اسلام و نیازهای زمان 🔹خاتمیت
🔹ختم نبوت 🔹ده گفتار/ اصل اجتهاد در اسلام
🔹نظام حقوق زن در اسلام
🔹کلیات علوم اسلامی/اصول فقه، فقه
🔹شش مقاله/ خدمات آیت الله بروجردی
✅به نظر می رسد که مطالعه این کتب برای طلاب ضروری است.
📌متن این کتب و مقالات را می توانید در نرم افزار اندرویدی شهید مطهری به صورت رایگان مطالعه کنید.
🔰ادمین ۹۹/۴/۲۷
#اندیشه_مطهر #اجتهاد
#علوم_انسانی_اسلامی
@fater290
🔹 حضور استاد بزرگوار حضرت آیت الله فرحانی در منزل خانواده بردبار.
🔹 این خانواده بزرگوار به تازگی پدر خود که پدر سه شهید بزرگوار بودند را از دست دادند.
♦️ باز هم این ضایعه را خدمت برادر بسیار عزیز و مخلصم جناب حجت الاسلام مهدی بردبار تسلیت عرض میکنم.
@ofoqemobin
هدایت شده از بینش مطهر || مطهَرین
امام جواد علیه السلام(1).wma
5.69M
🎧 #بشنوید
🔰 صوت مباحثه حضرت جواد الائمه علیه السلام با علمای اهل سنت در بیان شهید مطهری
⏱ زمان: 5 دقیقه
#تسلیت #شهادت_امام_جواد
#امام_جواد #شهید_مطهری
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
هدایت شده از مشواق||عباس افروزی
♻️حدیث امام جواد «ع» درمورد مقام ائمه «ع»
🔰[متن کتاب چهل حدیث امام خمینی «ره»] بدان كه از براى اهل بيت عصمت و طهارت، عليهم الصلاة و السّلام، مقامات شامخه روحانيهاى است در سير معنوى إلى اللّه كه ادراك آن علماً نيز از طاقت بشر خارج و فوق عقول ارباب عقول و شهود اصحاب عرفان است، چنانچه از احاديث شريفه ظاهر شود كه در مقام روحانيت با رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، شركت دارند و انوار مطهره آنها قبل از خلقت عوالم مخلوق و اشتغال به تسبيح و تحميد ذات مقدس داشتند.
🔹«كافى بإسناده عن محمّد بن سنان قال كنت عند #أبي_جعفر_الثّاني، عليه السّلام، فأجريت اختلاف الشّيعة، فقال: يا محمّد، إنّ اللّه تبارك و تعالى لم يزل متفرّدا بوحدانيّته، ثمّ خلق محمّدا و عليّا و فاطمة، فمكثوا ألف دهر، ثمّ خلق جميع الأشياء فأشهدهم خلقها و أجرى طاعتهم عليها و فوّض أمورها إليهم، فهم يحلّون ما يشاءون و يحرّمون ما يشاءون، و لن يشاءوا إلاّ أن يشاء اللّه تعالى. ثمّ قال: يا محمّد، هذه الدّيانة الّتى من تقدّمها مرق، و من تخلّف عنها محق، و من لزمها لحق. خذها إليك يا محمّد»
🔸و احاديثى كه در طينت ابدان و خلق ارواح و قلوب آنها و آنچه كه به آنها از اسم اعظم عطا شده و علومى كه به آنها از خزينه غيب الهى مرحمت شده، از علوم انبيا و ملائكه و بالاتر از آن، آنچه در وهم من و تو نيايد، و آنچه در ساير فضايل آنها در ابواب متفرقه كتب معتبره اصحاب، خصوصا اصول كافى است به قدرى است كه عقول را حيران كند و به اسرار و حقايق آنها كسى آگاه نگردد جز خود ذوات مقدسه آنان.
📚چهل حديث، ص: ۵۵۲
┄┅┅═❅❅❄️❅❅═┅┅┄
🆔 @meshvagh
🔸 بیان مرحوم میرزاجواد ملکی تبریزی قدس الله نفسه در فضیلت عجیب ایام ذی حجه نسبت به همه ایام سال و جمع آن با روایات فضیلت ایام ماه رمضان ...
التماس دعا
@ofoqemobin
☀️ مظلومیتت فراموش نمی شود ...
🔰 و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون ...
#حاج_قاسم
@ofoqemobin
هدایت شده از المرسلات
باسلام
امروز با جمعی از دوستان طلبه، بخش هایی از این کتاب رو مباحثه کردیم. واقعا کتاب بی نظیری است و ایشان در این کتاب، بروزترین دیدگاه ها رو در موضوع وحی و نبوت تبیین کرده اند و ملاک های بسیار مهمی در مورد دین بیان کرده اند. چند تا نکته در مورد این کتاب به ذهنم رسید که عرض می کنم:
1⃣در ارتباط با آثار شهید مطهری، سعی کنید که حتما #متن کتاب های ایشان را بخوانید و با آنها انس بگیرید و به تدریس استاد اکتفا نکنید. هر چند برخی از آثار ایشان مثل همین کتاب، تدریسی است و نمی توان به مطالعه بسنده کرد.
2⃣در مورد کتاب #وحی_ونبوت، همینطور که خود شهید در ابتدای کتاب می فرمایند، مباحث این کتاب، نیاز به یک دوره مباحث #هستی_شناسی و #انسان_شناسی دارد. به نظرم می آید که اگر یک دوره کتاب #بدایه_الحکمه با تدریس استاد علی فرحانی خوانده شود، در استفاده علمی از آثار شهید مطهری و فهم آنها، تاثیر بسزایی دارد. و بسیاری از سوالات حل می شوند.
3⃣یکی از مسائل مهمی که شهید در این کتاب و سایر آثار مکررا بیان می کنند، این است که تمدن ها و جوامع انسانی بدون استفاده از #دین و #تعالیم_وحی به سرانجام نمی رسند و دچار انحراف می شوند و تمدن و پیشرفت واقعی #فقط در سایه تعالیم انبیاء محقق می شود. امروز که تمدن غرب رو به افول رفته است، جمهوری اسلامی ایران، فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم این منطق را عملا اثبات کنیم.
4⃣یکی از نکات جالب این کتاب، هماهنگی این کتاب با بخش نبوت از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی حضرت آقاست. امروز در ضمن بحث، برخی از این موارد را مثل فلسفه نبوت و هدف انبیاء، تطبیق دادیم.
5⃣در مورد ختم نبوت نیز در این کتاب در نقد دیدگاه مرحوم اقبال لاهوری، بیانات فوق العاده ای دارند.
6⃣در یکی از فصل های این کتاب، نمایی اجمالی از انسان شناسی، شناخت شناسی، جهان بینی و ایدئولوژی اسلامی را بیان می کنند که خواندن آن بسیار لذت بخش است.
♨️ #حتما #حتما این کتاب رو تهیه کنید و #چندبار بخوانید.
🔰ادمین ۹۹/۵/۲
@fater290
☀️ حسین (ع) اسوه انبیاء
ُ🔰 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ إِسْمَاعِيلَ الَّذِي قَالَ اللَّهُ تَعَالَى فِي كِتَابِهِ- وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ إِسْماعِيلَ إِنَّهُ كانَ صادِقَ الْوَعْدِ وَ كانَ رَسُولًا نَبِيًّا لَمْ يَكُنْ إِسْمَاعِيلَ بْنَ إِبْرَاهِيمَ ع كَانَ نَبِيّاً مِنَ الْأَنْبِيَاءِ بَعَثَهُ اللَّهُ إِلَى قَوْمِهِ فَأَخَذُوهُ فَسَلَخُوا فَرْوَةَ رَأْسِهِ وَ وَجْهِهِ- فَأَتَاهُ مَلَكٌ عَنِ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ بَعَثَنِي إِلَيْكَ فَمُرْنِي بِمَا شِئْتَ فَقَالَ لِي أُسْوَةٌ بِمَا يُصْنَعُ بِالْحُسَيْنِ ع.
کامل الزیارات ص 64
🔸 ترجمه (ذهنی تهرانی):
🔰 از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام نقل نمود كه آن جناب فرمودند: اسماعيلى كه حق تعالى در كتاب عزيزش در باره او فرموده:
وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ إِسْماعِيلَ إِنَّهُ كانَ صادِقَ الْوَعْدِ وَ كانَ رَسُولًا.
اسماعيل بن ابراهيم عليهما السّلام نبوده بلكه مقصود از وى پيامبرى از پيامبران عظام بوده كه حق تعالى وى را به طرف قومش مبعوث داشت قومش او را گرفته و پوست سر و صورتش را كندند پس فرشتهاى از جانب حق تبارك و تعالى نزدش آمد، عرضه داشت: خداوند متعال من را به سوى تو فرستاده و امر كرده كه به تو عرض كنم هر چه مىخواهى از او بخواه.
او فرمود: من خواستارم كه آنچه به حضرت حسين عليه السّلام از بلا و محنت مىرسد پيرو آن حضرت بوده و به من نيز آنها متوجه گردد.
#شب_جمعه
@ofoqemobin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌 فایل جلسه #دهم (آنلاین) «انسان در اسلام»
🔹 ۱۶ تیر ۱۳۹۹
✅ موضوع جلسه دهم:
- نشانه نبوت و بحث اعجاز
⭕️ مخاطب: جمعی از جوانان مسلمان اروپا و آمریکا
🕌 برگزارکننده: مجموعه FNC دوبلین - ایرلند
🔰 این جلسات فصل سوم از جلسات مقدمه ای بر اسلام شناسی است.
#The_Human_Being_In_Islam
@ofoqemobin
34.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕌 فایل جلسه #یازدهم (آنلاین) «انسان در اسلام»
🔹 ۱۸ تیر ۱۳۹۹
✅ موضوع جلسه یازدهم:
- تصویر تمدن اسلامی بر اساس پیام نبوت
⭕️ مخاطب: جمعی از جوانان مسلمان اروپا و آمریکا
🕌 برگزارکننده: مجموعه FNC دوبلین - ایرلند
🔰 این جلسات فصل سوم از جلسات مقدمه ای بر اسلام شناسی است.
#The_Human_Being_In_Islam
@ofoqemobin
36.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕌 فایل جلسه #دوازدهم (جلسه آخر) «انسان در اسلام»
🔹 23 تیر ۱۳۹۹
✅ موضوع جلسه دوازدهم:
- امامت و هدایت تکوینیِ امام
⭕️ مخاطب: جمعی از جوانان مسلمان اروپا و آمریکا
🕌 برگزارکننده: مجموعه FNC دوبلین - ایرلند
🔰 این جلسات فصل سوم از جلسات مقدمه ای بر اسلام شناسی است.
#The_Human_Being_In_Islam
@ofoqemobin
🕌 پایان دوره مقدمه ای بر اسلام شناسی
🔸بحمد الله توفیق بود از 31 فروردین ماه تا 23 تیرماه امسال در یک دوره بیست جلسه ای مروری بر اساسی ترین عقاید و اندیشه های اسلامی بر اساس آراء مرحوم علامه #طباطبایی و شهید #مطهری به زبان #انگلیسی به صورت مجازی برای جمعی از دانشجویان مسلمان ساکن اروپا و آمریکا داشته باشیم. برای بنده تجربه این جلسات بار دیگر اصالت اندیشه های اسلامی و قدرت پاسخگویی عمیق آن را نشان داد. ظرفیت های کار نشده بسیار است و همت و کار و تلاش اندک!
♦️ برخی از بزرگواران خصوصا طلاب عزیز در این مدت از کم و کیف یادگیری زبان و ضرورت آن پرسیدند پیش از این در این باب نوشته ام و نکات مهمی هم در ذهن دارم که شاید کمک کند. اما در اینجا این را عرض کنم که فراگیری هر زبانی برای یک طلبه اگر با فراگیری قوی اندیشه های اندیشمندان پیش گفته همراه نباشد، جز ازدیاد وزر و وبال سودی ندارد لذا همت اصلی باید بر متن یعنی این اندیشه ها متمرکز باشد نه حاشیه.
@ofoqemobin
✅ در این دوره به مساله حقیقت دین، توحید، نگاه های تجربی منتقد اندیشه توحیدی، مساله نبوت و مسأله امامت در طی بیست جلسه پرداخته شد:
👇👇👇
🎙 فهرست جلسات مقدمه ای بر اسلام شناسی به زبان #انگلیسی (یک دوره اندیشه اسلامی)
🔸 از جلسه پنجم به بعد فایل تصویری وجود دارد:
⭕️ جلسه اول: ضرورت شناخت اسلام به عنوان مسیر زندگی
https://eitaa.com/Ofoqemobin/337
⭕️ جلسه دوم: فلسفه اجتماعی دین
https://eitaa.com/Ofoqemobin/341
⭕️ جلسه سوم: دین، تنها راه زندگی اجتماعی صالح
https://eitaa.com/Ofoqemobin/349
⭕️ جلسه چهارم: آغاز مباحث توحید و فطری بودن بحث از آن
https://eitaa.com/Ofoqemobin/351
⭕️ جلسه پنجم: نظام توحیدی عالم از منظر اسلام
https://eitaa.com/Ofoqemobin/363
⭕️ جلسه ششم: نقد انتقادات ساینتیستی به وجود خداوند
https://eitaa.com/Ofoqemobin/376
⭕️ جلسه هفتم: اثبات برهانی وجود خداوند
https://eitaa.com/Ofoqemobin/389
⭕️ جلسه هشتم: بررسی نگاه عمیق توحیدی ملاصدرا و وصول به توحید قرآنی
https://eitaa.com/Ofoqemobin/401
⭕️ جلسه نهم: انسان در اسلام
https://eitaa.com/Ofoqemobin/421
⭕️ جلسه دهم: بررسی برخی اندیشه های اساسی فلاسفه غرب پیرامون انسان
https://eitaa.com/Ofoqemobin/424
⭕️ جلسه یازدهم: حقیقت قرآنی انسان
https://eitaa.com/Ofoqemobin/438
⭕️ جلسه دوازدهم: مساله خلقت آدم و تعلیم اسماء و مقایسه بیان قرآنی و توراتی
https://eitaa.com/Ofoqemobin/441
⭕️ جلسه سیزدهم: بررسی مقصد انسان از منظر قرآن
https://eitaa.com/Ofoqemobin/449
⭕️ جلسه چهاردهم: فطرت در منظر قرآن
https://eitaa.com/Ofoqemobin/455
⭕️ جلسه پانزدهم: بررسی تقابل روایت تکامل داروینی و روایتِ قرآنی خلقت
https://eitaa.com/Ofoqemobin/462
⭕️ جلسه شانزدهم: بررسی لزوم نبوت
https://eitaa.com/Ofoqemobin/473
⭕️ جلسه هفدهم: بررسی مساله عصمت انبیاء (ع)
https://eitaa.com/Ofoqemobin/479
⭕️ جلسه هجدهم: نشانه های نبوت و اعجاز
https://eitaa.com/Ofoqemobin/511
⭕️ جلسه نوزدهم: تصویر تمدن اسلامی بر اساس پیام نبوت
https://eitaa.com/Ofoqemobin/512
⭕️ جلسه بیستم: حقیقت امامت و هدایت تکوینی
https://eitaa.com/Ofoqemobin/513
✏️ توضیحی پیرامون جلسات:
https://eitaa.com/Ofoqemobin/382
#An_intorduction_to_islamic_worldview
@ofoqemobin