تشکیلات صالح یا زعیم صالح
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شهید مطهری از جمله اندیشمندانی است که در حوزههای مختلف اندیشه صاحب نظر است و این مرهون آشنایی عمیق وی به جوانب مختلف اندیشه اسلامی و اشراف کامل وی به علوم عقلی است و به جهت همین اشراف و دقت نظر است که آثار وی ارزش مطالعه چند باره و دقت های مضاعف را پیدا نموده است نوشتار حاضر بر این است تا با نگاه تازهای به آثار استاد جنبههای دیگری از مسائل مورد نیاز اجتماع را بررسی نموده و در معرض نظر اندیشمندان و دانشوران بگذارد.
✍ موضوعی که دراین مقاله در پی بررسی آن هستیم عبارت است از تشکیلات و سازمانها، با نگاهی به آثار استاد میتوان فهمید که آثار ایشان جز در مواردی محدود تقریبا از این موضوع خالی است
🔹 اما آثار ایشان مملو است از توجه به مبانی که میتوان یک تشکیلات را بر آن مبانی بنا نهاد.
#سازمان_ و_ تشکیلات صالح
📝 از جمله نوشتارهایی که می توان با دقت در آن نظر استاد مطهری را در رابطه با تشکیلات دانست؛
➖ بخشی از مقالهای است که ایشان در رابطه با
▪️صلاح یا فساد اجتماع و اثر سازمانها و تشکیلات صالح
▫️ و یا افراد و رهبران صالح در اصلاح اجتماع نوشتهاند و به بررسی دو نظریه در باب اثر افراد و تشکیلات در اجتماع میپردازد.
📌ایشان در اینباره میفرماید:
🔙«ابتدا چنین به نظر میرسد که صلاح یا فساد اجتماع بزرگ یا کوچک تنها به یک چیز بستگی دارد :
🔸صلاح یا عدم صلاح افراد اجتماع وبالاخص زعماء آنها یعنی افرادند که همه مسئولیتها متوجه آنها است بسیاری از افراد اینچنین فکر میکنند وبر این پایه نظر میدهند این دسته هنگامی که متوجه برخی مفاسد اجتماعی میشوند چاره کار را زعیم صالح میدانند وبه اصطلاح اصالت فردی هستند.»
👌 در ادامه این بحث استاد مطهری این نظریه را ضعیف وسطحی تلقی نموده و صلاح و فساد اجتماع را در چیزی بیشتر از افراد و رهبران صالح یا فاسد جستجو میکند.
💬 «کسانی که بیشتر وعمیق تر مطالعه کردهاند به این نتیجه رسیدهاند که تأثیر و اهمیت سازمان و تشکیلات و رژیم اجتماعی از تأثیر و اهمیت زعماء بیشتر است در درجه اول باید درباره سازمان صالح اندیشید و در درجه دوم درباره زعماء صالح»*
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
تشکیلات صالح یا زعیم صالح ✨بسم الله الرحمن الرحیم✨ 🌹شهید مطهری از جمله اندیشمندانی است که در حوزه
🌷 ایشان در ادامه برای روشنتر شدن اهمیت تشکیلات در صلاح و فساد اجتماع مثالی را به زیبایی طرح میکنند و نسبت افراد اجتماع را با سازمان و تشکیلات به منزله مردم شهر و کوچهها و خیابانها و خانههای شهر معرفی مینماید یعنی همانطور که مردم برای تردد در شهر مجبور به تردد از کوچهها و خیابانهایی هستند که در شهر موجود است و نه از مسیر دلخواه همچنین افراد در یک تشکیلات و سازمان همانطوری عمل میکنند که تشکیلات به آنها اجازه دهد.
👥🚦👥
🌐 «تشکیلات و نظامات اجتماعی نسبت به افراد اجتماع به منزله خیابانها و کوچهها و خانههای یک شهر است نسبت به مردم و وسائل نقلیهای که در آن شهر حرکت میکنند.
🌇 هر شهری به هر نحو که خیابانکشی و کوچهسازی شده باشد مردم شهر مجبورند از پیچوخم همان خیابانها و لا به لای همان کوچه پس کوچهها و از همان چهار راهها حرکت کنند حداکثر آزادی عمل مردم آن شهر این است که در میان همان خیابانها و همان کوچهها هر کدام که نز دیکتر یا خلوتتر یا پاکیزهتر و باصفاتر است انتخاب کنند.»
⁉️ چرا تشکیلات منشأ اثر است؟
☝️ با اطلاع از این مطلب پرسشی که در ذهن ما ایجاد میشود این است که مگر تشکیلات دارای چه ماهیتی است که توان اثرگذاری ویا حتی مجبور نمودن افراد مستقل انسان را دارد ؟
👌چه نکتهای باعث میشود تا یک سازمان و تشکیلات اثری مستقل داشته باشد آیا سازمانها وتشکیلات دارای اصالتی در برابر افراد است یا صرفاً ترکیب اعتباری است که هیچ نوع حقیقت واصالتی ورای افراد ندارد ؟
🖊برای پاسخ به این پرسش باید به مبانی این بحث یعنی بحث از اصالت فرد واصالت اجتماع مراجعه نمود زیرا اگر مشخص شود که یک تشکیلات به نوعی دارای عینیت واصالت است همین مسأله مبنای اثر گذاری مستقل آن خواهد بود.☑️
🌹 فرا رسیدن ایام شهادت حضرت محمد (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) تسلیت باد.
🏴 @Organizational_Work
4_1070657105473568775.mp3
8.24M
صوت ۸ دقیقه
یادم افتاد که نسل تو همه با حرم اند
حرف تو آمد و دیدم که حرم خاکی شد...
شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام🥀
#روضه_امام_حسن
حاج منصور ارضی
🏴 @Organizational_Work
⬛️ نمونه کار تشکیلاتی:
🔻رسولخدا(ص) مردم شهر مدینه را به گروههای ۱۰نفره، سازماندهی کرد و بالای سرِ هرکدام از آنها، یک رئیس یا سرگروه قرار داد که نامش «عریف» بود. خودِ این سرگروهها با یک شورای مرکزی ۱۲نفره به نام «نقبا» در ارتباط بودند؛ یعنی بهواسطه نقبا، به پیامبر متصل میشدند.
🔻در جامعۀ ما، اگر ائمه محترم جمعه و جماعات، مانند رسولخدا(ص) به سازماندهی و شبکهسازی مخاطبان خود اقدام کنند، کارها بهتر پیش خواهد رفت. نمیشود صرفاً با سخنرانیهای عمومی به اصلاح جامعه پرداخت. آیا مسجدیهای ما به گروههای ۱۰نفره سازماندهی شدهاند؟!
🔻سازماندهی و تشکیلات، هم عامل رشد معنوی و اخلاقی است و هم لازمۀ قویشدنِ مردم در معیشت است. مسجد محل ارتباطگرفتنِ مردم با یکدیگر است؛ نه اینکه صرفاً در کنارِ هم بنشینند، نماز بخوانند و بروند و باهم کاری نداشته باشند!
🔻کنارِهمنشستن در صف نماز جماعت، باید مقدمۀ تعاون و تشکیلاتیزیستن باشد و امام جماعت، رئیس گروه است؛ نه اینکه صرفاً پیشنماز باشد.
❗️❗️ به نظر شما ویژگی یک مسجد و امام جماعت انقلابی چیست و چه کار باید انجام بدهبم تا مساجد طراز انقلاب شکل گیرد ؟!
🚩 @Organizational_Work
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤یا رسول الله!
مثل تو دیگردر پهنه زمین
تکرار نخواهد شداما با تکرار
صـلوات بر تـو🖤
نور حضورت را در✨
قلب خود احساس مى کنیم
#شهادت_پیامبر_اعظم_ص_و_شهادت_امام_حسن_مجتبی_ع_تسلیت_باد🏴
◾️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ وَابْنَ وَلِيِّهِ
◾️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ
◾️السَّلامُ عَلَيْكَ يَا إِمامَ الْهُدىٰ وَالْعُرْوَةَ الْوُثْقىٰ
▫️سلام بر تو ای ولی خدا و فرزند ولی خدا
▫️سلام بر تو ای حجّت خدا و فرزند حجّت خدا
▫️سلام بر تو ای امام هدایت و دستاویز استوارتر
📚زیارت کوتاه و مختصر امام هشتم
🏴 @Organizational_Work