💢نظر مراجع تقلید درباره عید نوروز چیست؟
🔹امام خمینی:
در عید نوروز که عید ملی است و اسلامی نیست لکن اسلام هم مخالفتی با آن ندارد باز میبینیم که در روایتی که وارد شده، از آداب امروز روزه گرفتن است؛ از آداب امروز دعا کردن است؛ نماز خواندن است؛ و این به ما میفهماند اگر ملتی بخواهد به راه راست برود و بخواهد استقلال خودش را، آزادی خودش را بخواهد حفظ کند باید در عیدش و غیر عیدش تذکر داشته باشد؛ ذکر خدا بکند، یاد خدا باشد، برای خدا باشد.
🔹آیت الله خامنهای:
مردم ما در مورد سنت نوروز کالبد آن را نگه داشتند و محتوا و روح آن را عوض کردند. نوروز در ایران، جشنی در خدمت حکومتهای استبدادیِ قبل از اسلام بود! به همین خاطر است که «نوروز باستانی»، «نوروز باستانی» میگویند! «نوروز»اش خوب است، ولی «باستانی»اش بد است! «باستانی» یعنی اینکه همهی این جشنهای دورهی سال - مثل جشن «نوروز»، یا جشن «مهرگان»، یا جشنهای دیگری نظیر «خردادگان»، «مردادگان» و جشنهای گوناگونی که قبل از اسلام بوده است - در خدمت حکومتهای استبدادی و سلطنتهای پوسیدهی دوران جاهلیت ایران بود! محتوای نوروز، محتوای مردمی و خدایی نبود؛ توجّه و ارادت به حضرت حق در آن نبود؛ جهات عاطفی و انسانی و مردمی در نوروز نبود! ملت ایران نوروز را نگه داشتند؛ اما محتوای آن را عوض کردند. این محتوای امروز نوروز ایرانی، غیر از محتوای باستانی است.
🔹آیت الله مکارم شیرازی:
اوّلاً: در برخی روایات نوروز را عید مذهبی دانسته اند که حوادث تاریخی مطلوب ویا پیروزیهایی در آن واقع شده؛ ولی با توجّه به این که اعتبار این روایات ثابت نیست نمیتوان نوروز را به عنوان عید مذهبی در نظر گرفت امّا عید ملّی ایرانیان و بعضی کشورهای اسلامی دیگر است. مانند بسیاری از اعیاد که در میان اقوام جهان مرسوم است و بدعت هم محسوب نمیشود. و اساس این عید ملّی آغاز بهار است که تحوّل مهمّی در عالم طبیعت و موجودات به وجود می آید. ثانیاً: به موازات این عید سنّتهای حسنه و کارهای پسندیده ای از جمله دعا و توجّه به خداوند در آغاز سال، صله رحم، کنار گذاشتن کدورتها، نظافت، مسافرت و تجدید قوا برای انجام کار بهتر، کمک به نیازمندان در هفته احسان و مانند آن انجام میشود که آثار مثبتی دارد و از نظر اسلام مطلوب است.
🔹آیت الله صافی گلپایگانی:
اعياد شرعي و مذهبي بزرگ اسلامي، عيد فطر و عيد قربان و عيد غدير و روزهای ولادت معصومین(ع) است. در عيد نوروز هم اگر مؤمنين برنامههاي ديني، مانند ديدار با برادران مؤمن يا عيادت بيماران و رسيدگي بهحال مستمندان داشته و برنامههاي بدآموز نداشته باشند مناسب است. در حديث است «كُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَى اللهُ فِيهِ فَهُوَ يَوْمُ عِيدٍ» ؛ هر روزي كه در آن معصيت خدا نگردد، آن روز عيد است. نوروز، يعني روز نو.
🔹آیت الله شبیری زنجانی:
میشود رجاءً به روایات نوروز عمل کرد. البته شریعت کلیاتی را فرموده که برخی از آیین های نوروز با این کلیات مطابق است. مثلا در شریعت بر انجام صله رحم خیلی تاکید شده، بر محبت و احترام ومهربانی و صله دادن تاکید شده، روایات زیادی برای اصلاح بین افراد داریم. اینها همه سنتهایی است که در نوروز به آن عمل میشود.
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
⭕️میدونستید تقیزاده که میگفت باید از فرق سر تا نوک پا غربی بشیم، یک روحانی و پیشنماز مسجد حاج صفرعلی تبریز بوده؟
حتی زمان طلبگی به قدری غربزده بوده که اسم "تقیاف" رو برای خودش انتخاب کرده بود❗️
اعتقاد اساسی تقیزاده این بود: «صلاح این کشور منوط بر این است که ایرانیان بهطور کلی از نظر صورت، معنا، جسم و روح باید فرنگیمآب شوند!»
یک روحانی که پیشرفت ایران را در گرو غربی شدن میدانست❗️ شما را یاد چیزی نمیاندازد؟
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
.
.
این روحانیون یکی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و یکی نماینده ولی فقیه در یک استانه، نه قدرت اجرایی خاصی در استان دارند، نه نیروی ستادی در استان دارند، نه بودجه قابل توجهی در اختیارشونه، نه می تونن پل و جاده بسازن، نه سوزوکی و لندکروز سوار میشن، نه فکر تأمین دلار برای پسراشون توی ایتالیا هستند، نه پسراشون یه شبه شهردار شدن، نه شائبه مالی پشت سر خودشون و خونوادشونه، نه می خوان نماینده مجلس بشن، و نه اصلا مشکلات پیش اومده تو استان بطور مستقیم ربط به اونا داره ولی یه تنه زدن به دل منطقه محروم و سیل زده تا حداقل به مردم این منطقه بگن هنوز آرمان های انقلاب زنده است.
.
.
اون مسئولانی که میلیون میلیون پول میگیرن باید قاعدتا الان دنبال خوشگذرانی و مشغول خرج کردن پول های باد آورده شون باشند...مردم سیل زده و محروم به درک...چند روزی تعطیلات است باید خوش گذراند تا انگیزه خدمت در بقیه ایام حاصل بشه...
.
خدا رحمت کنه مسئولی رو که بیشتر از حقوقی که میگیره سرش برای خدمت رسانی به مردم درد میکنه و خواب و خوراک نداره....
.
پ ن:عکس سمت راست نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری حاج آقای نکونام هستند و عکس سمت چپ هم حاج آقای قمی رئیس سازمان تبلیغات کشور هستند.
.
پ ن۲:آقای پرزیدنت° هم در کیش مشغول گذراندن تعطیلات عید هستند...علی برکت الله
------------------------
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
«دکتر عایشه [بنتالشاطی]». نویسنده اهل سنت معاصر با آن آثار فراوان که در تفسیر حدیث دارد یک کتاب مستقل با عنوان «زینب قهرمان کربلا» مینویسد و میگوید، کسی جز مادرش فاطمه زهرا (س) در صفات به پای او نمیرسد. او در صفات و کمالات بعد از مادرش بینظیر است. سالروز وفات شهادت گونه آن بانوی مکرم تسلیت باد.
#عضویتهمینالان
✅ #کانال_تحلیل_سیاسی
https://eitaa.com/TAHLILRUZ
چه نیکو سالی خواهد بود سال ۱۳۹۸
،که طلیعه اش با علی است و قرین شدن آغازین روزهای آن با ماه پر برکت رجب، و مضاعف شدن شادی مردم با عید بعثت پیامبر رحمت و مهربانی و محبت.
🌹🌹 این عید سعید و این ایام فرخنده را خدمت همه کاربران کانال تبریک و شادباش عرض می کنیم.
ان شاالله در سایه الطاف الهی، عنایات اهل بیت علیهم السلام سالی توام با صحت، برکت، موفقیت و بهروزی برای همگان باشد.
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
❗️مدیریت جهادی vs مدیریت دولتی
🔻تفاوت نماینده رهبری و نماینده دولتی! یکی ترس دارد از خیس شدن در خیابان سنگفرش، و دیگری در میان آب و گل و خرابه های ناشی از سیل....
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
💢رئیس سازمان تبلیغات در سیلاب پای درد دل مردم...
♦️کاش همچین تصویری از رئیس جمهور منتشر میشد! اونوقت مردم پیام و پیامکش رو باور می کردن! در عمل نه در حرف! (💬حسین کازرونی)
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حسن روحانی:
من از این ۲۰۳۰ نخواهم گذشت، تا آخر دولت دوازدهم دنبال میکنم..
⬅️رهبر انقلاب در مشهد:
💬 آنهایی که پشت سند ۲۰۳۰ میایستند «تقیزادههای» امروزند که میخواهند سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی غربی تبدیل شود.
#روحانی
#تقی_زاده
#۲۰۳۰
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 #پرونده_ویژه_فقه_اسلامی (۳) 🔆
❌📖 در قم باید درس خارج های استدلالی قوی ای مخصوص فقه حکومتی وجود داشته باشد...
🔴 نیاز به بحث آزاد فقهی بر آورده نشده است
❌ فقه، متکفل بانکداری اسلامی
#امام_خامنه_ای
#پرونده_ویژه_فقه_اسلامی
#فقه_حکومتی
#بحث_آزاد_فقهی
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاکمان و علما را اصلاح کنید تا جامعه اصلاح شود
📌 #رحیم_پور:
💬 به فرموده پیامبر(ص) دو گروه اگر فاسد شدند #امت فاسد میشود؛ «علمای دین» و «حاکمان»
💬 اگر جوامع اسلامی زیر بار ذلت و استبداد میروند و از آزادی و استقلال دور هستند برای این است که روحانیون و حکومتها #فاسد هستند
💬 طبق روایات، اهل جهنم از بوی تعفن روحانی که به وظیفهاش عمل نکرده در عذاب هستند
https://eitaa.com/TollabEnghelabi
@TollabEnghelabi
⚡️طبق قانون اساسی ۵۸، مرجعیت بالفعل، شرط لازم برای رهبری نبود/ آیتالله منتظری نیز هنگام انتخاب به رهبری آینده، مرجع تقلید نبود
1⃣بخش اول
🔹اصل ۱۰۷ قانون اساسی مصوب سال ۱۳۵۸، دو طریق برای شناسایی رهبر در نظام جمهوری اسلامی معین کرده بود. بر اساس طریقه نخست که به "صدر اصل ۱۰۷" مشهور شد، اگر فردی از سوی اکثریت مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته میشد، مسئولیتهای ناشی از آن را به عهده میگرفت. در غیر این صورت، بر اساس طریقه دوم، که به "ذیل اصل ۱۰۷" شهرت یافت، مجلس خبرگان باید از میان کسانی که "صلاحیت" مرجعیت و رهبری داشتند، بررسی و مشورت کرده و رهبر را انتخاب میکرد.
🔹درباره اصل ۱۰۷، ابهاماتی وجود داشت. از جمله اینکه مرجع تشخیص اینکه فردی از سوی اکثریت مردم به رهبری و مرجعیت پذیرفته شده باشد، کجاست؟ یا اینکه منظور از عبارت "صلاحیت مرجعیت" در ذیل اصل چیست؟ آیا منظور، مرجعیت بالقوه است یا مرجعیت بالفعل؟
🔹مجلس خبرگان در سال ۱۳۶۳ کمیسیون اصل ۱۰۷ به ریاست آیتالله ابراهیم امینی را مامور تهیه طرحی ۲۰ مادهای برای رفع ابهامات این اصل کرد. این طرح با عنوان "فروع اصل ۱۰۷" در اجلاسیه تیرماه ۱۳۶۴ در دستور کار خبرگان قرار گرفت. کمیسیون تصویب کرده بود که مرجع تشخیص پذیرفته شدن فردی از سوی مردم به مرجعیت و رهبری، مجلس خبرگان باشد. درباره ابهام صلاحیت مرجعیت نیز کمیسیون مصوب کرده بود: "در مورد فقیهی که خبرگان به موجب اصل ۱۰۷ او را به عنوان رهبر معرفی میکنند، صلاحیت برای افتاء و مرجعیت کافی است و نیازی به مرجعیت بالفعل ندارد".
🔹با اینکه درباره همه مفاد پیش از این ماده، در صحن رای گیری شد، اما مطرح شدن آیتالله منتظری به عنوان رهبر آینده، ادامه بررسی طرح "فروع اصل ۱۰۷" را از دستور کار خبرگان خارج کرد و درباره ابهام "صلاحیت مرجعیت" رای گیری نشد.
🔹اما خبرگان در جریان انتخاب آیت الله منتظری به عنوان رهبری آینده، عملا به مصوبه کمیسیون عمل کرد و "مرجعیت بالقوه" را ملاک انتخاب قرار داد، چرا که آیتالله منتظری در آن زمان، مرجع تقلید نبود.
🔹آقای سید مهدی روحانی در جلسه بررسی انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده گفت: " آیا آیت الله منتظری الان مرجع است یا مرجع نیست؟ محکم جواب این پرسش را باید بدهید". آقای امینی رئیس کمیسیون اصل ۱۰۷ در پاسخ به ایشان، گفتند در قانون اساسی نه مرجعیت بالفعل، که "صلاحیت مرجعیت" ملاک است و آقای منتظری این صلاحیت را برای مرجع شدن دارند. پس از مباحثه اعضا، نهایتا در فضای عمومی خبرگان این نظر غالب شد که مراد از صلاحیت مرجعیت در اصل ۱۰۷، مرجعیت بالقوه است نه بالفعل؛ یعنی نیازی به مرجع فعلی بودن نیست.
🔹درباره انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده، خبرگان در دو نوبت تیرماه و آبانماه ۱۳۶۴ جلسه برگزار کرد. در جلسه تیرماه، آقای منتظری به عنوان مصداق ذیل اصل ۱۰۷ مطرح بود(یعنی انتخاب توسط خبرگان). اما در اجلاسیه آبانماه ۱۳۶۴ طرحی برای انتخاب ایشان به عنوان صدر اصل ۱۰۷ ارائه شد(یعنی پذیرفته شدن به مرجعیت و رهبری از سوی اکثریت مردم). در صدر اصل ۱۰۷، کلمه "صلاحیت" وجود نداشت و قانون، صراحتا مرجعیت بالفعل را لازم میدانست. در طرح نیز آمده بود که آقای منتظری "مورد پذیرش اکثریت قاطع مردم برای مرجعیت و رهبری آینده میباشد". این طرح رای آورد، اما اعضا اشکال کردند که آقای منتظری مرجع تقلید نیست و در صدر اصل ۱۰۷، مرجعیت شرط است. آقای هاشمی نائب رئیس خبرگان گفت: "آقای مومن یا بعضی دیگر از آقایان شبهه دارند که ظاهرا صدر اصل این است که 《به رهبریت و مرجعیت فعلی》...فعلیت مطرح است و می گویند چون ایشان به عنوان مرجع تقلید شناخته نشده، از تعبیر مرجع به کار بردن دریغ میکنند".
@syjebraily
🔸بخش دوم در لینک زیر:
https://eitaa.com/syjebraily/511
⚡️طبق قانون اساسی ۵۸، مرجعیت بالفعل، شرط لازم برای رهبری نبود/ آیتالله منتظری نیز هنگام انتخاب به رهبری آینده، مرجع تقلید نبود
2⃣بخش دوم
🔸بخش اول در لینک زیر:
https://eitaa.com/syjebraily/510
🔹اکثریت اعضا معتقد بودند که آیتالله منتظری مرجع تقلید نیست. لذا نهایتا با رای خبرگان، متن مصوبه درباره انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده اصلاح، کلمه مرجعیت حذف و صرفا نوشته شد که آیت الله منتظری "مورد پذیرش اکثریت مردم به رهبری آینده میباشد".
🔹لذا باید گفت با اینکه شرط مرجعیت در بازنگری قانون اساسی حذف شد، اما پیش از بازنگری نیز طبق رویه خبرگان درباره آیتالله منتظری، مراد از "صلاحیت مرجعیت"، نه مرجعیت فعلی، بلکه مرجعیت بالقوه بود.
🔹در اجلاسیه چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ و در جریان انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری نیز، خبرگان بر اساس ملاک "مرجعیت بالقوه" ایشان را انتخاب کردند و اینکه گفته میشود ایشان در خردادماه به صورت موقت انتخاب شدند تا شرط مرجعیت در بازنگری حذف شود، درست نیست.
🔹در ابتدای جلسه ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، اعلام شد که با توجه به اینکه قانون اساسی در حال بازنگری است و طبق مصوبات کمیسیون مربوطه، شرایط رهبری تغییر خواهد کرد، هر تصمیمی گرفته شود، تا زمان نهایی شدن بازنگری است و پس از بازنگری، باید انطباق شرایط جدید با تصمیم ۱۴ خرداد بررسی شود. به تعبیر یکی از اعضای خبرگان، ظرف موقت بود نه مظروف. در اجلاسیه ۱۵ مرداد ۶۸، خبرگان به انطباق شرایط جدید رهبری در قانون اساسی بر حضرت آیت الله خامنهای رای دادند.
🔹در کتابی که به زودی از سوی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای منتشر خواهد شد، به تحقیق و بررسی پیرامون سه رویداد مرتبط با رهبری در تاریخ انقلاب اسلامی یعنی رهبری حضرت امام، مسئله آیتالله منتظری، و رهبری حضرت آیت الله خامنهای پرداختهایم که امیدوارم انشاءالله بتوانیم در نمایشگاه کتاب سال جاری، در اختیار خوانندگان قرار دهیم.
@syjebraily
#ارساللینکتنهابرایروحانیونوطلاب
🆔 #کانال_طلاب_انقلابی
https://eitaa.com/TollabEnghelabi