⚠️شاخص قدرت خرید، در مارپیچ دستمزد_ تورم
📝علی محمدی
🔶رونق و رفاه اقتصادی در گرو تعادل بخشی به نظام عرضه و تقاضا است. در واقع برای نیل به یک رفاه پایدار، باید پویایی نظام تولید و مصرف را حفظ کرد. زمانی که مردم توان خریدشان را از دست میدهند، رابطه تعادلی از سوی تقاضا بهم خواهد ریخت و درنتیجه بخش دیگر، یعنی عرضه را نیز با مشکل روبهرو خواهد کرد، مشکلی که درنهایت به رکود اقتصادی منجر خواهد شد. در دهه نود بخصوص از سال ۹۷ به شدت از قدرت خرید مردم کاسته شده است. به نظر می رسد علارغم اقدامات مثبتی که دولت سیزدهم انجام داده، همچنان به دلیل تورم بالا، قدرت خرید مردم در حال کاهش می باشد. از این منظر افزایش قدرت خرید مردم مستلزم اقداماتی اساسی و فنی در دو حوزه است.
1⃣_دولت در اولین اقدام باید تورم را کنترل و تثبیت نماید. آمارها مبنی بر کاهش تورم از ۵۹ درصد در تابستان گذشته به ۴۳ درصد در تابستان امسال ، اگر چه امیدوار کننده می باشد اما کافی نیست. با وجود برخی اقدامات مثبت دولت در سیاست های پولی و مالی، وضعیت تعدادی از نماگرهایی که در نهایت اثرشان بر تورم تعلق می گیرد و دورنمایی از سطح قیمت ها در ماه های آینده را برای ما ترسیم می کنند، چندان مناسب نیست. جنس تورم در کشور ما بیشتر از جنس عرضه، یعنی نظام تولید است. بنگاههای تولیدی باید رشد کنند. اما افزایش مداوم نرخ ارز، منجر به بی ثباتی، کاهش سرمایه گزاری، افزایش سفته بازی و ... می شود که در نهایت با کاهش اشتغال و افزایش سطح عمومی قیمت ها، اثر منفی بر وضعیت رفاه و توان خرید مردم می گزارد.
2⃣_ افزایش دستمزد و حقوق های اقشار کم درآمد مثل کارگران و کارمندان، اقدامی درست از سوی دولت بود که می تواند منجر به افزایش قدرت خرید مردم شود. اما در این بین اگر دولت نتواند تورم و ریشه های آن را کاهش دهد، اقتصاد دچار مارپیچ تورم_دستمزد خواهد شد. به این معنا که افزایش درآمدها اثر خود را از دست می دهد. بحث دیگر اجرای حذف ارز ترجیحی است که قرار بود ماحصل آن ارتقای قدرت خرید مردم باشد. ادامه پرداخت یارانه ها به شکل فعلی و اجرای این قانون، در سایه افزایش روز افزون نرخ ارز، تمام اقدامات و اهداف دولت را از بین خواهد برد.
@tahlilrahbordi
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع |
🍃🌹🍃
🔻اگر بحرين و جزیره آریایی و زرکوه از ایران جدا نمیشد، الان این ناحیه از خلیج فارس، متعلق به ایران بود و رسماً حرکت هر کشتی و نفتکشی به سمت عربستان و کویت و عراق، فقط با اجازه ایران و پرداخت حق ترانزیت ممکن بود.
🔺با از دست دادن این ۳ جزیره، نیمی از آب های سرزمینی ایران در خلیج فارس از دست رفت.
#فاطمیه | #ثامن | #لبیک_یا_خامنه_ای
🆔http://rubika.ir/meyar_pb
🆔http://eitaa.com/meyarpb
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اصرار دارم نگویم خاورمیانه!
#خبرگزاری_بسیج
Basijnews.ir
https://eitaa.com/basijnewsir
https://rubika.ir/Basijnews110
⭕️ امضای تفاهمنامه همکاری ایران و روسیه در صنعت فضایی
🔹 تفاهم نامه همکاری صنعت فضایی ایران و روسیه با حضور حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی جمهوری اسلامی و یوری بوریسف، رئیس آژانس فضایی فدراسیون روسیه در حاشیه یازدهمین نمایشگاه صنعت هوایی و هوانوردی کشور در جزیره کیش به امضا رسید.
🔸حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران:
این سند همکاری شامل موضوعات متنوعی از جمله همکاری در ساخت ماهواره های سنجشی، مخابراتی و ایجاد زیرساخت های آزمایشگاهی، مونتاژ، پایگاه پرتاب و تست ماهواره است.
🔹 یوری بوریسف، رئیس آژانس فضایی فدراسیون روسیه:
ایران شریک جدیدی برای کشور ما نیست و همکاری های مشترک ۲ کشور از سال ۲۰۰۲ آغاز شده و جمهوری اسلامی در زمینه صنعت فضایی در این مدت ایران جهش بزرگی داشته است.
🔹برنامه توسعه صنعت فضایی ایران در شامل تمامی حوزه های این صنعت است و روسیه نیز آن را در راستای تحقق اهداف خود یاری می کند.
#خبرگزاری_بسیج
Basijnews.ir
https://eitaa.com/basijnewsir
https://rubika.ir/Basijnews110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان رهبر انقلاب درباره شخصیت بزرگ بی بی مریم و فرزندش علیمردان خان بختیاری
@nahademamatjomaealavijeh
⭕ چین: آمریکا در واکنش به حسن نیت ایران راهی برای همکاری و حصول توافق بیابد
🔸️وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین:
🔹️ایران اخیراً حسن نیت و انعطاف خود را در مورد برخی از موضوعات باقی مانده در مذاکرات نشان داده است و آمریکا باید به آن واکنش مثبت نشان دهد و راههایی برای همکاری با ایران برای دستیابی به نتیجه زودهنگام مذاکرات بیابد.
🔹️گره زدن موضوع هسته ای ایران با موضوعات دیگر یا تشدید تحریم ها و فشار بر ایران به صورت یکجانبه، مذاکرات را به بنبست میکشاند و حتی تلاشهای دیپلماتیک قبلی را خنثی میکند.
🔴مرکز ملی یا مرکز ضد ملی
⏪بهتر نیست درب این مرکز را گِل بگیریم
▪️اخیراً مرکز ملی فضای مجازی، در اعتراض به سوء رفتار اینستاگرام، نامه ای به شرکت متا( شرکت مادر فیسبوک، واتس اپ و اینستاگرام) فرستاده و به آنها 10 روز فرصت داده است تا اقدامات لازم برای فراهم شدن امکان فعالیت پایدار سکوهای مذکور از جمله معرفی نماینده مستقر در ایران را انجام دهد
▪️بعد از مدت ها عقب ماندگی امروز در آستانه ملی شدن صنعت پیامرسان و شبکه اجتماعی قرار داریم. آنگاه نامه دعوت برای متا فرستاده ایم که بدوید بیایید
▪️درطی این مدت، مرکز ملی فضای مجازی خواب بوده است؟ چگونه اجازه داده تا این شرکت آمریکایی سال ها فضای مجازی کشور را اشغال کرده و حکومت خود مختار در دل جمهوری اسلامی تشکیل دهد.
▪️دقیقاً زمانیکه برخی پلتفرم های داخلی در طی یک مدت کوتاه، رشد خیره کننده ای داشته اند و برخی گزارش ها حکایت از این دارد که یکی از این پلتفرم ها – با وجود یله و رها بودن فیلترشکن ها – در مرز 40 میلیون کاربر ماهیانه قرار دارد، به نظر شما این کار ضد ملی مرکز ملی فضای مجازی، چه وجهی دارد❓
▪️حوزه پیامرسان و شبکه اجتماعی و به طور کلی ارتباطات، از حوزه های راهبردی یک کشور محسوب می شود. کشورهای قدرتمند دنیا مانند ایران، حتی به کشورهای دوست خود نباید در این زمینه اعتماد کنند، چه برسد به دشمن درجه اول و متخاصم خود
⏪این اولین بار نیست که شاهد اقدامات ضد ملی مرکز ملی فضای مجازی هستیم و سال هاست که این مرکز خود تبدیل به معضلی برای پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور شده است
پدرش سه بار ازدواج کرد تا یک "پسر" بدنیا بیاید. چون پسر فقط شایسته ادامه حکومت و سلسله سلطنت بود. فوزیه دختر زایید، ثریا نتوانست، اما فرح پسر بدنیا آورد. تاریخ دردش میگیرد وقتی امروز سلطنت طلبان شعار "زن و آزادی" سر میدهند.
🗣علیرضا زادبر
بعد از بازی دیشب آرژانتین خبرنگار به مسی گفت: به چی فکر میکنی؟ گفت خونوادم، آخه اونا از همه چی برام مهمترن. این جمله مسی تقدیم به اونایی که بجای ازدواج ترجیح میدن پدرِسگ و مادرِسگ بشن
🗣مینا رشیدی
29 کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند، هشت کشور از جمله روسیه، چین، سوریه، پاکستان، نیجریه، عمان، نیکاراگوئه، قزاقستان، زیمبابوه و بولیوی به این قطعنامه رای منفی دادند و 16 کشور از جمله هند، اندونزی و مکزیک از رای دادن خودداری کردند.
🧠شما لطفاً ساکت؛ آثار هنرنمایی دولت محبوبتان حالا حالاها جمع نمیشود!
🔹سایت خبری عصر ایران که از سایتهای حامی دولت قبل محسوب میشود از اینکه قیمت دلار به ۳۸ هزار تومان رسیده، نتیجه گرفته است که کاش رئیسی رئیسجمهور نمیشد.
🔹این سایت البته هیچ اشارهای نکرده است که دولت محبوبش دلار را از ۳۵۰۰ تومان در شهریور ۱۳۹۲ به ۲۷ هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ رساند و ارزش پول ملی را ۶۲۰ درصد کاهش داد.
🔹این سایت سخنرانی رئیسی در ۱۶ آذر ۱۳۹۷ را یادآوری کرده که در آن، رئیسی با کنایه گفته بود خوب شد من رئیسجمهور نشدم تا دلار ۵ هزار تومان شود. کنایه رئیسی به ماجرای تبلیغات انتخابات ۱۳۹۶ بود که در آن، مخالفانش میگفتند اگر رئیسی رئیسجمهور شود قیمت دلار از ۳۵۰۰ به ۵ هزار تومان میرسد.
🔹در خرداد ۹۶ رئیسی رئیسجمهور نشد اما دلار در فاصله یک سال و نیم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید یعنی ۲۱۰ درصد افزایش قیمت در ۱۸ ماه.
🔹حالا دقیقاً در همان فاصله پس از انتخابات قیمت دلار از ۲۷ هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسیده است یعنی ۴۰ درصد افزایش.
🔹البته امروز معاون ارزی بانک مرکزی برکنار و فرد جدیدی جایگزین او شد تا دولت بگوید این تغییر ۴۰ درصدی را نیز قبول ندارد و باید جلوی افزایش قیمت ارز که محرّک افزایش قیمت در بخشهای دیگر اقتصاد است، گرفته شود.
🔹اما نکته اینجا است که هر کس صلاحیت ابراز نارضایتی درباره افزایش قیمت ارز را داشته باشد بانیان و حامیان کاهش ۶۲۰ درصدی ارزش پول ملی چنین صلاحیتی ندارند و دولت تا مدتها باید سرگرم آواربرداری از ویرانهای باشد که از دولت قبل به آن رسیده است.