💢اثر حرف نادرست
✅امام محمد باقر علیه السلام:
روز قیامت، آدمی را حاضر میکنند که در دنیا هیچ خونی نریخته است، اما به اندازه ظرف حجامت، یا بیشتر، به دست او خون میدهند و به او میگویند:
این #سهم تو از خون به ناحق ریخته شدهی فلان #شخص است.
آن شخص عرض میکند:
پروردگارا! تو خود میدانی تا زمانی که زنده بودم، #خونی نریختم!
به او گفته میشود:
بله، اما تو از فلان کس، فلان سخن را شنیدی و به زیان او بازگو کردی و همان سخن، زبان به زبان #گشت تا به گوش فلان ستمگر رسید و به سبب همان حرفی که تو زده بوی، او را کُشت. حال این بهرهی تو از خون اوست.
📚الکافی، ج ۲، ص ۳۷۰
https://eitaa.com/Politicalhistory
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرامرز دادرس، از اعضای گارد شاهنشاهی:
"ربع پهلوی برای دفن مادربزرگ خود در نیویورک حاضر نشد پولی خرج کند، چگونه انتظار دارید برای کمک به هوادران خود پولی خرج کند؟"
https://eitaa.com/Politicalhistory
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک زندگی معمولی که جهان از این مردم دریغ کرد.
معمولی ترین چیز در اینجا کشته شدن است!
https://eitaa.com/Politicalhistory
ارکان و محور موکب نوجوانان و جوانان
اربعین یک ظرفیت تربیت انسان است. معجزه آخرالزمانی امام معصوم است برای نجات... اربعین حرکت است.
https://eitaa.com/Politicalhistory
#زائر_شوید
💢زیارت امام حسین(ع) از #راه دور
✅امام صادق(ع):
اى سدیر، این حق بر تو نیست که قبر حسین علیه السّلام را در هر جمعه پنج مرتبه و در هر روز یک بار زیارت کنى عرض کردم: فدایت شوم بین ما و بین آن حضرت فرسخهاى بسیار فاصله است.
حضرت فرمودند:
بر بام منزل برو سپس بطرف راست و جانب چپ خود توجه کن بعد سر به آسمان بلند کن، سپس سر را بطرف قبر امام حسین علیه السّلام برگردان و بعد بگو:
✅السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُه
هر گاه چنین نمودى #ثواب یک زوره برایت منظور میشود. زوره یعنى یک حج و یک عمره.
سدیر می گوید: بسى روزها بیش از بیست مرتبه حضرت را این طور #زیارت میکردم.
📚کامل الزیارات صفحه : ۸۶۹
https://eitaa.com/Politicalhistory
🟢 ای دوستان امروز! ای گروهی که منافع دنیایی، شما را در یک جا جمع و متحد کرده! در قیامت دشمن خونی یکدیگر خواهید بود.
🔹 «الْاخِلّاءُ یوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ الَّاالْمُتَّقینَ» [در قیامت، دوستان تبدیل به دشمن یکدیگر میشوند مگر متقیان] (زخرف/ ۶۷) همیشه وقتی دو نفر و یا یک عده با یکدیگر دوست میشوند یک وجه مشترکی در کار است که آنها را همگروه و همنشین و معاشر و همپیاله کرده است. محال است که دو نفر که با یکدیگر هیچ سنخیت روحی ندارند و از وجود یکدیگر بهرهای نمیبرند و در [جلب] منفعتی یا دفع ضرری مشارکت ندارند با یکدیگر دوست بشوند.
🔸 مولوی در شعرهای معروف خود مثال میآورد که محال است دو نفر با یکدیگر دوست شوند مگر اینکه وجه مشترکی بین آنها باشد. داستان دوستی زاغ و لکلک لنگ ...
🔹حکما میگویند معلول تابع علت است؛ تا علت هست معلول هست، علت که رفت معلول هم میرود. این سماوری که ما روشن میکنیم تا وقتی آتش زیر آن مشتعل است میجوشد، به محض اینکه آتش خاموش شود جوشش هم از بین میرود.
🔸 دوستیهایی که بر مبنای مطامع مادی است تا وقتی میتواند ادامه داشته باشد که پای مطامع مادی در میان باشد؛ وقتی که اینها رفت علت دوستی از میان میرود، خصوصاً اگر با آشکار شدن حقایق همان علت دوستی به علت دشمنی تبدیل شود. مثلًا میدید که این شخص به او فلان منفعت را میرساند؛ این سبب میشد که دوستیاش زیادتر بشود.
🔹 در قیامت که حقایق برایش آشکار میشود میبیند همان چیزی که در دنیا محبتش را جلب میکرد برایش آتش آورده است؛ یعنی همان ملاک دوستی، ملاک دشمنی میشود. به هر میزان که آن پیوند در دنیا بیشتر منشأ دوستی بوده، در قیامت بیشتر منشأ دشمنی میشود. این در صورتی است که مناط و ملاک، مطامع مادی باشد.
🔸 اما اگر دو نفر نه بر مبنای مادیات بلکه بر مبنای معنویات، بر اساس توحید و بندگی خدا و عقیده و ایمان در دنیا با یکدیگر دوست باشند، در قیامت این دوستی نه تنها از بین نمیرود بلکه شدیدتر میشود چون علت باقی است. تا علت باقی است معلول باقی است.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ۱۹-۱۷، (با تلخیص)
ما در مسیری هستیم
که بدون سلاح صبر
و شنیدن صدای خرد شدن استخوانهایمان
به مقصد نخواهیم رسید.
https://eitaa.com/Politicalhistory
💢این اخلاق ، جزء دین است
✅یکی از همسایگان حضرت محمد (ص) مردی یهودی بود که هنگام عبور رسولالله، به بهانه ریختن خاکروبهها در #کوچه، خاکستر بر سر و صورت حضرت محمد میریخت.
این برنامه هر روز ادامه داشت تا اینکه روزی رسولالله از آن کوچه گذشتند ولی خبری از مرد یهودی نبود.
وقتی علت را جویا شدند اصحاب پاسخ دادند:
«خدا را شکر آن مرد #یهودی مریض شده و در بستر بیماری است!»
حضرت محمد به طرف منزل یهودی رفتند.
همسر یهودی در را باز کرد.
حضرت محمد فرمودند:
«به عیادت #همسرت آمده ام!»
حضرت محمد وارد #خانه شدند و کنار بستر آن مرد نشستند و با او احوالپرسی کردند و هیچگونه کنایه ای به آن مرد نزدند.
مرد یهودی که از #رفتار پیامبر تعجب کرده بود پرسید:
«این برخورد شما ، جزء دین اسلام است یا از اخلاق شخصی شما است؟»
حضرت #محمد پاسخ دادند:
«جزء دین اسلام است!»
آن مرد همانجا و در #حضور رسول الله، مسلمان شد.
📚امثال القرآن(مکارم) جلد ۱ – صفحه ۲۰۲
https://eitaa.com/Politicalhistory
بجای خرده گرفتن از زائران اربعین، عاشق شوید.
کسانیکه در مرحله ماقبل عشقِ به اماممعصوم در ورطه لذات دنیایی سیر میکنند و با خوردن و خوابیدن کیفور میشوند توان درک این عظمت را ندارند.
https://eitaa.com/Politicalhistory
طرفداری و تبعیت
"آقا و ولی"
رابطه امام و ماموم، امام و جامعه، ولی و مردم رابطه تبعیت است نه طرفداری! منطق طرفداری حاکم در روابط سیاسی سست و قابل تغییر دائمی است. این انتقادات اخیر به تایید وزرای جدید و این تعبیر که ما دیگر "اُسکل نظام" نخواهیم بود! اینکه در بحران بعدی روی ما حساب باز نکنید! همگی از دل منطق طرفداری می آید. این جمله ختم میشود به اینکه "رهبری خواسته" است! پس به ماچه؟
اول اینکه اصل استدلال غلط است! هزینه از رهبری بهر شکل ممکن چه برای اخذ رای باشد چه برای ساکت کردن منتقد خطاست. گروهی علنی و پشت تربیون "آقا آقا" میکنند! گروهی در جلسات خصوصی "آقا آقا" میکنند و در نهایت هزینه کم کاری و ندانم کاری اجرایی پای آقاست! حالا شاید تعبیر دقیقتر از "آقا" که نشان احترام به سادات است باید از کلیدواژه "ولی" استفاده نمود. برای "آقا" طرفداران تعیین تکلیف می کنند! مایوس میشوند! عقب نشینی میکنند! اما برای "ولی" نباید تعیین تکلیف نمود! هرج و مرج میشود! در لحظه بحرانها دیگر نمیشودحرف آخر را از زبان یک نفر شنید!
صبر را بر سیاست تقدم دهید
درایت ولی فقیه زمان درک خواهد شد.
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory