May 11
پورمحمدی: مشارکت بالا امور را اصلاح میکند | حدس من این است که این دوره تلفیقی رای بدهند | نظرسنجیها میگوید مردم از مجلس فعلی راضی نیستند | رئیسی میگوید جلسات روحانیت مبارز را در دفتر ایشان برگزار کنیم.
• برخی در دلشان کاهش مشارکت است ولی ابراز نمی کنند، ولی این سیاست غلطی است و مطلوب نظام، امام و رهبری نیست. مشارکت بالا، انقلاب و نظام را بیمه و امور را اصلاح میکند، هرچند به شکست انتخاباتی ما و دوستانمان بینجامد.
• برخی چهره های سرشناس اصلاحطلبان و معتدلین تایید نشدند یا از اول ثبت نام نکردند اما افراد زیادی هم دارند که تایید شدهاند و طیفهای میانه هستند.
• حدس می زنیم در تهران با چند لیست روبه رو هستیم، حدس من این است که این دوره تلفیقی رای بدهند. آن چه از افکار عمومی در نظرسنجی های مختلف به دست آمده نشان میدهد افکار عمومی از مجلس راضی نیست.
• آقای روحانی و ناطقنوری در جلسات جامعه روحانیت شرکت نمیکنند، آقای رئیسی هم به دلیل مسائل حفاظتی کمتر شرکت میکنند و برخی مواقع می گویند دفتر ما بیایید که خیلی هم نمیشود مزاحم ایشان شد، اما رفت و آمد وجود دارد.
@Pourmohammadi_ir
پورمحمدی: همه دولت ها هر وقت از من خواستند کمک کردم | برخی روسای دولتها این انضباط من را تحمل نمیکردند و اغلب هم من را کنار گذاشتند.
• در دولت آقای احمدی نژاد هم اگرچه همفکری کامل نداشتیم اما ایشان هم در مجموعه اصولگرایی بود و مواضع زاویه دارش هم آن موقع برجسته نبود البته من شناخت و معرفت اجمالی داشتم. از این جهت هم اول استنکاف کردم اما اصرار کردند که در دولت کمک کنم. مقدمات و رفت و آمدهایی شد تا با اصرار پذیرفتم و بعد هم اخراج شدم.
• خب حتما آقای احمدی نژاد دید مواضع مثلا نزدیک و همگرایی که ایشان نیاز داشت و همفکری که میخواست، نمی شد. تصمیم به برکناری گرفت.
• به نظرم جزو اشتباهات بزرگ دولت بود چون معتقدم اگر در آن دولت بودم جلوی حوادث سال ۸۸ را با تنظیمات و تدارکی که انجام دادم و قدرت توجیه ملی که در وزارت کشور ایجاد شده بود، میتوانستم بگیرم و از این تشنجات و ابتلائات در سال ۸۸ تا حجم زیادی جلوگیری کنم.
• در دولت مهندس موسوی معاون وزیر بودم، در دولت مرحوم هاشمی جانشین وزیر اطلاعات بودم، در دولت آقای خاتمی معاون وزیر اطلاعات بودم، در دولت آقای احمدی نژاد وزیر کشور بودم و در دولت آقای روحانی وزیر دادگستری.
• به عنوان یک عنصر حرفه ای مقید به ضوابط و منضبط به مواضع انقلاب و منافع ملی بودهام و این ها اصول من هستند. برخی روسای دولتها این انضباط من را تحمل نمیکردند و اغلب هم من را کنار گذاشتند.
@Pourmohammadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتشار برای اولینبار | مهدی هاشمی به دنبال چه چیزی بود؟
مهدی هاشمی (برادر داماد آیتالله منتظری) موسس واحد نهضتهای آزادیبخش در سپاه بود. او با توسل به اندیشه امام در پی صدور انقلاب خاصه در فلسطین، افغانستان و دیگر کشورها بود. وی پیش از انقلاب به اتهام معاونت در قتل سید ابوالحسن شمسآبادی در اصفهان دستگیر و در فروردینماه ۱۳۵۵ محکوم شده بود.
آقامصطفی پورمحمدی:
«سیدمهدی هاشمی به دنبال درگیرکردن جمهوری اسلامی در همه حوزهها بود و باعث شد فضای وحشت در بین دیگر کشورها نسبت به جمهوریاسلامی ایجاد شود.»
@Pourmohammadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روایت مصطفی پورمحمدی (رئیس سابق سازمان بازرسی) از کشف و رسیدگی به پرونده فساد ۳ هزارمیلیاردی
آقامصطفی پورمحمدی: این پرونده چندلایه دارد، سازمان بازرسی در بررسی های متعارف در بانک ملی به یک تیم میرسد که وامهایی گرفتهاند و در جای خود مصرف نکرده بودند. این گزارش نیز به مجلس رفته بود و کمیسیون اصل ۹۰ پیگیری کرده بود.
پس از اینها، خبری درباره تاسیس بانک آریا به کارشناسان سازمان بازرسی میرسد و کارشناسان به بانک اینها حساس میشوند و با مرور نقاط مشکوک این تیم، هشدار میدهد که بانک تاسیس شود، مشکلساز خواهد شد.
یکسال بر روی بانک تمرکز شد، بانک در روال غیرعادی فعالیت خود را شروع کرده بود، شعبهها منتظر افتتاح بودند، سازمان بازرسی در این مقطع گزارشها تکمیل شد و به بانک مرکزی اعلام شد به این گروه اجازه فعالیت ندهید، پس از ۲ ماه نیز گزارش نهایی اعلام شد.
ما بانک را سال ۹۰ متوقف کردیم و اجازه شروع به فعالیت را ندادیم. این گروه در ۶ ماه صرفا با مجوز بانک، بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان جذب کرده بودند.
@Pourmohammadi_ir
پورمحمدی: ممکن است ۵ یا ۱۰ تا کاندیدای شاخص اصلاحطلبان نباشند | عنصر سیاسی نباید عقبنشینی کند.
حالا میگویند؛ "چهکسی را انتخاب کنیم؟"، من میگویم مثلاً در کرج دیدم ۴۰۰ نفر تأیید شده هست، در تهران ۳۵۰۰ تأییدشده داریم، در این تعداد ۳۰ نفر آدم پیدا نمیشود به گرایش شما نزدیک باشد؟
اینکه اصلاحطلبان میگویند "ما هیچ کاندیدایی نداریم"، بله، ممکن است ۵ یا ۱۰ تا کاندیدای شاخص نباشند؛ البته آنها یک ادعایی دارند که پیشثبتنام عجولانه بود و یک هفته قبل قانون تصویب شده بود اما من همان زمان در مصاحبهها گفتم "فرصت را از دست ندهید؛ اسم بنویسید و اگر نخواستید انصراف بدهید."، بههرحال این فضایی برای شماست؛ عنصر سیاسی باید مطلب خود را جا بیندازد.
اینکه فرضاً من را یکی دو بار رد کردند، بگوییم "چون رد شدیم کنارهگیری میکنیم"؛ من اگر موضع خودم را حق و درست میدانم عقبنشینی نباید بکنم و بایستم تا به نتیجه برسم؛ بههرحال اینکه یک گروه اصلاحطلب حتی گرایش تند، فکر میکنند هیچ کسی را ندارند من باور ندارم.
@Pourmohammadi_ir
بازخوانی | حکم آیتالله هاشمی شاهرودی برای استاد مصطفی پورمحمدی در سازمان بازرسی
@Pourmohammadi_ir
بازخوانی | مرور سوابق اجرایی و سیاسی مصطفی پورمحمدی
@Pourmohammadi_ir
بازخوانی | حکم رهبری معظم انقلاب برای استاد پورمحمدی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی
@Pourmohammadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتخابات خبرگان | در لیست جامعه روحانیت مبارز برای خبرگان به تجربه و سوابق سیاسی و اجتماعی توجه شده است.
مبانی و اصول با لیست جامعه مدرسین مشترک است، اما ما به عنوان جامعه روحانیت مبارز معتقدیم علاوه بر مسائل فقهی، افراد باید دارای آگاهیهای سیاسی و قضایی و اجتماعی و تجارب مدیریتی داشته باشند.
ما در کشور ۸۷ درصد نامزد مشترک با جامعه مدرسین داریم. در تهران ۱۱ نفر مشترک و ۵ نفر اختلافی داریم، تنوع مفید است.
رسانه آخرین خبر | نمایشگاه مطبوعات ۱۴۰۲
@Pourmohammadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برنامه دستخط | مرور نظرات خانواده، حجتالاسلام ابوترابی و حجتالاسلام مصباحی مقدم درباره استاد پورمحمدی
حجتالاسلام ابوترابی (امامجمعه تهران): از آغاز پیروزی انقلاب حضور فعال و موثر داشتند.
@Pourmohammadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برنامه دستخط | روایت مصطفی پورمحمدی از توصیه شهید قدوسی درباره کادرسازی به شاگردان مدرسه حقانی قم
@Pourmohammadi_ir
مصطفی پورمحمدی | نامزد خبرگان رهبری | خوشحالی منافقین که زمان زیادی طول نکشید.
@Pourmohammadi_ir
پورمحمدی: برای ۸۸ صندلی تنها ۱۴۴ نفر تایید شدند | مجلس خبرگان باید قانون انتخابات خبرگان را تغییر بدهد
ما وقتی حرف از «انتخابات» میزنیم یعنی مردم بیایند و رأی بدهند پس باید این امکان رأی دادن باشد؛ برای ۸۸ صندلی مجلس خبرگان تنها ۱۴۴ نفر تأیید شدند یعنی یکونیم نفر برای هر صندلی! این خودش شرایط انتخاب را خیلی سخت میکند و بهنحوی کاملاً محدود انتخاب انجام میشود.
مردم و فعالان سیاسی به این روش اشکال و انتقاد دارند که وارد هم هست، مردم میگویند؛ یعنی کاندیدا و افراد شایسته آنقدر کم هستند که وارد انتخابات شوند؟ این پیام خوبی به جامعه نیست.
من حتی با برخی فقهای شورای نگهبان صحبت کردم، آنها هم این اشکال را قبول داشتند و حرفشان این بود که این قانون بهعهده خود خبرگان است و باید قانون را اصلاح کنند؛ باید آییننامههایش را تدوین کنند و حق با آنهاست و اینجا جای انتقاد به شورای نگهبان نیست و تغییر این قانون بهعهده مجلس خبرگان است.
خبرگزاری تسنیم | ۲۸ بهمن ۱۴۰۲
@Pourmohammadi_ir
پورمحمدی: با تغییر قانون انتخابات خبرگان، باید قدرت انتخاب مردم افزایش پیدا کند | قانون اساسی منعی برای حضور غیر فقها در خبرگان ندارد | مجلس خبرگان بر برخی جایگاهها مانند صداوسیما و قوهقضاییه میتواند نظارت کند
حکمایی مانند ابنسینا و فلاسفه سیاسی میگویند حاکم باید عاقل، شجاع و مدبر باشد. ۱۴۴ نفر صرفاً برای ۸۸ صندلی تایید شدهاند و این با ورود خود مجلس خبرگان رهبری باید اصلاح شود و شرایط ورود به خبرگان باید تسهیل شود تا قدرت انتخاب مردم افزایش پیدا کند.
ظاهراً در قانون اساسی، جایگاه خبرگان رهبری انحصار در فقها ندارد، نیاز است برای شئون دیگر رهبری، مدیران برجسته اجرایی، نظامی و قضایی وارد شوند و این اصلاحات با اقدام خود خبرگان قابل تغییر است.
رهبری در دیدار دانشجویان فرمودند من تنها رئیس صداوسیما را انتخاب میکنم، چه جایگاهی میتواند بر صداوسیما نظارت کند؟ ظاهراً نهاد فرادست به طور عقلایی مجلس خبرگان است.
رادیو تهران | ۲ اسفند ۱۴۰۲
@Pourmohammadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پورمحمدی: سال ۸۷ به رهبری درباره انتخابات نامه نوشتم و ایشان به مجمع تشخیص دستور دادند | مجمع تشخیص بعد از ۸ سال در سال ۹۵ سیاستهای کلی انتخابات را به رهبری دادند و ابلاغ شد | متاسفانه قانون انتخابات در مجلس تنظیم و تصویب نشد | قانون اساسی شاهکار شهید بهشتی است
قانون اساسی سندبالادستی است، بعضاً برای قانوننویسی امکان اقتباس از قانون بالادستی نیست، میتوان از سیاستهای کلی استفاده کرد. ما سیاستهای کلی را تکمیل نکردهایم.
هیچچیز به اندازه انتخابات اهمیت ندارد، متاسفانه با وضعیت فعلی، در انتخاباتها، مسائل و مشاکل زیادی مطرح میشود.
رهبری در انتخابات ۱۴۰۱ فرمودند جبران بشود، چه اتفاقی افتاد؟ چه کسی باید پاسخگو باشد؟ مجدد انتخابات داریم و احتمال تکرار اشتباه است، چرا قانون دقیق انتخابات را تهیه نمیکنیم؟
بزرگداشت شهید بهشتی | ۸ تیر ۱۴۰۱
@Pourmohammadi_ir
روایت حجتالله ایوبی (مدیر باسابقه فرهنگی) از دوران وزارت کشور استاد پورمحمدی
@Pourmohammadi_ir
پورمحمدی: مجلس خبرگان قله تصمیمگیری سیاسی کشور است | فرایند انتخابات خبرگان در اختیار نهاد حوزوی قرار بگیرد | ما فکر کردهایم فقط پیوسته بگوییم تابع و مطیع رهبریم، مشکل حل میشود
اهمیت مجلس خبرگان به مراتب بیش از نهادها و مجموعههای دیگر تصمیمگیری در کشور است. چون رهبری به عنوان عالیترین مرجع سیاسی و مدیریتی کشور هست و مجلس خبرگان تعیین کننده این جایگاه است.
قانون انتخابات خبرگان مال خود خبرگان است و من معتقدم که بهتر است سازوکار خبرگان را کمتر مزاحم شورای نگهبان شوند. هرچه جذب خبرگان، امتحانگیری، مقدمات برگزاری و فرآیند انتخابات را در اختیار یک نهاد حوزوی و یک نهادی که خود خبرگان مستقیم روی آن نظارت کند، موفقیت بیشتری میتواند به دست بیاورد.
اگر در یک بخش از دستگاه رهبری مشکلی وجود دارد، خبرگان بررسی دقیق داشته باشد و از باب کمک و خیرخواهی برای رهبری توضیح بدهند و بنویسند که این مجموعه دارد اینچنین عمل میکند؛ که به ضرر شما، مردم و خود آن دستگاه است. چون ما این کارها را نمیکنیم، همه مسئولیتها و انتقادها متوجه رهبری است.
من در دایره اصولگرایی مربع میسازم و طبق همان طراحی ذهنی دارم. من چهار ضلع برای این مربع قائل هستم. البته جایگاه امام خیلی بالاتر است ولی از نظر مواضع میخواهم بگویم که اضلاع این مربع حضرت امام، مقام معظم رهبری، شهید مطهری و شهید بهشتی هستند. من معتقدم اصولگرایی باید در این دایره تعریف شود.
خبرگزاری جماران | ۸ اسفند ۱۴۰۲
@Pourmohammadi_ir
توییت | ما فکر کردهایم فقط پيوسته بگوییم تابع و مطیع رهبریم، مشکلات حل میشود! باید به رهبری کمک کرد.
@Pourmohammadi_ir
روایت اجمالی زندگینامه، سوابق تحصیل و تدریس حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی نامزد مجلس خبرگان تهران
@Pourmohammadi_ir
روایت ۴ دهه مسئولیت ارشد قضایی، دولتی و امنیتی حجتالاسلام پورمحمدی نامزد مجلس خبرگان تهران بعد از انقلاب
@Pourmohammadi_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره استاد پورمحمدی از سفر به پاریس و انتخابات فرانسه
مصطفی پورمحمدی: در انتخابات فرانسه، رهبر حزب کمونیست با چشم گریان و با دستکش رای داد و گفت میخواهم به رقیب رای بدهم که ملیگرایان که دشمن کشور فرانسه هستند، پیروز نشوند.
نباید مسائل را سیاه و سفید دید، اگر اعتراضی هم داریم، رای اعتراضی بدهیم یا حداقل با یک نامزدی که ۲۰ درصد به افکار ما نزدیک است، انتخاب کنیم.
@Pourmohammadi_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
پورمحمدی: همه انتقادات باید به رهبری شود؟ | برخی اعضای خبرگان فقط میگویند دعا میکنیم | نمیشود گفت فقط وظیفه خبرگان تعیین رهبری است | خبرگان به عنوان نهاد فرادست میتواند از قوهقضاییه سوال کند
ما رهبر انتخاب میکنیم، همه مسئولیتها متوجه ایشان میشود، برخی اعضای خبرگان صرفاً میگویند: ما دعا میکنیم و بیانیه میدیم. در اسلام مردم عادی مسئول هستند، چگونه خبرگان مسئول نیست؟
خبرگان با رای مردم باید برای مدیریت عالی کشور خیرخواهی کند، رهبری در دیدار دانشجویان فرمودند من فقط رئیس صداوسیما را منصوب میکنم. چه کسی میتواند از صداوسیما سوال کند؟ ظاهراً نهاد فرداست میتواند خبرگان باشد.
در قانون اساسی درباره خبرگان صرفاً وظیفه نیامده است، وظیفه خبرگان صرفاً احراز شرایط و انتخاب رهبر نیست، در قانون کلمه وظایف به صورت جمع و مطلق آمده است. خبرگان نیز میتواند قانون را اصلاح و تکمیل کند.
شبکه تهران | ۹ اسفند ۱۴۰۲
@Pourmohammadi_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
پورمحمدی: شرط رهبری فقاهت است اما منحصر در فقه نیست | چرا باید صرفاً فقها در خبرگان باشند؟ | مدیران ارشد و موفق باید در خبرگان باشند | مجلس خبرگان میتواند قانون انتخابات خبرگان را اصلاح کند
شرط اصلی رهبری، فقاهت است. اما رهبری شرایط زیادی دارد؛ تدبیر، آگاهی سیاسی و اجتماعی و بقیه موارد است. صفات را فقط فقها میتوانند تشخیص بدهند؟
رهبری وظایف نظامی، فرهنگی، امنیتی و دیگر شئونی دارد، این وظایف نیاز به کمک دارد، صرفاً باید فقها در خبرگان باشند؟ ظاهراً در قانون اساسی چنین انحصاری ندارد. بر اساس نظر قانون اساسی، خبرگان میتواند قانون را اصلاح کند.
شبکه تهران | ۹ اسفند ۱۴۰۲
@Pourmohammadi_ir