🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 3
سوره مبارکه آلعمران
صفحه 54
يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ مَا عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُحْضَرًا وَمَا عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَيْنَهَا وَبَيْنَهُ أَمَدًا بَعِيدًا ۗ وَيُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ ۗ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ (30)
[ياد کن ]روزى را که هر کسى هر کار خيرى انجام داده است آن را حاضر شده مى يابد و هر کار بدى انجام داده است دوست دارد که اى کاش ميان او و آن [کار بد ]فاصله اى دور بود و خدا شما را از [نافرمانى ]خودش برحذر مى دارد. و خدا به بندگانش بسيار مهربان است. (30)
قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (31)
بگو: اگر خدا را دوست مى داريد از من پيروى کنيد تا خدا شما را دوست بدارد و گناهانتان را بر شما ببخشايد. و خدا آمرزگار و رحيم است. (31)
قُلْ أَطِيعُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ ۖ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْكَافِرِينَ (32)
بگو: از خدا و رسول اطاعت کنيد، پس اگر روى گرداندند [بدانند که ]قطعاً خدا کافران را دوست نمى دارد. (32)
۞ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَىٰ آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِيمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِينَ (33)
همانا خدا آدم و نوح و خاندان ابراهيم و خاندان عمران را بر جهانيان برگزيد. (33)
ذُرِّيَّةً بَعْضُهَا مِنْ بَعْضٍ ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (34)
نسلى که بعضى از آنان از بعضى ديگرند. و خدا شنوا و داناست. (34)
إِذْ قَالَتِ امْرَأَتُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا فَتَقَبَّلْ مِنِّي ۖ إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (35)
آنگاه که زن عمران گفت: پروردگارا! همانا من آنچه را که در شکم خود دارم نذر کردم که [براى خدمت معبد ]آزاد باشد پس از من قبول کن; بى شک تو خود شنوا و دانائى. (35)
فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُهَا أُنْثَىٰ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَيْسَ الذَّكَرُ كَالْأُنْثَىٰ ۖ وَإِنِّي سَمَّيْتُهَا مَرْيَمَ وَإِنِّي أُعِيذُهَا بِكَ وَذُرِّيَّتَهَا مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ (36)
پس وقتى که آن را بزاد گفت: پروردگارا! من آن را دختر زائيدم ـ و خدا به آنچه او زائيده بود داناتر بود، و پسر مانند اين دختر نبود ـ و همانا او را مريم نام نهادم، و او و نسلش را از شيطان رانده شده به پناه تو در مى آورم. ؟ (36)
فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنْبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا وَكَفَّلَهَا زَكَرِيَّا ۖ كُلَّمَا دَخَلَ عَلَيْهَا زَكَرِيَّا الْمِحْرَابَ وَجَدَ عِنْدَهَا رِزْقًا ۖ قَالَ يَا مَرْيَمُ أَنَّىٰ لَكِ هَٰذَا ۖ قَالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ ۖ إِنَّ اللَّهَ يَرْزُقُ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ (37)
پس پروردگارش او را با پذيرشى نيکو قبول کرد و با پرورشى نيکو او را پرورش داد، و زکريّا را سرپرست وى ساخت. هر بار زکريّا در محراب بر او در مى آمد نزد وى رزقى [ويژه ]مى يافت. [يک بار ]گفت: اى مريم! اين از کجا براى تو حاصل مى شود؟ گفت: اين از نزد خداست. همانا خدا به هر که بخواهد بى حساب عطا مى دهد. (37)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌺نکته تفسیری صفحه ۵۴:🌺
اگر خدا را دوست داريد... :
اينكه جهان آفرينش، آفريدگاري دانا و توانا دارد، مطلبي قطعي و غيرقابل انكار است. خدايي كه آسمانها و زمين را آفريده است و هر لحظه با علم و قدرت بي پايان خود، آن را اداره مي كند. به همين خاطر پيامبران خدا در برابر مشركان و بت پرستان ميگفتند: «مگر در مورد خدا شكّي وجود دارد؟»[1]
انسان با كمك عقل خويش به وجود خدا پي مي برد و با راهنمايي پيامبران با صفات و ويژگي هاي او آشنا مي شود. خدايي كه بخشنده، مهربان و بي نهايت دانا و تواناست. خدايي كه بندبند وجود ما در اختيار اوست و قلبمان با اجازه او مي تپد و به خواست او نفس مي كشيم و خلاصه مرگ و زندگي ما و تمام موجودات در دست اوست. سرانجام نيز به پيشگاه او مي رويم و به بخشش و لطفش اميدواريم. از این روست که انسان ناخودآگاه به آن وجود بي پايان علاقه پيدا مي كند و آرزو مي كند كه به آن منبع قدرت و دانش نزديكتر شود. اما اگر اين عشق و علاقه به درستي هدايت نشود، ممكن است كه انسان را به گمراهي و حيرت وادارد. بسياري از اديان ساختگي و مذاهب انحرافي، نتيجه همين اشتباه است؛ زيرا در طول تاريخ، هميشه افرادي شيطان صفت وجود داشته اند كه به دروغ ادعا مي كردند كه خدا را به خوبي مي شناسند و انسان را به سوي آن كمال بي پايان راهنمايي مي كنند. تا آنجا كه كافران، پيامبران را به دروغ بستن به خدا متهم مي كردند[2] و فرعونيان ادعاي رشد دادن و راهنمايي كردن مردم را داشتند.[3] ولي خداي مهربان به بندگانش لطف كرد و به آنان آموخت كه چگونه به او اظهار علاقه كنند و دوستي و محبتش را جلب نمايند. خداي بزرگ در اين آيه به بندگان خود پيغام مي دهد كه«تنها راه جلب محبت او، پذيرفتن دين و پيروي از پيامبرش مي باشد.» زيرا به دست آوردن محبت يك نفر، مشروط به برآورده ساختن خواسته اوست و تنها راه به دست آوردن محبت خدا اين است كه بدانيم از ما چه مي خواهد و تنها راه فهميدن خواسته هاي خدا از ما، توجه به توصيه هاي پيامبرانش مي باشد؛ زيرا او آنان را برگزيده و وسيلة ارتباط خود و بندگانش قرار داده است. پس از پيامبر نيز پيروي از جانشينان حقيقي او، باعث جلب محبّت خداي بزرگ مي گردد. امام صادق(ع) ـ ششمين جانشين پيامبر(ص) فرموده است: «به خدا سوگند هيچ بنده اي از ما پيروي نمي كند، مگر اينكه خدا او را دوست دارد و به خدا سوگند هيچ بنده اي پيروي از ما را رها نمي كند، مگر اينكه ما را دشمن داشته است و به خدا سوگند هیچ کس ما را دشمن نمی دارد مگر اینکه از خدا نافرمانی کرده است».[4]
[1] آيه 10، سورة ابراهيم
[2] آيات 38 مؤمنون و 8 سبأ
[3] آية 29 سوره غافر
[4] تفسير نورالثقلين، ج1، ص326
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
recording-20230910-164012.mp3
6.92M
🎙 مصطفی صالحی :
کوتاه سخنی در خصوص چهار کانالی که در ایتا داریم....
doaye salamati master.mp3
4.68M
📻 دعای سلامتی امام زمان(عج)...
🎙 با صدای مصطفی صالحی(ادمین کانال)
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2471231687Ca52bb40a84
به نام خدا
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز دوشنبه زیبایتان به خیر
🌺
✅ ذکر روز دوشنبه :
( ذکر روز:یا قاضی الحاجات /ای برآورنده حاجت ها )
100 مرتبه.
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
آیات صفحه🌹( ۵۵ )🌹
به نیت: برطرف شدن موانع ظهور
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5814543488582157751.mp3
972.9K
🔸ترتیل صفحه ۵۵ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات - رست
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5814543488582157752.mp3
2.05M
🔸ترتیل صفحه 55 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 3
سوره مبارکه آلعمران
صفحه 55
هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ ۖ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً ۖ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ (38)
آنجا بود که زکريّا پروردگارش را خواند و گفت: پروردگارا! از نزد خود نسلى پسنديده به من ببخش، همانا تو شنونده دعائى. (38)
فَنَادَتْهُ الْمَلَائِكَةُ وَهُوَ قَائِمٌ يُصَلِّي فِي الْمِحْرَابِ أَنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكَ بِيَحْيَىٰ مُصَدِّقًا بِكَلِمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَسَيِّدًا وَحَصُورًا وَنَبِيًّا مِنَ الصَّالِحِينَ (39)
پس فرشتگان در حالى که او در محراب به نماز ايستاده بود ندايش کردند که خدا تو را بشارت مى دهد به يحيى که کلمه اى از خدا (عيسى) را تصديق مى کند و آقا و پارسا و پيامبرى از صالحان است. (39)
قَالَ رَبِّ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَقَدْ بَلَغَنِيَ الْكِبَرُ وَامْرَأَتِي عَاقِرٌ ۖ قَالَ كَذَٰلِكَ اللَّهُ يَفْعَلُ مَا يَشَاءُ (40)
گفت: پروردگارا! چگونه براى من پسرى خواهد بود در حالى که بزرگسال شده ام و زن من نازا است؟ گفت: اينگونه خدا هر چه بخواهد انجام مى دهد. (40)
قَالَ رَبِّ اجْعَلْ لِي آيَةً ۖ قَالَ آيَتُكَ أَلَّا تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ إِلَّا رَمْزًا ۗ وَاذْكُرْ رَبَّكَ كَثِيرًا وَسَبِّحْ بِالْعَشِيِّ وَالْإِبْكَارِ (41)
گفت: پروردگارا! براى من نشانه اى قرار ده. گفت: نشانه تو اين است که سه روز با مردم جز به اشاره نمى توان سخن گفت و پروردگارت را بسيار ياد کن و در شامگاه و بامداد [او را ]تنزيه نماى. (41)
وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَىٰ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ (42)
و [ياد کن ]وقتى را که فرشتگان [به مريم ]گفتند: اى مريم! همانا خدا تو را برگزيده و پاکيزه ساخته و بر زنان جهانيان برترى داده است. (42)
يَا مَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ (43)
اى مريم! پروردگارت را خاضعانه فرمانبردار باش و سجده کن و با رکوع کنندگان رکوع بگزار. (43)
ذَٰلِكَ مِنْ أَنْبَاءِ الْغَيْبِ نُوحِيهِ إِلَيْكَ ۚ وَمَا كُنْتَ لَدَيْهِمْ إِذْ يُلْقُونَ أَقْلَامَهُمْ أَيُّهُمْ يَكْفُلُ مَرْيَمَ وَمَا كُنْتَ لَدَيْهِمْ إِذْ يَخْتَصِمُونَ (44)
اينها از خبرهاى غيب است که آن را به تو وحى مى کنيم. و تو آن گاه که آنان قلم هايشان را به [به قرعه ]مى انداختند تا [بدانند ]کدامشان مريم را کفالت کند نزدشان نبودى. و آنگاه که آنان [در اين باره ]بحث و جدال مى کردند [نيز ]نزدشان نبودى. (44)
إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ (45)
آن گاه که فرشتگان گفتند: اى مريم! همانا خدا تو را به کلمه اى از جانب خود بشارت مى دهد که نامش مسيح، عيسى بن مريم است و در دنيا و آخرت آبرومند و از مقربّان است. (45)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌺نکته تفسیری صفحه ۵۵:🌺
بانوي برگزيده:
«حضرت مريم(س)» يكي از بهترين بانوان جهان و در ميان مسيحيان و مسلمانان داراي احترام ويژه اي است. البته ما مسلمانان به پيروي از قرآن، او و فرزند گرامي اش عيسي(ع) را دو بنده پاك خدا مي دانيم و معتقدیم که حضرت عیسی(ع)، پیامبر و برگزیده از سوی خدا بود و به خرافات مسيحيان در مورد پدر و پسر اعتقادي نداريم. پدر حضرت مريم،«عمران» نام داشته و برخي معتقدند كه او از پيامبران خدا بوده است. گفته اند كه خدا به عمران وحي فرستاد كه به زودي پسري به او مي دهد كه بيماران غيرقابل علاج را شفا مي دهد و به خواست خدا مردگان را زنده مي كند. اين مطلب را با همسرش در ميان گذاشت و پس از مدتي از دنيا رفت. همسر او که باردار بود و گمان مي كرد مادر آن پسر موعود است، نذر كرد كه فرزندش را وقف خدمتگزاري و عبادت در بيت المقدّس كند؛ ولي پس از وضع حمل متوجه شد كه فرزندش دختر است و بعدها معلوم شد كه فرزندي كه انتظارش را مي كشيد، پسر همين دختر پاك مي باشد. او دخترش را«مريم» به معناي«زن عبادتكار» نامگذاري كرد و برخلاف رسم آن روزگار كه هيچ دختري به خدمتكاري معبد درنمي آمد، مريم را براي خدمت و عبادت در معبد، به بزرگان آن سپرد تا به نذري كه با خدا كرده بود، وفا كرده باشد. از آنجا كه مريم از خاندان سرشناس و پرآوازه اي بود، بزرگان معبد او را پذيرفتند و حتي بر سر سرپرستي او، به كشمكش و بگومگو پرداختند. تا آنجا كه بين خود قرعه كشي كردند و به لطف خدا، قرعه به نام پيامبر گرامي خدا حضرت زكريا(ع)افتاد و او سرپرستي مريم را به عهده گرفت. مريم(س) بزرگتر مي شد و آثار شكوه و عظمت در وجودش نمايان تر مي گشت. زكريا كه فرزندي نداشت، همچون پارة تن خود از مريم نگهداري مي كرد. همة نشانه ها، حكايتگر اين بود كه مريم انساني فوق العاده است. كار به جايي رسيد كه هرگاه زکریا به عبادتگاه مریم وارد می شد، میوه های نو و تازه می دید که به طور معمول در آن فصل نمي روييد. يكبار زكريا از مريم(س)پرسيد: اين ميوه ها از كجا برايت آمده است؟ مريم پاسخ داد: اين ميوه ها بهشتي است و از سوي خدا مي باشد.
مريم بانوي برگزيده خدا بود. جسم و جانش از ناپاكي ها به دور بود و يكي از بهترين زنان جهان محسوب مي شود. اگرچه او در روزگار خود بهترين بانو بود، ولي سالها پس از او، بانويي بسيار والا مقام تر پا به عرصة وجود گذاشت كه مريم در سايه سار درخت كمالاتش، منزل گزيده است. او كسي نيست به جز دختر گرامي پيامبر اسلام حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها. او مانند مريم مقدس سخن فرشتگان را مي شنيد و از جانب خدا روزي هاي بهشتي دريافت مي كرد و علاوه بر ويژگي هاي مريم، صفات و برتري هاي فراواني داشت كه به مريم مقدّس هم داده نشده بود.[1] امام صادق(ع)در اين باره فرموده است:«مريم سرور زنان دوران خودش بوده است و فاطمه سرور زنان عالم از ابتداي آفرينش تا پايان آن مي باشد»[2].
[1] براي اطلاع بيشتر ر.ك. به: بحارالانوار، ج42، ص19(باب 3- مناقبها و فضائل ها و بعض احوال ها و معجزات ها صلوات الله عليها)
[2] البرهان في تفسير القرآن، ج1، ص618
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
doaye salamati master.mp3
4.68M
📻 دعای سلامتی امام زمان(عج)...
🎙 با صدای مصطفی صالحی(ادمین کانال)
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2471231687Ca52bb40a84
به نام خدا
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز سه شنبه زیبایتان به خیر
🌺
✅ ذکر روز سه شنبه :
(یا ارحم الراحمین /ای بخشنده ترین بخشندگان)(۱۰۰مرتبه)
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼
آیات صفحه🌹( ۵۶ )🌹
به نیت: بر طرف شدن موانع ظهور جان جهان، مهدی صاحب الزمان(عج)
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5816863836073886874.mp3
915.6K
🔸ترتیل صفحه ۵۶ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
☘️☘️☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5816863836073886875.mp3
1.92M
🔸ترتیل صفحه 56 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
قرآن ترجمه المیزان
سوره 3
سوره مبارکه آلعمران
صفحه 56
وَيُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا وَمِنَ الصَّالِحِينَ (46)
و در گهواره و در ميانسالى [به طور يکسان ]با مردم سخن مى گويد و از شايستگان است. (46)
قَالَتْ رَبِّ أَنَّىٰ يَكُونُ لِي وَلَدٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ ۖ قَالَ كَذَٰلِكِ اللَّهُ يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ ۚ إِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ (47)
[مريم ]گفت: پروردگارا! چگونه براى من فرزندى خواهد بود در حالى که هيچ بشرى با من تماس نگرفته است؟ گفت: اينگونه، خدا آنچه را بخواهد خلق مى کند; وقتى به وجود چيزى حکم کند فقط به آن مى گويد: باش پس به وجود مى آيد. (47)
وَيُعَلِّمُهُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ (48)
و به عيسى کتاب و حکمت و تورات و انجيل تعليم مى دهد. (48)
وَرَسُولًا إِلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنِّي قَدْ جِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ ۖ أَنِّي أَخْلُقُ لَكُمْ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ فَأَنْفُخُ فِيهِ فَيَكُونُ طَيْرًا بِإِذْنِ اللَّهِ ۖ وَأُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَالْأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَىٰ بِإِذْنِ اللَّهِ ۖ وَأُنَبِّئُكُمْ بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (49)
و [او را ]به عنوان رسولى به سوى بنى اسرائيل مى فرستد که مى گويد: من از جانب پروردگارتان با معجزه به سوى شما آمده ام = همانا من براى شما از گِل [چيزى ]به شکل پرنده مى سازم، پس در آن مى دمم و به اذن خدا پرنده مى شود، و به اذن خدا کورِ مادرزاد و پيس را شفا مى دهم، و مردگان را به اذن خدا زنده مى کنم، و شما را آنچه مى خوريد و آنچه در خانه هايتان ذخيره مى کنيد خبر مى دهم. بى ترديد در اين ها براى شما ـ اگر (49)
وَمُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَلِأُحِلَّ لَكُمْ بَعْضَ الَّذِي حُرِّمَ عَلَيْكُمْ ۚ وَجِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ (50)
و تورات را که پيش از من بوده است تصديق مى کنم، و [آمده ام ]تا بعضى از چيزهائى را که بر شما حرام شده است برايتان حلال کنم، و از جانب پروردگارتان با معجزه به سوى شما آمده ام پس از خدا پروا داشته باشيد و از من اطاعت کنيد. (50)
إِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ ۗ هَٰذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ (51)
همانا خدا پروردگار من و پروردگار شماست، پس او را پرستش کنيد. اين راهى است راست. (51)
۞ فَلَمَّا أَحَسَّ عِيسَىٰ مِنْهُمُ الْكُفْرَ قَالَ مَنْ أَنْصَارِي إِلَى اللَّهِ ۖ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ آمَنَّا بِاللَّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ (52)
پس وقتى که عيسى از آنان احساس کفر کرد گفت: چه کسانى در راه خدا ياوران منند؟ حواريّون گفتند: ما ياوران خدائيم، به خدا ايمان آورده ايم، و گواهى بده که ما تسليم [حق ]هستيم. (52)
💐💐💐
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
نکته تفسیری صفحه ۵۶:
پيامبري در گهواره:
حضرت عيسي(ع)حدود هزار و هشتصد سال پس از حضرت موسي(ع)به دنيا آمد.[1] نام ديگر آن حضرت«مسيح»مي باشد.«عيسي»به معناي«سرور» و «مسيح» به معناي«موجود پرخير و بركت»است.[2] آن پيامبر بزرگ به خواست خدا و بدون داشتن پدر، از بانوي مقدّسي به نام مريم به دنيا آمد. پس از به دنيا آمدن عيسي(ع)، سراسر وجود حضرت مريم از ترس و اضطراب پر شد. زيرا آن بانوي پاكدامن تا آن زمان با هيچ مردي ازدواج نكرده بود و توضيح به دنيا آوردن آن كودك براي مردم تقريباً غيرممكن به نظر مي آمد. اما خدا به حضرت مريم پيغام داد كه به سؤال هيچ كس پاسخ ندهد و با اشاره به ديگران بفهماند كه بر طبق سنت آن روزگار، روزة سكوت گرفته است و نميتواند با كسي سخن بگويد. هنگامي كه مريم(س)، فرزندش را در ميان مردم آورد، هياهوي آنان بلند شد وبرخي از ايشان او را به بي عفّتي متّهم كردند! مريم در پاسخ آنان به نوزاد كوچكش اشاره كرد و آنان فرياد برآوردند كه چگونه با كودكي كه در گهواره است، سخن بگوييم؟! اينجا بود كه خداوند به دفاع از پاكدامني و عفّت مريم برخاست و زبان نوزاد يك روزه او را گشود. حضرت عيسي(ع)به خواست خدا در آغوش مريم شروع به سخن گفتن كرد و فرمود:«من بندة خدا هستم. او به من كتاب آسماني داده و مرا پيامبر خويش قرار داده است؛ و هر كجا كه باشم مرا پر از خير و بركت قرار داده و تا پايان عمر مرا به نماز و زكات سفارش كرده است. خداوند مرا نسبت به مادرم نيكوكار قرار داده است و مرا انسان زورگو و نگون بختي نساخته است؛ درود خدا بر من در روزي كه به دنيا آمدم و روزي كه از دنيا مي روم و روزي كه دوباره زنده مي شوم»[3] .بدين ترتيب حضرت مسيح(ع)در گهواره سخن گفت و در نوزادي به پيامبري رسيد و اين، خود نشانه اي بر حقّانيت دعوت آن پيامبر راستين بود. در تاريخ نقل شده است كه برخي از امامان ما در نوزادي سخن گفته اندو در كودكي به امامت رسيده اند. برخي از افراد تنگ نظر در برابر اين روايات موضع مي گيرند و آن را غيرممكن مي خوانند. در حاليكه قرآن به روشني بيان ميدارد كه انساني مانند عيسي(ع)در نوزادي سخن گفته است و در صورتيكه خدا بخواهد، هيچ مانعي براي اين مطلب وجود نخواهد داشت. در تاريخ آمده است كه نخستين پيشواي ما اميرمؤمنان علي(ع)پس از ولادت سخن گفته است.[4] اين مطلب در مورد آخرين امام ما حضرت مهدي(ع)نيز نقل شده است. در روايات آمده است كه امام زمان(ع)پس از به دنيا آمدن، به يگانگي خدا و رسالت پيامبر و امامت امامان گواهي دادند و آياتي از قرآن را تلاوت فرمودند.[5] يا براساس تاريخ، پيشواي نهم ما امام محمّدتقي(ع)در سن هشت سالگي و نيز امام دوازدهم ما حضرت مهدي(ع)در سن پنج سالگي به امامت رسيدند.[6] همانطور كه قرآن از پيامبري حضرت عيسي(ع)و حضرت يحيي(ع)در كودكي سخن گفته است.[7]
[1] تفسير الكاشف، ج2، ص49 و الجوهر الثمين في تفسير الكتاب المبين، ج1، ص313
[2] روح المعاني في تفسير القرآن العظيم، ج2، ص154
[3] اقتباس از آيات 26 تا 33 سورة مريم
[4] بحارالانوار،ج35،ص14
[5] همان، ج51، ص3
[6] براي اطلاع بيشتر ر.ك. به زندگاني چهارده معصوم نوشته عزيزالله عطاردي
[7] اقتباس از آيات 12 و 30 سورة مريم
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d