🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۹🌷
پاداش پایداری در راه حق:
قرآن کریم و پیشوایان دین برای کسانی که در راه خدا به شهادت می رسند، پاداش فراوانی ذکر کرده اند؛ پاداشی که هر کس آرزوی رسیدن به آن را می کند. ممکن است این سؤال در ذهن برخی ایجاد شود که افراد باایمان و درستکاری که امکان جهاد و کشته شدن در راه خدا را پیدا نمی کنند، چگونه می توانند به پاداش الهی به شهدا برسند. تاریخ حکایت می کند که این سؤال برای برخی از مسلمانان صدر اسلام نیز ایجاد شده بود. پس نزد پیامبر رفتند و پرسیدند:
ای پیامبر خدا، ما دریافته ایم که خدا چه پاداشی به شهیدان می دهد. ما نیز مانند آنان همراه شما جهاد کردیم؛ امّا اگر در همراهی با شما [به مرگ طبیعی] بمیریم، چه پاداشی خواهیم داشت؟ در این هنگام، خدا این دو آیه را نازل کرد و به مسلمانان پاسخ داد که هر دو گروه، از نعمت های فراوان الهی برخوردارند، و مهم این است که انسان در راه خدا قدم بردارد و پایدار باشد و در همین راه جان دهد؛ چه از طریق شهادت باشد و چه از طریق مرگ طبیعی.
پیشوایان معصوم ما نیز به این نکته توجّه داده و پیروانشان را به پایداری بر اعتقاد حق و انجام دقیق وظایفشان توصیه کرده اند. بر اساس آموزه های دین، مسلمانان در هر زمان وظیفه ی خاصّی دارند که در صورت عمل به آن وظیفه، مشمول لطف و رحمت الهی خواهند شد. ممکن است در یک زمان مانند زمان امام حسن، وظیفه ی مسلمانان، سکوت، و در یک زمان مانند زمان امام حسین، وظیفه شان قیام و جهاد باشد. در روایتی می خوانیم که امیر مؤمنان علی در اوضاعی که جنگ را به صلاح امّت اسلامی نمی دانست، به برخی از یارانش که هوای جنگ و جهاد را در سر داشتند، فرمود: «[فعلاً] آرام باشید و بر سختی ها صبر کنید و دستان و شمشیرهایتان را به هوای آنچه زبان هایتان می گوید، حرکت ندهید، و چیزی را که خدا زود آمدنش را برای شما نخواسته، با شتاب از او نخواهید؛ چراکه هر کس از شما که در رخت خوابش بمیرد، در حالی که پروردگار و پیامبرش و اهل بیت پیامبرش را آنطور که شایسته است، بشناسد، شهید مرده است و پاداشش بر عهده ی خداست و سزاوار گرفتن پاداش کارهای شایسته ای است که نیّتش را کرده، و پاداش نیّت او، مانند پاداش برکشیدن شمشیر خواهد بود.» بر اساس روایات اهل بیت، کسانی که در دوران غیبت امام زمان بر ولایت و امامت آن حضرت ثابت قدم بمانند، همچون مجاهدان و شهیدان در راه خدا شمرده شده اند. در حدیثی از امام صادق می خوانیم:
«هر کس که بمیرد و امامش را به درستی بشناسد، زود فرا رسیدن یا تأخیر زمان ظهور، به او زیانی نمی رساند و مانند کسی است که با حضرت مهدی باشد و در خیمه اش حضور داشته باشد.»
سپس امام اندکی مکث کرد و فرمود: «بلکه مانند کسی است که همراه آن حضرت بجنگد؛ بلکه به خدا سوگند، مانند کسی است که همراه پیامبر خدا [جنگیده و] شهید شده باشد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
doaye ahd master1.mp3
19.81M
زمزمه هر صبحگاه عاشقان و منتظران
📻 دعای عهد... تولیدی اختصاصی رادیو انتظار
🎙 با صدای مصطفی صالحی(ادمین کانال)
📻 #کانال_رادیوانتظار : 👇🏻
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2471231687Ca52bb40a84
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
☀️ به نام خدای مهربان
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
صبح یکشنبه زیبایتان به خیر
✅ ذکر روز یکشنبه :
( یا ذالجلال و الاکرام/ ای صاحب جلالت و کرامت )
100 مرتبه.
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
آیات صفحه🌹( ۳۴۰ )🌹
نیت: بر طرف کردن موانع ظهور امام زمان(عج)
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5793899084028839608.mp3
931.8K
🔸ترتیل صفحه ۳۴۰ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات - رست
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5793899084028839609.mp3
1.87M
🔸ترتیل صفحه 340 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
قرآن ترجمه المیزان
سوره 22
سوره مبارکه الحج
صفحه 340
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ وَالْفُلْكَ تَجْرِي فِي الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ وَيُمْسِكُ السَّمَاءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَحِيمٌ (65)
آيا نديده اى که خدا آنچه را در زمين است و [نيز ]کشتى ها را که در دريا به امر او مى روند، براى شما رام کرده است و آسمان را نگاه مى دارد که بر زمين نيفتد مگر به فرمان او؟ بى شک خدا نسبت به مردم، مهربان و صاحب رحمت است. (65)
وَهُوَ الَّذِي أَحْيَاكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ ۗ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَكَفُورٌ (66)
و او است که به شما حيات داد، سپس شما را مى ميراند، آن گاه شما را زنده مى کند، حقّاً که انسان خيلى ناسپاس است. (66)
لِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنَا مَنْسَكًا هُمْ نَاسِكُوهُ ۖ فَلَا يُنَازِعُنَّكَ فِي الْأَمْرِ ۚ وَادْعُ إِلَىٰ رَبِّكَ ۖ إِنَّكَ لَعَلَىٰ هُدًى مُسْتَقِيمٍ (67)
براى هر امّتى رسم عبادتى قرار داده ايم که به آن عمل مى کنند; پس نبايد در اين امر با تو کشمکش و جدال کنند، و به سوى پروردگارت دعوت کن که بى شک تو بر راهى مستقيم قرار دارى. (67)
وَإِنْ جَادَلُوكَ فَقُلِ اللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا تَعْمَلُونَ (68)
و اگر با تو مجادله کردند بگو: خدا به آنچه مى کنيد داناتر است. (68)
اللَّهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِيمَا كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ (69)
خدا روز قيامت درباره آنچه در آن اختلاف مى کرديد ميان شما حکم خواهد کرد. (69)
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ ۗ إِنَّ ذَٰلِكَ فِي كِتَابٍ ۚ إِنَّ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ (70)
آيا ندانسته اى که خدا آنچه را در آسمان و زمين است مى داند؟ همانا اين در کتابى [ثبت] است; بى شک اين [ثبت در کتاب] بر خدا آسان است. (70)
وَيَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ سُلْطَانًا وَمَا لَيْسَ لَهُمْ بِهِ عِلْمٌ ۗ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ نَصِيرٍ (71)
و چيزهايى را بجز خدا مى پرستند که در مورد آنها خدا هيچ دليلى نازل نکرده است و چيزهايى را [مى پرستند] که هيچ علمى به آنها ندارند، و براى ظالمان هيچ ياورى نيست. (71)
وَإِذَا تُتْلَىٰ عَلَيْهِمْ آيَاتُنَا بَيِّنَاتٍ تَعْرِفُ فِي وُجُوهِ الَّذِينَ كَفَرُوا الْمُنْكَرَ ۖ يَكَادُونَ يَسْطُونَ بِالَّذِينَ يَتْلُونَ عَلَيْهِمْ آيَاتِنَا ۗ قُلْ أَفَأُنَبِّئُكُمْ بِشَرٍّ مِنْ ذَٰلِكُمُ ۗ النَّارُ وَعَدَهَا اللَّهُ الَّذِينَ كَفَرُوا ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ (72)
و چون آيات روشنگر ما بر آنان خوانده شود، در چهره هاى کسانى که کفر ورزيده اند ترشرويى و خشم را مى شناسى [به گونه اى که] نزديک است به آنان که آيات ما را برايشان مى خوانند حمله کنند. بگو: آيا شما را به [چيزى] بدتر از اين خبر دهم؟ [آن ]آتش است که خدا به کسانى که کفر ورزيده اند آن را وعده داده است و چه بد سرانجامى است. (72)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۴۰🌷
هر امّتی عبادتی ویژه دارد:
دین، برنامه ای است که خدا برای رشد و کمال انسان ها در نظر گرفته است. می دانیم که هر یک از پیامبران اولوالعزم برای مردمِ زمان خود از سوی خدا دین و برنامه ی جدیدی آورده اند؛ برنامه ای که با پیشرفت انسان ها و تکامل درک و خرد آنان، از برنامه ی پیشین کامل تر بود؛ مانند برنامه های گوناگونی که برای دانش آموزان مقاطع و پایه های متفاوت تحصیلی و بر اساس رشد آنان در نظر گرفته می شود. پیامبران اولوالعزم، یکی پس از دیگری، دین کامل تری می آوردند، و برای همین، برخی از عبادات و احکامِ دین جدید، با دین قبلی تفاوت داشت. البتّه اصول تمامی ادیان، مانند اعتقاد به یگانگی خدا و برپایی قیامت، یکی بود و هست؛ تا این که زمان عرضه ی کامل ترین دین الهی به دست کامل ترین انسان تاریخ یعنی محمّد بن عبدالله فرا رسید، و آن حضرت، آخرین برنامه ی آسمانی را از سوی خدای جهان به مردم عرضه کرد. بی شک این برنامه، با برنامه های پیامبران قبل مانند دین حضرت موسی و عیسی تفاوت هایی داشته است؛ امّا مخالفان پیامبر که دنبال بهانه ای برای حمله به اسلام بودند، به او اعتراض می کردند که چرا عبادت های دین شما با عبادت های ادیان آسمانی دیگر متفاوت است؛ مگر همه ی ادیان آسمانی از سوی خدا نیامده است.
خداوند در این آیه به این شبهه پاسخ می دهد و می فرماید که برای هر امّتی، بر اساس مصلحتشان، عبادتی ویژه قرار دادیم که خدا را طبق آن عبادت می کردند؛ بنابراین کافران نباید در مورد این مطلب با تو بحث و جدل کنند؛ زیرا خدا از مصالح بندگانش آگاه تر است. آری، مهم این است که هر کس در هر زمان بر اساس دین مشخّص شده ی دورانش زندگی کند و با آمدن دین جدید، برنامه ی قبلی را رها کرده، برنامه ی جدید را به کار بندد. از این رو، پیروی از دین حضرت موسی، تا قبل از آمدن حضرت عیسی، و پیروی از دین حضرت عیسی، تا قبل از بعثت حضرت محمّد درست است، و پس از بعثت آن حضرت، دیگر دین جدیدی نخواهد آمد. بنا بر آنچه گفته شد، باقی ماندن بر ادیان آسمانی دیگر ـ حتّی اگر تحریف نشده باشند پس از بعثت حضرت محمّد توجیهی ندارد. بنابراین تکلیف انسان ها در حالی که ادیان آسمانی گذشته به کلّی تحریف شده، به روشنی مشخص است. نگاهی به کتاب های تورات و انجیل ِکنونی نشان می دهد که بخش عمده ای از این کتاب ها با حقیقت مخالف است. مطالب شرک آمیز و خلاف توحید، توهین به پیامبران و نسبت دادن گناه و فحشا به آن افراد پاک و معصوم، نمونه های آشکار تحریف است . همچنین نوع نیایش و عبادت کنونی مسیحیان و یهودیان، شاهد بیگانگی آن¬ها با عبادت حقیقی خداوند جهان است. برای مثال، آیا اعتراف به گناهان و فروختن آن ها به ارباب کلیسا و تجمّع در کلیسا آن هم تنها یک روز در هفته را می توان با عبادت پرمحتوایی مانند نماز که هر روز در پنج نوبت برگزار می شود، مقایسه کرد؛ در حالی که بر اساس قرآن، حضرت عیسی از ابتدای بعثت به خواندن نماز فرمان داده شده بود .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d