هدایت شده از بهزاد کاظمی
فروپاشی که طی کمتر از ۱۱روز رخ داد، اهمیت عامل «غفلت از تهدیدات دشمن» و «بیتوجهی به توصیههای دلسوزانه دوستان» را در تغییر سرنوشت ملتها و دولتها برجسته ساخت!
این فروپاشی سریع را میتوان نتیجه مجموعهای از عوامل داخلی و خارجی دانست. در سطح داخلی عواملی مانند فرسایش تدریجی ساختارهای حکومتی در پی بیش از یک دهه جنگ فرسایشی و عدم بهروزرسانی سازوکارهای آن متناسب با زمانه و همچنین ازهمگسیختگی شبکههای حمایتی نظام بعث و البته غفلت نیروهای مسلح سوریه از هشدارهای اطلاعاتی ارائهشده توسط دستگاههای اطلاعاتی کشورمان و عدم آمادگی کافی برای مقابله با تهدیدات از قبل پیشبینیشده نقش اساسی در این سقوط داشت. در سطح خارجی توطئه قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای با محوریت ایالاتمتحده آمریکا و رژیمصهیونیستی برای تحمیل آنچه نظم جدید منطقهای مطلوب نظام استکبار خوانده میشود، عملاً نظام سوریه را در موقعیتی آسیبپذیر قرار داد. همزمانی این عوامل با هماهنگی بیسابقه گروههای مخالف و حمایتهای لجستیکی و اطلاعاتی قدرتهای منطقهای، بهویژه ترکیه، شرایط و زمینههای سقوط دمشق را مهیا کرد.
پس از سقوط دمشق و تصرف آن توسط معارضان مسلح شیوه مدیریت انتقال قدرت توسط این گروهها به یکی از محورهای اصلی تحلیل تحولات منطقهای تبدیل شده است. رهبران این گروهها بهویژه احمد الشرع، فرمانده هیئت تحریرالشام با هدایت و حمایت قدرتهای خارجی تلاش کردهاند فرایندی کنترلشده را برای انتقال قدرت به اجرا بگذارند. این امر بهوضوح نشاندهنده وابستگی این گروهها به بازیگران بینالمللی و منطقهای است که در طراحی سیاستها و تصمیمگیریهای کلیدی آنها نقش ایفا میکنند. با این حال چالشهای جدی پیشروی حاکمان جدید دمشق قرار دارد که میتواند بر توانایی آنها در اداره کشور تأثیر عمیق بگذارد. از جمله این چالشها حفظ انسجام داخلی در میان گروههای متنوع و بعضاً متعارض مسلح، مدیریت تنشهای فرقهای و قومی که میتواند زمینهساز ناآرامیهای گسترده شود و تعیین جهتگیری سیاست خارجی است که باید میان خواستههای حامیان خارجی و منافع ملی سوریه تعادل برقرار کند.
از سوی دیگر پیشروی سریع رژیمصهیونیستی در مناطق استراتژیک سوریه از جمله اشغال مناطقی فراتر از بلندیهای جولان و بیش از ۵۰۰ حمله هوایی به تأسیسات ارتش سوریه با هدف محروم ساختن سوریه از تجهیزات دفاعی، معادلات امنیتی منطقه را وارد مرحلهای جدید کرده است. این تحولات ضرورت بازخوانی استراتژی حضور ایران در سوریه و بررسی چشمانداز روابط دو کشور را دوچندان میکند.
روابط راهبردی ایران و سوریه که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد فراتر از روابط معمول دیپلماتیک بوده است. سوریه، بهعنوان تنها متحد عربی کشورمان در جنگ تحمیلی نقش مهمی در شکست محاصره استراتژیک تحمیلشده علیه انقلاب نوپای کشورمان ایفا کرد. اقداماتی نظیر قطع خط لوله نفت عراق توسط حافظ اسد و همکاری در حوزه موشکی توان راهبردی کشورمان را در برابر تهدیدات صدام حسین تقویت کرد. این همکاری در دهههای بعد بهویژه در جریان مقاومت لبنان و فلسطین به عمق بیشتری دست یافت و به شکلگیری محور مقاومت منجر شد.
مشارکت کشورمان در جنگ با تروریسم در سوریه که تحت عنوان «دفاع از حرم» شناخته میشود از درک عمیق تهران نسبت به واقعیتهای ژئوپلیتیکی منطقه نشئت میگیرد. در سال ۲۰۱۱، زمانی که ناآرامیهای سوریه بهسرعت بهسوی میلیتاریزه شدن پیش رفت کشورمان بهدرستی دریافت که سقوط دمشق میتواند در آن برهه کریدور حیاتی مقاومت را قطع و تروریسم آمریکایی را به مرزهای کشور نزدیک کند لذا در پی حضور مستشاران ایرانی در سوریه در نهایت شاهد شکست داعش و پیشگیری از شکلگیری هلال تکفیری در منطقه بودیم.
بهطور کلی دستاوردهای حضور کشورمان و دیگر اضلاع مقاومت در سوریه را میتوان در چند سطح مورد بررسی قرار داد. در سطح نظامی، ایجاد پایگاههای راهبردی، گسترش توان عملیاتی نیروهای مقاومت و کسب تجربیات ارزشمند میدانی از مهمترین دستاوردهای نقشآفرینی کشورمان در مقابله با تروریسم در سوریه بود. در سطح اطلاعاتی و امنیتی همکاریهای گسترده دو کشور به ارتقای توان اطلاعاتی و شناسایی تهدیدات مشترک منجر شد. در بعد اقتصادی علیرغم محدودیتهای ناشی از تحریمها زمینههای همکاری در حوزههای مختلف از جمله بازسازی زیرساختها فراهم شد.
هدایت شده از بهزاد کاظمی
⁉️ شهید رئیسی چگونه توانست ناترازی شدید به ارث رسیده از دولت های قبل در حوزه برق و گاز را مدیریت کند؟
♦️شهید رئیسی چند اقدام برای مدیریت ناترازی «برق در تابستان» و «گاز در زمستان» داشت تا نه برق در تابستان که اوج مصرف را داریم قطع شود نه گاز در زمستان.
۱- ساخت انواع نیروگاهها اعم از گازی و خورشیدی و بادی و ... را هم توسط ولت هم بخش خصوصی در اولویت قرار داد به نحوی که در دو سال و نیم دوره مدیریت ایشان رکورد ساخت نیروگاه در کشور شکسته شد و مجموعا حدود ۹ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد.
۲- صنایع را الزام کرد که برای تامین برق خودشان نیروگاه بسازند و در همین راستا چند نیروگاه هم در دوره ایشان ساخته شد و افتتاح گردید از جمله نیروگاه بوتیا در کرمان و نیروگاه فولاد مبارکه اصفهان و ... .
۳- زمان توزیع برق بین صنایع را مدیریت کرد. مثلا با هماهنگی برخی صنایع، شیفت کاری خطوط تولیدی آنها بعضا به روزهای تعطیل و ... جابجا شد.
۴- اصلاح الگوی مصرف برق خانگی را هم با سیاستهای تشویقی در دستور کار قرار داد.
♦️بطور همزمان از همان روزهای اول که دولت را هنوز تحویل نگرفته بود، از ناترازی گاز مطلع شد و همکاران متخصص خود در این زمینه را مأمور کرد برای حل بحران احتمالی گاز در زمستان چاره جویی کنند در این زمینه هم چند اقدام انجام شد:
۱- از فرصت شهریور تا آبان ماه که زمان طلایی ذخیره سوخت مایع برای نیروگاه هاست را کاملا استفاده کردند و توانستند در همان سال اول ذخایر را از حدود یک میلیارد مترمکعب در اوایل شهریور به حدود دو ونیم میلیارد متر مکعب در آبان ماه برسانند.
۲- نسبت به تامین سوخت مایع برای نیروگاههای استانهای شمالی، شمال شرق و شمال غرب کشور با اولویت اقدام کردند.
۳- هماهنگی دو وزارت خانه نفت و نیرو برای عدم ایجاد چالش را شخصا مدیریت کرد.
۴- در همان تابستان نسبت به حل چالش فی مابین با ترکمنستان بابت بدهی و جریمه قرارداد گازی با ترکمنستان اقدام کرد و بدهی حدود ۳ میلیارد دلاری را قسط بندی و پرداخت کرد و در پاییز ۱۴۰۰ قرارداد سه جانبه سوآپ گازی بین ایران و ترکمنستان و آذربایجان امضا شد که در رفع ناترازی استانهای شمالی بسیار موثر است.
♦️شاه بیت همه این اقدامات مدیریت مدبرانه و فرابخشی شخص رئیس جمهور در هماهنگی های بین وزارت خانه ای و مطالبه و پیگیری حل مسأله و البته مدیریت جهادی وزرای مربوطه بود که اجازه بحران را نمیداد. مثلا در زمستان سال ۱۴۰۲ که یک روز در تربت جام افت فشار اتفاق افتاد تمام وزارت نفت و سایر دستگاهها را بسیج کرد برای حل مشکل آنجا با انواع روش های مکمل.
♦️همه میدانستند رییس جمهور شهید شخصا هم تلفنی هم بعضا با حضور در اتاق کنترل وزارتخانه ها پیگیری میکرد و همین موضوع برای حل مسأله، انرژی و انگیزه مضاعف در بدنه مدیریتی کشور تولید میکرد و آنها را هوشیار میکرد تا به موقع اقدامات لازم را بعمل آوردند و مثلا در زمستان غافلگیر نشوند.
♦️ لازم به ذکر است که میزان ذخایر سوخت مایع تحویلی در نیروگاهها در مرداد ماه ۱۴۰۳ بیشتر از میزان ذخایر سوخت مایع در مرداد ماه سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده ولذا با مدیریت صحیح میبینیم که در زمستان های آن سال ها قطعی برق و گاز نداشته ایم.
♦️ در حالیکه اگر تدابیر درست مدیریتی در آن سالها نبود، در نتیجه ی «هم افزایی ناترازی برق و گاز» همین اتفاقی که الان رخ داده است میفتاد یعنی قطعی همزمان برق و گاز در زمستان!
فراخوان ثبت نام انتخاب اعضای حقیقی کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور و هیئت اندیشهورزی دبیرخانه کمیسیون
🔷 محمدرضا مسیبزاده، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر کمیسیون توسعۀ آموزش عمومی قرآن کشور با توجه به اتمام دوره اعضای حقیقی کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور و همچنین در راستای تشکیل هیئت اندیشه ورزی دبیرخانه کمیسیون از افراد علاقمند و واجد شرایط دعوت کرد تا با تکمیل مشخصات لازم در فراخوان انتخاب شرکت نمایند.
وی افزود: لازمه شرکت در این فراخوان دارابودن شرایط عمومی و اختصاصی مد نظر میباشد. شرایط این فراخوان به شرح زیر است:
🔷شرایط عمومی:
✔️تابعیت جمهوری اسلامی ایران
✔️اعتقاد و التزام عملی به اسلام، قانون اساسی و ولایت فقیه
✔️داشتن صلاحیت های عمومی اخلاقی و شخصیتی متناسب با شأن قرآن
🔷شرایط اختصاصی:
✔️تخصص ممتاز در یکی از حوزه های آموزشی، پژوهش تبلیغی-ترویجی یا مدیریتی امور قرآنی
✔️حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا تجربه مکفی در حوزه فعالیت های قرآنی
✔️داشتن حداقل 35 سال سن
✔️دارای تجربه موفق و موثر در مدیریت و برنامه ریزی امور مرتبط با آموزش عمومی قرآن
✔️فراغت کافی برای شرکت در جلسات و انجام امور مربوطه
وی در پایان خاطر نشان نمود پس از پایان زمان ثبت نام فراخوان کمیته ای به بررسی رزومه و مشخصات افراد خواهند پرداخت و فرایند انتخاب افراد شکل خواهد گرفت.
علاقهمندان و واجدین شرایط میتوانند جهت ثبتنام و شرکت در فراخوان حداکثر تا ۱۰ دی ماه سال جاری به نشانی زیر مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل نمایند.
https://www.digisurvey.net/u/Ahmadbani/2o2be
در زمان #امامهادیعلیهالسلام
شخصی از یکی از شهرهای دور نامهای نوشت که آقا من دور از شما هستم، گاهی حاجاتی دارم، مشکلاتی دارم؛
به هر حال چه کنم؟
حضرت در جواب ایشان نوشتند:
*إِنْ کَانَتْ لَکَ حَاجَهًٌْ فَحَرِّکْ شَفَتَیْک؛
اگر حاجتی داشتی، لبانت را حرکت بده،*
[حرف بزن، بگو. ما از شما دور نیستیم.]
@mahdaviaat ● بحارالانوار،ج۵۳،ص۳۰۶
از مرحوم آیتالله میلانی نقل شده که وقتی فردی از ایشان تقاضای موعظه کرد، فرمودند:
*هر روز بنشینید یک مقدار با امامزمان علیه السلام درد و دل کنید.
خوب نیست شیعه روزش شب شود و شَبش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد. بنشینید چند دقیقه ولو با همین زبانِ خودمانی سلام و علیکی با آقا بکنید...*
@mahdaviaat ● اللهمعجللولیکالفرج
#آثاربعضی_ازگناهان
♦️امام صادق علیہ السلام
⇦گناهى ڪہ نعمت ها را تغيير مى دهد، تجاوز به حقوق ديگران است.
⇦گناهى ڪہ پشيمانى مى آورد، قتل است.
⇦ گناهى ڪہ گرفتارے ايجاد مى كند، ظلم است.
⇦گناهى ڪہ آبرو مى بَرد، شرابخوارے است.
⇦ گناهى ڪہ جلوے روزے را مى گيرد، زناست.
⇦گناهى ڪہ مرگ را شتاب مى بخشد، قطع رابطہ با خويشان است.
⇦گناهى ڪہ مانع استجابت دعامى شود و زندگى را تيره و تار مى كند، نافرمانى از پدر مادر است.
📚علل الشرايع ، جلد 2ص584
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♻️ دلا نزد کسی بنشین که او از دل خبر دارد/ اون دختر خانم انگشتر منو میخواد