فاصله بین زمین و آسمان چقدر است؟
علامه طباطبایی در ذیل آیه 12 سوره فصلت، روایتی از امیر مومنان آورده که شخصی از ایشان پرسید:
فاصله بین زمین و آسمان چقدر است؟
فرمود به قدرى که چشم کار کند و به مقدارى که نفرین مظلوم بالا رود.
آنگاه، علامه مینویسد:
این پاسخ امام (علیهالسلام) از لطائف کلمات آن جناب است که هم به ظاهر آسمان اشاره کرده و هم به باطن آن.
📚 ترجمه المیزان، ج17، ص566.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
10.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸 سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س)
🌺خبر از شوق به افلاک سراسیمه رسید
🌺تاکه این نیمۀ توحید به آن نیمه رسید
🌺عشق تا قبل همین واقعه مصداق نداشت
🌺ساز و آواز خدا گوشۀ عشّاق نداشت
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
✅ علامه و اثبات بیشتر بودن ارث زن از مرد با ریاضیات
آیت الله سبحانی:
اینکه معروف است سهمیهی زن در ارث همیشه کمتر از مرد است کلام صحیحی نیست. ارث زن گاه کمتر است و گاه این دو مساویاند و گاه ارث زن از مرد بیشتر میباشد.
1️⃣ گاه ارث زن کمتر است کما اینکه خداوند میفرماید: ﴿يُوصيكُمُ اللَّهُ في أَوْلادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ﴾[2] اگر پدر انسان از دنیا رود، دختر یک سهم و پسر دو سهم ارث می برد.
2️⃣ گاه سهم هر دو یکی است و آن، جایی است که پسر از دنیا برود و پدر و مادر او زنده باشند که هر کدام سدس (یک ششم) ارث می برند. ﴿وَ لِأَبَوَيْهِ لِكُلِّ واحِدٍ مِنْهُمَا السُّدُسُ مِمَّا تَرَكَ﴾[3]
3️⃣ گاه سهم زن بیشتر است و آن جایی است که زن بمیرد و شوهر و یک دختر داشته باشد. شوهر در این صورت یک چهارم می برد: ﴿فَإِنْ كانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَكُمُ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْن﴾[4]
همچنین زن وقتی ارثیه را به ارث می برد آن را مصرف نمیکند و می تواند ذخیره کند ولی مرد آن را در ادارهی خانواده و واجب النفقههای خود به مصرف میرساند.
مرحوم علامه طباطبایی در المیزان در محاسبهای ریاضی ثابت کرده است که زن بیش از مرد ارث میبرد.
📚 آیت الله سبحانی، درس تفسیر، مورخه 94/04/22
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
18.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اهمیت نیاز به همسر
👤استاد قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
مالاندروزانی که انفاق نمیکنند، بخوانند!
در قرآن میخوانیم:
الَّذينَ يَكنِزونَ الذَّهَبَ وَالفِضَّةَ وَلا يُنفِقونَها فى سَبيلِ اللَّـهِ فَبَشِّرهُم بِعَذابٍ أَليمٍ
{ کسانى که طلا و نقره مىاندوزند و آن را در راه خدا انفاق نمىکنند، آنان را به عذابى دردناک، بشارت بده!}
سیّد مفسران:
▫️ آیه شریفه، عموم احتکار کنندگان را به عذاب شدیدى تهدید مىکند و در جملهی "و لا ینفقونها فى سبیل الله"، کنز و احتکار را توضیح مىدهد و مىفهماند آن احتکارى مبغوض خداست که مستلزم خوددارى از انفاق در راه او باشد و در مواردى که وظیفه انفاق آن مال در راه خدا است، انسان را از انجام آن منع کند.
▫️و بهطورى که از کلام خود خداى تعالى برمى آید انفاق در راه خدا عبارتست از آن انفاقى که قوام دین بر آن است، بهطورى که اگر در آن مورد انفاق نشود بر اساس دین لطمه وارد مى آید، مانند انفاق در جهاد و در جمیع مصالح دینى که حفظش واجب است، و همچنین آن شوون اجتماعى مسلمین که با زمین ماندنش، شیرازه اجتماع از هم گسیخته مىگردد و نیز حقوق مالى واجبى که دین آن را به منظور تحکیم اساس اجتماع تشریع کرده.
👈 پس اگر کسى با وجود احتیاج اجتماع به هزینه، درباره حوایج ضروریش سرمایه و نقدینه را احتکار و حبس کند او نیز از کسانى است که در راه خدا انفاق نکرده و باید منتظر عذابى دردناک باشد؛ چون او خود را بر خدایش مقدم داشته، و احتیاج موهوم و احتمالى خود و فرزندانش را بر احتیاج قطعى و ضرورى اجتماع دینى برترى داده است.
📚 ترجمه المیزان، ج 9، ص 333.
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
🔋 نماز، باتری دلت را پُر میکند!
🔻 هر دستگاهی برای کارکردن، از ذخیرۀ انرژی خود استفاده میکند و به منظور پُرکردن ذخیرۀ مصرفشده، بایستی جایگاهی برای پُرکردن داشته باشد. سفرۀ غذایی که بر سر آن مینشینیم، ایستگاه تغذیۀ جسمی ماست و نمازی که میخوانیم، ایستگاه تغذیۀ روانی و روحانی ما. گویی ارتباط با پروردگار، تقویتکنندهای است که با یک نماز، باتری دل را پر میکند.
‼ گاه بهدلیل اشکالاتی، نیرورسانی و پرشدن باتری تخلیهشده انجام نمیشود. بهعبارتدیگر، دستگاه در شارژ است، اما شارژ نمیشود. نماز هم اینچنین است: «لَا صَلَوة اِلا بِحُضُورِ القَلبِ»؛ نماز بدون حضور قلب، نماز نیست. مهم، در شارژ قرارگرفتن و شارژشدن است.
👤 #آیت_الله_حائری_شیرازی
📚 از کتاب #نماز
📖 ص ۹
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
🟢 چرا به قرآن، فرقان هم اطلاق شده است؟
🔹 درباره قرآن دو لفظ به کار رفته: یکی قرآن و دیگری فرقان. در سوره فرقان میفرماید: تَبارَک الَّذی نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلی عَبْدِهِ لِیکونَ لِلْعالَمینَ نَذیراً(فرقان/۱). منزه و مبارک است آن ذاتی که فرقان را تنزیل کرد.
🔸 «فرقان» از ماده «فَرْق» است. فَرْق یعنی جدا کردن، تفصیل دادن. در یک آیه دیگر این طور میفرماید: وَ قُرْآناً فَرَقْناهُ لِتَقْرَأهُ عَلَی النّاسِ عَلی مُکثٍ وَ نَزَّلْناهُ تَنْزیلا(اسراء/۱۰۶) و قرآنی که ما آن را فرق کردیم، فرقان کردیم، جدا کردیم، یعنی به صورت تفصیل درآوردیم، برای اینکه تو آن را تدریجا بر مردم قرائت کنی.
🔹 بعضی این طور ادعا میکنند که اصلا به قرآن از آن جهت «قرآن» گفته میشود که یک حالت جمعی دارد، چون «قَرَأَ» به معنی جمع است، و از آن جهت فرقان گفته میشود که حالت فَرْقی و تفصیلی دارد که به همین صورتِ آیات و کلمات نازل شده است.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۱۴، ص۷۶
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍امام على عليه السلام:
دنيا، چيزى نيست، جز نيستى و رنج و دگرگونى ها و عبرت ها... و از عبرت هايش يكى اين است كه انسان به آرزويش نزديك مى شود، امّا به ناگاه، اجلش او را در مى رُبايد، و نه آرزويى برمى آيد و نه آرزومندى مى مانَد
📚فرهنگ نامه آرزو صفحه 158
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اولین و بدترین گناه کبیره در روایات
👤استاد قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✨﷽✨
﴿أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ وَ يَجْعَلُكُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَ إِلهٌ مَعَ اللَّـهِ قَلِيلًا ما تَذَكَّرُونَ﴾
مراد(از اجابت مضطر وقتی كه او را بخواند) اين است كه خدا دعای دعا كنندگان را مستجاب و حوائجشان را بر میآورد، و اگر از کلمه اضطرار استفاده کرد برای اين است كه در حال اضطرار، دعای دعاکننده از حقيقت برخوردار است و ديگر گزاف و بيهوده نيست، چون تا آدمی بيچاره و درمانده نشود، دعاهايش آن واقعيت و حقيقت را كه در حال اضطرار دارا است ندارد، و اين خيلی روشن است.
ویژگی ديگری برای دعا آورده و آن اين است كه فرموده:" اذا دعاه- وقتی او را بخواند"، و اين برای آن است كه بفهماند خدا وقتی دعا را مستجاب میكند كه دعاکننده، به راستی او را بخواند، نه اينكه در دعا رو به خدا كند و دل به اسباب ظاهری داشته باشد و اين وقتی صورت میگيرد كه اميد دعاکننده از همه اسباب ظاهری قطع شده باشد، يعنی بداند كه ديگر هيچ كس و هيچ چيز نمیتواند گره از كارش بگشايد، آن وقت است كه دست و دلش با هم متوجه خدا میشود و در غير اين صورت همانطور كه گفتيم غير خدا را میخواند.
پس، اگر دعا صادق بود، يعنی خوانده شده فقط خدا بود و بس، در چنين صورتی خدا اجابتش میكند و گرفتاريش را كه او را مضطر كرده بر طرف میسازد، هم چنان كه در جای ديگر فرموده: ﴿ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ كه در اين آيه بطوری كه ملاحظه میفرماييد هيچ قيدی برای دعا نياورده جز اينكه فرموده در دعا مرا بخوانيد.
📚ترجمه #تفسیر_المیزان، جلد ۱۵، ص۵۹۴
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e