✨🌼✨
لالهاى بود که با داغ جگر سوخته بود
آتشى در دل سودا زده افروخته بود
شرم دارم که بگویم تن مسموم تو را
خصم با تیر به تابوت به هم دوخته بود
✨شهادت کریم اهل بیت امام حسن
مجتبی (علیهالسلام) تسلیت باد✨
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی استاد قرائتی
📻موضوع: رشد در تفاوت ها
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✨﷽✨
🏴سیره عبادی امام مجتبی علیه السلام
✍ شیخ صدوق از حضرت امام صادق علیه السلام روایت كرده كه فرمود: پدرم از پدر خود خبر داد كه حضرت امام حسن در زمان خود از همه مردمان عبادت و زهدش بیشتر بود و افضل مردم بود و هرگاه سفر حج مى كرد پیاده مى رفت و گاهى با پاى برهنه راه مى پیمود، و هرگاه یاد مى كرد مرگ و قبر و بعث و نشور و گذشتن بر صراط را گریه مى كرد و چون یاد مى كرد عرض اعمال را بر حق تعالى نعره مى كشید و مدهوش مى گشت و چون به نماز مى ایستاد بندهاى بدنش مى لرزید به جهت آنكه خود را در مقابل پروردگار خویش مى دید و چون یاد مى كرد بهشت و دوزخ را اضطراب مى نمود مانند اضطراب كسى كه او را مار یا عقرب گزیده باشد و از خدا مسئلت مى كرد بهشت را و استعاذه مى كرد از آتش جهنّم و هرگاه در قرآن تلاوت مى كرد: یا اَیُّها الَّذینَ آمَنُوا، مى گفت: لَبّیْكَ اَللّهُمَّ لَبَّیْك و در هیچ حالى كسى او را ملاقات نكرد مگر آنكه مى دید كه مشغول به ذكر خداوند است و زبانش از تمام مردم راستگوتر بود و بیانش از همه كس فصیح تر بود الخ.
و در «مناقب» ابن شهر آشوب و «روضة الواعظین» روایت شده كه امام حسن علیه السلام هرگاه وضو مى ساخت بندهاى بدنش مى لرزید و رنگ مباركش زرد مى گشت! سبب این حال را از آن حضرت پرسیدند، فرمود: سزاوار است بر كسى كه مى خواهد نزد ربّ العرش به بندگى بایستد آنكه رنگش زرد گردد و رعشه در مفاصلش افتد. چون به مسجد مى رفت وقتى كه نزد در مى رسید سر را به سوى آسمان بلند مى كرد و مى گفت: اِلهى ضَیْفُكَ بِبابِكَ یا مُحْسِنُ قَدْ اَتیكَ الْمُسیء فَتَجاوَزْ عَنْ قَبیح ما عِنْدی بِجَمیلِ ما عِنْدَكِ یا كَریمُ.
و نیز ابن شهر آشوب از حضرت امام صادق علیه السلام روایت كرده است كه جناب امام حسن علیه السلام بیست و پنج مرتبه پیاده به حجّ رفت، و دو مرتبه و به روایتى سه مرتبه مالش را با خدا قسمت كرد كه نصف آن را خود برداشت و نصف دیگر را به فقراء داد.
📚أمالي الصدوق ، ص ۲۴۴ .
📚المناقب ، ج ۳ ، ص ۱۸۰ .
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍امام حسن مجتبی عليه السلام:
تنها چيزى كه در اين دنياى فانى، باقى مى ماند قرآن است، پس قرآن را پيشوا و امام خود قرار دهيد، تا به راه راست و مستقيم هدايت شويد. همانا نزديك ترين مردم به قرآن كسانى هستند كه بدان عمل كند، گرچه به ظاهر (آيات) آن را حفظ نكرده باشند و دورترين افراد از قرآن كسانى هستند كه به دستورات آن عمل نكنند گرچه قارى و خواننده آن باشند
📚ارشاد القلوب، ديلمى، ص۱۰۲
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
#حکایت
💠جواب امام زمان را چه بدهم؟💠
✍شیخ زین العابدین مازندرانى از شاگردان صاحب جواهر و شیخ انصارى ساکن کربلا بوده است در مورد سخاوت و انفاق او نوشته اند: تا مى توانست قرض مى کرد و به محتاجان مى داد، و هر چند وقت که بعضى از هند به کربلا مى آمدند قرضهاى او را مى دادند.
روزى بینوائى به در خانه او رفت و از او چیزى خواست. شیخ چون پولى در بساط نداشت، بادیه مسى منزل را برداشت و به او داد و گفت: این را ببر و بفروش! دو سه روز بعد که اهل منزل متوجه شدند که بادیه نیست فریاد کردند که: بادیه را دزد برده است. صداى آنان در کتابخانه به گوش شیخ رسید؛ فریاد برآورد که: دزد را متهم نکنید، بادیه را من برده ام.
در یکى از سفرها که شیخ به سامرا مى رود، در آنجا سخت بیمار مى شود. میرزاى شیرازى از او عیادت مى کند و او را دلدارى مى دهد. شیخ مى گوید: من هیچگونه نگرانى از موت ندارم ولیکن نگرانى من از این است که بنا به عقیده ما امامیه وقتى که مى میریم روح ما را به امام عصر علیه السلام عرضه مى کنند. اگر امام سئوال بفرمایند: زین العابدین ما به تو بیش از این اعتبار و آبرو داده بودیم که بتوانى قرض کنى و به فقرا بدهى، چرا نکردى؟ من چه جوابى به آن حضرت مى توانم بدهم؟!
💥گویند میرزاى شیرازى پس از شنیدن این حرف متاثر مى شود به منزل مى رود هر چه وجوهات شرعى در آنجا داشته میان مستحقین تقسیم مىکند.
📚یکصد موضوع ۵۰۰ داستان؛ سید علی اکبر صداقت
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✅سرآغاز نافرمانی خدا
✍رسول خدا - صلّي الله عليه و آله - فرمودند: سرآغاز نافرماني خدا - عزوجل - شش چيز است:
۱. دوستي دنيا.
۲. دوستي رياست.
۳. دوستي خوراك.
۴. دوستي خواب
۵. دوستي راحتي
۶. دوستي زنان.
☝️موارد مذکور در روایت ناظر به دوستی و محبت زیادی است که انسان را از دایره بندگی و فرمانبرداری خارج سازد و الا محبت های اندک دنیایی که به نافرمانی منجر نشوند از این قاعده مستثنی هستند.
📚«الكافي، ج ۲، ص ۲۸۹»
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی استاد قرائتی
📻موضوع: فقط برای تدریس میومدن هیئت
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✨﷽✨
🌸 لباس و مكان نمازگزار 🌸
✍حاج آقا قرائتی: مسائل مربوط به مكان و لباس، فراوان است. این نكات، علاوه بر جهت تعبّد و روحیه تسلیم در برابر فرمان خدا، جهات دیگرى هم دارد كه به آنها اشاره مى شود:
1️⃣مراعات ادب
مقتضاى ادب در برابر خدا و ایستادن در آستان جلال و عظمت او، آنست كه نماز، با بهترین و پاك ترین لباس باشد و نمازگزار، از توجّه و حضور قلب برخوردار بوده و از آراستگى ظاهر و باطن بهره مند باشد. حتّى نماز خواندن در جلوى قبر پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله و امامان علیهم السلام گاهى بى ادبى و موجب بطلان نماز است.
2️⃣ مراعات حقوق دیگران
برخى از این شرایط، به رعایت حقوق دیگران مربوط مى شود. اینكه لباس و مكان نمازگزار، حلال و مباح باشد، براى رعایت حق حكومت اسلامى (در خمس) و حق محرومان جامعه (در زكات) و سایر مردم است. حتّى نماز در كنار جاده ها و در خیابان ها اگر سبب مزاحمت براى عابران باشد، حرام است.
آنچه معتبر است، رضایت قلبى صاحبان حق است، اگر در ظاهر بگویند راضى هستیم ولى بدانیم كه رضایت ندارند، نماز و تصرف، باطل و حرام است. بر عكس اگر در ظاهر اظهار عدم رضایت كند ولى بدانیم كه قلباً راضى است، نماز صحیح است. توضیح المسائل امام خمینى (ره)
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
#پندانه
✍آنقدر خوب باشيد که ببخشيد، امّا آنقدر ساده نباشيد که دوباره اعتماد کنید! قدر لحظه ها را بدانيد! زمانی می رسد که دیگر شما نمی توانید بگویید جبران می کنم. از کسی که به شما دروغ گفته نپرسيد: چرا؟ چون سعي مي كند با دروغ هاي پي در پي، شما را قانع كند!
هرچیزی در زمان خودش رخ میدهدباغبان حتی باغش را هم غرق آب کند، درختان خارج از فصل خود میوه نمیدهند. جاده زندگي نبايد صاف و هموار باشد وگرنه خوابمان مي برد! دست اندازها نعمت بزرگي هستند..
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
🌼امام خمینی و شستن لباس زن مستمند
✍مرحوم آقای اسلامی تربتی که همسایه امام خمینی در قم بود، نقل می کرد: روزی با امام در حال رفتن به درس مرحوم آقای شاه آبادی بودیم، فصل زمستان بسیار سردی بود از کنار مدرسه حجتیه عبور می کردیم، دیدیم خانمی کنار رودخانه نشسته و دارد پارچه ها و کهنه هایی را می شوید. نمی دانم مال خودش بود یا کلفت بود. می دیدیم که یخ های رودخانه را می شکست و کهنه می شست، بعد دستش را از آب بیرون می آورد و مقداری با دمای بدنش گرم می کرد و دوباره لباس می شست. امام قدری به او نگاه کرد بعد به من فرمود: «شما بروید بعد من می آیم». عرض کردم چه کاری دارید؟ اگر امری هست بفرمایید. گفتند: «نه، شما بروید» و خودشان ایستادند و به کمک آن خانم لباسهارا شستند و کنار گذاشتند و چیزی هم یادداشت کردند که بعد معلوم شد آدرس آن خانم مستمند را از او گرفته بودند. هرچه از ایشان پرسیدم قضیه چه بود فرمودند: «چیزی نبود». بعد معلوم شد به آن خانم گفته اند: «شما بیایید منزل، من دستور می دهم آب گرم کنند و دیگر شما اینجا نیایید. با آب گرم لباس بشویید و خود من هم کمک تان می کنم»
📚 منبع: کتاب "برداشتهایی از سیره امام خمینی (ره)"، گردآورنده غلامعلی رجایی، ج۱، ص ۲۱۲
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
#داستان_های_اخلاقی
✍ کسی آمد محضر آیت الله میلانی در مشهد
در اطراف حرم امام رضا علیه السلام مغازه داشت. عرض کرد: مغازه دارم در اطراف حرم، در ایامی که شهر شلوغ است و زائر زیاد، قیمت اجناس را مقداری بالا میبرم و بیشتر از نرخ متعارف میفروشم. حکم این کار من چیست؟ آیت الله میلانی فرمود: این کار "بیانصافی" است. مغازهدار خوشحال از این پاسخ و اینکه آقا نفرمود حرام است، کفشهایش را زیر بغل گذاشت و دست بر سینه عقب عقب خارج میشد. آقای میلانی با دست اشاره کرد به او که برگرد! برگشت!
آقا دهانش را گذاشت کنار گوش مغازهدار و گفت: داستان کربلا را شنیدهای؟ گفت: بله! گفت: میدانی سیدالشهدا علیه السلام تشنه بود و تقاضای آب کرد و عمر سعد آب را از او دریغ کرد؟گفت: بله آقا، شنیدهام. آقای میلانی فرمود: آن کار عمر سعد هم "بیانصافی" بود!
⛔️ بیانصاف نباشیم...
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی استاد قرائتی
📻موضوع: کار چند منظوره
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e