🌀🌀 «امیدیهِ»، فرصتی ویژه برای تابش فرهنگ بر سیاست
♦️ ضدانقلاب باشیم یا محافظهکار یا #حزباللهی؛ در هر حال، شب #انتخابات بیدار شدن و بهیاد اقناع مردم افتادن خوب نیست. دائمالانتخاباتی بودن و جز انتخابات، راه دیگری برای اصلاح نشناختن هم همینطور. اما بارها دیدیم که چهار سال کارآمدی هم کافی نیست. از تجربه حضرت امیر (ع) بگیریم تا همین انتخاباتهای اخیر. که نه کارآمدی تضمین برتری است و نه ناکارآمدی مسبب شکست. بلکه #فرهنگ_انتخابات مردم هم خیلی تعیینکننده است.
🔹 فرهنگ انتخابات، از کجا میآید؟ بخشیاش از رفتار انتخاباتی سیاستمداران و مشاهیر؛ که خیلی دست ما نیست. و بخش دیگرش از مجموعه تولیدات فرهنگی و هنری و رسانهای درباره انتخابات.
بهیاد بیاوریم که چطور در سالهای اخیر، تولیدات مردمی و هنری، موجِ بزرگی از توجه و حمایت از #کالاهای_داخلی ایجاد کرد؛ در حالی که غالب مدیران نه در حیات شخصی و نه محیط کاری، هرگز پایکار کالای ایرانی نبودند.
♦️ اخیراً مستندی #عدالتخواهانه دیدم به نام «امیدیهِ». اینطوری بخوانید: «امیدیهِه» و با تأکید بر «هه». مستند اصلاً انتخاباتی و جناحی نیست و از زاویه سیاست به انتخابات نگاه نمیکند، اتفاقا شدیداً ضد نفسانیات انتخاباتی همه جناحهای سیاسی است. اما در عین حال، عمیقاً بهدرد فرهنگ انتخاباتی جامعه ایرانی میخورد. انگار ساخته شده است برای ایران امروز. و برای اینکه بهنفع مردم، مسیر انتخابها تغییر کند. و حسن کار آنجاست که ماجرای امیدیه، تحلیلی فضایی و انتزاعی نیست، یک الگوی کاملا عینی، عملی و دستیافتنیست.
🔹 ما که به امثال #جمنا یا آن که تَکرار میکند و سایر لیستبنویسها دسترسی نداریم، {و چه خوب! که وقتمان کمتر تلف میشود؛} اما #مردم در دسترس ما هستند. این مستند را به مردم میشود رساند. و درست است که عمدتا تا حالا، فرهنگ انتخاباتی، حداقل سهم را در تولیدات جبهه فرهنگی داشته، اما «امیدیهِ»، قابلیت دارد یکی از عملیاتهای اصلی ما در شش ماه و یکونیمسالِ پیشرو باشد و نقطه به نقطه برای مردم شهرها و روستاها اکران مردمی شود.
📣 این نشانی کانال مستند برای پیگیری اخبار آن است. بهزودی اکران مردمی مستند در شهرهای مختلف آغاز میشود:
🕹 https://eitaa.com/omidi_he
▫️ قیام نو در ایتا:
🆔 @qeyameno
🔴 ائمه جمعه، از کدام پیامرسانها استفاده میکنند؟
🔢 اخیرا در برنامهای با حضور تعدادی از ائمه جمعه، از آنها خواستیم فرمی را پرکنند. یک سؤال این بود که از کدام پیامرسان استفاده میکنید. هر کس میتوانست چند پیامرسان را بنویسد. نتایج را ببینید. پیامرسانهایی را که نامشان ذکر نشده درواقع هیچکدام استفاده نمیکنند.
🔹 ۷۳ نفر فرمها را تکمیل کردند.
🔹 ۶ نفر قسمت مربوط به پیامرسان را بیجواب گذاشتند.
🔹 ۱ نفر نوشت در هیچ پیامرسانی نیست و فقط پیامک.
🔹 ۵ نفر معادل ۷ درصد از تلگرام استفاده میکردند.
🔹 ۱۱ نفر معادل ۱۵ درصد از واتساپ استفاده میکردند.
🔹 ۴۱ نفر معادل ۵۶ درصد از سروش استفاده میکردند.
🔹 ۴۶ نفر معادل ۶۳ درصد از ایتا استفاده میکردند.
♦️ در مجموع، هم حضور پررنگ ائمه جمعه در این شبکهها جالب بود و هم که پیامرسان ایرانی را ترجیح داده بودند.
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
♦️ ما که اینکاره نبودیم اما بالأخره دو جوانمرد و خانوادههایشان پیدا شدند که پای سنت «برگزاری مراسم عروسی در مسجد و حسینیه» را به ماسال هم باز کردند.
♦️ دستمریزاد؛ قدم بزرگی برای احیای فلسفههای واقعی جشنهای ازدواج برداشتند. انگیزه سهچهار ساعت بیقید و بند شاد بودن، جشن ازدواج را به یک مانع بزرگ سر راه ازدواج تبدیل کرده بود. آزادی ازدواج بود و امکانش کم و کمتر میشد.
♦️ شاید هنوز، برخی از ما به پدیده برگزاری جشن ازدواج در حسینیه با تعجب نگاه کنیم (مثل همین سکوتی که رسانههای شهرستان در قبالش داشتند)، اما نسلهای بعدی و تاریخ، این را یکی از فصلهای پایانی «مبارزه با جاهلیت» خواهند دانست و بهخطشکنانش خواهد بالید.
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
🔴 در قسمت آخر بوی باران، سیاوش (شخصیت تواب و مثبت فیلم) به شهاب (فرزند منتظر اعدامش) گفت «من و مادرت هرطور شده تو رو از زندون بیرون میآریم».
🔹 این دیالوگ کوتاه یک جملهای، خلاصه همه قسمتهای این سریال بود.
اگه بیگناه هستی، حاکمیت مستقر برات کاری نمیکنه یا نمیتونه بکنه. و اگر باگناهی، گور بابای حقوق مردم و گوربابای قوانین حکومت مستقر!
🔹 اگر بیگناه باشی مثل فریبا و برهان و چند شخصیت دیگه کشته میشی، یا مثل ناجیه و ترانه آواره میشی؛
اگر بخوای با فساد مبارزه کنی مثل سهیل، پدر و مادرت به داغت میشینن یا مثل اون پلیس، با زنت کشته میشی؛
و اگر هم گناهکار باشی، گوربابای قانون؛ آدم خوبه فیلم میاد تو رو در میاره.
این وسط هیچ آدم نرمالی هم وجود نداره. همه یا دزدن و تو رو نردبان میکنن یا مثل بازپرس و پلیس و... اسکل تشریف دارند و قربانی شدنت رو فقط نظاره میکنن.
🔹 امثال عباس نعمتی مأموریت دارند چنین فیلمنامهای بنویسند، ولی از مدیران سیما بهخاطر این افتضاحات پیدرپی نمیشود و نباید گذشت.
#بوی_باران #نفوذ
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
🔆 خبر خوب اینکه بعد از رونمایی مستند امیدیهِ در تهران، اولین اکرانش در یک #روستا برگزار شد؛ روستای بهمنی در استان هرمزگان و شهرستان میناب!
🔹 اکران بهصورت بلیتفروشی و در #سینمامردم بود و ۴۵ هزار تومن بلیط فروخته شد و بهخاطر استقبال مخاطبان، این جمعه، سانس دوم اکران برگزار میشه.
♦️ با اراده اهالی، روستای #بهمنی، تنها روستای دارای سینمامردم در #ایران است و هر هفته در حسینیه روستا، یک سانس فیلم بلیتفروشی میشود.
🔻 کانال سینمامردم روستای بهمنی هم دیدن دارد:
🚩 Eitaa.com/cinemamardombahmani
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
🔹- ورود زنان به استادیوم ممنوع
- کاباره ممنوع
- بیحجابی ممنوع
- مشروبات الکلی ممنوع
- و...
🔹 این چند قلم آزاد شود انرژیهایی که این روزها صرف مخالفت با جمهوری اسلامی میشود جای دیگر خرج خواهد شد.
و چقدر دردسرها کم میشوند!
🔹 اما دورهای که اینها آزاد باشد و «روضه» و «مرگ بر آمریکا» و «حجاب» و «انتخابات» قدغن؛ گذشته است.
🔹 و چه افتخاری بالاتر از این که غفلت و فراموشی و تخدیر، در ایران ممنوع است. جمهوری اسلامی شاید گاهی به مردم سخت بگیرد ولی بهآنها خیانت نمیکند.
🔹 نه به حکومت بیدردسر؛
نه به اغوا!
#دروغ_دختر_آبی
#دختر_آبی
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
✅❌ ناگفتههای «فرهیختگان چهارمحال و بختیاری» برای «فرهیختگان تهران»
♦️ روزنامه #فرهیختگان، در یادداشتی با عنوان «سهم زیاد همشهریها و «افق»یها» به #جشنواره_مردمی_فیلم_عمار پرداخته است. نویسنده، با استناد به جدولی از آثار تلویزیونی تقدیر شده در جشنواره که در یکی از یادداشتهای وحید جلیلی منتشر شده بود ادعا کرد سهم استان #چهارمحال_و_بختیاری از 9 دوره جشنواره عمار، بجز برگزاری افتتاحیه و اختتامیه، #فقط یک جایزه در دوره پنجم بوده است. همچنین ادعای شدیدتری درباره سهم استان سیستان و بلوچستان شده و سپس نتیجههای عجیبی گرفته بود. جلیلی تأکید کرده بود این جدول، صرفاً شامل بخشی از آثار برگزیده است اما متأسفانه نویسنده یادداشت این قید را نادیده گرفته بود و علاوه برآن، از آمار هر استان در جدول هم یکی کم کرده بود!
♦️ در ادامه، بخشی از اتفاقات قابل ذکر جشنواره عمار در استان چهارمحال و بختیاری را بهعنوان نمونه مرور کنیم:
🔹 آثار
تاکنون حدود 100 اثر از یا درباره این استان در جشنواره عمار پذیرفته شده که سوژههای متنوعی به تصویر درآورده بودند. از بین آن آثار، در 9 دوره، 8 اثر زیر #برگزیده و تقدیر ویژه شدهاند. سه اثر از این برگزیدگان، محصول شبکه استانی #جهانبین است.
ـ مستند «اخراجیها 4» (که یکی از 5 اثر پرمخاطب آن دوره جشنواره در اکرانهای مردمی شد)
ـ مستند «آوای دستان»
ـ مستند «رنگ و نارنگ»
ـ گزارش خبری «ید واحد»
ـ مستند «اولین برخورد»
ـ مستند «تا فردا»
ـ نماهنگ «دعوتنامه»
ـ مستند «عطر سیب»
🔹 علاوه بر این، نشان مردمی #استقلال در هشتمین دوره جشنواره به گروه پنج نفره از کارآفرینان استان و قهرمانان اثر «ید واحد» اهدا شده است.
🔹 اکرانهای مردمی
در طول ادوار جشنواره بیش از 400 اکران کننده در اکثر شهرهای استان فعال بوده اند. شهرهای #شهرکرد، #بروجن و #اردل از اکرانکنندگان برتر ادوار جشنواره به لحاظ تعداد و تنوع نمایش در کشور بودهاند.
🔹 اعضای هیئت داوری
آقای مهرداد عظیمی، رییس صداوسیمای مرکز استان چهارمحال و بختیاری و حجتالاسلام سید شهابالدین طباطبایی امام جمعه شهرستان #کوهرنگ (که اکنون مسئولیت حوزه هنری استان خوزستان را به عهده دارد) سابقه حضور در جمع هیئت داوری جشنواره را دارند.
🔹 فراخوانهای مردمی
در اولین سال اجرای طرح فراخوانهای مردمی، پنج فراخوان از این استان به جشنواره رسید. جالب این که دبیرخانه جشنواره، ایده فراخوانهای مردمی را بر اساس #ابتکار یکی از اکرانکنندگان شهرستان اردل ایجاد و این را در نشستهای خبری اعلام کرده بود.
🔹 تولیدات
واحد مستند عمار نیز دو اثر درباره سوژههای استان چهارمحال و بختیاری تولید کرده است:
مستند «عطر سیب» درباره ویژگیهای مدیریتی امام جمعه جوان بخش فلارد
مستند «پشت کوههای بلند» درباره فعالیتهای خودجوش مردمی در روستای شاهحسینی
♦️ نوشته بودند یک جایزه برای استان چهارمحال و بختیاری کم است؛ ولی ما معتقدیم حتی فهرست بلندِ بالا هم کم است، کمتر از پولی که هر سال از جیب این مردم خرج سینما و تلویزیون میشود و بسیار کمتر از قابلیتهای دراماتیک و قهرمانان و مردم استان. اما اگر همین دستاوردهای هنرمندان و فعالان فرهنگی استان، زیر تیغ #سانسور نمیرفت و معرفی و ارائه و حمایت میشد میتوانست برکات بیشتری برای مردم و هنرمندان و تلویزیون این استان و برای سینمای ایران در پی داشته باشد؛ کار زمینماندهای که جشنواره عمار کوشش کرده است با همراهی مردم، در حد بضاعتش به برداشتن آن کمک کند.
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
♦️ چندروز قبل، فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» برای جمعی ۵۰ نفره از فعالان فرهنگی ۲۰ استان اکران شد. قریب به اتفاق آن جمع، از فیلم خیلی راضی بودند و چند نفر آن را فراتر از انتظار خود توصیف کردند.
#منطقه_پرواز_ممنوع
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
💠 تصویر یک قهرمان؛ تا از امید و انرژی سرشار شوید!
👈 درباره مستند سینمایی «بانو»
♦️این روزها غالب فعالان فرهنگی دنبال محصولی هستند برای مبارزه با ناامیدی، تقویت انرژی و انگیزه و اعتماد به نفس؛
و ایضاً صیانت از تصویر واقعی زنان ایرانی و ارائه الگویی بزرگ و در عین حال دست یافتنی.
♦️ مستند فاخر «بانو» اثر محمد حبیبیمنصور، بهترین محصولی است که برای نمایش در دانشگاهها، مساجد، مدارس و سینماها میشود به فعالان فرهنگی و تشکلهای دانشجویی پیشنهاد داد. گزینهای شایسته برای عبارت «نبینی و نشان ندی ضرر کردی!» همچون مستند عابدان کهنز یا حتی بالاتر از آن.
📍لینک ثبت درخواست اکران مردمی این اثر:
🔗 yon.ir/8iIf2
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
🔴 امروز اکران خصوصی فیلم «منطقه پرواز ممنوع» برای فعالان فرهنگی #رشت بود. یکی از مادرهای حاضر در برنامه، با دختر حدودا ۵، ۶ سالهاش آمده بود. فاطمهساداتخانم، که یکبار هم در جشنواره کودک و نوجوان فیلم را دیده بود امروز از مادرش پرسیده و خواسته بود دفتر تحریر این فیلم کی به بازار میآید.
#منطقه_پرواز_ممنوع
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno
✅ گفت «منطقه پرواز ممنوع» رو توصیف کن تا مجاب شوم به دیدنش.
♦️ گفتم همین که در زمانه فیلمهای تکلوکیشنی و خستهکننده و غصهآور، میتوانیم روستا و کوه و جنگل و درخت و خانه ویلایی و غیرویلایی و کوچه و جاده آسفالته و جاده خاکی و آسمون آبی و کلی نمای چشمنواز ایرانی و مسجد و کارگاه و یوزپلنگ و شاهین و هواپیما کنترلی و ماهواره و پلیس و آبدارچی و مهاجران افغانستانی و سه نوجوان باجربزه و مدافع حرم و دانشمند و تعقیب و گریز و و آتشسوزی و دعوا و دیالوگهای پرمغز و دو تا #سرود فوقالعاده و کلی ماجرا رو یکجا ببینیم و #روحمون_شاد بشه.
#منطقه_پرواز_ممنوع
🔹 قیام نو فقط در ایتا:
🔺 Eitaa.com/qeyameno