#مرور_زندگی_امام_حسن_مجتبی 14
پس از صلح، معاویه به کوفه آمد. در مسجد ابتدا امام مجتبی بالای منبر رفتند و از خودشان و مقامشان گفتند و بحث خلافت را پیش کشیدند و در مورد جنگ و صلح به مردم سخنانی را گفتند.
بعد ایشان معاویه بالای منبر رفت و خطبه ای سخت برای مردم خواند.
به قول معروف گربه رو دم حجله کشت و به مردم فهماند که سختی هایتان شروع شد...
پس از بیعت با معاویه حتی عده ای از یاران باوفای حضرت مانند حجر بن عدی هم به ایشان اعتراض کردند که ما حاضر به جنگ بودیم و چرا صلح کردید؟ و امام با این افراد جلسه ای خصوصی گذاشت و با آنان صحبت کرد و دلایل خود را فرمود و آنها هم پذیرفتند.
امام به همراه خاندانشان پس از حدود 5 سال که در کوفه بودند، به مدینه بازگشتند. با این تفاوت که دیگر علی با آنان نبود...
و معاویه به عنوان ششمین خلیفه مسلمین به تخت نشست...
#مرور_زندگی_امام_حسن_مجتبی 15
خوبه یه مقدار از معاویه و نحوه حکومتش بر شام بگیم.
اولا اینکه سال تولد معاویه حدودا 3 سال قبل بعثت بوده. در اینکه پدر واقعی او ابوسفیان بوده یا نه حتی طبق منابع اهل سنت شک وجود داره!
او همراه خانواده اش در فتح مکه به ظاهر اسلام آورد.
ابوسفیان فرزندی داشت به نام یزید که فرمانده سپاه اسلام در فتح شام بود و پس از آن هم خودش حاکم شام شد. یزید بن ابوسفیان بر اثر بیماری مرد و خلیفه دوم برادرش معاویه را به خاطر دلجویی!!! به جای او به حاکمیت شام نصب کرد. عثمان هم که به خلافت رسید معاویه را در جایگاه خود ابقا کرد. معاویه در شام حکومت بزرگی بهم زد. همراه با تجمل و اشرافیت. کاخ بزرگی برای خودش ساخت و تعداد زیادی خدم و حشم داشت.
در ادامه همانطور که قبلا ذکر شد؛ پس از عثمان، حضرت علی که به خلافت رسید، او را برکنار کرد. اما معاویه با توجه به اینکه طی حدود 20 سال حکومتش بر شام کاملا افکار و عقاید جامعه را متوجه خودش ساخته بود؛ توانست لشکری فراهم کند که با حضرت علی بجنگد و صفین اتفاق افتاد.
پس از صلح با امام حسن هم رسما خلیفه کل ممالک اسلامی شد و پایتخت را هم به شام انتقال داد.
معاویه حدود 20 سال خلیفه بود تا اینکه در سال 60 مرد.
#کلام_امیر 15
به محمد حنفیه: ای فرزند عزیزم، برای تو از فقر می ترسم؛ زیرا فقر عامل کاهش دین است و عقل را به دهشت می اندازد و انگیزه برای عداوت می گردد.
🍃حکمت 325🍃
#کلام_امیر 16
ای بندگان خدا پیش از آنکه نفس های شما با میزان عدل سنجیده شود، خود را بسنجید. و پیش از آنکه نفس هایتان را به محاسبه درآورند، خودتان آن ها را به محاسبه درآورید. و پیش از آنکه با اکراه شدید به طرف سرنوشت رانده شوید، به اختیار خود حرکت کنید...
🍃خطبه 89🍃
#مرور_زندگی_امام_حسن_مجتبی 16
معاویه به مفاد صلح نامه پایبند نبود. از موارد صلح نامه آزار نرساندن به شیعیان بود اما خلاف آن را می بینیم. مخصوصا توسط "زیاد".
حضرت علی در زمان خلافتش "زیاد بن ابیه" را فرماندار فارس کرد. زیاد آدم با هوش و توانمندی بود. معاویه با نامه ای ازو خواست که به حضرت خیانت کند اما او در شهر خطبه ای علیه معاویه خواند و وفاداریش به امام را اثبات کرد و حضرت علی هم او را تشویق کرد.
اما پس از صلح امام مجتبی، معاویه طی حربه ای زیاد را به سمت خود کشاند.
پدر زیاد نامعلوم بود. به همین دلیل به او "زیاد بن ابیه" یا "زیاد پسر پدرش"
می گفتند. مادرش هم سمیه زن معلوم الحالی بود.
معاویه روزی در مجلسی گفت پدرم ابوسفیان گفته که من پدر زیاد هستم!!
و اعلام کرد که او زیاد بن ابوسفیان است و برادر من. سر همین ماجرا زیاد رفت سمت معاویه و حکومت بصره و کوفه را هم به دست آورد و شروع کرد به آزار و اذیت شیعیان و کشت و کشتار بدی راه انداخت. اخبار کشت و کشتار که به امام مجتبی رسید، او را نفرین کردند که به مریضی و در سختی بمیرد و همین هم اتفاق افتاد و در دست زیاد غده ای پیدا شد که نتوانستند معالجه اش کنند و در حالت سختی به درک واصل شد...
او پدر عبیدالله بن زیاد عامل قتل امام حسین هم هست...
#کلام_امیر 17
اگر بردبار نیستی، خود را به صبر وادار کن چرا که کمتر کسی خودش را به گروهی شبیه کرد و از آنان نشد!
🍃حکمت 207🍃
#مرور_زندگی_امام_حسن_مجتبی 17
امام حسن در مدینه مشغول به کشاورزی و آبادی نخلستان ها بودند. درآمد آن را هم صرف کمک به مردم می کردند تا جایی که آمده ایشان چند بار نیمی از زندگیشان را بخشیدند!!
سفره کرامت امام همواره گسترده بود و فقرا مهمان دائمی ایشان بودند.
گشاده رویی و صبر ایشان هم بسیار بی نظیر بود.
یک روز مردی شامی به مدینه وارد می شود. در اثر تبلیغات معاویه نظر بدی نسبت به امام داشت. امام مجتبی را تا می بیند شروع می کند به دشنام دادن هم به حضرت هم به خاندان ایشان. اما امام وقتی که حرف هایش تمام می شود به او میگویند: که به نظر میاد مسافر باشی. آیا غذا خورده ای؟ جایی برای استراحت داری؟ بیا تا به منزل من برویم تا استراحت کنی...
مرد شامی این حرف ها را که می شنود به پای امام می افتد و می گوید من شما را اشتباه شناخته ام. اصلا نمی دانستم اینقدر مهربان و متواضع باشید.
#کلام_امیر 18
حرص و خودبزرگ بینی و حسد موجب بی پروایی در گناهان اند. بدی گردآورنده همه ی عیب هاست.
🍃حکمت 371🍃
#مرور_زندگی_امام_حسن_مجتبی 18
معاویه در راستای تخریب چهره امام حسن و همینطور حضرت علی کارهای زیادی انجام داد. نمونه مشهورش رسمی کردن سب و لعن حضرت علی بر منابر بود که تقریبا تا سال 90 هم ادامه داشت تا اینکه عمر بن عبدالعزیر این کار را ممنوع کرد.
اما کار دیگه معاویه جعل حدیث بود. به افرادی پول میداد تا علیه امام حسن احادیثی جعل کنند. برخی از این احادیث در کتاب بحارالانوار هم آمده و متاسفانه عده ای که جریان را نمی دانند از آن ها سوءاستفاده می کنند. در مورد کتاب بحارالانوار این نکته مهمه که علامه مجلسی صرفا احادیثی که اون موقع در دسترسش بوده را جمع آوری کرده که کاری بسیار بزرگ و نیکو انجام داده. یعنی در این کتاب هم احادیث درست است هم غلط و باید بررسی شوند. متاسفانه کم نیستند افرادی که بدون بررسی از این کتاب حدیث نقل می کنند با این استناد که بحار کاملا معتبر است.