✅ کلید رمز #ظهور امام #زمان_عج را میدانم!
علامه طباطبائی نقل کردند: در روایت است که چون حضرت قائم علیه السلام ظهور میکنند، اول دعوت خود را از مکه آغاز میکنند. بدین طریق که بین رکن و مقام پشت به کعبه نموده و اعلان میفرمایند و سیصد و شصت نفر از خواص آن حضرت در حضورش مجتمع میگردند. مرحوم استاد ما قاضی - رحمة الله علیه - میفرمود: در این حال حضرت به آنها مطلبی می گویند که همه آنها در پهنه عالم متفرق و منتشر میگردند. و چون همه آنها دارای طی الارض هستند تمام عالم را تفحص میکنند و میفهمند که غیر از آن حضرت کسی دارای مقام ولایت مطلقه الهیه و مأمور به ظهور و قیام و حاوی همه گنجینههای اسرار الهی و صاحب الاسرار نیست. در این حال همه به مکه مراجعت نموده و تسلیم آن حضرت شده و با او بیعت مینمایند. مرحوم قاضی - رضوان الله علیه - میفرمود: من می دانم آن کلمهای را که حضرت به آنها میفرماید و همه از دور آن حضرت متفرق میشوند چیست!
علامه طباطبایی آنگاه فرمودند: این سخن بلندی است که آقای قاضی فرمودند من می دانم چون من در روایت دیدهام که حضرت صادق علیه السلام میفرمایند: من آن کلمه را می دانم.
📚 مهر تابان، سید محمد حسین تهرانی، ص 331 - 332
✍🏻پینوشت:
حاج آقای امجد (از دیگر شاگردان مرحوم علامه) پس از نقل این خاطره به نکته لطیفی اشاره کردهاند و آن اینکه: معلوم میشود آن 360 نفر، همرتبه آیت الله قاضی در سلوک و عرفان نیستند؛؛ چون ایشان به کلید رمز آگاه است ولی آنها نیستند!
4_5927018017660601327.mp3
3.74M
#ترتیل #صفحه_63 سوره مبارکه #آل_عمران
#سوره_3
#جزء_4
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
🌙 حدیث
❇️ ثواب روزه و افطار دادن
سدير در ماه رمضان بر امام باقر عليه السلام وارد شد،امام عليه السلام به او فرمود:
اى سدير!آيا مىدانى كه اين شبها،چه شبهايى است؟ سدير گفت:بلى،فدايت شوم،اين شبها،ماه رمضان است، ولى منظور شما چيست؟ فرمود:آيا مىتوانى در هر شبى از اين شبها،ده بنده را آزاد كنى؟ گفت:پدر و مادرم فدايت،مال من به اين مقدار و اين عمل نمىرسد.
امام باقر عليه السلام از شمار و تعداد بندگان مىكاست تا به يك بنده رسيد.و بالاخره فرمود:
مىتوانى در هر شبى،يك بنده را آزاد كنى؟ سدير پاسخ داد كه توانايى آن را ندارد.
حضرت فرمود:آيا توان آن را دارى كه در هر شبى،مرد مسلمانى را به افطار فراخوانى؟ گفت:بلى،تا ده مرد را مىتوانم.
آنگاه امام باقر عليه السلام فرمود:منظور من همين بود،زيرا افطارى دادن به برادر مسلمان،با آزاد كردن بندهاى از اولاد اسماعيل عليه السلام برابرى مىكند .
📚گلچین صدوق - جلد2، صفحه 21
❖﷽❖
🌙 حدیث
❇️ امام سجاد عليه السلام
و اطعام مردم
امام سجاد عليه السلام هنگامى كه روزه مىگرفت،مىفرمود تا گوسفندى را ذبح كنند و اعضايش را قطعه قطعه نمايند و آن را مىپختند.هنگام شامگاهان مىفرمود:
كاسهها را بياوريد،براى فلان خانواده و فلان خاندان غذا بكشيد-تا همۀ ديگها خالى مىشد.- آنگاه نان و خرمايى براى آن حضرت مىآوردند و آن حضرت با همان نان و خرما،افطار مىفرمود .
📚 گلچین صدوق - جلد2، صفحه 21
❖﷽❖
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ
هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ
فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ
وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ
يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ
وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ
وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ
وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ
وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
[ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ] ﻣﺎﻩ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﻛﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ،
ﻗﺮﺁﻧﻲ ﻛﻪ ﺳﺮﺍﺳﺮﺵ ﻫﺪﺍﻳﺘﮕﺮ ﻣﺮﺩم ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺩﻟﺎﻳﻠﻲ ﺭﻭﺷﻦ ﻭ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﺍﺯ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ ،
ﻭ ﻣﺎﻳﻪ ﺟﺪﺍﻳﻲ [ ﺣﻖ ﺍﺯ ﺑﺎﻃﻞ ] ﺍﺳﺖ .
ﭘﺲ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﺎﻩ را درک کند ﺑﺎﻳﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺪﺍﺭﺩ ،
ﻭ ﺁﻧﻜﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﻳﺎ ﺩﺭ ﺳﻔﺮ ﺍﺳﺖ ، ﺗﻌﺪﺍﺩﻱ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻫﺎﻱ ﻏﻴﺮ ﻣﺎﻩ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺭﺍ [ ﺑﻪ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﺭﻭﺯﻩ ﻫﺎﻱ ﻓﻮﺕ ﺷﺪﻩ ، ﺭﻭﺯﻩ ﺑﺪﺍﺭﺩ ] .
ﺧﺪﺍ ﺁﺳﺎﻧﻲ ﻭ ﺭﺍﺣﺖ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻧﻪ ﺩﺷﻮﺍﺭﻱ ﻭ ﻣﺸﻘﺖ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ .
ﻭ [ ﻗﻀﺎﻱ ﺭﻭﺯﻩ ] ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ : ﺷﻤﺎ ﺭﻭﺯﻩ ﻫﺎﻳﻲ ﺭﺍ [ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﻋﺬﺭ ﺷﺮﻋﻲ ﺍﻓﻄﺎﺭ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻳﺪ] ﻛﺎﻣﻞ ﻛﻨﻴﺪ،
ﻭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﺰﺭﮒ ﺷﻤﺎﺭﻳﺪ ،
ﻭ ﻧﻴﺰ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭﻱ ﻛﻨﻴﺪ .
💫(185)بقره
✨✨✨✨✨✨✨✨
🌠در كافى از كسى كه از امام صادق (عليه السلام )سؤ ال نموده روايت كرده كه گفت : پرسيدم آيا كلمه (قرآن ) و كلمه (فرقان ) به يك معنا است ؟ و يا هر يك معنائى جداگانه دارد؟ فرمود: قرآن همه كتاب خدا است ، و فرقان تنها آن آياتى است كه احكام واجب را در بر دارد.
و در كتاب جوامع از آن جناب (عليه السلام ) روايت كرده كه فرمود: فرقان عبارت است از هر آيه محكمى كه در قرآن است .
و در تفسير عياشى و قمى از آن جناب (عليه السلام ) روايت آورده اند كه فرمود: فرقان عبارت است از هر امر محكمى كه در قرآن است ، و كتاب عبارت است از آن آياتى كه انبياى قبل را تصديق مى كند.
🛤در تفسير عياشى از صباح بن نباته روايت شده كه گفت : من به امام صادق (عليه السلام ) عرضه داشتم : ابن ابى يعفور به من دستور داد چند مساءله را از شما بپرسم حضرت پرسيد آن مسائل چيست ؟ عرضه داشتم : او از شما مى پرسد: وقتى ماه رمضان آمد و من در منزل باشم آيا جايز است مسافرت كنم ؟ فرمود: خداى تعالى مى فرمايد: (فمن شهد منكم الشهر فليصمه )، پس هر كس ماه رمضان را درك كند و در ميان خانواده اش باشد نمى تواند مسافرت كند، مگر براى حج و يا عمره ، و يا براى طلب مالى كه مى ترسد اگر به دنبالش نرود تلف بشود.
🎇و در كافى از سعيد نقاش روايت كرده كه گفت امام صادق (عليه السلام ) فرمود: براى من در شب عيد فطر تكبير هست ، اما واجب نيست بلكه مستحب است ، مى گويد، پرسيدم اين تكبير در چه وقت مستحب است ؟ فرمود در شب عيد درمغرب و عشا و در نماز صبح و نماز عيد آنگاه قطع مى شود، مى گويد عرضه داشتم : چگونه تكبير بگويم ؟ فرمود: مى گوئى (اللّه اكبر، اللّه اكبر، لا اله الا اللّه ، و الله اكبر، اللّه اكبر و لله الحمد، اللّه اكبر على ما هدانا) و منظور از كلام خدا كه مى فرمايد: (و لتكملوا العدة ) همين است ، چون معنايش اين است كه نماز را كامل كنيد. و خدا را در برابر اينكه هدايتتان كرده تكبير كنيد، و تكبير همين است كه بگوئيد: (اللّه اكبر، لا اله الا اللّه ، و اللّه اكبر، و لله الحمد) راوى مى گويد در روايت ديگرى آمده كه تكبير آخر را چهار بار بايد گفت .
📚برگرفته از تفسیر المیزان
❖﷽❖
#حدیث
[علم اموزی برای خدا]
📜٥٨-٢٧ - أخبرنا المفيد عن أحمد بن محمّد عن أبيه و المفيد عن ابن قولويه عن أبيه جميعا عن سعد عن القاسم بن محمّد عن المنقريّ عن حفص قال قال أبو عبد اللّه عليه السّلام من تعلّم للّه (عزّ و جلّ) و عمل للّه و علّم للّه، دعي في ملكوت السّماوات عظيما، و قيل: تعلّم للّه و عمل للّه و علّم للّه.
📝 امام صادق عليه السّلام فرمود: هركس براى خداوند بلند مرتبه علم بياموزد و عمل كند و براى خدا به ديگران ياد دهد، در ملكوت آسمانها بزرگ خوانده مىشود و گفته مىشود كه او براى خدا آموخت و براى خدا به كار بست و براى خدا به ديگران آموزش داد.
📚امالی شیخ طوسی -جلد 1، صفحه 109
🌺سوال:
چگونه برای روزه ماه رمضان نیت کنیم؟
🌺پاسخ:
انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و علاوه بر این، بهتر است [1] که شب اول ماه روزه همه ماه را هم، نیت نماید. [2]
آیت الله بهجت: انسان می تواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و جایز است شب اول ماه روزه همه ماه را نیت نماید و بنابر احتیاط واجب تجدید نیت در هر شب ترک نشود. [3]
📝 منبع:
[1]. آیت الله سیستانی به جای بهتر است فرموده اند: می تواند.
[2]. امام و مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج 2، (نیه الصوم)، م 15؛ توضیح المسائل ده مرجع، م 1551؛ سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، م 977 و العروه الوثقی مع تعلیقه، ج2، (نیه الصوم)، م 15 و المسائل المنتخبه، قبل م 485؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1470.
[3]. بهجت، توضیح المسائل، م 1264.