خبرگزاری بین المللی قرآن( ایکنا) انتشار مجلات قرآنی کوثر شماره ۷۱ و ۷۲ را منتشر ساخت
1_2264180706.pdf
2.08M
بررسی تربیت اعتقادی با الگوی عباد الرحمن در سیر نزول
دکتر سید عبد الوهاب طالقانی
نقش تربیتی اذان گفتن بر مردم
آیت الله حائری شیرازی ره: از اذان گفتن غافل نباشید. اول ظهر که شد بایستید و اذان بگویید. نه اینکه همیشه اذان رادیو را باز کنید. اذان شما یک اثر دیگری دارد. باید صدای اذانتان در دانشگاه بلند شود. از این عارتان نشود که مثلا بگویند: فلانی دارد اذان میگوید. بروید پشت دانشکده بایستید و اول وقت، اذان بگویید.
مخصوصاً آنجایی که آدم برای خدا کنف میشود، ارزشش نیز بیشتر است. جاهایی که به آدم بارک الله و احسنت میگویند، میتواند آدم را جهنمی کند؛ اما جایی که به آدم فحش میدهند، ممکن است انسان را بهشتی کند. شما اذان را فراموش نکنید.
خدا رحمت کند نواب صفوی را. دستور داده بود به فدائیان اسلام که وقتی اذان شد، هرجا که بودید اذان بگویید. اینها در هر خیابانی که بودند، اول اذان ظهر که میشد هرکدامشان پشت یک مغازهای یا هر جا که بودند صدای اذانشان بلند می شد.
1_2264182279.pdf
1.17M
راهکارهای تربیت دینی بر پایه علوم شناختی در سوره یوسف
حجه الاسلام دکتر احمد فعال اصفهانی
سبک زندگی قرآنی:
به آن بندگانم که (به گناه) اسراف بر نفس خود کردند بگو هرگز از رحمت خدا ناامید مباشید البته خدا همه گناهان را (چون توبه کنید) خواهد بخشید که او خدایی بسیار آمرزنده و مهربان است.قرآن : سوره زمر آیه ۵۳
هر چقدر هم خراب کرده باشیم از همین امروز با اراده قوی به طرف خدا برگردیم
سبک زندگی قرآنی(۲)
آیت الله مصباح یزدی ره:
در مقابل دشمنان، نرمش و سازش و لبخند و اين حرفها چيست؟ كسى كه به خون شما تشنه است، شما با او نرمى مىكنيد؟ چراغ سبز به او نشان مىدهيد؟ سفت بايد بايستيد! محكم بگوييد ابدا ما با شما آشتى نمىكنيم. راه آشتى وجود ندارد مگر از خوى سلطهگريتان دست برداريد يا آدم بشويد. و الاّ با شما وحشىها ما هيچ وقت آشتى نمىكنيم. صاف [وصریح] بايد بگوييد مرگ بر آمريكا! اين آيه مىگويد، قرآن ما را اينجورى تربيت مىكند.
سبک زندگی قرآنی ۳
در مورد اموری که اگر فاش شود
تو را اندوهگین میکند سوال بیجا نپرس( مائده : ۱۰۱)
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْياءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ وَ إِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حِينَ يُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَ لَكُمْ عَفَا اللَّهُ عَنْها وَ اللَّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ «۱۰۱»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از امورى كه اگر برايتان آشكار شود ناراحتتان مىكند نپرسيد، و اگر هنگام نزول قرآن از آنها سؤال كنيد، برايتان روشن مىشود. خداوند از سؤالهاى نابجاى شما گذشت و خداوند آمرزندهاى بردبار است.
قَدْ سَأَلَها قَوْمٌ مِنْ قَبْلِكُمْ ثُمَّ أَصْبَحُوا بِها كافِرِينَ «۱۰۲»
همانا (از اين گونه سؤالها) گروهى از پيشينيان نيز پرسيدند (و چون طاقت عمل نداشتند) نسبت به آن منكر و كافر شدند.رسول الله(صلى الله عليه و آله )با مردم دربارهى حج سخن مىگفت. كسى پرسيد: آيا حج، همه ساله واجب است يا در تمام عمر تنها يكبار؟ پيامبر پاسخ نداد. او چند بار پرسيد، رسول خدا فرمود: اين همه اصرار براى چيست؟ اگر بگويم: «هر سال، كار بر شما سخت مىشود»، تا موضوعى را مطرح نكردهام، شما هم نپرسيد: «يكى از عوامل هلاكت امّتهاى پيشين سؤالهاى نابجاى آنان بود»« بحار، ج ۱، ص ۲۲۱»
گرچه آنچه را نمىدانيم، بايد از اهلش بپرسيم، «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» ، امّا برخى سؤالهاست كه اگر جوابش روشن شود، به زيان فرد يا جامعه است، مثل سؤال از عيوب ديگران، يا اسرار نظامى.
سبک زندگی قرآنی (۴)
پاسخ مناسب به بدرفتاری دیگران
خداوند در قرآن میفرماید: و لا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذي بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَداوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَميمٌ (فصلت:۳۴)
هرگز نيكى و بدى يكسان نيست؛ بدى را با نيكى دفع كن، ناگاه (خواهى ديد) همان كس كه ميان تو و او دشمنى است، گويى دوستى گرم و صميمى است!بیگمان عمل به این آیه شریَف بسیاری از اختلافات اجتماعی و کینه و کدورتهای بیمورد را برطرف خواهد کرد.
سبک زندگی قرآنی (۵)
به یاد حق داران بر خود باشیم
️ از پیامبر گرفته تا امام واز علما گرفته تا شهداء واز والدین گرفته تا خویشان، همه بر گردن ما حق دارنند حداقل پاسداشت آنها به یاد آنها بودن وذکر خیر آنها کردن است.
از رسول الله(صلی الله علیه و آله) روایت شده است : ميت در قبر مانند كسی است كه در دريا غرق شده باشد، هرچه را ديد چنگ به آن ميزند، كه شايد نجات يابد و منتظر دعای كسی است كه به او دعا كند. و از دعای زندگان نورهايی مانند كوهها داخل قبور اموات ميشود.
و اين مثل هديه است كه زندگان از برای يكديگر ميفرستند. پس چون كسی از برای ميتی استغفاری يا دعايی كرد، فرشتهای آن را بر طبقی ميگذارد و از برای ميت ميبرد و ميگويد:
️ اين هديهای است كه فلان برادرت يا فلان خويشت برای تو فرستاده است و آن ميت به اين سبب شاد و خوشحال ميشود برای شادی اونهایی که چشمشون به دستان ماست، هدیه ای بفرستیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکته ای از گفته های استاد اخلاق آیه الله فاطمی نیا رحمه الله علیه
1_2264186063.pdf
1.23M
بررسی تحلیلی راهبردها وراهکارهای انس ماندگار کودکان ونوجوانان با قرآن
حجه الاسلام دکتر سید محمد رضا علاءالدین
سبک زندگی قرآنی(۶)
مومن با تعقل ودوراندیشی فرصت های خود را صرف عمل صالح می کند وایمان دارد که پاداش عمل صالح،۱۰ برابرارزش آن است:مَنْ جَآءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا(انعام:۱۶۰)
مومن با باور بر توحید در مالکیت ورزاقیت به انفاق واحسان می پردازد ایمان دارد که پاداش مال دادن درراه خدا،۷۰۰برابر آن است:(مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ(بقره:۲۶۱)
مومن با توحید در عبودیت به اقامه بندگی وعبودیت خدا به خصوص نماز شب می پردازد وایمان دارد که
پاداش نمازشب، چشمهاراخیره میکند:
فلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَآ أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ (سجده: ۱)
مومن با باور بر توحید در ربوبیت به اقامه تربیت اعتقادی ومعنوی انسانها می پردازد وایمان دارد که ارزش تربیت یک انسان ،به قدر تربیت همه:
است( مَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَآ أَحْيَاالناس جمیعا)(مائده:۳۲)
واینچین مومنانی با ایمان وعمل صالح ، محبوب دلها: می شوند
(سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا)(مریم: ۹۶)
وخدابه اهل ایمان وعمل صالح،زندگی پاک وپاداش معادل بهترین عملشان عطامیکند:( فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ)(نحل:۹۷)
سبک زندگی قرآنی(۷)
مومن با حال توبه واستغفار به جلب برکات الهی می پردازد وایمان دارد که
نتیجه استغفار،باران،متاع حسن،مال واولاد است:(أَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوٓا إِلَيْهِ يُمَتِّعْكُمْ مَتَاعًا حَسَنًا)هود:۳)
(يُرْسِلِ السَّمَآءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا)(نوح:۱۱)
(وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهَارًا)(نوح:۱۲)
وایمان دارد که نتیجه توبه وایمان،تبدیل گناهان به حسنات است(
إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُولَٰٓئِكَ يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا )(فرقان:۷۰)
سبک زندگی قرآنی(۸)
ازپیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و سلم روایت شده است(هرکس به شما خوبی کرد جبران کنید، اگر چیزی برای جبران نداشتید آنقدر به درگاه خدا برایش دعا کنید تا یقین کنید جبران کردهاید. هرکس از شما خواهشی داشت و شما را به خدا قسم داد برایش برآورده کنید. وسائل الشیعه (ط-آل البیت) جلد۱۶ صفحه۳۰۷.
🔶 سبک زندگی قرآنی زوجین از زبان آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی (ره)
زندگی قرآنی زوجین با سه محور سامان می گیرد ورشد وتعالی می یابد.
۱-خدا را فراموش نکنید.
۲-با هم رفیق باشید
۳- چشم خطاپوش داشته باشید
اول، به طور کلّی، زندگی منهای خدا تمامش مشکلات است، گوش کردید! زندگی منهای خدا؛ یعنی اگر خدا یادتان برود، سراسر زندگی تان مشکل است. امّا زندگی به اضافۀ خدا، هیچ مشکلی ندارد، این را که می گویم، گوش کنید! قبل از هر چیزی، در زندگی تان به خدا توجه کنید! هر اتّفاقی افتاد، تکیه گاه تان خدا باشد و بدانید تمام مشکلات شما حل می شود و زندگی بسیار شیرینی خواهید داشت. این مطلب اوّل،
دوّم، از این به بعد شما مثل دو تا رفیق با هم هستید، توجّه کنید! من مکرّر خدمت امام(رضوان الله علیه) می رفتم. ایشان این جمله را تحت این قالب می گفت: با هم بسازید. این، تعبیر ایشان بود. هر چی می کردیم، می گفت: با هم بسازید، همان رفاقت، هیچ گاه شما از موضع تردید با همدیگر برخورد نکنید؛ نه شما حضرت زهرا(علیه سلام الله) هستید، نه ایشان امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) هر دو در زندگی خطاکارید؛ توجه کنید چه عرض کردم! مثل دو تا رفیق که باشید، حاضرید از حق خودتان برای ایشان بگذرید، ایشان هم حاضرند از حق خود برای شما بگذرند.
دو تا رفیق چه طوری هستند؟ همیشه دلش می خواهد آن راحت تر باشد. توجه کنید چه عرض کردم! ایشان باید همیشه راحتی شما را در نظر بگیرد؛، شما هم همیشه راحتی ایشان را؛ مثل دو تا رفیق. ان شاءالله از این به بعد با هم زندگی بکنید!
این دو توصیه در زندگی خیلی اساسی است؛ والّا از پایگاه حقوقی و شرعی اگر بخواهید با هم برخورد بکنید، به شما می گویم که این زندگی، زندگی نیست، صاف به شما می گویم؛ نمی گویم که شما حق نداری. شما حقّ شرعی بر عهده ایشان داری، ایشان هم حقّ شرعی دارد.
سوم، در زندگی باید زن و شوهر هر دو چشم خطاپوش داشته باشند. گوش کنید چه می خواهم بگویم؛
یعنی جنابعالی اگر خطا کردی، ایشان باید نادیده بگیرد؛ ایشان اگر خطا کرد، شما نادیده بگیرید، چشم خطاپوش در زندگی خیلی مؤثر است، بخصوص راجع به بچه ها یتان ان شاءالله بعداً، توجه کنید؛ یعنی خطا را نادیده بگیرید و به روی خودتان نیاورید، اما، این توصیه به این معنا نیست که شما همدیگر را در زندگی نسازید، نه، هنگامی که خطا سر زد، به روی هم نیاورید، بخصوص جلوی افراد دیگر که به رو آوردن خیلی بد است، بعضی وقت ها که پیش هم نشسته اید گل می گویید و به قول ما، گل می شنوید، با زبانی شیرین و خوب، نه زخم زبان؛ نه زهر دار، به همدیگر تذکّر با خوشی بدهید،
توجه کنید چه عرض کردم! مثلاً طرف متوجه بشود که چی شده بود. توجه کنید! سه تا توصیه گفتم. اوّل، خدا را فراموش نکنید. دوم، با هم رفیق باشید و سوم چشم خطاپوش داشته باشید. ان شاءالله، زندگی خیلی خوبی خواهید داشت؛ بحقّ محمد و آل محمد، و ان شاءالله من را هم دعا خواهید کرد!
سبک زندگی قرآنی در پرتو امر به معروف ونهی از منکر در بیانات ایه الله العظمی امام خامنه ای( مد ظله العالی)
۱- درس خواندن، ورزش کردن، محبت، عبادت، دفاع از نظام اسلامی، صدقه، همکاری جمعی و .... همه از انواع معروف هاست!
۲- اگر به شما فحش دادند به خاطر خدا تحمل کنید.
۳-در دلتان از آن منکر بدتان بیاید و به آن معروف علاقهمند باشید.
۴-زبان گزنده نداشته باشید، برای جذب مردم به معروف هاسخنرانی نکنید با عمل صالح خود هدایتگر باشید
۵-خجالت نکشید، نترسید، دچار ضعف نفس نشوید، منتظر دستگاههای دولتی هم نباشید.
۶-به هیچ عنوان حق اِعمال خشونت یا برخورد فیزیکی ندارید، به هیچ عنوان!
۷- اگر حرفتان اثر نکرد دفعه های بعد از گفتن ناامید نشوید.
۸-دیگران را وادار کنید به امر به معروف و نهی از منکر، تاثیر چند نفر خیلی بیشتر است.
۹- باهوش باشید، نگذارید کسی به نام این فریضه چهره مومنین را تخریب کند.
سلام ودرود خدا وانبیاء واولیاء ومومنین بر حضرت ابوالقاسم محمد مصطفی( صلی الله علیه واله وحضرت خدیجه کبری ( سلام الله علیها) ودختر بزرگوارشان حضرت صدیقه طاهره زهرای مرضیه سلام الله علیها
1_2264186558.pdf
1.1M
گزارشی از کرسی نظریه پردازی پیرامون( بررسی بهترین ومطلوبترین شیوه های موثر در نظام تعلیم وتربیت قرآنی با رویکرد به مخاطب کودک ونوجوان)
دکتر حسین علی جانثاری
سبک زندگی قرآنی (۹)
مقداری از شب را به عبادت وتلاوت قرآن اختصاص دهید.
🔸قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلاً(مزمل:۲)شب را جز اندكى، به پا خيز.
آثار و برکات عبادت شبانه :
۱- ظرفیت انسان را برای فهم معارف جدید بالا می برد.(إِنَّا سَنُلْقِي عَلَيْكَ قَوْلاً ثَقِيلاً )
۲ـ عبادت شبانه تأثير ماندگارترى در روح دارد و عامل ثبات قدم و تقويت عقيده مؤمن مى شود.(إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْءاً وَأَقْوَمُ قِيلاً)
۳- با عبادت شبانه، قوت روحی کسب می کنید و این باعث موفقیت در کارهای روز می شود.(إِنَّ لَكَ فِي اَلنَّهَارِ سَبْحاً طَوِيلاً)
سبک زندگی قرآنی(۱۰)
قانون حجاب وعفاف
آیات سوره احزاب بخشی از قوانین انسان ساز حجاب وعفاف را در صحنه زندگی پیش روی بشریت قرار داده است.آیات ۵۵ تا۶۲ سوره احزاب نمایانگر سبک زندگی عفیفانه است.
۵۵- بر آنها در مورد پدران و پسران و برادران و برادرزادهها و خواهرزادههایشان و زنان [همکیش] خود و بردگانشان گناهی نیست [که نزدشان بیحجاب باشند]، و [ای زنان پیامبر!] از خدا بترسید که خدا بر هر چیزی ناظر است
۵۶- بیگمان، خدا و فرشتگان او بر پیامبر درود میفرستند ای کسانی که ایمان آوردهاید! بر او درود فرستید و سلام گویید، سلامی [شایسته و تسلیم فرمان او باشید]
۵۷- بیگمان، کسانی که خدا و پیامبر او را آزار میدهند، خدا آنها را در دنیا و آخرت لعنت کرده و برایشان عذابی خفتبار آماده کرده است
۵۸- و کسانی که مردان و زنان مؤمن را با [نسبت دادن] گناهی که نکردهاند آزار میدهند، قطعا تهمت و گناه آشکاری را به گردن گرفتهاند
۵۹- ای پیامبر! به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهای خود را بر خود بپیچند این برای آن که [به عفیف بودن] شناخته شوند و مورد تعرض [هوسبازان] قرار نگیرند نزدیکتر است، و خدا آمرزنده و مهربان است
۶۰- اگر منافقان و کسانی که در دلهایشان مرض است و شایعه افکنان در مدینه، [از کارهای خود و آزار زنان] باز نایستند، تو را سخت بر آنان میشورانیم که جز مدت کوتاهی نمیتوانند در کنار تو در این شهر بمانند
۶۱- مورد خشم و لعنت [خدا] هستند و هر کجا یافته شوند دستگیر و به سختی کشته میشوند
۶۲- این سنّت خدا در بارهی کسانی است که پیشتر بودهاند، و در سنّت خدا هرگز تغییری نخواهی یافت.
سبک زندگی قرآنی(۱۱)
جهاد همیشگی با دشمنان داخلی وخارجی
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ.» بعضی می فرمایند: این آیه مربوط به درگیری با دشمنان قوی و بیرحم است و کلمهی «رابطوا» را به این معنا که شما خود را برای رزم محکم آماده کنید، میگیرند؛ یعنی آنها هم استقامت میکنند، شما هم استقامت کنید. ولی در هر حال این آیه دشمنان داخلی را نیز در برمیگیرد که بدترین آن ها نفس و شیطان است. و یعنی تنها راه نروید. در تنهایی خیالات و آفت ها نمیگذارد به راحتی راه بروید. با هم باشید وهم دیگر را توصیه کنید. روش بزرگان هم این است. حتی مراجع و بزرگان یك جلسه را در هفته دارند و به شاگردان خود می گویند و می آیند و روایات ائمه (علیهم السلام) را می خوانند و این مرجع می شنود. هرکدام از این ها تأثیر خاصی دارد، و لو این احادیث را چندین بار خوانده باشیم. چه اشکالی دارد که یکی از ما بخوانیم و بقیه گوش کنند این جلسات، جلسه ذکر و یادآوری همدیگر است، جلسه علمی نیست که بگوییم این مطالب را می دانیم. بعضی از عزیزانی که این جلسات را شروع کرده اند، به برکات این جلسات اذعان دارند.