May 11
همراستا با موضوعی که در بخش دوم کتاب به آن خواهیم پرداخت، پیِرس در همان آغاز کار، یعنی در اواخر قرن نوزدهم دریافته بود، هر مشاهدهای که ایدهها و قضاوتهای پیچیده در مورد هوش را شکل میدهد، با یک حدس یا آنچه او آن را «فرضیهربایی» مینامید شروع میشود.
#افسانه_هوش_مصنوعی #اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور #انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
شالی نقد خود را به دیدگاه تورینگ در مورد هوش (و بهصورت کلی هوش مصنوعی) بهخوبی خلاصه کرده است: نخست اینکه هوش تابع شرایط است و چیزی به نام هوش عمومی وجود ندارد. مغز شما بخشی از سیستم بزرگتری است که جسم شما، محیط اطرافتان، دیگر انسانها و فرهنگ را در بر میگیرد. دوم: هوش تابع چارچوب است؛ نه اینکه امری در خلأ باشد. هوش هر فردی همواره بهوسیله محیط اطراف وی تعریف و محدود میشود (بهتازگی آنچه به تنگنایی برای هوش تبدیل شده محیط است نه مغز). سوم: هوش انسانی تا حد زیادی متأثر از خارج است، یعنی نه در ذهن شما که در تمدنتان جا میگیرد. افراد را ابزارهایی در نظر بگیرید که مغزهایشان ماژولهایی در یک سیستم شناختی باشند؛ سیستمی که بسیار بزرگتر از این ابزارها بوده، خود را اصلاح میکند و از مدتها قبل وجود داشته است.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
دکتر کلیوز دچار خستگی مزمن، ضعف در گوارش، سردرد، وزوز گوش و تپش قلب شده بود و نمیتوانست صداهای شهر را تحمل کند. طعم و بوی فسفر، آزارش میداد. بدن دکتر کلیوز چنان به نور آفتاب حساسیت پیدا کرده بود که در اتاقهای تاریک زندگی میکرد و فقط هنگام شب میتوانست بیرون برود. او کمکم شنوایی یک گوش خود را از دست داد. الکتریسته جو چنان روی او اثر گذاشته بود که در اثر درد سیاتیک، درد صورت، بیقراری شدید، احساس ترس و همچنین احساس این که بار سنگینی دارد او را به سمت زمین خم میکند، بین 24 تا 72 ساعت قبل از تغییر آبوهوا متوجه آن میشد. او نوشته بود: «فشار طوفانهای الکتریکی آتی، مغز من را از کار میاندازد.»
#افسانه_روشنایی
#آرتور_فرستنبرگ
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
در مقاله دایرهالمعارف بریتانیکا راجع به تخمیر آمده است:
«تخمیر در نگاه پاستور با رشد و تکثیر ارگانیسمهای تکسلولی و در اثر تماس با هوای آزاد ایجاد میشود. {این ارگانیسمها} تحت این شرایط این قدرت را به دست میآورند که از ترکیبهای شیمیایی موجود در محیط واسطهای که در آن رشد میکنند اکسیژن بگیرند. به عبارت دیگر، تخمیر عبارت است از حیات بدون هوا یا حیات بدون اکسیژن. این نظریه راجع به تخمیر در 1892 و 1894 به وسیله براون از نظر محتوایی تعدیل شد. او به توصیف آزمایشهایی پرداخت که در تعارض با نگاه پاستور قرار داشتند.»
این همان چیزی است که بشان بیش از 35 سال قبل از آن در سالهای 1855 و 1858 انجام داده بود. پاستور نیز ایدههای او را تحریف کرده و به نام خود ثبت کرده بود. پاستور همچنین به این نتیجه رسید که هر نوع تخمیر از یک نوع خاص میکروب ناشی میشود اما بشان اثبات کرد که هر میکروارگانیسمی میتواند اثر تخمیری خود را به تناسب محیط واسطهای که اطرافش را فرا گرفته تغییر دهد. او این نکته را نیز نشان داد که این میکروارگانیسمها در شرایط متغیر میتوانند شکل خود را تغییر دهند.
#پنهانکار_پاریس
#داگلاس_هیوم
#پیرسون
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
کسانی که فکر میکنند تعمیم روشهای یادگیری ماشین مانند روش یادگیری عمیق، به نحوی ارتقا پیدا کرده است و ماشین یاد خواهد گرفت که مانند انسانها هوشمند باشد، محدودیتهای بنیادین شناختهشدۀ امروزین را درک نمیکنند. پذیرش ضرورت جهت دادن به سیستمهای یادگیری، معادل همان نظر تورینگ است که میگفت دیدگاههای مربوط به ریاضی، باید بهوسیله ذهن انسانها و خارج از روشهای فرمال به دست بیایند؛ زیرا جهتگیری در یادگیری ماشین، پیش از یادگیری، بهوسیلۀ انسانهای طراح تعیین شده است.
#افسانه_هوش_مصنوعی
#اریک_لارسون
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_امیرکبیر
@Question_the_Unquestioned
حتی همین اواخر یعنی سال 1989 آنالی یاسی در کانادا ابتلای گسترده متصدیان تلفن در شهر وینیپِگ در استان مانیتوبا و شهر سَنتکاتارینز در استان آنتاریو این کشور به نوعی «بیماری روانگردان» را گزارش کرده بود. در مونترال هم شرکت بل کانادا گزارش کرد که 47 درصد از متصدیان تلفن این شرکت از سردرد، خستگی و دردهای عضلانی مرتبط با کارشان شکایت دارند.
#افسانه_روشنایی
#آرتور_فرستنبرگ
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
به دلایلی پیچیده، گاجوسک تنها شاهد زنده آدمخواری در پاپوا گینه نو بود. او در سخنرانی دریافت جایزه نوبل خود در 1976 به این سنتهای آدمخوارانه اشاره و حتی عکسهایی را نیز از آن ارائه کرد اما در نیمه دهه 80 میلادی معلوم شد عکسهایی که او ارائه کرده در اصل مربوط به کشتار خوکها بوده نه آدمها. یک گروه انسانشناسی نیز ادعاهای او را بررسی و داستانهایی مربوط به آدمخواری را پیدا کرد اما به موردی معتبر دست نیافت.
گاجوسک بعدها مجبور شد بپذیرد که نه خود او و نه دیگرانی که او با آنها ملاقات داشته است، شاهد این سنت آدمخواری نبودهاند. رولند شولز استاد بیوشیمی و زیستشناسی سلولی در مونیخ (که در سال 2011 وفات یافت) به این افشاگری اینگونه واکنش نشان داد: «به نظر میرسد جهان علم گرفتار یک افسانه شده است.»
#صنعت_ویروس_بازی #کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
صنایع اکسانموبیل و کچ از مطالعات منکر تغییر اقلیم، حمایت مالی میکنند. فیلیپ موریس و آر. جی. رینولدز یافتههایی تولید میکنند که ارتباط بین سیگار کشیدن و سرطان ریه را کمینه میکنند. پوردیو فارما و فایزر دربارهی مزایا و خطرات داروهایی که میفروشند تحقیق میکنند. کوکاکولا و کلاگ، علوم تغذیه را به عنوان ابزار بازاریابی برای محصولاتشان به خدمت میگیرند.
#تراژدی_علم_آمریکایی
#کلیفورد_کانر
#سجاد_احمدیان
#سوره_مهر
@Question_the_Unquestioned
آنتوان بشان دریافت که گچ عمدتا از مواد معدنی یا فسیلهای باقیمانده از یک جهان میکروسکوپی تشکیل میشود و حاوی ارگانیسمهای بسیار ریزی است که از نظر او موجوداتی زنده بودند. او همچنین اعتقاد داشت که ممکن است آنها بسیار قدیمی باشند. او عمر سنگآهک مورداستفاده خود را تا دوره ترشیاری در زمینشناسی ردیابی کرد اما دریافت که سنگ بریدهشده از یک طاقچه محکم که همه هوای آن نیز خارج شده بود، قدرت تخمیری خارقالعادهای دارد. این سنگ از نظر او ریشه در همان ذرات ریزی داشت که در آزمایشهای قبلی خود متوجه شده بود عامل تخمیر هستند؛ پس نتیجه گرفت که این ذرات باید طی هزاران سال در داخل این سنگ طاقچه زندگی کرده باشند.
بشان در 1866 یادداشتی با عنوان «در باب نقش گچ در تخمیر بوتیریک و لاکتیک و ارگانیسم زندهای که درون آن وجود دارد» به فرهنگستان علوم فرستاد. او در این مقاله، ذرات ریز مدنظر خود را «میکروزیما» نامیده بود. این واژه در کلمهای یونانی به معنی «مخمر کوچک» ریشه داشت.
#پنهانکار_پاریس
#داگلاس_هیوم،
#آر_بی_پیِرسون
#محمد_مظفرپور
#کتاب_فردا
@Question_the_Unquestioned
حدود هشتاد درصد از کودکانی که ادعا میشود مبتلا به ایدز هستند از مادرانی متولد میشوند که مواد مخدر تزریقی استفاده کردهاند؛ یعنی همان موادی که مخرب سیستم ایمنی محسوب میشوند. اولین بیمارانی هم که در آمریکا مبتلا به ایدز شناخته شدند همگی مصرفکننده مواد مخدری همچون پاپرز (نیتراتهای آلکیلدار) کوکایین، الاسدی، هرویین، اکستازی یا آمفتامینها هستند که همگی اثرات مخربی روی سیستم ایمنی بدن میگذارند. مؤسسه ملی مواد مخدر آمریکا تنها مؤسسهای نیست که تأیید میکند موادی مانند هرویین یا نیتراتهای آلکیلدار که استفاده از آنها در میان همجنسبازان مرد شیوع دارد بهشدت سمی بوده و بیشازاندازه برای سیستم ایمنی بدن مخرب هستند.
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned
کوین گرِی از مجله دیتِیلز در اوایل سال 2004 نوشت: «واقعیت سیاسی ناصحیح و سادهای که بهندرت از آن حرفی زده میشود این است: «بیماری وحشتناک غیرهمجنسگرایان اصلاً اتفاق نیفتاد.» شدت این بیماری همهگیر در بین کشورهای توسعهیافته عملاً تغییری نکرده است. برای مثال در ایالات متحده از 1985 به بعد، تعداد کسانی که مبتلا به ایدز نام میگیرند به همان میزان یک میلیون نفر باقی مانده است (چیزی معادل یک درصد از کل جمعیت این کشور) اگر HIV واقعاً یک ویروس جدید و قابلانتقال از طریق تماس جنسی بود شیب کاهش و افزایش مبتلایان آن باید تند میبود.
#صنعت_ویروس_بازی
#کلاوس_کوهنلاین
#تورستن_انگلبرشت
#محمد_مظفرپور
#انتشارات_سروش
@Question_the_Unquestioned