🗯💭شیوه حفظ شماره صفحه و آیات
توجه به نام سوره و شماره آیه: اگر در هنگام مرور آیات میتوانید پشت سر هم بخوانید اما نام سوره یا جزء یا شماره آیه یادتان نمیآید، یکی از دلایل آن این است که در هنگام مرور محفوظات هر آیهای را که میخوانید باید نام سوره و شماره آیه و جزء مربوطه را در ذهن داشته باشید.
حفظ شماره صفحه آری یا خیر؟
افرادی که شماره آیه حفظ میکنند نیازی به شماره صفحه پیدا نمیکنند اما به هر حال حفظ آن مفید است ولی برای افرادی که تصمیم به حفظ آن دارند در هر صفحه برای آیه اول ۲ تا شماره حفظ میکنند و به این روش شماره صفحه در ذهنشان میماند و نحوه تمرین کردن آنهم مشابه تمرین شماره آیه است.
🔮🔮🔮🔮
افرادی که تمام یا حجمی از قرآن را بدون شماره صفحه حفظ کردهاند
افرادی که تمام یا حجمی از قرآن را بدون شماره صفحه حفظ کردهاند اما اکنون تصمیم به حفظ شماره صفحات گرفتهاند باید از ابتدای قرآن شروع کرده و هر روز با توجه به وقتیکه دارند ۴ یا ۵ یا ۱۰ شماره از صفحات را تمرین کرده تا حفظ کنند ولی ۳۰ یا ۴۰ شماره آخر را هر روز باید تکرار کنند مثلاً امروز شماره صفحات ۶۰ تا ۷۰ را حفظ کرده، شماره صفحات ۳۰ تا ۶۰ را هم باید تکرار کنند. کسانی که شماره ۱۰صفحه بعدی را حفظ میکنند شماره صفحات ۴۰ تا ۷۰ را هم تکرار میکنند، البته چون در ابتدا که این صفحات حفظ میکردند این کار انجام نشده است ابتدا کمی زمانبر است اما به مرور اگر برنامههایتان را با دقت انجام دهید این کار بهخوبی انجام میشود.
ترتیب حفظ نام سورهها: هر حافظی در زمان حفظ و مرور هر آیه چه سوره بزرگ و چه سوره کوچک باید همیشه حواسش به شماره جزء و اسم سوره باشد. اگر بتواند شماره آیه و شماره صفحه را هم حفظ کند بسیار در اینکه بتواند نام سورهها را در ذهن داشته باشد کمککننده خوبی خواهد بود
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
💓💓دربارة مرور قرآن
برای مرور ، هر حافظی باید دو برنامه داشته باشد . یک برنامه، مربوط به مرور ایات جدید است ؛ یعنی ایاتی که در خلال 10 روز گذشته حفظ شده اند . اگر به یاد داشته باشید ، گفتیم هر ایه ای که حفظ می کنید ، تا 10 روز باید آن را تکرار کنید . برنامه و مقطع دوم مربوط به ایات گذشته است و منظور ایاتی است که از حفظ آنها بیش از 10 روز گذشته و به صورت 10 روز متوالی ، حافظ قرآن آن ایات را تکرار کرده . حافظ برای آن ایات هم باید برنامه مستقل و ویژه ای قرار بدهد؛ به گونه ای که در طول مدت حد اکثر 10 روز، کل محفوظات گذشته خود را یک بار مرور کند . به عنوان مثال اگر کسی 10 جزء قرآن را حفظ کرده و اکنون آغاز جزء یازدهم است ، باید هر روز ، هر مقداری را که در 10 روز گذشته حفظ کرده ، تکرار کند ؛ یعنی اگر کسی هر روز نیم صفحه را حفظ می کند ، باید هر روز 5 صفحه از صفحات گذشته را هم تکرار کند و علاوه بر این 5 صفحه ، از 10 جزء گذشته هم هر روز یک جزء را تکرار کند تا بتواند بعد از 10 روز کل محفوظات خود را یک دور مرور کند . بدین ترتیب ، حافظ 10 جزء ، حتماً باید هر روز یک جزء از محفوظات گذشته خود را مرور کند و اگر کسی حافظ 20 جزء است ، لازم است که هر روز حداقل 2 جزء از محفوظات خود را تکرار کند .
البته تصور نفرمایید که تکرار 2 جزء کار مشکلی است ، بلکه کار بسیار ساده و آسانی است ؛ مخصو صا ً اگر حافظی تسلط خوبی داشته باشد، می تواند این 2 جزء را در کمتر از یک ساعت با شیوه مباحثه تکرار کند .
در پایان، بار دیگر این نکته را یاد آوری می کنیم که بها ندادن به مرور قرآن ، موجب می شود تا از زحمتی که برای حفظ قرآن کشیده ایم ، لذت کافی نبریم و به دلیل عدم تکرار ، از تسلط کافی بهره نبریم .
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
4_5974228427027254168.mp3
1.64M
🌹🌹 مدیریت ترک گناه
🎤 حجت الاسلام رفیعی
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
🌼۰۰۰﷽۰۰۰🌼
🌹🍃 ۰۰۰تَرَكَهُمْ في ظُلُماتٍ
لا يُبْصِرُونَ۰۰۰🍃🌹
🍃 در تاريكيها رهايشان مىسازد؛ در حالىكه [چيزى را] نمى بينند.
(بقره / 17 )
➖➖➖🚥➖➖➖🚥➖➖
🍃🌹الباقر (علیه السلام)
... فَلَمْ یُبْصِرُوا فَضْلَ أَهْلِ بَیْتِهِ.
❌ امام باقر (علیه السلام)
آنان فضل و مقام اهل بیت
(علیهم السلام) را نمیبینند.
📚 بحارالأنوار، ج۵، ص۱۱
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
🌼۰۰۰﷽۰۰۰🌼
🌹🍃امام کاظم (علیه السلام)
✨روایت در رابطه با ایه ی 18 بقره
❌همانند آن کسانیکه به رعد و برق دچار گشته، انگشتهای خود را در گوشهایشان فرو میکنند
💨🌬 تا صدای رعد، قلب آنان را از جای نکند،
💥👂آن منافقان نیز در آن هنگام که میشنوند تو با آگاهی از حال آنان، #بیعتشکنان را #لعنت کرده و تهدید مینمایی،
انگشتهایشان رادر👂گوشهایشان فرومیکنند تا #لعنت و #تهدید تو را نشنوند؛
🔥😔مبادا که رنگ رخسارشان دگرگون شود و یاران تو از آن #نشانه دریابند که لعنت و تهدید تو، متوجّه این افراد است؛
❌✖️چرا که دگرگونی و آشفتگی در چهرهی آنها آشکار شده و این چنین، #اتّهام علیه آنان شدّت مییابد در نتیجه به این خاطر از هلاکشدن به دست تو و به فرمان تو ، امان نمییابند.
📚 بحارالأنوار، ج۳۱، ص۵۶۷/ الإمام العسکری، ص۱۳۲/ البرهان
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
🌼۰۰۰﷽۰۰۰🌼
🌹🍃أَوْ كَصَيِّبٍ مِنَ السَّماءِ فيهِ ظُلُماتٌ وَ رَعْدٌ وَ بَرْقٌ يَجْعَلُونَ أَصابِعَهُمْ في آذانِهِمْ مِنَ الصَّواعِقِ حَذَرَ الْمَوْتِ وَ اللهُ مُحيطٌ بِالْكافِرينَ
🍃✨يا همچون بارانى كه از آسمان، در شب تاريك همراه با رعد و برق
[در بيابان] ببارد.آنها از ترس مرگ، انگشتانشان را در گوشهاى خود مىگذارند؛ تا صداى صاعقهها را نشنوند. و خداوند به كافران احاطه دارد.
( بقره / 19)
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
🌷 ۳ ماموریت مهم انسان درقرآن:
🌷۱.خودسازی....۹شمس،۱۴ اعلی
روش خودسازی،رعایت کامل تقوا
🌷۲.تربیت دیگران
من احیاها فکانمااحیاالناس جمیعا.۳۲ مائده،
تربیت یک نفربه اندازه تربیت همه ارزش دارد
۱۲۵نحل،۶۷حج،۸۷قصص،۱۳۲طه،۶تحریم
🌷۳.عمران وآبادکردن دنیا
ولاتنس نصیبک من الدنیا......۷۷ قصص
🌷امام حسن مجتبی ع:
واعمل لدنیاک کانک تعیش ابدا
واعمل لاخرتک کانک تموت غدا
مستدرک الوسائل ج 1 ص 146
🌷برای ساختن دنیا جوری تلاش کن که گویا قراره تا ابد در دنیا باشی
وجوری به فکرآخرت باش که گویاقراره فردا بمیری
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
🌷مراتب تقوا:
🌷۱.اتقوا الله مااستطعتم...۱۶تغابن
گناه نکنید
🌷۲.اتقوا الله حق تقاته...۱۰۲آل عمران
گناه نکنید،شاکرباشید،یادخداباشید
🌷۳.ومن یعظم شعائرالله فانها من تقوی القلوب۳۲حج
تعظیم علنی خدا،ازتقوای دل است که بالاترین درجه تقواست
🌷تقوای فردی ،حلال مشکلات فردی:
من یتق الله یجعل له مخرجاویرزقه من حیث لایحتسب.۲و۳طلاق
🌷تقوای جامعه،حلال مشکلات اجتماع:
لو ان اهل القری آمنوا واتقوا،لفتحنا علیهم برکات من السماء والارض.۹۶اعراف
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
🔺صبر جمیل چیست؟
🍀امام باقر (ع) میفرمایند:
💫✨صبر جمیل آن است که انسان در مصیبت به هیچ کس ناله نکند و شکایت خدا بر بندهاش ننماید و دردِ مصیبتِ خویش از خلق پنهان دارد.
📚اصول کافی
🏴اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج🏴
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
📝📝بررسی مهمترین انواع شکیّات عارض بر حافظ
در هنگام تلاوت محفوظات گاه شخص حافظ دچار شک می شود و در حالت ذهنی خود دچار انواعی از تردیدها می گردد بطور خلاصه شکیات عارض بر حافظه در حین اجرای حفظ از چهار حال خارج نیست:
⚫️اول- شک قبل از اجرای کلمه یا جمله : مثلا شخص حافظ درآیه شریفه ( و قال الملک أئتونی به فلما ) دقیقا پس از خواندن کلمه (به) شک می کند که عبارت بعد با فلّما شروع می شود یا با ولّما.
⚪️دوم- شک در حین تلاوت : یعنی آنکه به محض خواندن عبارت یا کلمه ای به ناگاه متوقف و ساکت شده و شک می کند که آیا آنچه خوانده بوده صحیح بوده یا خطا نموده است. در آیه مورد مثال هنگام تلاوت جمله ( فلّما کلمه قال ) لحظه ای شک می کند که نکند اشتباه خوانده باشد و ( ولمّا ) صحیح باشد.
🔵سوم- شک بعد از تلاوت قسمتی از آیه: در آیه مورد مثال ، پس از اتمام آیه و یا حتی در وسط آیه بعد نسبت به صحت تلاوت آیه قبل شک نماید.
🔴چهارم-شک در اصل کلمه: در آیه مثال ، حافظ شک ندارد که ( فلما ) درست است ویا ( ولما ) ، بلکه می داند اگر این کلمه در آیه باشد حتما ( فلما ) است لکن اصولا شک دارد که آیا چنین عبارتی در آیه وجود دارد یا خیر ، به عبارت دیگر شک حافظ ، بین دو کلمه نمی باشد بلکه در اصل وجود کلمه یا عبارتی در آیه شک می نماید.
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
شک از نوع اول معمولا از ضعف کیفیت حفظ در حافظه ناشی می شود که به دلایل مختلفی از جمله عدم استفاده از روش صحیح حفظ ، تکرار های نامنظم و متقاطع ، پراکندگی تمرکز در هنگام تمرینات روزانه وفشار های بی مورد برمغز به هنگام تمرینات ، باز می گردد.اما شک نوع دوم معمولا به دلیل عدم اعتماد به نفس ، استرس ، خستگی ذهنی ویا وسواس شخصیتی می باشد.در نوع سوم معمولا شخص حافظ دچار ضعف و پرش شدید تمرکز بوده و یا بر مفاهیم آیات تسلط ندارد ، زیرا سلسله کلام از دستش خارج شده و آیات در ذهن وی مشوش ومبهم می باشد.در نوع چهارم معمولا اشکال از آنجا ناشی می شود که حفظ اصولا خوب ، دقیق و واضح انجام نشده است و شخص حافظ تصویر واضحی از متن مصحف در ذهن ندارد و لذا کلمات مشابه را مشکوک میبیند ویا آنکه به اتکای حافظه شنیداری و یا به صورت پراکنده و نامنظم ، حفظ خود را پیش برده است.به طور کلی راه اصلی در این چهار دسته از شکیات عمومی عارض بر محفوظات ، عبارت است از آنکه شخص حافظ نباید در لحظه ایجاد شک فورا به قرآن نگاه کند ، بلکه باید ابتدا سکوت کرده فکر کند.حافظه خویش را تحریک کرده وتلاش کند ادامه مطلب را به ذهن بیاورد.در غیر این صورت بازهم حق تقلب ندارد ، بلکه باید به ابتدای آیه ای که تلاوت کرده مراجعه نماید ومجددا آن را به آهستگی بخواند ودر این کار نباید به محل فراموشی و ضعف حفظ خود فکر کند بلکه به حالت عادی و بدون استرس آیه را مجددا تلاوت نماید.اگر این کار را درست انجام دهد به کمک حافظه تسلسلی ، کلمات آیه یک دیگر را در ذهن پیدا کرده و باعث ازاله آن شک و فراموشی خواهند شد ، اما چنان چه با تلاوت مجدد آیه بازهم شک وفراموشی برطرف نشد ، باید سریعا وبدون فشار افراطی ، مصحف را نگاه کرده وضعف حفظی خود را با احیای تصویر و ارزیابی مفاهیمی آیه به ذهن سپاری نماید.باید این را بدانیم که فضای متشتت ذهنی وافکار پر ترافیک در مغز ، خود به خود باعث افزایش شکوک وفراموشی ها و اختلالات گوناگون حافظه ای خواهد شد ، لذا قبل از شروع برنامه حفظ روزانه می بایست ذهن را آماده کرده ، جمیع مزاحمت های فکری را از مسیر تمرینات مرتفع نماییم.
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
8.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✴️ترجمه تصویری و توضیح #تفسیر و تدبر
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱✨⊰๑🕊๑⊱✨⊰━━─