کانال قرآن و اهلبیت علیهم السلام
✍ #نکات و #پیامهایی از #جزء_دوازدهم 📎#قسمت_دوم ✅ #تابع چه کسی هستید؟ سران گمراهی پیشاپیش پیروان
✍ #نکات و #پیامهایی از #جزء_دوازدهم
📎#قسمت_سوم
🔶وظيفه #نخبگان سالم در جلوگيري و مبارزه با #مفاسد
فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَسادِ فِي الْأَرْضِ إِلَّا قَلِيلًا مِمَّنْ أَنْجَيْنا مِنْهُمْ وَ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا ما أُتْرِفُوا فِيهِ وَ كانُوا مُجْرِمِينَ «116» هود
پس چرا در قرون قبل از شما، صاحبان علم و قدرتى نبودند تا مردم را از #فساد در زمين باز دارند، مگر گروه كمى از كسانى كه از ميان آنان نجاتشان داديم، و #ستمگران دنبالهرو و دلبستهى مال و مقامى شدند كه در آن مست و سركش شده بودند و آنان مردمى مجرم و #گناهكار بودند.
نكات:
1⃣-منظور از "اولو بقیه" صاحبان تشخیص و نخبگان و اگاهان جامعه است که باید از فساد نهی کنند.
2⃣-ایه به فساد های بزرگ که کل جامعه را خراب می کند ،اشاره دارد.افساد فی الارض با توجه به سایر ایات مشابه قران و نیز معرفی فرعون بعنوان مفسد فی الارض، این نکته را تایید میکند که مراد این آیه مفاسد کوچک و افراد مفسد خرده پا نیست.بلکه #مفسدین صاحب نفوذ و قدرت است که فساد انها،بقیه را هم به #فساد می کشاند.
3⃣-برای اینکه #خواص و #نخبگان بتوانند مفسد را شناسایی و نسبت به ان هشدار دهند،باید دسترسی به اطلاعات و آزادی گفتار در بیان و نهی از مفاسد باشند.لذا جوامع برای مصون ماندن از شیوع فساد،باید به این دو امر(مخفی نکردن اطلاعات فساد،ازادی بیان مخالفین و #نهی کنندگان از فساد) همت گمارند.
4⃣-نخبگانی میتوانند با مفاسد مبارزه کنند که خودشان #پاک باشند و از #مفسدان تبعیت نکنند و الوده به #فساد نباشند.
✳ اگر بسوی خدا بازگردید، خداوند #باران رحمتش را بسوی شما نازل می کند
🍃ِ وَيَا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا وَيَزِدْكُمْ قُوَّةً إِلَى قُوَّتِكُمْ وَلَا تَتَوَلَّوْا مُجْرِمِينَ ﴿۵۲﴾ هود
ای قوم من! از پروردگارتان آمرزش بخواهید، آن گاه به سوی او بازگردید، [تا] برای شما باران فراوان و پی در پی فرستد و نیرویی بر نیرویتان بیفزاید، و مجرمانه روی [از حق] برمگردانید. :
"اعمال صالح باعث ازدياد خيرات و نعمتها است و اعمال زشت بلا و محنت و بدبختى در پى دارد
ارتباطى كامل بين اعمال انسانها با حوادث عالم برقرار است ، حوادثى كه با زندگى انسانها تماس دارد، اعمال صالح باعث مى شود كه خيرات عالم زياد شود و بركات نازل گردد، و اعمال زشت باعث مى شود بلاها و محنتها پشت سر هم بر سر انسانها فرود آيد و نقمت و بدبختى و هلاكت به سوى او جلب شود، و اين نكته از آيات ديگر قرآنى نيز استفاده مى شود از آن جمله آيه زير همين مطلب را بطور صريح خاطرنشان نموده ،مى فرمايد: ((و لو ان اهل القرى امنوا و اتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء و الارض ))"
تفسير الميزان
@Quranahlebayt
شادمانترین مردم،
بهترین چیزها را در زندگی ندارند
بلکه آن ها بهترین
"برداشت"
را از زندگی دارند.
@Quranahlebayt
🌸 سال جدید با یک تصمیم جدید
🌷 شاید #امام_زمان منتظر فرزند تو باشد...
#ازدواج
#فرزندآوری
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@Quranahlebayt
💠🌐 #روزه در قرآن :
❓#تعداد روزهاي روزهداري، 3 روز است يا 30 روز؟
سئوال:
در آیه 184 بقره كه احكام روزه تشريع شده،آمده است "ایاما #معدودات" با توجه به اينكه در مورد ایام حج هم در همين سوره بقره ايام معدودات (و اذکروا الله فی ایام معدودات") ذكر شده و مراد ان سه روز ايام تشريق است، ايا روزه ماه رمضان هم در سه روز واجب است يا 30 روز؟
🛑قسمت اول:
↩️پاسخ:
1⃣-«معدودات» جمع «معدوده»، از ریشه «عدد» به در لغت به معنای شمردهشده، و حسابشده آمده است.
و اینکه قرآن در یک مورد از «ایام معدود» سه روز تشریق را اراده کرده، دلیل بر آن نمیشود که در موارد دیگر نیز همین معنا مراد باشد.
به عنوان مثال در داستان بنیاسرائیل راجع به دوستی آنها با خدا و عذاب نشدن در قیامت مگر مقدار کمی از زمان، میفرماید: «وَ قالُوا لَنْ تَمَسَّنَا النَّارُ إِلاَّ أَیَّاماً مَعْدُودَةً...»؛ در اینجا قطعا مراد از «ایام معدوده» سه روز و یا شش روز نیست، بلکه منظور یهود این بود که جهنم برای ما ابدی نیست، و مقدار زمان آن نسبت به دیگران کم است و ما تا ابد در جهنم عذاب نخواهیم شد.
⏮چنانکه در جای دیگر در داستان برادران حضرت یوسف(ع) فرمود: «وَ شَرَوْهُ بِثَمَنٍ بَخْسٍ دَراهِمَ مَعْدُودَةٍ»، (و وى را به بهایى ناچیز، چند درهم فروختند). در اینجا نیز هیچ مفسری نگفته است که برادران یوسف او را به سه درهم فروختند، بلکه منظور از «چند درهم»، برای فهماندن اندکبودن دریافتی آنها در برابر ارزش یک انسان است.
👈دلیل دیگر بر اینکه منظور از ایام معدود در قرآن سه روز نیست، این آیه است: «وَ ما نُؤَخِّرُهُ إِلاَّ لِأَجَلٍ مَعْدُودٍ»؛که منظور مقدار #معین_اززمانی است که اجل و مقدارش نزد خدا معلوم و مشخص است
💫ادامه دارد
@Quranahlebayt
❤ سـاعت عاشقی ❤
ساعت هشت به وقت امام هشتم
صلوات خاصه امام رضا علیه السلام
اللهّمَ صَلّ عَلي عَلي بنْ موسَي الرّضا المرتَضي الامامِ التّقي النّقي و حُجَّّتكَ عَلي مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثري الصّدّيق الشَّهيد صَلَوةَ كثيرَةً تامَةً زاكيَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَه كافْضَلِ ما صَلّيَتَ عَلي اَحَدٍ مِنْ اوْليائِكَ
خدایا رحمت فرست بر علی بن موسی الرضا امام با تقوا و پاک و حجت تو بر هر که روی زمین است و هر که زیر خاک، رحمت بسیار و تمام با برکت و پیوسته و پیاپی و دنبال هم چنان بهترین رحمتی که بر یکی از اولیائت فرستادی.
التماس دعا🙏
@Quranahlebayt
اهمیت خواندن دعای مجیر در ایام البیض
🍃 مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی بر خواندن دعای «مُجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه رمضان تأکید داشتند، زیرا هر کس این دعا را در وقتش بخواند، گناهانش آمرزیده میشود، هرچند به عدد دانههاى باران، برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد.
🍃 دعای مجیر در بین دعاها از جایگاه بلندى برخوردار است و از حضرت رسول(ص) روایت شده و دعایى است که آن حضرت هنگامى که در مقام ابراهیم مشغول نماز بودند، جبرئیل آورد و علامه کفعمی در «بلد الامین» و «مصباح» این دعا را ذکر کرده و در حاشیه آن به فضیلت آن اشاره کرده است.
🍃 از جمله اینکه هر که این دعا را در «ایام البیض» ماه رمضان یعنی در روزهاى سیزدهم و چهارهم و پانزدهم این ماه مبارک بخواند گناهش آمرزیده مىشود، هر چند به عدد دانههاى باران و برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد! با این وجود خواندن آن براى شفاى بیمار، اداى دین، بی نیازى، توانگرى، رفع غم و اندوه سودمند است.
@Quranahlebayt
✴️ بیان فضائل امیرالمومنین (علیه السلام) توسط امام حسن (علیه السلام) در مقابل معاویه لعنت الله علیه
🔸🔸یک روز به معاویه گفته شد کاش به امام حسن میگفتی بر فراز منبر برود و سخنرانی کند تا مردم دریابند که وی .... است. معاویه به آن حضرت گفت:
بالای منبر برو و ما را موعظه کن!
امام حسن برخاست، بر فراز منبر رفت و پس از آنکه حمد و ثنای خدای را بجای آورد فرمود:
🔸🔸«ایها الناس! هر کس که مرا میشناسد که میشناسد و هر کسی که مرا نمی شناسد، من حسن بن علی بن ابی طالب (علیه السّلام) هستم؛ من پسر بزرگ ترین زنان عالم یعنی فاطمه دختر رسول خدا (صلی اللَّه علیه و آله و سلم) هستم؛ من پسر بهترین خلق خدایم؛ من پسر رسول خدا هستم؛ من فرزند صاحب فضائل و مناقبم؛ من پسر صاحب معجزات و دلائل هستم؛ من فرزند امیرالمؤمنین هستم؛ من آن کسی هستم که حقم از دست رفته؛ من و برادرم حسین دو بزرگ جوانان اهل بهشتیم؛ من پسر رکن و مقام، فرزند مکه و منی، پسر مشعر و عرفات هستم. »
🔸🔸معاویه به آن حضرت گفت: «این مطلب را رها کن! درباره اوصاف خرمای تازه صحبت کن! » امام حسن مجتبی علیه السّلام فرمود: «باد خرما را باردار میکند، گرما آن را میپزد و هوای خنک آن را نیکو میکند. »
🔸🔸 آنگاه آن بزرگوار به سخنان خویش ادامه داد و فرمود:
«من پسر پیشوای خلق خدایم، من پسر محمّد مصطفایم. » معاویه به هراس افتاد که اگر آن حضرت بیش از آن سخنرانی کند، موجب فتنه و آشوب شود، لذا گفت: «یا ابا محمّد! فرود آی! همین مقدار کافی است. »
@Quranahlebayt