♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #فرقان
🔹کلمات کلیدی :
- بیشترین تکرار کلمه تبارک در این سوره ۳ بار
-بيشترين تكرار ۴ (بار) كلمه نذير در سوره فرقان،هود، سبا و اعراف
- لفظ زور تنها ۴ بار در قرآن استفاده شده كه ۲ بار آن در سوره فرقان است.
-قبلا نيز در سوره های مطففين و قلم اتهام اساطير الاولين بودن قرآن،از زبان مكذبين بيان شده بود.
-اولین استفاده از لفظ للعالمین برای رسالت پیامبر ص.
- محجور دو بار در قرآن استفاده شده که هر دوبار آن در سوره فرقان بصورت عبارت حجرا محجورا است. جالب آنکه لغت مهجور نیز فقط در این سوره بکار رفته است.
-لفظ عسير دوبار در قرآن استفاده شده (فرقان مدثر) كه هر دو در توصيف سختی قيامت برای كافران و منكران معاد است
-لاتطع خطاب به پيامبر در سوره های مكی قلم علق انسان فرقان و كهف بكار رفته است.
-من شاء ان يتخذ الي ربه سبيلا : سوره های مزمل انسان فرقان
-قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ : شعرا فرقان ،در سوره طور و قلم به نحو ديگري بيان شده بود ام تسالهم اجرا فهم من مغرم مثقلون
- جعلنا لکل نبی عدوا من المجرمین (مشابه انعام)
- قومی دیگر قرآن را به او یاد داده
(انعام دخان)
@Quranahlebayt
همزمان با شروع سال تحصیلی، والدینِ دغدغه مند نگرانی هایی نسبت به حضور فرزندشون در مدرسه پیدا می کنند.
مسائلی مانند:
1⃣درس نخوندن و بی توجهی به تکالیف،
2⃣بی انگیزگی نسبت به درس و مدرسه و ...
🔴 اما یکی از فراگیرترین مسائل، تاثیرپذیرفتن بچه ها از همسالان شون در مدرسه است. دوستانی که گاهی اوقات از پدر و مادر فرزند هم بهش نزدیک تر و صمیمی تر هستند.
در این جا والدین نه می تونند به بچه شون بگن فقط حق داری با دو سه دانش آموز مودب مدرسه صحبت کنی!
و نه اینکه کاملا رهاش کنند و فکری به حال این دوستی ها نکنند!
✅این تاثیرپذیری زیاد فرزندمون نسبت به دوستاش، حتما ریشه هایی داره که باید شناسایی بشه.
✅همچنین با توجه به ریشه ها، باید سراغ راهکارهایی برویم تا این تهدید را خنثی کنیم.
کانال قرآن و اهلبیت علیهم السلام
همزمان با شروع سال تحصیلی، والدینِ دغدغه مند نگرانی هایی نسبت به حضور فرزندشون در مدرسه پیدا می کنن
👈تاثیرپذیری کودکان
قبل از اینکه بخواهیم درمورد راهکارهای مقابله با تاثیر پذیری صحبت کنیم بهتره در مورد آسیب های این موضوع هم اطلاعاتی رو بهتون بدیم. آسیب های مثل:
👇👇👇
🔸یادگرفتن حرف های زشت
یادگیری بچه ها نسبت به بزرگسالان خیلی زیاده و بخاطر همین حرف های زشتی که بعضا در خانه و محیط های خصوصی و یا محیط های عمومی که میشنوند رو یاد میگیرند و تکرار می کنند. یکی از این محیط های عمومی، مدرسه است که در ارتباط با بچه های دیگه در مدرسه، احتمال یادگیری حرف زشت توسط بچه ها خیلی زیاده.
🔹پرخاشگری
بچه ها در مدرسه برای تخلیه انرژی یا مشکلاتی که باهم دارند، رفتار های خشونت آمیزی مثل خشونت کلامی (توهین، تحقیر، تمسخر، لقب زشت دادن) و خشونت جسمانی و فیزیکی (کتک کاری و دعوا) انجام میدن. دیدن این صحنه ها توسط بچه های دیگه سبب الگوبرداری و سرایت به اونها و افزایش این اتفاق در محیط مدرسه و ... می شه.
🔸بیاحترامی
در مدارس از فرهنگ و قشرهای مختلف حضور دارند و گفتار و رفتارهای بعضی از کودکان در فرهنگ عمومی جامعه و یا فرهنگ خصوصی هر خانواده بی احترامی محسوب میشه. و این کنارهم بودن بچه ها با هم سبب سرایت این خلقیات به همدیگه میشه.
🔹فضای مجازی و بازی های مجازی
فضای مجازی و بازی های رایج با موبایل جزء گفتگوهای روزمره کودکان با همدیگه است که همین سبب تشویق و ترغیب اونها به حضور و فعالیت در این نرم افزارها میشه. موفقیت های بعضی از بچه ها در بازی های رایانه ای هم سبب ایجاد رقابت با همدیگه و همچنین افزایش فعالیت و اعتیاد به این فضا در بین کودکانه.
🔸و در زمینه های مختلف مانند نوع پوشش، نوع علاقه مندی ها، گوش دادن به موسیقی، فیلم و انیمیشن و حتی مسائل جنسی، بچه ها با مشاهده و گفتگو در بین خودشون از همدیگه تاثیر می گیرند.
برای آموزش راهکارهای مقابله با این آسیب ها با ما همراه باشید...
ادامه دارد ...
کانال قرآن و اهلبیت علیهم السلام
مروري بر #وصيتنامه_امام_علي ع به امام #حسن ع 🌴حضرت علي ع به فرزند خود امام حسن ع چه وصيتهايي نمود؟
مروري بر #وصيتنامه_امام_علي ع به امام #حسن ع
🌴حضرت علي ع به فرزند خود امام حسن ع چه وصيتهايي نمود؟
🗞📗اين وصايا كه در قالب نامه 31 #نهج_البلاغه منتشر شده است، هنگام بازگشت از صفین، توسط ايشان نگاشته است.
⭕️اگر در #فهم_حوادث_جهان امرى بر تو مشکل شد، آن را بر نادانى خود حمل کن
🔶 فَإِنْ أَشْكَلَ عَلَيْكَ شَيْءٌ مِنْ ذَلِكَ فَاحْمِلْهُ عَلَى جَهَالَتِكَ، فَإِنَّكَ أَوَّلُ مَا خُلِقْتَ بِهِ جَاهِلًا ثُمَّ عُلِّمْتَ، وَ مَا أَكْثَرَ مَا تَجْهَلُ مِنَ الْأَمْرِ وَ يَتَحَيَّرُ فِيهِ رَأْيُكَ وَ يَضِلُّ فِيهِ بَصَرُكَ ثُمَّ تُبْصِرُهُ بَعْدَ ذَلِكَ. فَاعْتَصِمْ بِالَّذِي خَلَقَكَ وَ رَزَقَكَ وَ سَوَّاكَ؛ [فَلْيَكُنْ] وَ لْيَكُنْ لَهُ تَعَبُّدُكَ وَ إِلَيْهِ رَغْبَتُكَ وَ مِنْهُ شَفَقَتُكَ.
اگر درك بعضى از اين امور بر تو دشوار آمد، آن را به حساب نادانى خود گذار، زيرا تو در آغاز نادان آفريده شده اى، سپس، دانا گرديده اى و چه بسيارند چيزهايى كه تو نمى دانى و انديشه ات در آن حيران است و بصيرتت بدان راه نمى جويد، ولى بعدها مى بينى و مى شناسى. پس چنگ در كسى زن كه تو را آفريده است و روزى داده و اندامى نيكو بخشيده و بايد كه پرستش تو خاص او باشد و گرايش تو به او و ترس تو از او
🖋ترجمه انصاریان
سپس از آنجا که گاهى افراد نادان به سبب بى اطّلاعى از حکمتِ حوادث عالم، زبان به اعتراض مى گشايند. امام(عليه السلام) به فرزندش هشدار مى دهد مى فرمايد: «و اگر درباره فهم اين امور (حوادث جهان) امرى بر تو مشکل شد، آن را بر نادانى خود حمل کن (و زبان به اعتراض مگشاى) زيرا تو در آغاز خلقت جاهل و نادان بودى و سپس عالِم و آگاه شدى و چه بسيار است امورى که هنوز نمى دانى و فکرت در آن متحير و چشمت در آن خطا مى کند; اما پس از مدتى آن را مى بينى (و از حکمت آن آگاه مى شوى)»
🔻اشاره به اينکه کسى مى تواند زبان به اعتراض بگشايد که نسبت به همه چيز آگاه باشد و فلسفه تمام حوادث را بداند و آن را موافق حکمت نبيند؛ در حالى که چنين نيست; معلومات انسان در برابر مجهولاتش همچون قطره در مقابل درياست. در آغاز عمر چيزى نمى داند و تدريجاً نسبت به بعضى امور آگاه مى شود و چه بسيار امورى که در آغاز از فلسفه آن بى خبر است; اما چيزى نمى گذرد که حکمت آن بر او آشکار مى شود. آيا انسان با اين علم محدود و با اين تجاربى که درباره جهل و علم خود دارد مى تواند در مورد آنچه نمى داند لب به اعتراض باز کند؟!
🌴امام(عليه السلام) در پايان اين قسمت، فرزندش را دستور به تمسک به ظل عنايت و الطاف الهى و توجّه به ذات پاک او مى دهد که در هر حال کليد نجات است، مى فرمايد: «بنابراين به آن کس که تو را آفريده و روزى داده و آفرينش تو را نظام بخشيده تمسک جوى و تنها او را پرستش کن و رغبت و محبّت تو تنها به سوى او باشد و تنها از (مخالفت) او بترس»;.
↩️اين چهار دستور کوتاه و پر معنا به يقين ضامن سعادت هر انسانى است: #اعتصام_به_ظل_عنايت_پروردگار و پرستش او و توجّه به ذات پاکش و ترس از مجازاتش.
👈در جمله «الَّذِي خَلَقَکَ وَ رَزَقَکَ وَ سَوَّاکَ» که برگرفته از اين آيات قرآن مجيد است: (الَّذِى خَلَقَ فَسَوَّى * وَالَّذِى قَدَّرَ فَهَدَى * وَالَّذِي أَخْرَجَ الْمَرْعَى)(1) نخست اشاره به آفرينش، سپس روزى و بعد تسويه و نظام بخشيدن به وجود انسان از نظر جسم و جان آمده است در حالى که مى دانيم نخست خلقت است و بعد تسويه و سپس رزق و روزى; اما با توجّه به اينکه عطف به واو هميشه دليل بر ترتيب نيست مشکلى از اين نظر در تفسير عبارت پيدا نمى شود.
اين احتمال نيز کاملاً پذيرفتنى است که نظر امام(عليه السلام) به دوران تکامل جنينى و رشد پس از تولد است; زيرا نطفه اى که در رحم مادر قرار مى گيرد، از روزى الهى که در رحم مادر براى او حواله شده پيوسته بهره مى برد و به دنبال آن مراحل تکامل را يکى پس از ديگرى سير مى کند حتى زمانى که متولد مى شود و روزى او از خون به شير مادر مبدل مى گردد، باز هم مراحل تسويه و تکامل را تا مدت زيادى ادامه مى دهد، بنابراين مى توان گفت که روزى قبل از مراحل تکامل انسان شروع مى شود.
🔸📖سرى به قرآن مى زنيم .مى فرمايد: (وَما أُوتيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلاّ قَليلاً).
انيشتين، دانشمند معروف مى گويد: اگر تمام علوم بشر را از روز نخست تا به امروز که در کتابخانه ها جمع شده است در برابر مجهولات بشر بگذاريم، همانند يک صفحه از يک کتاب بسيار قطور است.
از اينجا نتيجه اى را که امام(عليه السلام) در عبارت بالا گرفته است به خوبى درک مى کنيم که اگر ما در مسائل مربوط به مبدأ و معاد و اسرار زندگى بشر سؤالات بدون جوابى پيدا کنيم بايد حمل بر نادانى خود کنيم و زبان به انکار و اعتراض نگشاييم. اين حکم عقل و منطق است.
🖋شرح آیت الله مکارم
@Quranhlebayt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃ذکری که حضرت آقا در سختیها به آن اشاره فرمودند....
#حسبی_الله
@Quranahlebayt
سلام آقا گدای بی سروپا را نمی خواهی؟
گدایی که تمام عمر بوده غرق گمراهی
در این دریای بی پایان، میان خیل زائرها
گرفت انگار قلاب نگاه تو به این ماهی
خطایی هم اگرکردم،نباشد خرده چون عبدم
نبخشی خرده میگیرم،شما سلطان شما شاهی
من اینجا زیر ایوانم تو آن بالای بالایی
سلیمانا نگاهی کن به این مور از کرم گاهی
ببین کوه گناهی را به اشک دیده آوردم
بنازم که تو بخشیدی چه کوهی را به چه کاهی
سلیمان نه، که بالاتر، علی سوم زهرا
ندارد فرق اینجا هدهدی با کفتر چاهی
به محشر میگذارم پا، به امید نگاه تو
ندارم در بساطم غیر آه روضه ها آهی
دلم تنگ است آقا جان هوای کربلا دارم
بگو ابن شبیبت را بخواند شعر جانکاهی
#نوكـر_نـوشت:
#یا_امام_رضا
در نـامه ام نوشته گنه کار و بد، ولـی
خیلی برای خون خدا گریه کرده است
#صلي_الله_علیک_ياسيدناالمظلوم_يااباعبدالله_الحسين
سلام عليكم و رحمة الله،صبحتون بخير، #چهارشنبتون_امام_رضایی (ع)
#به_یاد_شهید_مدافع_حرم_مرتضی_حسین_پور
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
.
@Quranahlebayt
🌷امام رضا علیه السلام:
هرگز #نمازت را بى دليل از اول وقت به تأخير مينداز، هميشه رعايت #اول_وقت را بكن.
بحارالأنوار ج۸۰ ص۲۱
@Quranahlebayt
#آخرالزمان_تحمل_یا_تحول؟
🔹قرآن، کتاب معجزات است و مشکلاتی را که در برابر انسانها قرار دارد، صادقانه بیان میکند. صداقتش آنجایی به اوج خود میرسد که حتی راهکار نجات از آن مشکلات را نیز بی پرده بیان میکند.
🔹خداوند در آیه۱۵۵ سوره بقره میفرماید:
«قطعاً همه ی شما را با چیزی از ترس، گرسنگی و کاهش در مالها و جانها و میوه ها آزمایش می کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان»
🔹امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«پیش از ظهور قائم، نشانه هایی از جانب خدای تعالی برای مومنان خواهد بود.» و در ادامه با بیان آیه ۱۵۵ سوره ی بقره فرمودند:
«این قول خدای تعالی است، یعنی شما مومنان را پیش از خروج قائم میآزمائیم؛ به (خوف) از پادشاهان بنی فلان در آخر سلطنت آنها و گرسنگی به واسطه ی گرانی قیمت ها و کاستی در اموال به واسطهی کسادی داد و ستد و کمی سود و کاستی نفوس به واسطهی مرگ و میر فراوان و کاستی در ثمرات به واسطهی کمی برداشت محصولات زراعتی و در آن هنگام، صابران را به تعجیل خروج قائم مژده بده»
کمال الدین و تمام النعمه، ج ٢، ص۶۴۹
در آخرالزمان، مردم به انواع بلاها مبتلا میشوند و موفقیت با صابران است. وحشت و اضطراب، گرسنگی و قحطی، فساد در تجارت و بازرگانی و تلفات جانی و مرگهای سریع، از جمله ی این بلاهاست.
🌷اَلّلهُمـّ؏َجِّللِوَلیِّڪَالفَرَجَ🌷
@Quranahlebayt