eitaa logo
قرآن جیبی
1.3هزار دنبال‌کننده
495 عکس
14 ویدیو
3 فایل
احساس نمی‌کنید جای یک قرآن کوچک بین کانال‌ها و گروه‌هایتان خالی‌ست؟ روزی یک مطلب کوتاهِ تفسیری کاربردی از قرآن! همراه با تصویر و کلیپ! همیشه «قرآن جیبی» همراهتان باشد. 📱ID @BP98273
مشاهده در ایتا
دانلود
در مسائل، دیگران را سرزنش و قضاوت نکنیم. از کجا معلوم، شاید ما بودیم بدتر می‌شدیم. زنان مصر، زلیخا را سرزنش می‌کردند، اما خودشان هم کم آوردند. ... فَلَمَّا رَأَيْنَهُ أَكْبَرْنَهُ وَقَطَّعْنَ أَيْدِيَهُنَّ ... قَالَتْ فَذَٰلِكُنَّ الَّذِي لُمْتُنَّنِي فِيهِ ... (۳۱ و ۳۲ یوسف) 💌 هنگامی که چشم‌شان به او افتاد، او را بسیار بزرگ (و زیبا) شمردند؛ و دست‌های خود را بریدند. گفت: این همان جوانی است که بخاطر او سرزنشم می‌کردید.
📢 مگه میشه بدون خوندن نهج‌البلاغه، قرآن رو فهمید؟ آیت‌الله خامنه‌ای: هر كسى نهج‌البلاغه را نمى‌خواند از قرآن خبرى ندارد. (۸۸/۰۶/۰۱) 
توجه به عفّت و تربیت جنسی کودک آن‌قدر مهم است که خدا خودش در قرآن درباره‌اش حرف زده، ولی یک‌سری احکام و مسائل را به پیامبرش سپرده است. اگر جامعه‌ در دوران کودکی بچه‌ها، حواسش به این مسئله باشد، جامعه‌ای عفیف شکل می‌گیرد. پدر و مادر باید به کودک‌شان یاد بدهند که با اجازه وارد خلوت‌شان شود. مثلا وسط روز است پدر یا مادر از سر کار آمده و دارد لباس عوض می‌کند، شب لباس خواب می‌پوشند و تا صبح لباس معمولی تن‌شان نیست. پدر و مادر حق ندارند هرطوری پیش فرزندشان بنشیند و بگردند. 💌 اى مومنان، قطعاً بايد غلام و كنيزهاى شما و كسانى از شما كه به [سنِ‌] بلوغ نرسيده‌اند سه بار در شبانه روز از شما كسب اجازه كنند: پيش از نماز صبح، و نيم‌روز كه جامه‌هاى خود را بيرون مى‌آوريد، و بعد از نماز عشاء ... و وقتی که بچه‌هایتان به سنّ بلوغ برسند باید اجازه بگیرند، همان‌طور که اشخاصی که پیش از آنان بودند اجازه می‌گرفتند. (۵۸ و ۵۹ نور)
عین‌القضات: قرآن حبلی است که، طالب را می‌کِشد؛ تا به مطلوب رساند. قرآن را بدین عالم فرستادند در کِسوت حروف، و در هر حرف هزاران غمزه‌ جان‌رُبا. آنگه ندا کردند: «وَ ذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرَىٰ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِينَ» (۵۵ ذاریات) 💌 و پند ده، كه مؤمنان را پند سود دهد.
زندگی و مرگ در دست خداست، و به نقطه‌ی شروع برمی‌گردیم نه جای دیگر، به اصل و وطن‌مان. مثل فرزندی که به آغوش پدر و مادرش برمی‌گردد. امیرالمومنین علیه‌السلام فرموده: دنيا و آخرت، هر يك فرزندانى دارند. سعی کنید از فرزندان آخرت باشيد، نه دنيا، زيرا در روز قيامت، هر فرزندى به پدر و مادر خويش باز مى گردد. (نهج، خطبه ۴۲) هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ 💌 اوست که زنده می‌کند و می‌میراند، و به سوی او بازگردانده می‌شوید. (۵۶ یونس)
انسان همان عملش است. شخصیتش، با اعمالی که انجام می‌دهد، ساخته می‌شود. علم و عمل خوب، شخصیت خوب و صالح به‌وجود می‌آورد. قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ ۖ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِح ... (۴۶ هود) 💌 خدا گفت: ای نوح! پسرت از اهل تو نیست، او یکپارچه عمل ناصالح است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آهن #معجزه_علمی ... وَأَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ ... (۲۵ حدید) 💌 آهن را «پایین فرستادیم»، که در آن نیروی شدید و منافعی برای مردم است. آهن را از زمین بیرون می‌کشند، چرا قرآن گفته پایین فرستادیم؟
وقتی مشکلات در زندگی‌ بیشتر می‌شود یا کارهای خاص جدی پیش می‌آید، توجه‌مان به خدا و اهل‌بیت بیشتر می‌شود. برنامه‌ها برای استفاده بهتر از زندگی و رابطه با خدا می‌ریزیم، ولی وقتی رفع می‌شود دیگر توجه‌ها تمام می‌شود. حداقل شکر این است که، توجهی که هنگام مشکلات بدست آمده ادامه داشته باشد. 💌 اگر ما را از این گرفتاری نجات دهی، حتماً از سپاس‌گزاران و کسانی که درست استفاده می‌کنند، خواهیم بود! (۲۲ یونس)
ظرفی که زیر باران باشد، باران آن را در برمی‌گیرد و پُر می‌کند. 💌 پروردگارا ، صبری سرشار بر دل‌های ما فرو ریز، تا همه‌ی وجودمان را در بربگیرد، و ظرف وجودمان، لبریز از صبر و استقامت شود. (۱۲۶ اعراف)
اگر بی‌تفاوتی و روزمَرّگی را کنار بگذاریم و به خیلی‌ چیزها که اطراف‌مان است با دقت نگاه کنیم، دوباره زنده شدن، برای‌مان قابل فهم‌تر و عینی می‌شود. 💌 آیا آنها گمان می‌کنند که برانگیخته نمی‌شوند؟! (۴ مُطَفّفین)
و عمرش را در چه از بین برد؟ اوقات خوش آن بود که با دوست به سر رفت/باقی همه بی‌حاصلی و بی‌خبری بود ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذ عَنِ النَّعیمِ (۸ تکاثر) 💌 سپس در آن روز از نعمت‌هایی که داشته‌اید بازپرسی خواهید شد.
نصفت را آرزو و نصف دیگرت را عمل قرار بده. آرزو با تلاش به درد می‌خورد، بدون آن فقط سرگرم و غافل می‌کند. ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَيَتَمَتَّعُوا وَيُلْهِهِمُ الْأَمَلُ ۖ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ 💌 بگذارشان تا بخورند و برخوردار شوند و آرزو[ها] سرگرمشان كند، پس به زودى خواهند دانست. (۳ حجر)
زندگی سراسر تلخی در جهنم و سراسر شیرینی در بهشت است، و دنیا مخلوطی از تلخ و شیرین. این دنیا دست به دست می‌گردد. یک روز به کام ما و روز دیگر به کام دیگران. همه نصیبی از غم و شادی دارند، مهم سست و بی‌هدف نشدن است. ... وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا ... 💌 و ما این روزها(ی پیروزی و شکست) را در میان مردم دست به دست می‌کنیم؛ تا خدا مومنان را، مشخص کند. (۱۴۰ آل‌عمران)
رسانه کُشنده است، و شخصیت افراد را نابود می‌کند. هر حرف، نوشته و ‌کلیپی را همین‌طوری پخش یا قبول نکنیم. وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ ۚ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَٰئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا (۳۶ إسراء) 💌 دنبال چیزی که به آن علم نداری نیفت، چون گوش، چشم و دل، همه مورد پرسش واقع خواهند شد.
توفیق یعنی جور شدن شرایط برای رسیدن به هدف. شرایط و عوامل در دست خداست، خدا قواعدی را در خلقتش به کار گرفته؛ رعایت آن‌ها موجب می‌شود توفیق نصیب آدم شود و کارها آسان شود. بالاتر از آن این‌که خود انسان طوری شود که کاری برایش سخت نباشد. 💌 و توفيق من جز به [يارى‌] خدا نيست، به او توکل کرده‌ام. (۸۸ هود) إِنَّ سَعْيَكُمْ لَشَتَّىٰ * فَاَمَّا مَنْ اَعْطى وَ اتَّقى* وَ صَدَّقَ بِالْحُسْنى * فَسَنُیَسِّرُهُ لِلْیُسْرى 💌 قطعا سعی و تلاش شما متفاوت و پراکنده است، پس کسی که [حق خدا را] بدهد و خداترس باشد، و وعده خوب را تصدیق کند، پس به زودی او را برای آسانی، آماده می‌کنیم. (۴ تا ۷ لیل)
تو همان روزهای عمرت هستی! روزی برود، قسمتی از تو رفته است. إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ (۲ عصر) 💌 که واقعا انسان‌ها نوعاً [بخاطر هدر دادن عمر، که سرمایه‌‌شان است] در ضرر و زیانند.
هنر انسان مسلمان این است که همه چیز را بعد از محبت خدا و در دایره محبت او ببیند. آن‌وقت جاذبه‌ها و دیدنی‌ها آدم را تکان نمی‌دهد. در حدیثی آمده: با مردم باش و با آن‌ها نباش. هرگز وجود حاضرِ غایب شنیده‌ای من در میان جمع و دلم جای دیگر است وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا (۸ مُزّمل) 💌 و نام پروردگارت را ياد كن و یک‌سَره از دیگران بِبُر و به او رو کن.
سید جمال‌الدین اسدآبادی: نشانه‌ی حقانیت دین اسلام تا روز قیامت، و ضامن سعادت بشری، قرآن است؛ همان قرآن مقدسی که در پرتو شعاع نورانی‌اش، دنیای دیروز و امروز را، با آن انحطاط، به این درجه از تمدن رسانید.
اگر خوش‌نیّت باشیم و اهل خیر رساندن و خوبی، خدا خوبی‌ها و بهتر از آن‌چه که اهلش هستیم نصیب‌مان می‌کند. 💌 ... اگر خدا در دلهاى شما خيرى سراغ داشته باشد، خیر و آن‌چه بهتر است، به شما عطا مى‌كند ... (۷۰ أنفال)
تلاش ما در پاکی و خوب بودن، در آینده فرزندمان، حتی فرزندانش موثر است. فَلَمَّا اعْتَزَلَهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ ۖ وَكُلًّا جَعَلْنَا نَبِيًّا (۴۹ مریم) 💌 و چون ابراهیم (علیه‌السلام) از بت پرستان و تفکراتشان دوری جست، خدا فرزند و نوه‌ای مثل اسحاق و یعقوب به او داد. و همه را پيامبر گردانيديم.
خدا بخیل نیست، هر کس لیاقتی داشته باشد، خدا رحمتش را شامل حالش می‌کند. ناامید نباشیم، خودی نشان دهیم و بخواهیم. يَخْتَصُّ بِرَحْمَتِهِ مَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ (۷۴ آل‌عمران) 💌 رحمت خود را، به هر كس كه بخواهد اختصاص می‌دهد، و خدا داراى بخشش‌هایی بزرگ، آن‌هم بیش از حد هر موجودی است. ... وَ اسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ .. (۳۲ نساء) 💌 از توجه‌ها و بخشش‌های خدا، برای رفع تنگناها طلب کنید! 
کسی که اهل ایمان و کار خوب باشد، صاحب نوری می‌شود، که هم راه خود را روشن می‌کند، هم راه دیگران را. أَوَمَنْ كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَنْ مَثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِنْهَا 💌 آیا کسی که مرده[دل] بود، سپس او را زنده کردیم، و نوری برایش قرار دادیم که با آن در میان مردم راه برود، مثل کسی است که در ظلمت‌ها باشد و از آن خارج نشود؟! (۱۲۲ انعام)
وقتی پدر و مادر دارند به پیری می‌رسند، باید آن‌ها را زیر بال و پر محبت بگیریم، این‌کار هم باید بدون کوچک‌ترین منّت و با کوچک شمردن خودمان باشد. یک معنی خفض جناح این است که، مرغ بالش را با‌محبت باز می‌کند تا جوجه‌ها را زیر آن جمع، و حفظشان کند. وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ «الذُّلِّ» مِنَ الرَّحْمَةِ  ... (۲۴ إسراء) 💌 و بال‌های «تواضع» خویش را از محبّت و لطف، در برابر آنان فرود آر!
وقتی کسی را ببینید، سلام و علیک کنید و با هم آشنا شوید، چقدر طول می‌کشد؟ زندگی دنیا در برابر آخرت، همین قدر است. امیرالمومنین علیه‌السلام هم می‌فرمایند: آگاه باشید که دنيا پشت کرده (و به سرعت مى گذرد) و از آن چيزى جز به اندازه ته مانده ظرفى که آب آن را ريخته باشند بيشتر باقى نمانده است. (خطبه ۴۲) وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ كَأَنْ لَمْ يَلْبَثُوا إِلَّا سَاعَةً مِنَ النَّهَارِ يَتَعَارَفُونَ بَيْنَهُمْ ۚ قَدْ خَسِرَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِلِقَاءِ اللَّهِ وَمَا كَانُوا مُهْتَدِينَ 💌 روزی که آن‌ها را جمع می‌کنند؛ انگار که جز ساعتی از روز، (در دنیا) توقّف نکردند؛ به آن مقدار که یکدیگر را (ببینند و) بشناسند! مسلّماً آنها که دیدار خدا را تکذیب کردند، سرمایه‌شان را از دست دادند و راه را [به حقیقت] پیدا نکردند. (۴۵ یونس)
به چوبی که، کنار درخت یا گیاهی که نمی‌تواند روی پایش بایستد، می‌زنند، تا «سر پا» نگهش دارند، « قَیّم یا قَیّوم» می‌گویند. اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ (۲ آل‌عمران) 💌 معبودی جز خدای یگانه‌ی زنده، «پایدار و نگهدارنده مخلوقات»، نیست.