زیارت حضرات معصومین امام موسی کاظم،امام رضا،امام جواد و امام هادی(علیهم السلام) در روز چهارشنبه
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
https://eitaa.com/h_emamreza
┗━━━🍂━
دعای روز چهارشنبه
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
https://eitaa.com/h_emamreza
┗━━━🍂━
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@h_emamreza
┗━━━🍂━
💠 امام باقر(علیه السلام) به یکى از دوستان خود فرموند:
أَبْلِغْ شِیعَتَنا أَنَّهُ لا یُنالُ ما عِنْدَ اللهِ إِلاَّ بِعَمَل؛
به شیعیان ما بگو که هیچ کس به مواهب و رحمت هاى الهى نمى رسد مگر با عمل.(1)
شرح حدیث:
این گفتار امام باقر(علیه السلام) پاسخى است به آنها که تصور مى کنند تنها به عنوان قبول نام تشیع و ابراز عشق به خاندان پیغمبر(صلى الله علیه وآله) مى توانند بزرگترین مقام را در پیشگاه خدا داشته باشند، در حالى که مى دانیم اساس اسلام روى عمل گذشته شده و شیعیان واقعى آنها هستند که برنامه عملى آنان اقتباسى است از برنامه هاى عملى على(علیه السلام) و یارانش و اصولا تشیع از ماده مشایعت به معناى گام برداشت پشت سر کسى است; بنابراین آنها شیعه واقعى خاندان پیغمبرند که پشت سر آنها گام بر مى دارند.
📚پی نوشت:
1. اصول کافى، جلد 2، صفحه 300.
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@h_emamreza
┗━━━🍂━
✳️ چرا آیت الله بهجت نماز شب را ترک کردند!؟
ارزش و اهمیت جایگاه پدر و مادر در اسلام به گونه ای است که غیر از واجبات و محرمات، امر و دستور پدر در باقی اعمال لازم الاجراست و آه مادر زندگی فرزند را به تباهی می کشاند و سراغ نداریم کسی را که بدون احترام گذاشتن به والدین خود به مراتب رفیع رسیده باشد.
💠 آیه:وَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا احقاف/15
انسان را به نیکی کردن به پدر و مادر سفارش کردیم
💠 حکایت؛ زمانیکه آیت الله بهجت(ره) در نجف مشغول تحصیل و تهذیب نفس بودند عده ای که مطالب عرفانی را قبول نداشتند نامه ای برای پدر آقای بهجت می فرستند و در مورد ایشان بدگویی می کنند و می گویند ممکن است فرزندت از درس و بحث، خارج شود.
پدر بزرگوار ایشان نامه ای برای آقای بهجت می نویسد که من راضی نیستم جز واجبات، عمل دیگری انجام دهی، حتی راضی نیستم نماز شب بخوانی، آقای بهجت می فرماید: وقتی نامه ی پدرم به دستم رسید، خدمت آقای قاضی رسیدم و نامه را به ایشان نشان دادم، ایشان فرمودند: شما مقلد چه کسی هستید؟ گفتم : من مقلد آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی (ره) هستم، فرمودند: باید بروید از مرجع تقلیدتان بپرسید.
آقای بهجت می فرماید: من نزد آقا سید ابوالحسن اصفهانی (ره) رفتم و از ایشان کسب تکلیف کردم، ایشان فرمودند: باید حرف پدرت را اطاعت کنی، از آن موقع به بعد آقای بهجت سکوت می کنند و چیزی نمی گویند.
در سکوت مطلق فرو می روند و حتی برای خرید، از خادم مدرسه تقاضا می کنند تا این کار را برای ایشان انجام دهد؛ چرا که سخن گفتن از واجبات نیست و کار و فعل مباحی می باشد حتی ایشان خیلی کم در کوچه و خیابان رفت و آمد می کردند و تمام این کارها به خاطر این بود که می خواستند از دستور پدرشان اطاعت کنند1
هرآن پسر که پدر، زان پسر بود خشنود
نه روز او بد باشد، نه عیش او دشوار 2
📚 پی نوشت :
1. با اقتباس و ویراست از کتاب پرده نشین
2. فرخی
(خبرگزاری حوزه)
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@h_emamreza
┗━━━🍂━
💠اهمیت توجه به کودک
سیرۀ رسولخدا(ص) در محبت به کودکان به حدی بود که علاوه بر همبازی شدن با آنان و نادیده گرفتن موقعیت، با فروتنی به بازی با آنها میپرداخت و این در حالی بود که زمان نماز فرا رسیده بود و مردم در انتظار اقامۀ نماز به امامت ایشان بودند. در یکی از روزها که رسولخدا(ص) به منظور خواندن نماز جماعت عازم مسجد بودند، در راه به گروهی از کودکان برخوردند که در حال بازی کردن بودند. بچهها با دیدن پیامبر(ص) دست از بازی کشیدند و به سوی ایشان رفتند و به پیامبر(ص) گفتند؛ «کن جملی»! شتر من باش. رسولخدا(ص) درخواست کودکان را اجابت کردند و مشغول بازی با آنها شدند و این درحالی بود که مردم در مسجد در انتظار ایشان بودند.
بلال که در مسجد همراه مردم منتظر ورود رسولخدا(ص) بود، با مشاهدۀ تاخیر پیامبر(ص) به سمت خانه ایشان حرکت کرد. او در راه به رسولخدا(ص) رسید و با دیدن صحنۀ بازی کردن ایشان با کودکان خواست تا بچهها را از اطراف ایشان دور کند؛ اما رسولخدا(ص) مانع شدند و فرمودند: برای من دیر شدن زمان اقامۀ نماز از ناراحتی کودکان بهتر است. سپس از بلال خواستند تا به خانۀ ایشان برود و برای کودکان چیزی تهیه نماید تا به این ترتیب بچهها حضرت را رها کنند. بلال رفت و از منزل پیامبر(ص) تعدادی گردو پیدا کرد و به محضر ایشان بازگشت. رسولخدا(ص) گردوها را از بلال گرفتند و به بچهها فرمودند: آیا شتران خود را به این گردوها میفروشید؟ کودکان نیز با دیدن گردوها، آنها را از دست پیامبر گرفتند و ایشان را رها کردند.
امروزه توجه به کودکان به اسباب مختلف دنیای مدرنیته و امکانات سرگرم کننده کاذب ، بسیار کم شده غافل از اینکه بازی یکی از ابزارهای قوی تربیتی میباشد .
📚 پی نوشت :
عوفی، سدید الدین محمد ؛ جوامع الحکایات و لوامع الروایات، تهران، نشر ابن سینا 1340ه.ش چاپ اول؛ باب دوم از قسم دوم، ص30.
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@h_emamreza
┗━━━🍂━
📝 چگونه ميشود بين روايات وارده راجع به مودت اهلبيت و دوستى با دوستانشان و هم چنین دشمنى بادشمنانشان ومسئله وحدت و برابرى بين شيعه و سنى جمع كرد؟
✍️مسأله دوستى با دوستان اهل بيت (ع) و دشمنى با دشمنان آنان منافاتى با وحدت اسلامى بين شيعه و سنى ندارد زيرا چنان نيست كه اهل تسنن از دشمنان اهل بيت (ع) باشند. بلكه بسيارى از آنان به حكم آيه شريفه «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ اَلْمَوَدَّهَ فِى اَلْقُرْبى»
(شورى 23) دوستى و مودت اهل بيت (ع) را واجب میشمارند.
بنابراين دستور فوق تنها شامل كسانى میشود كه با اهل بيت (ع) از سرناسازگارى در آمده و با آنان به مقابله برخاستند مانند حاكمان ستمگر و ياوران آنها. افزون بر آن سر منع دوستى با دشمنان اهل بيت، قرارگرفتن در خط و جريان انحرافى آنهاست. از اين رو پيوندهايى كه در اين راستا قرار نگيرد چندان اشكالى ندارد. البته اين نكته نيز لازم به تذكر است كه دوستى با خاندان عصمت و طهارت مراتبى دارد وليكن از امتيازات شيعه آن است كه با تمام ابعاد به اين دستور الهى جامه عمل پوشانده است. بنابراين اگر دوست شما از كسانى نباشد كه نسبت به ائمه اطهار (ع) اظهار عداوت كند دوستى با او اشكالى ندارد.
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@h_emamreza
┗━━━🍂━
تمثیل
💠 نانوا خمیر را درون تنور پهن می کند.
چه اتفاقی می افتد؟!
خمیر به خاطر خامی ابتداء به همه سنگ ها ریز و درشت می چسبد!
اما همینکه پخته و پخته تر می شود ، از سنگ ها یکی پس از دیگری جدا می شود.
و این قصه ما آدم هاست.
سختی های این دنیا، حرارت تنور را می ماند.
و این سختی هاست که انسان را پخته و پخته تر می کنند ؛
و هر چه انسان پخته تر می شود سنگ کمتری به خود میگیرد...
و سنگها همان تعلقات هستند...
ماشین من، خانه من، کارخانه من و...
آنوقت که قرار است نان را از تنور خارج کنند سنگها را از آن میگیرند!
خوشا به حال آنکه در تنور دنیا آنقدر پخته می شود که به هیچ سنگی نمی چسبد.
آدرس ما در ایتا
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@h_emamreza
┗━━━🍂━
احکام
>>> گوش دادن
در مواردی گوش دادن واجب است :
۱- اگر امام جماعت در حال خواندن حمد وسوره نماز صبح یا مغرب وعشا است کسانی که اقتدا کرده اند باید ساکت باشند وگوش بدهند وهیچ ذکری را به زبان نیاورند. (۱)
۲- وقتی خطیب جمعه مشغول ایراد خطبه ها است کسانی که در نماز جمعه شرکت کرده اند موظفند به خطبه ها گوش دهند نه روزنامه بخوانند ونه با تلفن همراه صحبت کنند ونه با کسی حرف بزنند.(۲)
۳- قاضی موظف است به سخن دو طرف دعوی وهمجنین به سخن شاهد ها گوش دهد وسپس قضاوت نماید . بدون این مراحل حق قضاوت ندارد. (۳)
ـــــــــــــــــــــــــ
۱- صراط النجاة ، ج۲ ، ص۴۱۷.
۲- تحریر الوسیله ، ج۱ ، ص۲۳۵.
۳- همان ، ج۲ ، ص۴۰۹.