eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
377 عکس
6 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨قَلِيلٌ يَدُومُ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مُنْقَطِعٍ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: عمل خیر اندکی که ادامه دارد بهتر از اعمال خیر زیادی است که دوام ندارد. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص370 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: طُوبَى لِمَنْ لَمْ يُبَدِّلْ‏ نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْراً طُوبَى لِلْمُتَحَابِّينَ فِي اللَّهِ‏ . 🌹امام صادق علیه السلام می فرمایند: خوشا به حال کسانی که نعمت خدا را تبدیل به کفر نکردند. خوشا به حال کسانی که به خاطر خداوند دوست می دارند. الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص252 ✅توضیح مهم: نعمتهای الهی بیشمار است و البته مراتب دارند و بالاترین مرتبه نعمت، نعمت ولایت اهل بیت علیهم السلام است. یکی دیگر از نعمتهای الهی حاکم خوب است. در ایام بسیار مهم انتخابات که انتخاب یکی از مدیران دولتی به دست مردم اتفاق می افتد باید دقت کرد و انتخاب صحیح نمود. راه انتخاب درست نیز در فقره دوم روایت مشخص شده و حضرت فرموده اند: "به خاطر خداوند دوست می دارند." ما نیز به خاطر خداوند به افرادی که مشخصات خدایی دارند باید رای بدهیم تا خداوند نیز برکات خود را بر ما نازل کند که فرمود َلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ... سوره مبارکه اعراف، آیه۹۶. و اگر اهل شهرها و آبادیها، ایمان می‌آوردند و تقوا پیشه می‌کردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها می‌گشودیم. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨نفْسُكَ عَدُوٌّ مُحَارِبٌ وَ ضِدٌّ مُوَاثِبٌ إِنْ غَفَلْتَ عَنْهَا قَتَلَتْكَ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌نفست دشمنی است که در حال جنگ و ستیز با توست همچنین ضدی است که نزدیک است که بر تو پیروز گردد. اگر از آن غفلت کنی تو را به قتل خواهد رساند. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص498 ✅توضیح: دشمنان بیرونی همواره در حال تهدید هستند و اگر قدرت یابند انسان را از پا در می آورند و در طول تاریخ میلیونها انسان توسط دشمنان خارجی کشته شدند. بنابراین وجود دشمن خارجی حقیقتی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. باید توجه کرد که از آن دشمن بدتر و نزدیک تر نفس انسان است که دشمن ترین دشمنان انسان است و اگر انسان اندکی غفلت کند به فرمایش امیرالمومنین علی علیه السلام انسان را خواهد کشت. در باب نفس و حقیقت آن و روشهای نیرنگ و خدعه او سخن بسیار است. سخن کوتاه آنکه به عنوان مثال انسان میل به شهوت جنسی دارد این تمایل ریشه در نفس دارد و در شرایط مناسب به انسان امر می کند که گناه جنسی را انجام بده و همین طور دیگر رذائل اخلاقی مثل غضب و تکبر اینها نفس و نفسانیت هستند. در این بین سوالی پیش می آید که فرق نفس با شیطان چیست؟ شیطان دشمن خارجی است که وسوسه می کند و دعوت می نماید به کار نادرست و نفس به آن امر می کند. شیطان با توجه به زمینه ای که در نفس انسان وجود دارد و با همکاری او انسان را به گناه می کشاند. به عنوان مثال شخصی چیزی را دوست دارد و در این هنگام دوست گمراهی نیز هست که او را به همان امر دعوت می کند این دوست داشتن و تمایل درونی ریشه در نفس و نفسانیت دارد و بدان امر می کند و آن دوستی که از بیرون وسوسه می کند در نقش شیطان است که فرد را به انجام آن معصیت دعوت و وسوسه می نماید. اگر انسان با نفس خود مبارزه کند و رذائل آن را از بین ببرد نفس لوامه در انسان قدرتمند تر شده و ترک گناهان و تمایل به آنها ضعیف تر خواهد شد. اعاذنا الله من شرور انفسنا و سیئات اعمالنا. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال امام علی علیه السلام: ✨عظِّمُوا أَقْدَارَكُمْ بِالتَّغَافُلِ عَنِ الدَّنِيِّ مِنَ الْأُمُور✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌با تغافل(خود را به غفلت زدن) نسبت به امور پست و بی ارزش، قدر و منزلت خودتان را بالا ببرید. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص224 ✅توضیح: برخی از امور هستند که پرداختن به آنها و حساسیت نشان دادن به آن انسان را کوچک و حقیر می کند. به عنوان مثال اگر انسان دعوت به مجلسی شد که در آن مجلس غذا می دهند و اتفاقا به او نوشیدنی ندادند حالا به هر علتی مثلا عمدی یا سهوی ممکن است این اتفاق بیفتد؛ در این موارد با تغافل یعنی خود را به غفلت زدن نسبت به ندادن نوشیدنی و عدم اعتراض انسان می تواند قدر و منزلت خود را بالا ببرد اما اگر تغافل نکند و با صدای بلند اعتراض کند کوچک و حقیر می شود. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام ✨الصَّبْرُ صَبْرَانِ صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ حَسَنٌ جَمِيلٌ وَ أَحْسَنُ مِنْ ذَلِكَ الصَّبْرُ عِنْدَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْكَ وَ الذِّكْرُ ذِكْرَانِ ذِكْرُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ أَفْضَلُ مِنْ ذَلِكَ ذِكْرُ اللَّهِ عِنْدَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْكَ فَيَكُونُ حَاجِزاً. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌صبر بر دو نوع است: صبر بر مصیبت؛ این نوع از صبر خوب و زیبا است ولی بهتر از آن صبر بر اموری است که خداوند آنها را بر تو حرام کرده است. ذکر نیز دو گونه است: ذکر خداوند هنگامی که مصیبتی به انسان می رسد ولی بهتر از آن، ذکر خداوند هنگامی است که انسان با حرام روبرو می شود که در این صورت آن ذکر مانع از ارتکاب حرام می شود. 📚مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص22 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ظَلَمَ الْحَقَّ مَنْ نَصَرَ الْبَاطِلَ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هرکس که باطل را یاری کند به حق ظلم کرده است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص323 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨فضْلُ الرَّجُلِ يُعْرَفُ مِنْ قَوْلِهِ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌فضل و برتری هر شخصی از سخن گفتنش شناخته می شود. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص357 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨كلُّ مَوَدَّةٍ مَبْنِيَّةٍ عَلَى غَيْرِ ذَاتِ اللَّهِ ضَلَالٌ وَ الِاعْتِمَادُ عَلَيْهَا مُحَالٌ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هر دوستی که به خاطر غیر خدا بنا شده باشد گمراهی است و اعتماد به آن محال است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص376 ✅توضیح: در صورتی که دوستی برای غیر خدا باشد در این بین علتی برای اعتماد وجود ندارد چرا که انسان اگر به خاطر خداوند دوستی کند دوستش به خاطر خداوند به او خیانت نخواهد کرد در این صورت قابل اطمینان است و همین امر سبب اطمینان خواهد بود و اگر به خاطر خدا نباشد ممکن است در صورتی که منفعتی برای خودش وجود داشته باشد به دوستش خیانت کند و همین امر باعث عدم اعتماد خواهد بود. این قاعده در بسیاری از موارد قابل تطبیق است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام ✨سَبَبُ زَوَالِ النِّعَمِ الْكُفْرَانُ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌سبب زوال نعمت کفران نعمت است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص281 ✅توضیح: خداوند نعمتهای زیادی به انسان عنایت کرده است و در قرآن نیز می فرماید اگر نعمتهای الهی را بشمارید نمی توانید تمامی آنها را ذکر کنید. سبب بقاء نعمت شکر و علت زوال آن کفران است. به عنوان مثال خداوند وسیله ی نقلیه ای نصیب انسان می کند. وظیفه او در مرحله اول شکر قلبی و زبانی و علمی است. شکر قلبی و زبانی مشخص است که چگونه است اما شکر عملی یعنی اینکه از آن وسیله در مسیر درست استفاده کند به کسانی که ندارند و او نیز شرایط کمک دارد از وسیله اش به آنها نفعی برساند. در مسیر معصیت از آن استفاده نکند این اعمال سبب ازدیاد نعمت خواهد شد. اما اگر خدای ناکرده به سبب آن بر دیگران فخر فروشی کند و دیگران را تحقیر و کوچک کند و به وسیله خودش ببالد و از کمک به دیگران استنکاف بورزد کفران نعمت کرده و نعمت خود را در معرض زوال قرار داده است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨سِيَاسَةُ النَّفْسِ أَفْضَلُ سِيَاسَة✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌تدبیر و اداره نفس بهترین نوع تدبیرها است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص283 ✅توضیح: 1️⃣مطلب اول: نفس انسان ویژگیهای بسیار عجیب و قدرتمندی دارد که اگر درست تدبیر شود به شدت برای خودش و خانواده اش و جامعه ای که در آن زندگی می کند نافع خواهد بود ولی اگر خدای ناکرده تحت تدبیر نباشد و رها باشد و هر آنچه که دلش خواست انجام بدهد و تحت مدیریت قوه عاقله انسان نباشد، خسارتهای جبران ناپذیری به بار خواهد آورد. 2️⃣مطلب دوم: یکی از اساسی ترین خصلتهای رهبران بزرگ دنیا فارغ از اینکه چه دین و آیینی داشتند که توانستند در مسیر ارزشها قدم بردارند و تحولات شگرفی در کشور تحت مدیریت خودشان به وجود آورند، همین مسئله تدبیر نفسشان بود. به عنوان مثال امام خمینی ره که توانست انقلاب اسلامی را در ایران محقق سازد و تحولات کشوری و منطقه ای و جهانی به وجود آورد به شدت بر نفس خود کنترل و احاطه داشته و آن را تحت تدبیر قوه عاقله خودش در آورد بود. خاطراتی که از اطرفیان در مسئله مبارزه ایشان با نفس خودش ذکر شد است، شاهد و گواه این حقیقت است. گاندی که یکی از رهبران تاثیر گذار هند به شمار می رود، برای نفس خود اصولی را مشخص کرده و آن را تحت تدبیر خود در آورده بود و قضایایی که مربوط به احوالات شخصی و نفسانی اوست زیاد نقل محافل است و عبارات او در این باب به جملات معروف و متداولی بین مردم تبدیل شده است. 3️⃣مطلب سوم: سیاستمداران و مدیران برجسته که می خواهند مجموعه‌ای را مدیریت کنند نفس و نفسانیت خودشان را باید تحت تدبیر و اداره خود دربیاورند. بدانند کجا خشمگین خواهند شد. کجا اظهار شادی کنند. صبور باشند. کنترل نفس داشته باشند. طمعکار نباشند. اعجاب به نفس نداشته باشند. دنبال شهرت و دیده شدن نباشند و ... در این صورت است که مدیران خوبی خواهند شد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
قَالَ عِنْدَهُ رَجُلٌ: إِنَّ الْمَعْرُوفَ إِذَا أُسْدِيَ إِلَى غَيْرِ أَهْلِهِ ضَاعَ‏ 🌹فقَالَ الْحُسَيْنُ ع‏ ✨ليْسَ كَذَلِكَ وَ لَكِنْ تَكُونُ الصَّنِيعَةُ مِثْلَ وَابِلِ الْمَطَرِ تُصِيبُ الْبَرَّ وَ الْفَاجِرَ. ✨ شخصی نزد امام حسین علیه السلام گفت که وقتی احسان و نیکوکاری به غیر اهل آن تعلق بگیرد هدر می رود(منظور این شخص این بود که احسان باید به افراد نیکوکار باشد) 🌹امام حسین علیه السلام فرمودند: ✨اینگونه نیست احسان و خوبی مثل باران غلیظی است که می بارد و شامل نیکوکار و بدکار می گردد. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص245 - 246 ✅توضیح: 1️⃣مطلب اول: امام حسین علیه السلام دریای کرامت هستند و فهم کرامت و بزرگواری ایشان حتما از دایره عقول افراد معمولی خارج است چرا که ما به قدر عقلمان کرامت می فهمیم ولی ایشان به مقدار عقل و کرامت خودشان عنایت می کنند و بذل جود می نمایند لذا به هیچ عنوان دریای نیکوکاری ایشان برای ماها قابل درک نیست. مثلا درک کودک از احسان خرید پفک برای اوست اما پدر برای او منزلی تهیه می کند که در آینده بتواند در آنجا سکونت نماید. کودک درکی از عظمت منزل ندارد و چه بسا پفک را بالاتر بداند! 2️⃣مطلب دوم: احسان یعنی خوبی کردن به دیگری از باب لطف و کرامت نه اینکه خود شخص احسان شونده لزوما و ضرورتا باید احسان شود. چرا که در این صورت دیگر احسان نیست بلکه اعطای حق است. مثلا شخصی سفره اطعام پهن کرده است و به همه غذا می دهد این احسان است اما کسی که پول گرفته و به مردم غذا می دهد دیگر احسان نیست بلکه اعطای حق اوست. برای همین در احسان کردن شخص محسن و نیکوکار به همه می تواند احسان کند و هیچ ظلمی محقق نشود بلکه برعکس کرامت و بزگواری او تایید و ثابت می شود. 3️⃣مطلب سوم: احسان امام حسین علیه السلام به همه افراد خوب و بد تعلق می گیرد و ایشان باران رحمتی است که خداوند بر تمام بشریت ارزانی داشته و آن را عامل جلب و جذب رحمت قرار داده است و این عبارت ایشان بیانگر این واقعیت است که خودشان به همه احسان و نیکی می کنند و چقدر بزرگوار نیز هستند. البته باید دقت کرد که ایشان باران رحمت هستند ولی افراد نیز باید بتوانند استفاده کنند. این مثال معروف را اساتید ذکر می کنند که لیوان اگر رو به آسمان باشد می تواند باران الهی را در خود جمع نماید ولی اگر برعکس باشد بهره ای از باران نخواهد داشت. اگر افراد به امام حسین علیه السلام توجه داشته باشند خواهند توانست از این دریای رحمت بهره ببرند و هرکس توجه بیشتر داشته باشد بهره او نیز بیشتر خواهد بود. 4️⃣مطلب چهارم: شایسته است که مومنان نیز اگر احسان می کنند گزینشی احسان نکنند و به همه احسان و نیکی نمایند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.