eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
375 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
💎 توجه به روزگار و عبرت‌ها! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«مَنْ لَمْ يَعْرِفْ لَوْمَ ظَفَرِ الْأَيَّامِ لَمْ يَحْتَرِسْ مِنْ سَطَوَاتِ الدَّهْرِ وَ لَمْ يَتَحَفَّظْ مِنْ فَلَتَاتِ الزَّلَلِ وَ لَمْ يَتَعَاظَمْهُ ذَنْبٌ وَ إِنْ عَظُمَ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌هر كس فرومايگى روزگار را در گرفتن و انداختن كسان نشناخته باشد، از حمله روزگار خود را حفظ نمی‌‏كند، و از لغزشها در امان نمی‌‏ماند، و گناه، هر اندازه هم كه بزرگ باشد، در نظر او اهميتى ندارد.» 📚الحياة / ترجمه احمد آرام ؛ ج‏1 ؛ ص264 🔹توضیح: روزگار بالا و پایین زیاد دارد. وقتی که انسان امتیازی به دست آورد، مالی کسب کرد، در موقعیتی قرار گرفت و صاحب جایگاهی شد، همواره به این فکر باید باشد که همه این امتیازات و جایگاه ها و ثروت ها ممکن است به یکباره از دست برود و قضیه برعکس شود. اگر چنین باشد خود را آماده ی هر شرایطی می کند و همچنین از قبل برای اینکه این بلاها به او نرسد اقدامات لازم را انجام می دهد. به عنوان مثال معصیت الهی را مرتکب نمی شود چرا که یکی از اسباب تبدیل نعمت به نقمت معصیت است. شکر خداوند را به جای می آورد که در اثر این کار نعمت تداوم یافته و استمرار می یابد. منظور از شکر، هم شکر زبانی است و هم شکر عملی. شکر عملی یک انسان ثروتمند، دستگیری از فقرا است. شکر یک انسان دانشمند مثل پزشک درمان بیماران بی بضاعت است، شکر یک انسان دارای جایگاه و نفوذ رسیدگی به کارهای مردم است و .... اما اگر دلخوش و خوش خیال باشد و از این روی روزگار غفلت نماید به فرمایش امیرالمومنین علی علیه السلام از حمله روزگار در امان نخواهد بود و دچار لغزش شده و معاصی را حقیر دانسته و مرتکب خواهد شد و نعمتهای الهی را در معرض زوال قرار خواهد داد و در این صورت روزگار نیز روی خوش به او نشان نخواهد داد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎اهمیت دعا در زمان‌های خاص 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«اغْتَنِمُوا الدُّعَاءَ عِنْدَ أَرْبَعٍ عِنْدَ قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ وَ عِنْدَ الْأَذَانِ وَ عِنْدَ نُزُولِ الْغَيْثِ وَ عِنْدَ الْتِقَاءِ الصَّفَّيْنِ لِلشَّهَادَةِ.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«دعا در چهار زمان خاص بسیار مغتنم است: هنگام خواندن قرآن، هنگام اذان، هنگام بارش باران، و هنگام ملاقات دو صف برای شهادت (منظور این استکه صف مجاهدین مسلمان با صف دشمنان روبرو شده اند که در آن مجاهدین برای شهادت روبروی دشمنان به صف ایستاده اند.» 📚الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص477 🔹توضیح: این روایت نشان‌دهندهٔ اهمیت دعا در موقعیت‌های ویژه است که در آن‌ها ارتباط انسان با خداوند بیشتر از همیشه احساس می‌شود. از این رو، نباید فرصت دعا را در این زمان‌ها از دست داد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از راه آسمان
🤲 دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...» ✅حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره: ✨ آقایی می‎گفت: محضر حضرت عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف مشرّف شدم، ولی نمی‎دانستم اصلاً محضر چه کسی هستم! کمی صحبت کردیم و با هم حرف زدیم. بعد از این‎که دیدارمان تمام شد، یک‎دفعه به خود آمدم که ای وای کجا بودم؟! محضر چه کسی بودم؟! این آقا چه کسی بودند؟! اما دیدم دیگر گذشته است. ✨ این آقا می‎گفت که من ضمن صحبت‎هایم به ایشان عرض کردم: خیلی میل دارم یک کاری انجام دهم؛ یک عملی را انجام دهم که بدانم مورد توجه حضرت عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف است و بدانم اگر من آن کار را انجام دهم، مورد توجه حضرت می‎شوم. کار خوبی باشد و مورد پسند حضرت باشد. مدام این‎ها را تکرار کردم. 💫 حضرت فرمود: یکی از آن کارهایی که خیلی مورد توجه واقع می‎شود، این است که به محض این‎که صدای اذان بلند شد، دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...» را بخوانی! ✨[این نقل] خیلی موافق اعتبار است! 📚برگرفته از کتاب «حضرت حجت علیه‌السلام »؛ مجموعه بیانات آیت‌الله‌ بهجت قدس‌سره درباره حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف ☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت قدس‌سره ✅ @bahjat_ir
💎 درایت و فهم روایت 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«عَلَيْكُمْ بِالدِّرَايَاتِ لَا بِالرِّوَايَاتِ، هِمَّةُ السُّفَهَاءِ الرِّوَايَةُ وَ هِمَّةُ الْعُلَمَاءِ الدِّرَايَةُ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«بر شما باد درک و فهم (مفاهیم)، نه تنها نقل روایت. همت افراد نادان در نقل روایت است و همت علما در درک و فهم عمیق آن‌ها.» 📚کنز الفوائد، ج‏2، ص31 🔹توضیح: امیرالمومنین علی (علیه السلام) توصیه می‌کنند که توجه به عمق و درایت در مسائل دینی از اهمیت بیشتری برخوردار است تا صرفاً نقل روایت. درایت، انسان را به حقیقت نزدیک‌تر می‌سازد و دانش را پایدارتر می‌کند. البته باید دقت کنیم که این روایت منافاتی با نقل روایت ندارد چرا که در حدیث دیگری از امام علی علیه السلام بیان شده است: تَزَاوَرُوا وَ تَذَاكَرُوا الْحَدِيثَ، إِلَّا تَفْعَلُوا يَدْرُسْ»«به دیدار یکدیگر بروید و حدیث را با هم یادآوری کنید؛ در غیر این صورت، این دانش‌ها فراموش خواهند شد.»کنز الفوائد، ج‏2، ص32. روایت اشاره به این دارد که اگر همت شما تنها نقل روایت باشد و در آن تفکر نکنید و عمل ننمایید، این کار احمقانه است. مثلا کسی که بیماری دارد. داروی آن را می داند. خودش از آن استفاده نمی کند ولی به دیگری که همان بیماری را دارد تجویز می کند که بدان عمل کن. در اینجا گفته می شود که این شخص جاهل است چرا که خودش عمل نمی کند و فقط به دیگری تجویز می نماید. رفتار عاقلانه این است که خودش به درمان بیماری خود از طریق مصرف دارو اقدام نموده و آن را به دیگران نیز بگوید. اگر خودش نیز مصرف کند و به دیگری نگوید این کار نیز درست و اخلاقی نمی باشد. درایت در روایت یعنی تدبر و فهم عمیق آن تا در انسان دانش لازم به وجود بیاید و زمینه عمل فراهم گردد. تنها نقل بدون فهم و حتی فهم بدون عمل عاقلانه نیست. روش منطقی در مواجهه با روایت فهم درست و عمل به آن و نقل آن به دیگران است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎نگه داشتن احترام خداوند! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«إِذَا عَظَّمْتَ الذَّنْبَ فَقَدْ عَظَّمْتَ اللَّهَ فَإِذَا صَغَّرْتَهُ فَقَدْ صَغَّرْتَ حَقَّ اللَّهِ تَعَالَى، لِأَنَّ حَقَّهُ فِي الصَّغِيرِ وَ الْكَبِيرِ، وَ مَا مِنْ ذَنْبٍ عَظِيمٍ عَظَّمْتَهُ إِلَّا صَغُرَ عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى، وَ لَا مِنْ صَغِيرٍ صَغَّرْتَهُ إِلَّا عَظُمَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«هرگاه گناهی را بزرگ بشماری، خداوند را بزرگ داشته‌ای و هرگاه آن را کوچک بشماری، حق خدا را کوچک شمرده‌ای؛ زیرا حق خداوند هم در گناهان کوچک و هم در گناهان بزرگ است. هیچ گناه بزرگی نیست که آن را بزرگ بشماری مگر اینکه نزد خدا کوچک شود، و هیچ گناه کوچکی نیست که آن را کوچک بشماری مگر اینکه نزد خدا بزرگ گردد.» 📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏11، ص347 🔹توضیح: نگرش ما نسبت به گناه نشان‌دهنده میزان احترام و معرفت ما نسبت به خداوند است. اگر گناه را کوچک بشماریم، در واقع به عظمت خداوند بی‌اعتنایی کرده‌ایم. این حدیث هشدار می‌دهد که گناهان حتی اگر کوچک به نظر برسند، نباید بی‌اهمیت تلقی شوند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎اسیر شهوت نباش! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«غَيْرُ مُنْتَفِعٍ بِالْعِظَاتِ قَلْبٌ مُتَعَلِّقٌ بِالشَّهَوَاتِ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«قلبی که به شهوات وابسته باشد، از پندها بهره‌مند نمی‌شود.» 📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏11، ص345 🔹توضیح: انسانی که دل در گرو شهوات داشته باشد، قلب او برای دریافت پند و اندرزها بسته می‌شود و نصایح بر او اثری نمی‌گذارد. تعلق به هر چیزی نوعی کری و کوری در چشم هر انسانی به وجود می آورد. این حدیث اهمیت پاک نگه‌داشتن دل از وابستگی‌های ناپسند را یادآور می‌شود، تا انسان بتواند از نصایح و پندهای حکیمانه بهره‌مند گردد و به سعادت اخروی دست یابد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎عقل! 🌹قال النبی صلی الله علیه و آله: ✨«إِنَّ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ آلَةً وَ عُدَّةً وَ آلَةُ الْمُؤْمِنِ وَ عُدَّتُهُ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ مَطِيَّةٌ وَ مَطِيَّةُ الْمَرْءَ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ دِعَامَةٌ وَ دِعَامَةُ الدِّينِ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ غَايَةٌ وَ غَايَةُ الْعِبَادَةِ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ رَاعٍ وَ رَاعِي الْعَابِدِينَ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ تَاجِرٍ بِضَاعَةٌ وَ بِضَاعَةُ الْمُجْتَهِدِينَ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ خَرَابٍ عِمَارَةٌ وَ عِمَارَةُ الْآخِرَةِ الْعَقْلُ وَ لِكُلِّ سَفَرٍ فُسْطَاطٌ يَلْجَئُونَ إِلَيْهِ وَ فُسْطَاطُ الْمُسْلِمِينَ الْعَقْلُ.»✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: هر چیزی ابزاری و قوائی دارد و ابزار و نیروی مؤمن، عقل اوست؛ هر چیزی وسیله‌ای برای رفتن و پیش بردن دارد و وسیله و مرکب انسان، عقل اوست؛ هر چیزی پایه و اساسی دارد و پایه دین، عقل است؛ هر چیزی هدفی دارد و هدف عبادت، عقل است؛ هر قومی رهبری دارد و رهبر عبادت‌کنندگان، عقل است؛ هر تاجری کالایی دارد و کالای مجتهدان و تلاش کنندگان، عقل است؛ هر ویرانه‌ای آبادانی‌ای دارد و آبادانی آخرت، عقل است؛ و هر مسافرانی خیمه‌ای دارند که به آن پناه می‌برند، و خیمه مسلمانان، عقلشان است.» 📚 أعلام الدين في صفات المؤمنين، ص170 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎سبک‌شماری گناه، سنگین‌ترین خطا! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«أَشَدُّ الذُّنُوبِ ذَنْبٌ اسْتَهَانَ بِهِ رَاكِبُهُ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«سخت‌ترین گناه نزد خدا، گناهی است که مرتکب آن، آن را بی‌اهمیت بشمارد.» 📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏11، ص349 🔹توضیح: زمانی که انسان گناهی را بی‌اهمیت تلقی کند، به نوعی نسبت به خداوند و دستورات او بی‌اعتنا می‌شود. این حدیث به ما یادآوری می‌کند که سبک‌شماری گناه می‌تواند زمینه‌ساز خطاهای بیشتر و دوری از رحمت الهی باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال ابن عباس رضی الله عنه: ✨«كُنْتُ فِي مَسْجِدِ رَسُولِ اللَّهِ وَ قَدْ قَرَأَ الْقَارِئُ‏ «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ»‏ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا الْبُيُوتُ‏ فَقَالَ ص بُيُوتُ الْأَنْبِيَاءِ ع وَ أَوْمَأَ بِيَدِهِ إِلَى بَيْتِ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ ع.»✨ 🌹 ابن عباس رضی الله عنه نقل می‌کند: 🖌 «در مسجد رسول‌الله صلی الله علیه و آله بودم و قاری قرآن این آیه را خواند:«في بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ» «در خانه‏‌هايى كه خدا اجازه داده همواره محترم و با عظمت باشند و نامش در صبحگاهان و عصرگاهان در آن ياد شود» تلاوت می‌کرد. گفتم: ای رسول‌الله، این خانه‌ها کدامند؟ فرمودند: خانه‌های انبیا علیهم‌السلام و با دستشان به خانه حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام اشاره کردند.» 📚 الفضائل، ابن شاذان القمي، ص103-104 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال ابن عباس رضی الله عنه: ✨«أَقْبَلَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع إِلَى النَّبِيِّ ص فَقَالُوا لَهُ يَا رَسُولَ اللَّهِ جَاءَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ. فَقَالَ: ص إِنَّ عَلِيّاً سُمِّيَ بِإِمْرَةِ الْمُؤْمِنِينَ قَبْلِي. فَقِيلَ قَبْلَكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟! فَقَالَ: وَ قَبْلَ مُوسَى وَ عِيسَى. قَالُوا: وَ قَبْلَ مُوسَى وَ عِيسَى يَا رَسُولَ اللَّهِ؟! قَالَ: وَ قَبْلَ سُلَيْمَانَ بْنِ دَاوُدَ وَ لَمْ يَزَلْ حتی عدَّدَ الْأَنْبِيَاءَ كُلَّهُمْ إِلَى آدَم»✨ 🌹 ابن عباس رضی الله عنه نقل می‌کند: 🖌 «علی بن ابی‌طالب علیه السلام آمدند. اصحاب گفتند: ای رسول‌خدا، امیرالمؤمنین آمده است. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: علی علیه السلام پیش از اینکه من در این دنیا باشم به لقب «امیرالمومنین» ملقب شده است. پرسیدند: پیش از شما ای رسول‌خدا؟! فرمودند: بله. بلکه پیش از موسی و عیسی(علیهما السلام)! پرسیدند: پیش از موسی و عیسی(علیهما السلام)؟! فرمودند: بله، بلکه پیش از سلیمان بن داوود(علیه السلام)! و سپس پیامبر صلی الله علیه و آله به شمارش تمام پیامبران تا حضرت آدم علیهم‌السلام ادامه داد.»(یعنی قبل از تمامی این انبیا امیرالمومنین علی علیه السلام به این لقب والا ملقب شده بودند) 📚 الفضائل، ابن شاذان القمي، ص104 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال راه آسمان👇عضو شوید🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.