eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
375 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹 قال الامام علی علیه السلام: ✨یا اَسْرَى الرَّغْبَةِ، اَقْصِرُوا، فَاِنَّ الْمُعَرِّجَ عَلَى الدُّنْیا لایَرُوعُهُ مِنْها اِلاّ صَریفُ اَنْیابِ الْحِدْثانِ. اَیُّهَا النّاسُ، تَوَلَّوْا مِنْ اَنْفُسِکُمْ تَأْدیبَها، وَ اعْدِلُوا عَنْ ضَراوَةِ عاداتِها ✨ 🌹 امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 اى اسیران هوا و هوس، آرزو‌ها را کوتاه کنید، چرا که مردم دلبسته و متمایل به دنیا را، جز صداى دندان‌هاى تیز حوادث روزگار نمى‌ترساند، اى مردم، خودتان عهده‌دار تادیب خویش شوید و نفس را از جرأت بر عادت هاى بد و زيانبار بازگردانید. ✅توضیح: منظور این است که ای اسیران هوی و هوس که هر روز آرزویی برای خود می تراشید و فقط به فکر اهداف دنیوی و لذات حیوانی خود هستید و هر روز دنبال نوع جدیدی از آن بوده و آرزوی تازه ای برای خود در نظر می گیرد این آروزها را کوتاه کنید که اگر چنین نکنید فقط صدای سائیده شدن دندانهای تیز حوادث روزگار است که شما را بیدار خواهد کرد پس آرزوها را کوتاه کنید تا زود از خواب غفلت بیدار شوید و به فکر تادیب خودتان باشید و عادتهایی که موجب هلاکت شماست را ترک نمایید. 📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم ؛ ص132 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨و إِيَّاكُمْ‏ وَ التَّنَعُّمَ‏ وَ التَّلَهِّيَ وَ الْفَاكِهَاتِ‏ فَإِنَّ فِي ذَلِكَ غَفْلَةً وَ اغْتِرَارا ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌از رفاه زدگی و خوش گذرانی و کثرت مزاح بپرهیزید که این امور اسباب غفلت و فریب خوردن هستند. من لا يحضره الفقيه ؛ ج‏1 ؛ ص516 ✅توضیح مهم: لذت بردن از دنیا برای رسیدن به آخرت از جمله توصیه هایی است که در احادیث ذکر شده است. در توصیه های پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به جناب ابوذر که بسیار کاربردی هستند در بخشی از آن چنین آمده است: بر عاقلی که نفسش بر عقلش غلبه نیافته است اوقات متعددی است. در بخشی از آن با خداوند مناجات می کند و در بخشی از آن به حساب نفس خود می رسد و در بخشی از آن تفکر در خلقت الهی می نماید و بخشی از آن را به لذت از حلال اختصاص می دهد و این قسمت اخیر یعنی لذت حلال کمک کار دیگر ساعات هستند و باعث تجمیع قلب و تجدید قوای آن شده و باعث می شود که به دیگر بخش ها کمک رسانی داشته باشد. (وَ عَلَى الْعَاقِلِ مَا لَمْ يَكُنْ مَغْلُوباً عَلَى عَقْلِهِ أَنْ يَكُونَ لَهُ سَاعَاتٌ سَاعَةٌ يُنَاجِي‏ فِيهَا رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ سَاعَةٌ يُحَاسِبُ نَفْسَهُ وَ سَاعَةٌ يَتَفَكَّرُ فِيمَا صَنَعَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَيْهِ وَ سَاعَةٌ يَخْلُو فِيهَا بِحَظِّ نَفْسِهِ مِنَ الْحَلَالِ فَإِنَّ هَذِهِ السَّاعَةَ عَوْنٌ لِتِلْكَ السَّاعَاتِ وَ اسْتِجْمَامٌ لِلْقُلُوبِ وَ تَوْزِيعٌ لَهَا الخصال ؛ ج‏2 ؛ ص525)؛ اما لذت بردن غیر از رفاه زدگی و خوش گذرانی و کثرت مزاح است وقتی که انسان تمام وقت خود را به این امور اختصاص بدهد دچار غفلت و غرور می شود و حضرت می فرمایند از این خصلتهای ناپسند یعنی خوش گذرانی و رفاه زدگی و کثرت مزاح دوری کنید تا به غفلت و فریب مبتلا نشوید. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لا تُحَدِّثْ نَفْسَکَ بِفَقْر وَ لا طُولِ عُمْر. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌شخصی از امیر المومنین علی علیه السلام طلب نصیحت کرد. حضرت فرمود: فقر و تنگدستی و طول عمر را به خود تلقین نکن. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص211 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قَالَ الامام علی علیه السلام: ✨مَنْ‏ أَحَبَّنِي‏ وَجَدَنِي‏ عِنْدَ مَمَاتِهِ بِحَيْثُ يُحِبُّ- وَ مَنْ أَبْغَضَنِي وَجَدَنِي عِنْدَ مَمَاتِهِ بِحَيْثُ يَكْرَهُ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: هرکس مرا دوست داشته باشد هنگام مرگ به همان گونه که مرا دوست داشته است خواهد یافت و هرکس مرا دشمن بدارد هنگام مرگ همان گونه که مرا دشمن می داشت خواهد یافت. 📚صحيفة الإمام الرضا عليه السلام ؛ ص86 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎خودداری ازبخشش اما با احترام بهتر از بخشش با بدی و منت 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨بعْضُ إِمْسَاكِكَ عَنْ أَخِيكَ مَعَ لُطْفٍ خَيْرٌ مِنْ بَذْلٍ مَعَ جَنَف✨‏ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌برخی از امساک و خودداری ها نسب به برادرت که همراه با لطف و محبت است، بهتر است از اینکه به او ببخشی ولی همراه با آن جور و ظلم و ناراحتی باشد. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص81 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لِقَاءُ أَهْلِ الْخَيْرِ عِمَارَةُ الْقُلُوب✨‏ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌ملاقات با اهل خیر سبب آبادنی قلوب است. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص80 ✅توضیح: ملاقات و دیدار یکی از خصلتهای انسان است و هر انسانی فارغ از ملیت و مذهب به ملاقات احتیاج دارد. برخی وقتها انسان با افرادی ملاقات می کند و اوقاتش بیش از قبل مکدر می گردد ولی برخی وقتها ملاقاتها سبب افزایش انگیزه و روحیه می شود و حال انسان را خوب می کند. اینکه انسان با چه کسی نشست و برخاست کند به شدت در سرنوشت او تاثیر گذار است و سبب خوشبختی یا بدبختی انسان می شود. امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند اگر می خواهید حال دلتان خوب شود و قلبتان همیشه آباد باشد با اهل خیر ملاقات کنید. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎راه رسیدن به ائتلاف و اتحاد 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ليْسَ مَعَ الِاخْتِلَافِ ائْتِلَاف‏ ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌با اختلاف افکنی ائتلاف و اتحاد و همدلی به وجود نمی آید. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص85 ✅ توضیح: انسانها متفاوت آفریده شده اند و اقتضای خلقت همین است این تفاوت باعث می شود که در اندیشه ها نیز اختلاف به وجود بیاید. در میان خانواده، در جامعه، بین مذاهب اسلامی و گروه های سیاسی و .... یکی از بزنگاههای اصلی و به عبارت دیگر یکی از گسلهایی که دشمن روی آنها حساب باز می کند و به وقت نیاز آن را فعال می نماید همین تفاوتها است و باعث ایجاد لرزه بر پیکره امت واحد می شود. بین شیعه و سنی به نوعی اختلاف افکنی می کند؛ بین قومیت ها به گونه ای اختلاف افکنی می کند و هدف او رسیدن به سیادت و ریاست خود است و به هیچ عنوان دلش برای گروه ها نمی سوزد. در این میان اعضای آن گروه ها هستند که باید زرنگ باشند و در دام اختلاف نیفتند. اینکه انسان در دام اختلاف نیفتد به این معنا نیست که از خطوط قرمز اعتقادی خود نیز دست بردارد. به عنوان مثال شیعه همیشه به ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام افتخار می کند ولی با اهل سنت نیز اتحاد دینی خود را حفظ کرده است. ائتلاف و اتحاد با تمرکز بر نقاط مشترک به دست می آید به عنوان مثال در همین موردی که ذکر شد چه شیعه و چه سنی به خدا و پیامبر و قرآن و آموزهای صریح آن مثل ظلم ستیزی و .... باور دارند با تمرکز بر همین نقاط مشترک اتحاد به دست می آید. مثلا در فضای سیاسی کشور بین اصلاح طلب یا اصول گرا و یا دیگر گروه ها، نقاط مشترک زیادی وجود دارد و باید روی همان ها تمرکز داشته باشند و مباحث اختلافی را حداقل در خلوت مطرح و حل و فصل نمایند. در یک خانواده پدر یا مادر و فرزندان با هم اختلاف دارند ولی باید برای خود نقاط مشترکی نیز تعریف کنند و روی آنها تمرکز داشته باشند. عقل انسان به فوائد اتحاد حکم می کند و هیچ عاقلی آن را انکار نمی نماید اما نسبت به اینکه آن را چگونه به دست بیاورند بعضی وقتها دچار مشکل می شوند امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند با اختلاف اتحاد به دست نمی آید یعنی روی نقاط اختلاف انگیز تمرکز نکنید و نقاط مشترک را برجسته نمایید و همین باعث ائتلاف و اتحاد می شود. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لَا تَرْغَبَنَّ فِيمَنْ زَهِدَ فِيكَ وَ لَا تَزْهَدَنَّ فِيمَنْ رَغِبَ إِلَيْك‏✨ 🌹امام علی علیه السلام می فرمایند: 🖌نسبت به کسی که از تو دوری می گزیند، رغبتی نداشته باش؛ و دوری نگزین از کسی که به تو رغبت و علاقه نشان می دهد. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص82 ✅توضیح: نکته ای که باید دقت کرد این است که ممکن است این شخص از افرادی باشد که قطع رحم با او حرام است. در این صورت، عدم رغبت، دلیل بر قطع رحم نیست. یا ممکن است انسان دوستی چند ساله داشته باشد که به دلیلی رابطه بینشان قطع شده باشد، در این مورد بهتر است که برای ارتباط پیش قدم شوند که پاداش زیادی دارد. دلیل این مطلب روایتی از امام صادق علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است که فرمودند: آیا شما را با بهترین خصلت های دنیا و آخرت آشنا نکنم؟! بخشش از کسی که ظلم کرده و ایجاد رابطه با کسی که قطع رابطه نموده و نیکی به کسی که به تو بدی کرده و اعطا به کسی که از تو دریغ نموده است.(عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص فِي خُطْبَتِهِ‏ أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِخَيْرِ خَلَائِقِ‏ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ الْعَفْوُ عَمَّنْ ظَلَمَكَ وَ تَصِلُ مَنْ قَطَعَكَ وَ الْإِحْسَانُ إِلَى مَنْ أَسَاءَ إِلَيْكَ وَ إِعْطَاءُ مَنْ حَرَمَكَ. الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص107) و آیه قرآن نیز بر این مطلب دلالت دارد که اگر کسی به تو بدی کرد تو به او خوبی کن و همین امر باعث می شود که بین شما محبت و دوستی شکل بگیرد (وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ۚ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ سوره مبارکه فصلت، آیه34) و باید توجه داشته که این کار نیز با شخصی که اهلیت دارد انجام بگیرد. چون حضرت علی علیه السلام در مثل این توصیه ها که به فرزندشان داشتند فرمودند مراقب باش که آن را در غیر محل خود انجام بدهی و با کسانی این گونه رفتار کنی که اهلیت ندارند. (....وَ إِيَّاكَ أَنْ تَضَعَ ذَلِكَ فِي غَيْرِ مَوْضِعِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَهُ بِغَيْرِ أَهْلِه‏. تحف العقول ؛ النص ؛ ص81) بنابراین منظور روایت قطع رابطه با ارحام و دوستانی که به انسان رغبتی ندارند، نمی باشد؛ بلکه منظور این است که اگر غیر این موارد افرادی باشند که از انسان کناره گیری می کنند دلیلی بر ایجاد علقه و رابطه و محبت وجود ندارد همان وظایف کلی مثل خوش رویی بر عهده اوست اما اگر شخص دیگری به انسان التفات نمود و محبت کرد هر چند که ارحام و دوستان نباشد نباید او را از خود راند و به او التفات نکرد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨إنْ قَارَفْتَ سَيِّئَةً فَعَجِّلْ مَحْوَهَا بِالتَّوْبَة✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هروقت مرتکب گناهی شدی عجله کن که آن را با توبه محو کنی و از بین ببری. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص81 ✅توضیح مهم: خداوند در قرآن می فرماید: «كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهِينَةٌ» یعنی هرکس هر کاری انجام می دهد در رهن و در گرو آن عمل می باشد وقتی انسان گناهی می کند یا عمل خیری انجام می دهد خود را در گرو آن عمل قرار می دهد. برای همین وقتی که گناهی مرتکب شد این گناه او را به سمت گناهان دیگر متمایل می سازد چرا که در گرو اوست و گناه، گناه بعدی را به دنبال دارد. امام صادق علیه السلام می فرمایند: در راه آزادی نفس خویش کوشش کن همان‌طورکه در طلب معاش خود مجاهده می‌کنی که نفس تو در گرو اعمال تو خواهد بود. (...وَ اسْعَ فِی فَکَاکِهَا کَمَا تَسْعَی فِی طَلَبِ مَعِیشَتِکَ فَإِنَّ نَفْسَکَ رَهِینَهْ بِعَمَلِکَ. (الكافي(ط-الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص455) و چه بسا این امر باعث شود که در صورت عدم بازگشت و توبه و اصرار بر گناه، بعد از مدتی هیچ کار خیری نتواند انجام دهد. بنابراین گناه عملی نیست که تمام شود بلکه معصیت، تبدیل به یک حقیقت شده و نفس انسان را با خود به سمت گناهان دیگر می کشد. در مقابل کارخیر نیز اینگونه هست و فقط یک عمل نیست که تمام شود بلکه آن فعل یک حقیقتی دارد. خداوند در قرآن می فرماید: فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ(7) وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ(8) پس هر کس به قدر ذره‌ای کار نیک کرده باشد آن را خواهد دید.(7) و هرکس هموزن ذره ای بدی کند، آن بدی را ببیند.(8) اگر کسی ذره ای عمل خیر یا شری انجام داد همان عمل را می بیند و اگر می بیند یعنی حقیقتی پیدا کرده و آن عمل تمام نشده است که فقط به خاطر آن پاداش یا عذاب داده شود؛ بلکه خود عمل حقیقتا هست و صورتی تکوینی و حقیقی و خارجی دارد که نفس انسان را به گرو و رهن خود در می آورد. امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: هر وقت گناهی مرتکب شدی «عجله کن» که آن را با توبه از بین ببری قبل از اینکه آن گناه تو را به سمت گناهان دیگر بکشاند با توبه خود را از آن خلاصی ده و آن را محو کن. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لا تَخُنْ مَنِ ائْتَمَنَكَ وَ إِنْ خَانَكَ وَ لَا تُذِعْ سِرَّهُ وَ إِنْ أَذَاعَه‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌به کسی که تو را امین شمرده است خیانت نکن هرچند که او به تو خیانت نماید و سر و راز او را فاش نکن هرچند که او سر و راز تو را فاش نماید. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص81 ✅توضیح: انسان باید کاری را انجام دهد که در شأن و شخصیت اوست کسی که خیانت می کند دلیل نمی شود که انسان کاری انجام دهد که منافات با شخصیت ایمانی او دارد که در این صورت او نیز مثل او خواهد شد. شاعر می گوید: چون تو با بد بد کنی پس فرق چیست؟ خداوند توفیق عمل به اوامرش را عنایت فرماید.🤲 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨لَا تَعْمَلْ بِالْخَدِيعَةِ فَإِنَّهَا خُلُقُ اللِّئَام‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌اهل خدعه و نیرنگ نباش چرا که این کار از خصلتهای افراد پست می باشد. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص81 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.