eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
374 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨دَوَامُ الذِّكْرِ يُنِيرُ الْقَلْبَ وَ الْفِكْرَ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌دوام ذکر باعث نورانی شدن قلب می شود. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص250 ✅توضیح: مراد از ذکر به یاد خدا بودن است. معنای دیگر آن که منافاتی با این معنا ندارد و اتفاقا راهی برای رسیدن به یاد خدا افتادن است، ذکر لفظی است و یکی از خصوصیات ائمه علیهم السلام ذکر گفتن لفظی بود. متاسفانه برخی ها وقتی می خواهند مطلبی را ثابت کنند مطلب ثابت دیگری را انکار می کنند. به عنوان مثال این شعر غلط میان مردم رواج یافته است که: می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن! می خواهد مردم آزاری را نفی و انکار کند ولی برای آن حکم به جواز خمر می دهد و حداقل آن را کم اهمیت جلوه می دهد. برخی متوجه هستند که منظور خوردن می نیست بلکه زشت جلوه دادن مردم آزاری است ولی برخی دیگر متوجه نیستند و می خوردن را به سبب این سخن غلط، زشت تلقی نمی کنند. سخن درست این است: می نخور منبر نسوزان مردم آزاری نکن! در همین باب، برخی وقتی سخن می گویند و می خواهند مثلا به حسن عقلانیت در دین اشاره کنند، می گویند: دین به ذکر و لفظ نیست بلکه دین به عقل و عقلانیت است. این سخن نیز اشتباه است. بله! اساس دین عقل و عقلانیت است و از ذکر زبانی قطعا بالاتر است ولی ذکر گفتن نیز از دستورات دینی است و اگر عقلانیت کامل و درست باشد به ذکر گفتن نیز منتهی می شود. یا مثلا می گویند: ذکر نگو و تفکر کن! این سخن نیز اشتباه است. بلکه درست این است که گفته شود: هم تفکر کن و هم ذکر بگو و برای هرکدام اوقات جداگانه ای اختصاص بده! بله! اگر واقعا وقت برای هر دو نیست و فقط برای یکی وقت وجود دارد به حسب آیات و روایت تفکر در اولویت است اما اینگونه نیست که تفکر مانع از ذکر است و با اشتغال به آن نباید ذکر گفت. توضیح این نکته نیز ضروری است هر کاری اندازه و زمان و مکان خاصی دارد. کسی که مخاطب سخنی قرار گرفته است و دائما ذکر می گوید و مدعی است هم ذکر می گویم هم گوش می دهم این کار ممکن است توهین به گوینده باشد و این ذکر در این صورت نه تنها نورانیت نمی آورد بلکه موجب ضلالت نیز می شود. از کج سلیقگی در ذکر گفتن باید پرهیز نمود. سر و صدای زیاد درآوردن هنگام ذکر گفتن یا انتخاب زمان نامناسب برای ذکر گفتن از کج سلیقگی ها در ذکر گفتن است. اوقات و مکانهای مناسب برای ذکر گفتن به عنوان مثال هنگام انتظار برای نماز یا بعد از نماز یا هنگام تنهایی و شبیه این اوقات است. سخن در باب ذکر بسیار است و چه کلیدهای عجیبی در روایات ذکر شده است که متاسفانه مسلمانان و شیعیان از آن غافل هستند. درپایان یاد آور می شود بهترین ذکر به حسب آیات و روایات و به تبع آن در توصیه های بزرگان، ذکر شریف "صلوات" و بعد از آن "استغفار" است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨صحْبَةُ الْأَحْمَقِ عَذَابُ الرُّوحِ. ✨ امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 همنشینی و مصاحبت با انسان احمق عذاب روح است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص301 ✅در روایت بعدی از امام صادق علیه السلام درباره یکی از مصادیق انسان احمق سخنان جالبی نقل شده است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
💎احمق چه کسی است؟ 🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨منْ أُعْجِبَ بِنَفْسِهِ هَلَكَ وَ مَنْ أُعْجِبَ بِرَأْيِهِ هَلَكَ وَ إِنَّ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ ع قَالَ‏دَاوَيْتُ الْمَرْضَى فَشَفَيْتُهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ أَبْرَأْتُ الْأَكْمَهَ وَ الْأَبْرَصَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ عَالَجْتُ الْمَوْتَى فَأَحْيَيْتُهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ عَالَجْتُ الْأَحْمَقَ فَلَمْ أَقْدِرْ عَلَى إِصْلَاحِهِ فَقِيلَ يَا رُوحَ اللَّهِ وَ مَا الْأَحْمَقُ قَالَ الْمُعْجَبُ بِرَأْيِهِ وَ نَفْسِهِ الَّذِي يَرَى الْفَضْلَ كُلَّهُ لَهُ لَا عَلَيْهِ وَ يُوجِبُ الْحَقَّ كُلَّهُ لِنَفْسِهِ وَ لَا يُوجِبُ عَلَيْهَا حَقّاً فَذَاكَ الْأَحْمَقُ الَّذِي لَا حِيلَةَ فِي مُدَاوَاتِهِ. ✨ 🌹امام صادق علیه السلام فرمودند: 🖌هرکس عُجب داشته باشد (خودبرتر بین باشد) هلاک می گردد و هرکس خودرای باشد هلاک می گردد. عیسی بن مریم گفتند به اذن الهی مریض ها را دوا کردم و شفایشان دادم؛ به اذن الهی کور مادر زاد و مبتلا به مرض پیسی را از مریضی رهانیدم؛ به اذن الهی مرده ها را زنده گرداندم؛ ولی از معالجه انسان احمق عاجز شدم و بر اصلاح او قادر نگشتم. گفته شد: ای روح خدا احمق چه کسی است؟ فرمود: کسی که خودرای و خودبرتر بین است کسی که تمامی فضل را فقط برای خودش می بیند نه برای دیگری و حق را برای خودش می داند نه بر علیه خودش پس این همان احمقی است که هیچ چاره ای برای مداوایش وجود ندارد. ✅توضیح: این روایت یکی از عجیب ترین روایات در مورد آفات عجب و خودبرتر بینی و خودرای بودن است. کسی که خودرای باشد دیگر گوش شنوایی برای شنیدن ندارد تا معالجه شود. انسان باید بپرهیزد از اینکه خودرای و خودبرتر بین باشد و اگر استاد یا شخص بزرگی یا هرکس دیگری حرفی زد به آن سخن فکر کند و احتمال دهد که اشتباه می کند تا بلکه مبتلا به عجب نشود. یکی دیگر از راههای رها شدن از این امراض توسل به خداوند و اهل بیت علیهم السلام است که با عافیت کامل انسان را از این امراض خطرناک نجات دهند. 📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏1 ؛ صص138 - 139 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨رَحِمَ اللَّهُ امْرَأً سَمِعَ فَوَعَى وَ دُعِيَ إِلَى رَشَادٍ فَدَنَى وَ أَخَذَ بِحُجْزَةِ هَادٍ فَنَجَى. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام فرموده اند: 🖌رحمت خدا بر کسی که شنید و متذکر گشت و هوشیار گردید و به سمت هدایتی دعوت شد و بدان نزدیک گردید و به دامن هدایت کننده ای چنگ زد و نجات یافت. 📚 عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص261 ✅ توضیح: در زمان غیبت امام زمان علیه السلام نیز آن حضرت حضور دارند و آماده هدایت هستند و اگر کسی طالب هدایت باشد آن حضرت هدایت می کنند. در دعای ندبه و در بخش انتهایی آن از خداوند می خواهیم که ما را از کسانی قرار دهد که به آنها تمسک جسته ایم و دست به دامان آنها شده ایم وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ يَأْخُذُ بِحُجْزَتِهِمْ. در این روایت نیز امیرالمومنین علی علیه السلام به خوب گوش دادن، توسل نمودن و چنگ زدن به دامن هدایت کننده ای توصیه می نمایند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الرَّحیلُ وَشیکٌ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌کوچ از این دنیا نزدیک است. 📚 نهج البلاغه، حکمت۱۸۷ ⛔️بدون شرح!!! 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ، فانتَهِزُوا فُرَصَ الخَيرِ ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌فرصت، چون ابر مى گذرد. پس، فرصتهاى كار خوب را غنيمت شمريد. 📚 نهج البلاغه، حکمت21 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ غَايَةُ الدُّنْيَا الْفَنَاءُ ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌غایت و نهایت دنیا فنا و نیستی است! 📚 عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص348 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨صدِيقُكَ مَنْ نَهَاكَ وَ عَدُوُّكَ مَنْ أَغْرَاكَ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌دوست انسان کسی است که او را نهی کند و دشمن انسان کسی است که او را به فریب اندازد. ✅توضیح: برخی از افراد میانه خوبی با انتقاد و نهی شدن ندارند در حالی که اگر دوستی واقعی باشد در شرایطی که دوستش به اشتباه مسیری را بخواهد طی کند به او هشدار می دهد و او را نهی می کند هر چند که زبان تند و تیزی هم داشته باشد(البته زبان تند و تیز خوب نیست و در این جا فرضا گفته شد که اگر هم باشد باز دوست است و خیرخواه) چون با اینکه مخالفت خوشآیند او نیست ولی صلاح واقعی او را در نظر می گیرد در مقابل کسی که مسیر اشتباهی را انتخاب کند و همراهی نیز دارد اما او را از این کار نهی نمی کند بلکه با ظاهری خوش و نیکو او را تشویق و ترغیب به چنین کاری می نماید؛ این چنین فردی دوست نیست بلکه دشمن است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص302 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ذكْرُ اللَّهِ يُنِيرُ الْبَصَائِرَ وَ يُؤْنِسُ الضَّمَائِرَ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌ذکر خداوند دیده‌ها و بینش‌ها را نور می دهد و عامل انس و الفتِ باطن و ضمائر است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص255 ✅توضیح: 1️⃣مطلب اول: ذکر خداوند به چند صورت محقق می شود: صورت اول این است که انسان ذکر بگوید مثلا صلوات بفرستد یا استغفار کند و صورت دوم این است که در قلب به یاد خداوند باشد و این از ذکر لسانی قوی تر است و صورت سوم این است که انسان با رفتار خداوند را یاد کند و آن هم به این صورت است که واجبات را انجام دهد و حرامها را ترک نماید این صورت از ذکر زبانی و قلبی بهتر است چرا که در آن قلب به یاد خداوند است و رفتار نیز منطبق با امر اوست و انسان با تمام اعضا و جوارح خود یاد خدا می افتد. 2️⃣مطلب دوم: یکی از هزاران فایده ذکر این است که انسان را نورانی و باطن را آرام می گرداند. 3️⃣مطلب سوم: اگر شخصی در زندگی خود دچار حیرت و ضلالت است و در تصمیم گیری ها نمی تواند راه درست را تشخیص بدهد با توجه به این روایت اگر اهل ذکر باشد بصیرت و بینش او نورانی شده و یافتن مسیر درست و حق آسان خواهد شد. 4️⃣مطلب چهارم: بعد از شهادت و برگزاری انتخابات زود هنگام، انتخاب رئیس جمهور بعدی به عنوان شخصی که دومین مقام کشور اسلامی است، بسیار مهم و حائز اهمیت است. یافتن فرد اصلح علاوه بر اینکه نیاز به تحقیق و تفحص ظاهری دارد اما نور بصیرت نیز می خواهد که فرد اصلح را درست تشخیص بدهد؛ چرا که اگر این نور نباشد انسان درست نخواهد دید. از این رو برای رسیدن به فرد اصلح انسان باید با ذکر زبانی و قلبی و رفتاری بصیرت خود را نورانی کند تا بتواند فرد اصلح را تشخیص دهد و به وظیفه خود عمل نماید. بنابراین شایسته است که مومنین همان طور که به وظایف ظاهری خود با نیت الهی و به عنوان ذکر عمل می کنند، اهل ذکر قلبی و زبانی نیز باشند تا این برهه مهم و حساس نیز به خوبی بگذرد. برگزاری مجالس ختم صلوات در صورت امکان و اگر ممکن نبود خود انسان در خلوت حداقل صد صلوات به این نیت بفرستد تا خداوند کمک کند تا فرد شایسته ای رئیس جمهور شود و برای مسلمانان جهان نافع باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨طُولُ التَّفْكِيرِ يَصْلُحُ عَوَاقِبَ التَّدْبِيرِ. ✨ 🌹امام علی علیه السلام می فرمایند: 🖌تفکر طولانی باعث می شود که سرانجام و عاقبت تدبیرها بهتر شوند. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص317 توضیح: تدبیر در امور از جمله روش‌های عاقلانه ای است که تمامی انسانها در کارهایشان آن را به کار می‌گیرند اما برخی وقتها این تدبیر نتیجه و ثمر دارد ولی در برخی اوقات نتیجه ای ندارد و چه بسا نتیجه بدی هم داشته باشد. یکی از علت‌ها آن است که این تدبیر ناقص انجام شده است و لذا نتیجه ای نمی‌دهد. مثل کشاورزی که زمین را آماده می‌کند نهال را آماده می‌کند آن را می کارد ولی به آن آب نمیدهد. لذا تمامی زحمت هایی که کشیده است بی نتیجه خواهد ماند. تدبیر نیز اینگونه است اگر ناقص انجام گیرد نتیجه ای نخواهد داشت. برای اینکه این تدبیرها همواره نتیجه خوبی داشته باشد احتیاج به تفکر طولانی دارد تا به کمال خود برسد و سرانجام آن نیکو گردد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎راه شناسایی اصلح از زبان امیرالمومنین علی علیه السلام 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨دلِيلُ عَقْلِ الرَّجُلِ قَوْلُهُ.✨ 🖌سخن هرکس، نشان دهنده عقل اوست. 🌹و قال علیه السلام: ✨دلِيلُ أَصْلِ الرَّجُلِ فِعْلُهُ.✨ 🖌کار هرکس نشان دهنده اصل و اصالت و ریشه اوست. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص249 ✅ توضیح مهم: در ایام بسیار مهم انتخابات ریاست جمهوری و با وجود کاندیداهایی که به فضل الهی صلاحیتهای لازم را دارند تشخیص "بهترین" از بین گزینه هایی که برخی از آنها به نوبه وجایگاه خود "بهتر"هستند، مشکل است و این مسئله یعنی تعدد کاندیدهایی که نزدیک به اصلح بودن هستند نشان از رشد نظام اسلامی در تربیت نیروهای مومن و معتقد و دلسوز دارد. اما در واقعیت یک نفر زمام امور اجرایی کشور را به دست خواهد گرفت و باید او را شناخت. بهترین راهنما و ملاک دهنده همیشه و همیشه ائمه علیهم السلام و در راس آنها آقا امیرالمومنین علی علیه السلام هستند. ایشان می فرمایند اگر می خواهید اصل و اصالت و ریشه یک نفر را ببینید که چگونه است به کارهای او نگاه کنید و اگر می خواهید به میزان عقلانیت او پی ببرید به سخن او دقت نمائید. دو ملاک را ایشان بیان نمودند: فعل و سخن. اما باید دقت و توجه داشت که فقط سخن این ایام ملاک نیست چرا که ممکن است این ایام دیکته شده سخن بگویند که در واقع از عقل خودش نیست بلکه عقل دیگری است و به او دیکته شده است؛ بلکه تمامی سخنان او در طول زمان ملاک است و امروزه به آنها دسترسی وجود دارد و ملاک دوم کار اوست که در طول سالیان انجام داده و نشان از اصل و اصالت دارد و مشخص است کسی که اصالت و عقلانیت ندارد یا از آن بهره کمتری دارد به درد زمامداری نمی خورد و باید کسی را جست و جو کرد که از این دو بیشترین بهره را داشته باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
Karimi.mp3
3.41M
شهادت امام باقر علیه السلام تسلیت باد.