eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
376 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨فضْلُ الرَّجُلِ يُعْرَفُ مِنْ قَوْلِهِ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌فضل و برتری هر شخصی از سخن گفتنش شناخته می شود. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص357 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨كلُّ مَوَدَّةٍ مَبْنِيَّةٍ عَلَى غَيْرِ ذَاتِ اللَّهِ ضَلَالٌ وَ الِاعْتِمَادُ عَلَيْهَا مُحَالٌ. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هر دوستی که به خاطر غیر خدا بنا شده باشد گمراهی است و اعتماد به آن محال است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص376 ✅توضیح: در صورتی که دوستی برای غیر خدا باشد در این بین علتی برای اعتماد وجود ندارد چرا که انسان اگر به خاطر خداوند دوستی کند دوستش به خاطر خداوند به او خیانت نخواهد کرد در این صورت قابل اطمینان است و همین امر سبب اطمینان خواهد بود و اگر به خاطر خدا نباشد ممکن است در صورتی که منفعتی برای خودش وجود داشته باشد به دوستش خیانت کند و همین امر باعث عدم اعتماد خواهد بود. این قاعده در بسیاری از موارد قابل تطبیق است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام ✨سَبَبُ زَوَالِ النِّعَمِ الْكُفْرَانُ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌سبب زوال نعمت کفران نعمت است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص281 ✅توضیح: خداوند نعمتهای زیادی به انسان عنایت کرده است و در قرآن نیز می فرماید اگر نعمتهای الهی را بشمارید نمی توانید تمامی آنها را ذکر کنید. سبب بقاء نعمت شکر و علت زوال آن کفران است. به عنوان مثال خداوند وسیله ی نقلیه ای نصیب انسان می کند. وظیفه او در مرحله اول شکر قلبی و زبانی و علمی است. شکر قلبی و زبانی مشخص است که چگونه است اما شکر عملی یعنی اینکه از آن وسیله در مسیر درست استفاده کند به کسانی که ندارند و او نیز شرایط کمک دارد از وسیله اش به آنها نفعی برساند. در مسیر معصیت از آن استفاده نکند این اعمال سبب ازدیاد نعمت خواهد شد. اما اگر خدای ناکرده به سبب آن بر دیگران فخر فروشی کند و دیگران را تحقیر و کوچک کند و به وسیله خودش ببالد و از کمک به دیگران استنکاف بورزد کفران نعمت کرده و نعمت خود را در معرض زوال قرار داده است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨سِيَاسَةُ النَّفْسِ أَفْضَلُ سِيَاسَة✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌تدبیر و اداره نفس بهترین نوع تدبیرها است. 📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي) ؛ ص283 ✅توضیح: 1️⃣مطلب اول: نفس انسان ویژگیهای بسیار عجیب و قدرتمندی دارد که اگر درست تدبیر شود به شدت برای خودش و خانواده اش و جامعه ای که در آن زندگی می کند نافع خواهد بود ولی اگر خدای ناکرده تحت تدبیر نباشد و رها باشد و هر آنچه که دلش خواست انجام بدهد و تحت مدیریت قوه عاقله انسان نباشد، خسارتهای جبران ناپذیری به بار خواهد آورد. 2️⃣مطلب دوم: یکی از اساسی ترین خصلتهای رهبران بزرگ دنیا فارغ از اینکه چه دین و آیینی داشتند که توانستند در مسیر ارزشها قدم بردارند و تحولات شگرفی در کشور تحت مدیریت خودشان به وجود آورند، همین مسئله تدبیر نفسشان بود. به عنوان مثال امام خمینی ره که توانست انقلاب اسلامی را در ایران محقق سازد و تحولات کشوری و منطقه ای و جهانی به وجود آورد به شدت بر نفس خود کنترل و احاطه داشته و آن را تحت تدبیر قوه عاقله خودش در آورد بود. خاطراتی که از اطرفیان در مسئله مبارزه ایشان با نفس خودش ذکر شد است، شاهد و گواه این حقیقت است. گاندی که یکی از رهبران تاثیر گذار هند به شمار می رود، برای نفس خود اصولی را مشخص کرده و آن را تحت تدبیر خود در آورده بود و قضایایی که مربوط به احوالات شخصی و نفسانی اوست زیاد نقل محافل است و عبارات او در این باب به جملات معروف و متداولی بین مردم تبدیل شده است. 3️⃣مطلب سوم: سیاستمداران و مدیران برجسته که می خواهند مجموعه‌ای را مدیریت کنند نفس و نفسانیت خودشان را باید تحت تدبیر و اداره خود دربیاورند. بدانند کجا خشمگین خواهند شد. کجا اظهار شادی کنند. صبور باشند. کنترل نفس داشته باشند. طمعکار نباشند. اعجاب به نفس نداشته باشند. دنبال شهرت و دیده شدن نباشند و ... در این صورت است که مدیران خوبی خواهند شد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
قَالَ عِنْدَهُ رَجُلٌ: إِنَّ الْمَعْرُوفَ إِذَا أُسْدِيَ إِلَى غَيْرِ أَهْلِهِ ضَاعَ‏ 🌹فقَالَ الْحُسَيْنُ ع‏ ✨ليْسَ كَذَلِكَ وَ لَكِنْ تَكُونُ الصَّنِيعَةُ مِثْلَ وَابِلِ الْمَطَرِ تُصِيبُ الْبَرَّ وَ الْفَاجِرَ. ✨ شخصی نزد امام حسین علیه السلام گفت که وقتی احسان و نیکوکاری به غیر اهل آن تعلق بگیرد هدر می رود(منظور این شخص این بود که احسان باید به افراد نیکوکار باشد) 🌹امام حسین علیه السلام فرمودند: ✨اینگونه نیست احسان و خوبی مثل باران غلیظی است که می بارد و شامل نیکوکار و بدکار می گردد. 📚تحف العقول ؛ النص ؛ ص245 - 246 ✅توضیح: 1️⃣مطلب اول: امام حسین علیه السلام دریای کرامت هستند و فهم کرامت و بزرگواری ایشان حتما از دایره عقول افراد معمولی خارج است چرا که ما به قدر عقلمان کرامت می فهمیم ولی ایشان به مقدار عقل و کرامت خودشان عنایت می کنند و بذل جود می نمایند لذا به هیچ عنوان دریای نیکوکاری ایشان برای ماها قابل درک نیست. مثلا درک کودک از احسان خرید پفک برای اوست اما پدر برای او منزلی تهیه می کند که در آینده بتواند در آنجا سکونت نماید. کودک درکی از عظمت منزل ندارد و چه بسا پفک را بالاتر بداند! 2️⃣مطلب دوم: احسان یعنی خوبی کردن به دیگری از باب لطف و کرامت نه اینکه خود شخص احسان شونده لزوما و ضرورتا باید احسان شود. چرا که در این صورت دیگر احسان نیست بلکه اعطای حق است. مثلا شخصی سفره اطعام پهن کرده است و به همه غذا می دهد این احسان است اما کسی که پول گرفته و به مردم غذا می دهد دیگر احسان نیست بلکه اعطای حق اوست. برای همین در احسان کردن شخص محسن و نیکوکار به همه می تواند احسان کند و هیچ ظلمی محقق نشود بلکه برعکس کرامت و بزگواری او تایید و ثابت می شود. 3️⃣مطلب سوم: احسان امام حسین علیه السلام به همه افراد خوب و بد تعلق می گیرد و ایشان باران رحمتی است که خداوند بر تمام بشریت ارزانی داشته و آن را عامل جلب و جذب رحمت قرار داده است و این عبارت ایشان بیانگر این واقعیت است که خودشان به همه احسان و نیکی می کنند و چقدر بزرگوار نیز هستند. البته باید دقت کرد که ایشان باران رحمت هستند ولی افراد نیز باید بتوانند استفاده کنند. این مثال معروف را اساتید ذکر می کنند که لیوان اگر رو به آسمان باشد می تواند باران الهی را در خود جمع نماید ولی اگر برعکس باشد بهره ای از باران نخواهد داشت. اگر افراد به امام حسین علیه السلام توجه داشته باشند خواهند توانست از این دریای رحمت بهره ببرند و هرکس توجه بیشتر داشته باشد بهره او نیز بیشتر خواهد بود. 4️⃣مطلب چهارم: شایسته است که مومنان نیز اگر احسان می کنند گزینشی احسان نکنند و به همه احسان و نیکی نمایند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎پیش‌گویی امیرالمومنین علی علیه السلام در مورد کربلا به هرثمه بن سلیم (یکی از اصحاب) و سرنوشت عجیب آن شخص (این روایت از طریق شیعه و سنی نقل شده است. نصربن مزاحم شیعی از تاریخ نگاران بزرگ کوفی و همچنین ابن ابی الحدید سنی از شارحان بزرگ نهج البلاغه به این روایت اشاره کرده اند.) ✨ عَنْ هَرْثَمَةَ بْنِ سُلَيْمٍ قَالَ: غَزَوْنَا مَعَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ غَزْوَةَ صِفِّينَ فَلَمَّا نَزَلْنَا بِكَرْبَلَاءَ صَلَّى بِنَا صَلَاةً فَلَمَّا سَلَّمَ رَفَعَ إِلَيْهِ مِنْ تُرْبَتِهَا فَشَمَّهَا ثُمَّ قَالَ: «وَاهاً لَكِ أَيَّتُهَا التُّرْبَةُ لَيُحْشَرَنَ‏ مِنْكِ‏ قَوْمٌ‏ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ ... بِغَيْرِ حِسابٍ‏». فَلَمَّا رَجَعَ هَرْثَمَةُ مِنْ غَزْوَتِهِ‏ إِلَى امْرَأَتِهِ وَ هِيَ جَرْدَاءُ بِنْتُ سَمِيرٍ وَ كَانَتْ شِيعَةً لِعَلِيٍّ فَقَالَ لَهَا زَوْجُهَا هَرْثَمَةُ أَ لَا أُعْجِبُكِ مِنْ صَدِيقِكِ أَبِي الْحَسَنِ لَمَّا نَزَلْنَا كَرْبَلَاءَ رَفَعَ إِلَيْهِ مِنْ تُرْبَتِهَا فَشَمَّهَا وَ قَالَ: «وَاهاً لَكِ يَا تُرْبَةُ لَيُحْشَرَنَ‏ مِنْكِ‏ قَوْمٌ‏ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ ... بِغَيْرِ حِسابٍ‏» وَ مَا عِلْمُهُ بِالْغَيْبِ فَقَالَتْ: دَعْنَا مِنْكَ أَيُّهَا الرَّجُلُ فَإِنَّ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ لَمْ يَقُلْ إِلَّا حَقّاً فَلَمَّا بَعَثَ عُبَيْدُ اللَّهِ بْنُ زِيَادٍ بِالْبَعْثِ الَّذِي بَعَثَهُ إِلَى الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ وَ أَصْحَابِهِ قَالَ: كُنْتُ فِيهِمْ فِي الْخَيْلِ الَّتِي بَعَثَ إِلَيْهِمْ فَلَمَّا انْتَهَيْتُ إِلَى الْقَوْمِ وَ حُسَيْنٍ وَ أَصْحَابِهِ عَرَفْتُ الْمَنْزِلَ الَّذِي نَزَلَ بِنَا عَلِيٌّ فِيهِ وَ الْبُقْعَةَ الَّتِي رَفَعَ إِلَيْهِ مِنْ تُرَابِهَا وَ الْقَوْلَ الَّذِي قَالَهُ فَكَرِهْتُ مَسِيرِي فَأَقْبَلْتُ عَلَى فَرَسِي حَتَّى وَقَفْتُ عَلَى الْحُسَيْنِ فَسَلَّمْتُ عَلَيْهِ وَ حَدَّثْتُهُ بِالَّذِي سَمِعْتُ مِنْ أَبِيهِ فِي هَذَا الْمَنْزِلِ فَقَالَ الْحُسَيْنُ: «مَعَنَا أَنْتَ أَوْ عَلَيْنَا؟» فَقُلْتُ: يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ: لَا مَعَكَ وَ لَا عَلَيْكَ تَرَكْتُ أَهْلِي وَ وُلْدِي‏ أَخَافُ عَلَيْهِمْ مِنِ ابْنِ زِيَادٍ فَقَالَ الْحُسَيْنُ فَوَلِّ هَرَباً حَتَّى لَا تَرَى لَنَا مَقْتَلًا فَوَ الَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ(ابن ابی الحدید: فو الذی نفس الحسین) بِيَدِهِ لَا يَرَى مَقْتَلَنَا الْيَوْمَ رَجُلٌ وَ لَا يُغِيثُنَا إِلَّا أَدْخَلَهُ اللَّهُ النَّارَ قَالَ فَأَقْبَلْتُ فِي الْأَرْضِ هَارِباً حَتَّى خَفِيَ عَلَيَّ مَقْتَلُهُ‏. ✨
🖌هرثمه بن سلیم نقل می کند: ما با امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) برای جنگ صفین حرکت کردیم؛ چون آن حضرت در بین راه در کربلا فرود آمد، ما با آن حضرت نماز جماعت به‌پای داشتیم. چون از نماز فارغ شد و سلام نماز را گفت، مقداری از خاک را برداشت و بوئید و گفت: «واها لک یا تربة! لیحشرن منک قوم یدخلون الجنة بغیر حساب؛ عجبا از تو ای تربت! سوگند به خدا که از میان تو جماعتی برمی‌خیزند که بدون حساب داخل بهشت می‌شوند.» چون هرثمه از جنگ صفین به نزد زنش جرداء دختر سمیر که از شیعیان امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) بود، بازگشت به او گفت: ای جرداء می‌خواهی از دوستت أبوالحسن برای تو مطلبی نقل کنم که تعجب کنی! چون وارد کربلا شد مشتی از خاک برگرفت و بو کرد و چنین گفت: «واها لک أیتها التربة! لیحشرن منک قوم یدخلون الجنة بغیر حساب». او ادعای علم غیب می‌کند؟ زن گفت: ای مرد دست از اینگونه سخن‌ها بردار، امیرالمؤمنین جز کلام حق هیچ چیز دیگری نمی‌گوید. هرثمه می‌گوید: چون عبیدالله بن زیاد لشکر برای جنگ با حسین (علیه‌السلام) به کربلا فرستاد، من نیز در میان آن لشکر بوده و به کربلا رفتم. و چون به منزلگاه حسین (علیه‌السلام) و اصحابش رسیدم به یاد آوردم که این زمین همان زمینی است که ما با امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) در راه صفین در آن وارد شدیم. و همان نقطه‌ای را که امیرالمؤمنین از خاکش بوئید، شناختم و آن کلماتی را که فرموده بودند، به خاطر آوردم و لذا از این حرکت و مسیرم به کربلا ناخشنود شدم. عنان اسب را به طرف حسین (علیه‌السلام) گردانیدم و در مقابلش ایستادم و سلام کردم؛ و آن حدیثی را که در این سرزمین از پدرش شنیده بودم برای او بازگو کردم. حضرت حسین (علیه‌السلام) فرمود: اینک آیا موافق ما هستی یا از مخالفین ما؟ عرض کردم: ای پسر رسول خدا! نه از موافقین شما هستم و نه از مخالفین شما؛ من فعلا اولاد خود و عیال خود را گذاشته‌ام و آمده‌ام و بر آنها از ابن زیاد نگرانم. حضرت فرمود: پس از این سرزمین به سرعت کوچ کن تا اینکه منظره جنگ با ما را نبینی؛ سوگند به آن خدائی که جان حسین در دست قدرت اوست، هر کس امروز واقعه نبرد با ما را ببیند و ما را یاری نکند، داخل در آتش خواهد شد. هرثمه می‌گوید: من در آن حال با سرعتی هر چه تمام‌تر پا به گریز نهادم، تا اینکه منظره کشتار از دیدگانم پنهان باشد! 📚نصربن مزاحم؛ وقعه الصفین؛ النص ؛ ص140 - 141 📚ابن ابی‌ الحدید، شرح نهج‌البلاغه، ج 3، ص 169 ✅واقعه عاشورا شگفتی های بسیاری دارد. سرنوشت عجیب این شخص که روزی در صفین در کنار امیرالمومنین علی علیه السلام بود و بعدا در لشکر یزید علیه امام حسین علیه السلام قرار گرفت و در آخر نیز از فیض حضور در کربلا و شهادت با امام حسین علیه السلام باز ماند در مقایسه با وهب نصرانی که مسیحی بود و یازده روز مانده به عاشورا مسلمان شد و در کربلا به شهادت رسید، از دیگر عجایب عاشورا است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨هـذا ... مَصارِعُ عُشّـاقٍ شُـهَداءِ لايَسْبِقُهُمْ مَنْ كانَ قَبْلَهُمْ وَ لايَلْحَقُهُمْ مَنْ كانَ بَعْدَهُمْ ✨ 🖌حضرت على عليه السلام روزى گذرش از كربلا افتاد و فرمود: اينجا قربانگاه عاشقان و مشهد شهيدان است شهـيدانى كه نه شهداى گذشته نه شـهداى آينـده به پاى آنها نمى رسـند. 📚تهذيب، ج6، ص73 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨مَا أَضْمَرَ أَحَدٌ شَيْئاً إِلَّا ظَهَرَ فِى فَلَتَاتِ لِسَانِهِ وَ صَفَحَاتِ وَجْهِهِ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌كسىی نیست که چيزى را در دل پنهان کند مگر اینکه در لغزش هاى زبان و رنگ رخسارش، آشكار گردد. 📚نهج البلاغه، حکمت۲۶ 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى يُسَائِلُكُمْ مَعْشَرَ عِبَادِهِ عَنِ الصَّغِيرَةِ مِنْ أَعْمَالِكُمْ وَ الْكَبِيرَةِ وَ الظَّاهِرَةِ وَ الْمَسْتُورَةِ فَإِنْ يُعَذِّبْ فَأَنْتُمْ أَظْلَمُ وَ إِنْ يَعْفُ فَهُوَ أَكْرَمُ». 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: خداوند از شما بندگان در مورد اعمال كوچك و بزرگ و آشكار و پنهان، بازخواست خواهد كرد، اگر كيفرتان كند شما استحقاق بيشتر از آن را داريد و اگر عفوتان نمايد او كريم تر است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.