eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
377 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹الامام علی علیه السلام: ✨ قَدْ رَجَعَ مِنْ صِفِّينَ فَأَشْرَفَ عَلَى الْقُبُورِ بِظَاهِرِ الْكُوفَةِ فَقَالَ يا أَهْلَ الْقُبُورِ يا أَهْلَ التُّرْبَةِ يا أَهْلَ الْغُرْبَةِ يا أَهْلَ الْوَحْدَةِ يا أَهْلَ الْوَحْشَةِ، أَمَّا الدُّورُ فَقَدْ سُكِنَتْ وَ أَمَّا الْأَزْوَاجُ فَقَدْ نُكِحَتْ وَ أَمَّا الْأَمْوَالُ فَقَدْ قُسِمَتْ. هَذَا خَبَرُ مَا عِنْدَنَا فَمَا خَبَرُ مَا عِنْدَكُمْ. ثُمَّ الْتَفَتَ إِلَى أَصْحَابِهِ وَ قَالَ: أَمَا لَوْ أُذِنَ لَهُمْ فِي الْكَلَامِ لَأَخْبَرُوكُمْ أَنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوىٰ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام هنگامی که از صفین بازمی‌گشت، بر قبرستانی در پشت شهر کوفه رسید و چنین فرمود: 🖌ای اهل قبور، ای اهل خاک، ای اهل غربت، ای اهل تنهایی، ای اهل وحشت! خانه‌هایتان مسکون شده، همسرانتان ازدواج کرده‌اند، اموالتان تقسیم شده است. این خبری است که ما داریم، پس خبر شما چیست؟ سپس به یارانش فرمود: اگر به آنان اجازه داده می‌شد سخن بگویند، حتماً به شما می‌گفتند که بهترین توشه، تقواست. 📚خصائص الأئمة علیهم السلام، ص102 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الْمُسْتَأْكِلُ بِدِينِهِ حَظُّهُ مِنْ‏ دِينِهِ‏ مَا يَأْكُلُهُ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هرکس بخواهد به سبب دین بخورد، نصیب او از دینش همان است که می خورد. ✅توضیح: کسی که دین خود را وسیله‌ای برای رسیدن به منافع دنیوی قرار می‌دهد، سهم او از دینش همان مقداری است که برای رسیدن به منافع دنیوی استفاده کرده است. 📚تحف العقول، النص، ص223 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
یوسفِ گم گشته بازآید به کنعان، غم مخور کلبهٔ احزان شَوَد روزی گلستان، غم مخور ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن وین سرِ شوریده باز آید به سامان غم مخور گر بهارِ عمر باشد باز بر تختِ چمن چتر گل در سر کَشی، ای مرغِ خوشخوان غم مخور دورِ گردون گر دو روزی بر مرادِ ما نرفت دائماً یکسان نباشد حالِ دوران غم مخور هان مَشو نومید چون واقِف نِه‌ای از سِرِّ غیب باشد اندر پرده بازی‌هایِ پنهان غم مخور ای دل اَر سیلِ فنا بنیادِ هستی بَرکَنَد چون تو را نوح است کشتیبان، ز طوفان غم مخور
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨أَفْضَلُ رِدَاءٍ تَرَدَّى بِهِ الْحِلْمُ وَ إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ فَإِنَّهُ مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ أَوْشَكَ أَنْ يَكُونَ مِنْهُمْ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌بهترین پوششی که انسان می‌تواند به تن کند، بردباری است و اگر بردبار نیستی، خودت را به بردباری بزن (و شبیه آنان شو)، زیرا هر کس خود را شبیه گروهی کند، به زودی یکی از آنان خواهد شد. 📚بحار الأنوار، ج‏75، ص93 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨تدارَكْ مِنَ العُمُرِ ما فاتَكَ في أوَّلِهِ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌آنچه را که ابتدای عمرت از دست داده‌ای، در ادامه‌ی آن جبران کن. 📚نثر اللآلئ، ترجمه شيخى، النص، ص 56 ✅ توضیح: 1️⃣این روایت تشویق می‌کند تا انسان، اگر در سال‌های ابتدایی زندگی خود فرصت‌هایی را از دست داده است، از زمان باقی‌مانده استفاده کند و برای جبران تلاش کند. 2️⃣از دست رفتن فرصت‌ها به معنای پایان کار نیست. هنوز زمان باقی‌مانده است که بتوان اشتباهات یا کم‌کاری‌ها را جبران کرد. 3️⃣این روایت شریف به انسان امید می‌دهد که هیچ‌گاه برای بازسازی خود و استفاده از زمان دیر نیست. تأکید بر این است که انسان تا زنده است می‌تواند به سوی بهتر شدن حرکت کند. 4️⃣روایت اشاره به این دارد که فرصت برای بازگشت و اصلاح همیشه وجود دارد و به اهمیت توبه و بازسازی فردی اشاره می‌کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹الامام علی علیه‌السلام: ✨أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْجَدَلِيِّ قَالَ: قَالَ لِي أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ص يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ أَ لَا أُحَدِّثُكَ بِالْحَسَنَةِ الَّتِي مَنْ جَاءَ بِهَا أَمِنَ مِنْ فَزَعِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَ بِالسَّيِّئَةِ الَّتِي مَنْ جَاءَ بِهَا أَكَبَّهُ اللَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي النَّارِ قُلْتُ بَلَى قَالَ الْحَسَنَةُ حُبُّنَا وَ السَّيِّئَةُ بُغْضُنَا✨ 🌹امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام به ابو عبدالله جدلی فرمودند: 🖌ای ابو عبدالله! آیا نمی‌خواهی تو را از نیکی‌ای آگاه کنم که هر کس آن را انجام دهد، از وحشت روز قیامت در امان خواهد بود، و از بدی‌ای که هر کس آن را انجام دهد، خدا او را به صورت در آتش سرنگون می‌کند؟ نیکی، محبت ما اهل‌بیت است و بدی، دشمنی با ما است. 📚المحاسن؛ ج‏1، ص150 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨بَطْنُ الْمَرْءِ عَدُوُّهُ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«شکم انسان دشمن اوست.» 📚نثر اللآلئ، ترجمه شیخى، النص، ص54 ✅توضیح: این روایت حداقل به دو علت می تواند اشاره داشته باشد که چرا شکم انسان می‌تواند دشمن او باشد: شهوت به خوردن و غفلت از حلال و حرام: اولین علت این است که شهوت به خوردن انسان را چنان درگیر می‌کند که توجهی به حلال یا حرام بودن طعام ندارد. در نتیجه، انسان بیشتر به ارضای شهوت خود فکر می‌کند تا رعایت اصول شرعی. از این جهت، شکم انسان دشمن او می‌شود زیرا او را از توجه به دستورات الهی دور می‌کند. پرخوری و آثار آن بر بدن و رفتار: علت دوم این است که حتی اگر طعام از حلال باشد، زمانی که شهوت خوردن کنترل نشود و به پرخوری منتهی شود، این امر باعث فساد بدن می‌شود. پرخوری زمینه‌ساز بیماری‌های جسمی و حتی طغیان در جنبه‌های دیگر زندگی مثل شهوت و دیگر امور می‌شود. بنابراین، شکم می‌تواند از این جهت دشمن انسان باشد. نکته: خوردن به موقع و درست نه تنها لازم بلکه واجب است. آنچه که مورد نکوهش قرار گرفته، پرخوری یا حرام‌خواری است. بنابراین، دشمنی شکم وقتی آشکار می‌شود که انسان در خوردن زیاده‌روی کند یا طعامی که می‌خورد حرام باشد و علمای اخلاق خوردن را ریشه بسیاری از توفیقات یا سلب توفیقات می دانند. توفیق مثل اینکه اگر انسان با توجه به خداوند غذای حلال و به اندازه مصرف کند همین امر توفیق می شود که به سمت عبادت تمایل پیدا کند. توضیح سلب توفیق نیز مثل این که انسان بدون توجه به خداوند و بدون بسم الله غذا بخورد یا غذا از حرام باشد یا پرخوری باشد، شوق به عبادت را از انسان می گیرد و سبب سلب توفیق از عبادات می گردد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْكَامٌ تُبْتَدَعُ يُخَالَفُ فِيهَا كَلَامُ اللَّهِ يُقَلِّدُ فِيهَا رِجَالٌ رِجَالًا وَ لَوْ أَنَّ الْبَاطِلَ خَلَصَ لَمْ يَخْفَ عَلَى ذِي حِجًى وَ لَوْ أَنَّ الْحَقَّ خَلَصَ لَمْ يَكُنِ اخْتِلَافٌ وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ فَيَجِيئَانِ مَعاً فَهُنَالِكَ اسْتَحْوَذَ الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ نَجَا الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنَى‏ . ✨ 🌹 امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در خطبه‌ای به مردم فرمود: 🖌ای مردم! آغاز وقوع فتنه‌ها از این است که خواسته‌های نفسانی پیروی می‌شود و احکام و قوانین جدیدی ابداع می‌گردد، در حالی که این احکام با سخن خداوند مخالف هستند. مردمانی در این فتنه‌ها از دیگران تقلید می‌کنند. اگر باطل کاملاً خالص و آشکار می‌بود، برای افراد خردمند پنهان نمی‌ماند، و اگر حق به طور کامل خالص و آشکار بود، هیچ اختلافی پیش نمی‌آمد. اما این‌گونه نیست؛ بلکه مقداری از حق و مقداری از باطل با یکدیگر آمیخته می‌شوند و این دو در کنار هم ظاهر می‌گردند. در این شرایط است که شیطان بر دوستان خود مسلط می‌شود و آن کسانی که از قبل خداوند برایشان خوبی را مقرر کرده است، نجات می‌یابند." 📚 المحاسن، ج1، ص208 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠 @RAHEASEMAN_ARAMESH 💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــز اســــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨"إِذَا جَلَسْتَ إِلَى عَالِمٍ فَكُنْ عَلَى أَنْ تَسْمَعَ أَحْرَصَ مِنْكَ عَلَى أَنْ تَقُولَ وَ تَعَلَّمْ حُسْنَ الِاسْتِمَاعِ كَمَا تَعَلَّمُ حُسْنَ الْقَوْلِ وَ لَا تَقْطَعْ عَلَى أَحَدٍ حَدِيثَهُ."✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 "وقتی نزد عالمی نشستی، بر شنیدن حریص‌تر از گفتن باش و همان‌طور که نیکو سخن گفتن را می‌آموزی، نیکو شنیدن را نیز بیاموز و سخن کسی را قطع نکن." 📚 المحاسن، ج‏1، ص233 ✅ توضیح: امروزه روانشناسان تربیتی از اصلی به نام «گوش دادن فعال» صحبت می کنند و از تعابیری مثل «هنر گوش دادن» نیز استفاده می کنند. این اصل را قبل از اینکه علم روان شناسی فعلی بدان برسد امیرالمومنین علی علیه السلام هزار سال پیش با تعبیر «حسن الاستماع» امر به تعلیم آن کرده اند. از این سخن می توان نتیجه گرفت که خوب گوش دادن در مرحله اول احتیاج به یادگرفتن دارد و در مرحله دوم چون یک فن و مهارت است احتیاج به تمرین نیز دارد تا در انسان ملکه شود. همین اصل خوب گوش دادن اگر در انسان نهادینه شود و انسان خوب گوش کند، زندگی خودش را متحول می کند و بسیاری از مشکلات را به آسانی برطرف می نماید. گوش دادن به فرزند به همسر به زیردستان به دوستان به همه کسانی که دوستشان داریم به شدت حس بهتری منتقل می کند. موقعی که انسان با شخص عالمی مواجه می شود، گوش دادن، چندبرابر اهمیت پیدا می کند. چرا که عالم می داند و شخصی که مقابلش هست، نمی داند و رفتار عاقلانه این است که انسان گوش بدهد تا معرفتش بیشتر شود. متاسفانه برخی تا عالمی پیدا می کنند می خواهند به او یاد بدهند در حالی که این امر اثبات جهل آن شخص است چون مثل این است که فقیر بخواهد به غنی کمک کند! البته سوال و برطرف کردن شبهه و یا درد دل با یاد دادن فرق می کند. اینکه انسان بپرسد و شبهات خودش را برطرف کند یا بعضی وقتها دلش پر است و می خواهد درد دل کند، فرق دارد با یاد دادن. هر چند که در پرسیدن و درد دل نیز باید مراعات کند تا بیشتر بشنود و معرفتش را زیاد کند. دقت به این نکته نیز لازم است که به غیر از اهل بیت(علیهم السلام) کسی معصوم نیست و گوش دادن به معنای تصدیق تمامی سخنان او نیست چرا که ممکن است اشتباه کند و یا ممکن است عامل دشمن باشد و لباس اهل علم پوشیده باشد. برای همین در مواردی که اختلاف نظر هست باید دید علمای بزرگ دیگر چه می گویند. همچنین در مسائل اختلافی هر شخصی باید به مرجع تقلید خودش مراجعه کند و در مسائل حکومتی و سیاسی باید ببیند حاکمی که زمام امور به دست اوست چه می گوید و از او تبعیت کند. روایت باید درست فهم شود. منظور روایت این است که اگر انسان توفیق یافت و محضر عالمی ربانی رسید سعی کند خوب گوش کند و از او راه رسیدن به کمالات را درست یاد بگیرد و به سخنان او خوب گوش دهد. امیرالمومنین علی علیه السلام نه تنها به یک اصل اخلاقی اشاره می کنند که اقتضای ادب سکوت و گوش دادن به عالم است بلکه به یک اصل عقلائی تنبه می دهند که در نزد عالم به گوش دادن حریص باش تا معرفتت زیاد شود. شگفتی‌ها و زیبائی‌های سخنان امیرالمومنین علیه السلام نهایتی ندارد! 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨جَوْلَةُ الْبَاطِلِ سَاعَةٌ وَ جَوْلَةُ الْحَقِّ إِلَى السَّاعَةِ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 دور باطل ساعتی است(کوتاه مدت است) و دور حق تا قیامت ادامه دارد. 📚نثر اللآلئ / ترجمه شیخی ؛ النص ؛ ص60 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ عَلَى الطَّعَامِ وَ لَا تَلْغَطُوا فِيهِ فَإِنَّهُ نِعْمَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رِزْقٌ مِنْ رِزْقِهِ يَجِبُ عَلَيْكُمْ شُكْرُهُ وَ حَمْدُه‏.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 "در هنگام غذا خوردن، زیاد به یاد خدا باشید و با سر و صدا غذا نخورید چرا که غذا نعمتی از جانب خدا و روزی‌ای از روزی‌های اوست و سپاس و ستایش آن بر شما واجب است." 📚 المحاسن، ج‏2، ص434. ✅توضیح: در مورد مراد از «لا تلغطوا فیه» چند احتمال وجود دارد: یک احتمال این است که هیاهو نکنید معمولا هنگام غذا خوردن به خصوص در جمع ناخودآگاه هیاهو می شود و همه سر و صدا می کنند شاید منظور این امر باشد که هیاهو نکنید و آرامش خود را حفظ کنید. احتمال دوم این است که برخی موقع خوردن طوری غذا می خورند که صدای خوردن به صورت نامتعارف می شود اصطلاح عامیه این است که شاراپ شوروپ می کنند. شاید مراد این نحوه از سر و صداها باشد. احتمال هم دارد که منظور هر دو باشد. اگر بخواهیم مطمئن شویم که به روایت عمل کرده ایم از هر دو نوع سرو صدا دوری کنیم بهتر است و جامع همه اینها این است که انسان با آرامش غذا بخورد. مسئله مهم دیگری شکرگزاری است که در روایات بسیار مورد تاکید واقع شده است. الحمد لله علی کل نعمه. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ الْإِعْجَابُ يَمْنَعُ مِنَ الِازْدِيَادِ .✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌خودپسندی مانع از پیشرفت و افزایش (علم و کمال) می‌شود. 📚خصائص الأئمة علیهم السلام (خصائص امیرالمؤمنین علیه السلام)، ص109. ✅توضیح: در این روایت، امیرالمؤمنین علی علیه السلام به یکی از موانع اصلی پیشرفت و تعالی انسان اشاره می‌کنند. خودپسندی و غرور، فرد را از تلاش برای کسب دانش بیشتر و رشد اخلاقی باز می‌دارد، زیرا چنین شخصی خود را بی‌نیاز از پیشرفت می‌بیند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.