🔖 ایجاد هزینه دولت دوازدهم برای دولت رئیسی در ماه پایانی
🔸خبرهای خوبی که این روزها محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور به اطلاع عموم میرساند تکالیفی است که دولت طی سالهای گذشته باید انجام میداد اما اکنون یکماه مانده به تحویل قدرت به دولت سیزدهم، مسؤولان دولت دوازدهم اقداماتی انجام میدهند که بار مالی آن متوجه دولت مستقر نیست.
🔸در این شرایط دولت سیزدهم با افزایش هزینههای جاری روبهرو خواهد بود که این موضوع میتواند تخصیص بودجه عمرانی و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف را که وظیفه دولت است در ادامه سال با مشکل مواجه کند.
1️⃣ افزایش یارانه نقدی چندین بار به پیشنهاد دولت رسید اما بارها اعلام کرد که منابع لازم در اختیار ندارد. در نهایت آبان ۹۸ دولت با گران کردن بنزین به ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی پرداخت کرد. بررسی اظهار نظرها نشان میدهد دولت منابع کافی برای افزایش یارانه نقدی را در اختیار نداشت و از محل گرانی بنزین توانست منبع مالی برای افزایش یارانه را تامین کند. حال پرسش اینجاست در این شرایط چگونه و با چه منابعی دولت قصد دارد به تعداد یارانهبگیران کشور بیفزاید؟
2️⃣ مشخصا اگر دولت قصد اجرای همسانسازی حقوق را دارد ابتدا منابع انجام این کار را تعیین کند. اجرای این موارد، بار مالی مستمر دارد و مجلس یکبار حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق تصویب کرد و افزایش هزینه جاری در شرایط اقتصادی کشور باعث بروز مشکلات متعددی خواهد شد. ضمن اینکه دولت در چند ماه اخیر خود را با بودجه تنخواه اداره کرده و در شرایط فعلی، دولت سیزدهم با مشکلات زیادی ازجمله کسری بودجه روبهروست.
3️⃣ برخی کارشناسان معتقدند اقداماتی که دولت طی دو هفته گذشته در حوزه احیای بورس و کنترل نرخ ارز انجام داده مربوط به ارزپاشی و پولپاشی است که تاثیر منفی آن طی ماههای آینده نمایان خواهد شد. اکنون دولت به دنبال ساماندهی بازار سرمایه از طریق تزریق نقدینگی است تا شاخص با افزایشی متناسب به دولت سیزدهم تحویل شود
4️⃣ از سوی دیگر دخالت دولت در بازار ارز بیشتر شده است. نرخ تورم سالانه حدود ۳۵ درصد است و از نظر اقتصادی ارز که یک کالا محسوب میشود باید به همین میزان به قیمت آن افزوده شود اما عرضه ارز در روزهای گذشته، این موضوع را که ارز در نرخی غیر واقعی تحویل دولت سیزدهم شود را تقویت میکند. این در حالی است که نرخ ارز از زمستان سال گذشته تاکنون تغییر زیادی نداشته است اما قیمت سایر کالا در حال افزایش است و تجربه ادوار گذشته نشان داده زمانی که نرخ ارز دوباره به پایه قبلی خود باز گردد نرخ کالاها دوباره افزایش خواهد یافت.
کاش زودتر به فکر مردم میافتادیم
🔍نکته و نظر: درست است که افزایش یارانه نقدی برای دهکهای پایین درآمدی اقدامی بسیار ضروری است اما به نظر میرسد این موارد باید در اختیار دولت سیزدهم قرار بگیرد و از محل حذف یارانه پردرآمدها تامین شود. به دولت دوازدهم تکلیف شده بود که شش میلیون یارانهبگیر از فهرست دریافت یارانه حذف شوند اما با اینکه از تصویب و ابلاغ این قانون حدود پنج سال میگذرد، هنوز اجرا نشده است.
🔹همچنین به گفته کارشناسان، همسانسازی حقوق بازنشستگان و افزایش تعداد یارانهبگیران، حدود ۱۰۰ هزار میلیاردتومان منابع نیاز دارد.با توجه به پیشبینی پژوهشگران در مورد کسری بودجه امسال بهمیزان ۱۵۰ هزار میلیاردتومان، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه به کشور تحمیل خواهدشد که منبع تامین آن یا انتشار اوراق است یا چاپ پول که در شرایط فعلی هر دو مورد تورمزا خواهدبود که اگر این موارد با تامین پول بدون پشتوانه اجرا شود تورم کشور به بالای ۵۰ درصد خواهدرسید.
https://eitaa.com/enghelabekabir
❎پروژه ناآرامسازی
تحلیل حوادث اخیر افغانستان
آمریکا پس از بیست سال حضور در #افغانستان طبق توافقی که با طالبان انجام داد، قرار بود اردیبهشت امسال از افغانستان خارج شود. این تاریخ به دلیل برخی مسائل پشت پرده به شهریورماه (یازدهم سپتامبر) تغییر یافت.
نکته مهم این است که آمریکاییها نمی خواهند پس از بیست سال، افغانستان را بدون هیچ دستاوردی ترک کرده و به کشور خود برگردند. لذا آنها با ظرفیت رسانهای عظیم خود، پروژهای را شروع کردهاند که این پروژه عاقبت شومی برای افغانستان و کشورهای منطقه خواهد داشت.
♨آمریکا قصد دارد همزمان با خروج از افغانستان، پروژه ناامن سازی کشورهای منطقه را کلید بزند. او با به راه انداختن جنگ مذهبی (شیعه و سنی) قصد دارد، افغانستان را به یک جنگ داخلی تمامعیار مبتلا کند. این روزها شاهدیم آنها تمام تلاش خود را انجام می دهند تا شیعیان هزاره را علیه طالبان تحریک و مسلح کنند.
اما هدف آمریکا از اجرای این پروژه چیست؟
1️⃣ ناامن سازی کشورهای منطقه
2️⃣ از بین بردن ثبات اقتصادی در افغانستان و کشورهای همسایه
3️⃣ آمادهسازی افغانستان برای رشد افراطیگری (داعش و...)
4️⃣ ایجاد معضل مهاجران برای کشورهای همسایه افغانستان در اوج بحران کرونا
5️⃣ توزیع بیشتر مواد مخدر در کشورهای منطقه
6️⃣معرفی آمریکا بهعنوان نماد ثبات و امنیت در افغانستان وخاورمیانه
👈 بیشک صحنهگردان اصلی تحولات اخیر افغانستان کسی نیست جز رژیم آمریکا. دولتی که منافعش در بیثباتی منطقه تأمین خواهد شد.
✍سید امیر حسینی
https://eitaa.com/enghelabekabir
▼گزارش روز 👇👇
🔰تاکتیک آمریکا برای ماندن در افغانستان
✅چند وقتی است که اخبار زیادی از رسانهها و خبرگزاریهای مختلف غربی در رابطه با وضعیت افغانستان و پیشرویهای طالبان به جهان مخابره میشود. خبرهایی که بسیاری از آنها دروغ و کذب محض است و صرفاً ابعاد تبلیغاتی و رسانهای دارد. برای پی بردن به واقعیتهای موجود و بررسی بیشتر شرایط ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣- انتشار اخبار کذب و جعلی همچون تصرف ۸۰ درصدی شهرهای افغانستان توسط طالبان، نشان از یک نوع عملیات رسانهای- روانی در جهت ناامن نشان دادن افغانستان است. این رسانهها بهگونهای وانمود میکنند که عامل اصلی این اتفاقات، خروج آمریکا از این کشور است. این در حالی است که خود آمریکا عامل اصلی ناامنی در افغانستان است.
2⃣- ایجاد موجی از وحشت رسانهای و تبلیغاتی همچون تصرف ۸۰ درصدی مناطق افغانستان در راستای ایجاد یک ماشین روانی گسترده برای تصرف بیشتر مناطق توسط طالبان است. این گزاره بیشتر به دنبال ایجاد ترس در افکار عمومی و نیروهای نظامی افغان است. روشی که داعش در سال ۲۰۱۴ در جهت تصرف مناطق مختلف عراق و سوریه از آن استفاده کرد. همین روش اکنون توسط رسانههای غربی در افغانستان در حال اجراست. لازم به ذکر است که از ۴۵۰ شهرستان افغانستان، ۹۰ شهر آن در اختیار طالبان است.
3⃣- ایجاد ناامنی گسترده و همزمانی آن با خروج نیروهای آمریکایی، نشان از توافقات پشت پردهای دارد که این همزمانی را ایجاد کرده است. رفتن اشرف غنی به آمریکا در برهه کنونی و عدم مبارزه جدی با طالبان توسط نیروهای امنیتی و نظامی، همگی از ابعاد نهانی از ماجرا حکایت دارد که رویههای آن بعدها آشکار خواهد شد.
4⃣- از زمانی که بحث خروج آمریکا از افغانستان مطرح شده است، گزارههای ناامنی در این کشور بیشتر و در ابعاد مکانی گسترده تر شده است؛ از انفجارهای مقابل مدارس تا قضایای کنونی، همگی از ایجاد یک نوع سناریوی مشترک توسط آمریکا با عوامل داخلی همسوی خود است که بتواند همچنان در این کشور حضور داشته باشد.
✅نکته پایانی:
برخی اعتقاد دارند که آمریکا موافق تسلط طالبان بر افغانستان و تشکیل دولت توسط این گروه است؛ اما آنچه آمریکا به دنبال آن است؛ در وهله اول، تضمین حضور خود و در وهله دوم، ایجاد یک دولت ملی متشکل از افراد وابسته است. ابعاد این دولت ملی برآمده از تشکلهای سیاسی مختلف با گرایشهای متضاد است. امری که بههیچعنوان در کشوری همچون افغانستان قابل پیادهسازی نیست. درنتیجه آمریکا با این اقدام به دنبال تشکیل یک دولت شکننده، بدون هر نوع همگرایی است تا در خلأ امنیتی حاصلشده از خلأ سیاسی در این کشور، حضور خود را تثبیت کند.
#محمدرضا_فرهادی
https://eitaa.com/enghelabekabir
21.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظه ی شهادت
شهید #احمد_غلامی
فرمانده گردان تخریب تیپ سپاه نینوا.
رفت ک پیکر شهید شیبانی رو برگردونه و....
رفیق یعنی این
میری که بیاریش ،خودش میاد میبرتت
https://eitaa.com/enghelabekabir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استورۍ
زنوایروزگارانبشنوکهمیسراید
چهلوسهروزدیگربهمحرمحسیناست..
#چهلوسهروزدیگرتا...💔
https://eitaa.com/enghelabekabir
هدایت شده از اندیشکده فارابیک
*📙کتاب صوتی هزارخورشید تابان*
🖌نویسنده: خالدحسینی
📍کتاب پرطرفدارجهانی،که نویسنده درآن ،مظلومیت زنان افغان رابه تصویرکشیده است.....
*🎉به زودی دررمان سرای آرکا.......*
📚📚📚📚📚📚📚
*📲همراهی رمان سرای آرکادر وات ساپ*:
📖
https://chat.whatsapp.com/HfD6qEegcyH0shWcMppSbe
*📲همراهی رمان سرای آرکا درروبیکا*:
📖
https://rubika.ir/arka_roman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری از بیسابقهترین جنایت جنگی و قتل عام شیمیایی مردم حلبچه به مناسبت روز جهانی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔴رکوردزنی مشارکت پایین در انتخابات منطقهای فرانسه
🔹انتخابات منطقهای فرانسه شکست تحقیرآمیزی را برای حزب راستافراطی «اجتماع ملی» به ریاست «مارین لوپن»، ناکامی بزرگی برای حزب میانهگرای «آن مارش» به ریاست ماکرون و پیروزی بزرگی را برای احزاب راست و چپ میانه رقم زد.
🔹در این انتخابات از هر سه فرانسوی یک نفر به خود زحمت شرکت در انتخابات را داد که رکوردی تاریخی از زمان تاسیس جمهوری پنجم فرانسه در سال ۱۹۵۸ بود.
🔹تحلیلگران میگویند با توجه به مشارکت پایین، نمیتوان درباره انتخابات ریاستجمهوری فرانسه در ماه آوریل پیشبینی زیادی کرد. نتایج نظرسنجی «ایپسوس» نشان میدهد ماکرون و لوپن با ۲۴ درصد شانهبه شانه هم قرار دارند و «خاویر برتراند» نامزد راستمیانه با نزدیک به ۱۸ درصد میتواند رقیبی جدی باشد.
https://eitaa.com/enghelabekabir
❎ کارنامه کشتار آمریکایی در آفریقا
👈سودان از 1955 تا 1972: 750 هزار کشته
👈نیجریه از 1967 تا 1979: 2 میلیون کشته
👈آنگولا از 1980 تا 1988: 700 هزار کشته
👈موزامبیک از 1980 تا 1988: 1 میلیون کشته
👈 اوگاندا از 1971 تا 1978: 300 هزار کشته
👈 بروندی 1972: 250 هزار کشته
👈بروندی 1993: 200 هزار کشته
سودان از 1983 تا 2000: 2 میلیون کشته
زئیر/کونگو از 1997 تا 2003: 1750000 کشته شده در جنگ و حدود 5 میلیون نفر جان باخته از گرسنگی
روآندا 1994: 800 هزار کشته و 4 میلیون آواره
لیبریا از 1980 تا 2001: 250 هزار کشته، یک و نیم میلیون بی خانمان و 300 هزار کودک یتیم
سومالی از 1991 تا 1992: 350 هزار نفر از گرسنگی مردند و یک و نیم میلیون نفر آواره شدند.
آنگولا از 1993 تا 1994: 100 هزار کشته و 2 میلیون آواره
و این کشتار همچنان ادامه دارد .......
#جنایت_غرب
#استعمار
#آمریکا
#حقوق_بشر_امریکای
https://eitaa.com/enghelabekabir
☑️خسارت سنگین گروه های مقاومت به پایگاه تروریست های آمریکایی
🔸خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اعلام کرد در حمله راکتی به پایگاه آمریکا در دیرالزور سوریه :
🔹7 نظامی آمریکایی زخمی شدند و انبار تسلیحات و چند خودرو زرهی در آتش سوختند،
و این حمله خسارات سنگینی به این پایگاه وارد کرد.
https://eitaa.com/enghelabekabir