⭕️ شاهنقش ترانزیتی ایران در غرب آسیا
🔹بازیابی مقرراتی و رفع ضعفهای موجود در بحث ترانزیت کالا و حمل و نقل جادهای، ریلی و دریایی که از الزامات قانون هفتم توسعه است باید بطور کاملاً جدی توسط مدیران دولتی مد نظر قرار گرفته شود. ایران در منطقه فوق حساس غرب آسیا در تلاقی سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا قرار گرفته و ایران میتواند متصلکننده این سه قاره به یکدیگر از لحاظ ترانزیتی باشد. تسلط ایران بر منابع عظیم انرژي دریای جنوب یعنی خلیج فارس و دریای خزر در شمال اهمیت زیادی دارد که از گذشته تاکنون مورد توجه کشورهای اروپایی بوده است. همچنین همسایگی ایران با ۱۵ کشور از جمله کشورهای آسیای میانه و اعراب جنوب خلیج فارس تسلط بالایی بر بازارهای جهانی برای ما ایجاد کرده است.
⭕️زخم پنجه شیطان در کشورهای مختلف
🔹برخلاف تصور عموم، ایالات متحده غیر از ایران در خصوص کشورهای بسیار زیاد دیگری هم تحریمهای فلج کننده، آزاردهنده و زورگویانه لحاظ کرده است. ایران، سوریه، ونزوئلا و کره شمالی به دلیل مسائل سیاسی پس از تلاش برای عدم تسلط آمریکا در منطقه آنها مورد تحریمهای سخت قرار گرفتند.
🔸تحریم های با شدت متوسط بر یمن به دلیل تلاش برای حفظ استقلال کشور خود و روسیه و افغانستان نیز پیشتر مورد تحریمهای نوع متوسط قرار گرفتند. تحریمهای با شدت متوسط و کم دیگر در سطح تجاری و صادرات کالا بر چین، سودان، برمه، بلاروس و لیبی همچنان اثرات خود را دارند؛ کشورهایی که با تحریمهای کم شدت مواجه هستند نیز عبارتند از لبنان به دلیل حمایت از گروه مقاومتی حزبالله، نیکاراگوئه، مالی، سومالی، اتیوپی، جمهوری دموکراتیک کنگو و زیمبابوه.
🔹تحریم تجهیزات پزشکی و مواد غذایی توسط آمریکا بعضاً یک جنایت بزرگ شمرده میشود که چند باری هم توسط سازمانهای بهداشت جهانی و بینالمللی مورد محکومیت قرار گرفته است.برخی ترسها و انتقادها در مورد پیامدهای بالقوه تحریمها وجود دارد که میگوید اکثر این تحریمها در نتیجه حاصل عکس داشته و باعث تضعیف موقعیت دلار آمریکا شده و باعث شده است که دلار نتواند جایگاه خود را حفظ کند.
⭕️ تصمیمگیری بزرگ برای بنزین
🔹دولت باید درنظرداشته باشد، استفاده صرف از راهکارهای قیمتی مانند افزایش یک باره قیمت بنزین نه تنها موجب حل مشکلات نمیشود بلکه نارضایتی اجتماعی و اقتصادی مردم را بیشتر میکند. در سایه تورم بالا و کوچکتر شدن سفره مردم باید توجه داشت که افزایش یک باره قیمت بنزین میتواند منجر به تورم بیشتر و گرانی سایر کالاها شود. تنوع بخشی به سبد سوخت کشور یکی از اولویتهای کلیدی در تأمین امنیت انرژی است. به همین منظور، در سال ۱۳۸۵ مجلس شورای اسلامی با تصویب آئیننامه اجرایی تبصره ۱۳ قانون بودجه، دولت و تمام نهادهای اجرایی را طبق ماده ۳ ملزم به خرید خودروهای دوگانهسوز کرد. به این قانون باید توجه ویژه شود که یکی از ابزارهای غیرقیمتی کاهش ناترازی بنزین است. راهکارهایی از جنس تولید مثل ساخت پالایشگاه مقیاس بزرگ و مقیاس کوچک میتواند کمک بسیار زیادی به حل معضل ناترازی بنزین کند.همچنین بالا بردن کیفیت خودروها و تلاش برای بهبود کیفیت جادههای بین راهی میتواند به مقدار بسیار عجیب و دور از ذهنی در مصرف خودرو صرفهجویی کند.
🔸آمارها حاکی از آن است که مصرف بنزین در ایران برای هر مسافت معین بالاتر از متوسط جهانی بوده؛ یعنی به طور میانگین، خودروهای ایرانی حدود ۱۱ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکنند که این موضوع علاوه بر کیفیت نامطلوب خودروهای تولیدی، به فرسودگی ناوگان موجود نیز اشاره دارد.
⭕️تحریم اقتصادی و تجاری رژیمصهیونیستی
▫️بایکوت یا تحریم اقتصادی، ابزاری مهم و مؤثر در عرصه تجارت خارجی به شمار میرود. برای بایکوت رژیمصهیونیستی در این حوزه، میتوان از استراتژیها و راهکارهای مختلفی استفاده کرد که به سه مورد اصلی و مهم آن اشاره می شود:
1️⃣تحریم کالاهای رژیمصهیونیستی
🔹این اقدام میتواند شامل محصولات کشاورزی، صنعتی و تکنولوژیک تولیدی در سرزمینهای اشغالی باشد.
به عنوان مثال، کشورهای مختلف میتوانند قوانین داخلی به تصویب برسانند که واردات کالاهای تولید اسرائیل را ممنوع یا محدود کند. برخی کشورها مانند آفریقای جنوبی قبلاً چنین قوانینی را اعمال کردهاند و این اقدام به تصمیم داخلی کشورها بستگی دارد.
2️⃣محدودیتهای بانکی و مالی
🔸این محدودیتها میتواند از طریق قطع ارتباطات مالی بینالمللی، جلوگیری از انتقال سرمایههای خارجی به سرزمینهای اشغالی و محدودیتهای بانکی برای اتباع اسرائیلی در کشورهای مختلف صورت پذیرد. این اقدام نه تنها به کاهش سرمایهگذاریهای خارجی در این کشور منجر میشود، بلکه در بلندمدت، تأثیرات اقتصادی محسوسی به همراه خواهد داشت.
3️⃣ تحریم شرکتهای حامی رژیمصهیونیستی
🔹سومین سناریو یا راهکار، بایکوت شرکتها و برندهای چندملیتی است که با رژیمصهیونیستی همکاری تجاری دارند. این رویکرد شامل جلوگیری از خرید و مصرف محصولات و خدمات این شرکتها در کشورهای مختلف و تشویق دیگران به شرکت در بایکوت آنها میباشد.
🔸در پایان میتوان گفت که اعمال تحریم اقتصادی علیه رژیمصهیونیستی یک اقدام پیچیده و چندوجهی است که نیازمند تلاشهای گسترده در سطوح مختلف منطقهای و بینالمللی است. از طرفی، ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، سازمان همکاری کشورهای اسلامی و دیوان بینالمللی کیفری میتواند به عنوان ابزارهای مهم برای فشار بر این رژیم استفاده شود و از طرف دیگر و در کنار این ظرفیتها، تحریم کالاها و خدمات این رژیم و تحریم شرکتهای همکار با رژیمصهیونیستی میتواند اثرات اقتصادی ملموسی را به همراه داشته باشد.
⭕️از انسداد دیوار مرزی در شمالشرق ایران چهخبر؟
🔹 جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: انسداد دیوار مرزی در شمالشرق از طرحهای راهبردی کشور است و اکنون زیرساختهای لازم برای اجرای مراحل مختلف آن فراهم شده است.
🔗 ادامه مطلب را از اینجا بخوانید👇👇
https://tabbyeen.ir/0004cs
⭕️ارتش اسرائیل در مرحله فروپاشی
🔹 «اسرائیل از بیش از ۱۳ ماه قبل در ۷ جبهه وارد جنگی منطقهای شده و طی آن نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده و حتی قبل از شمارش تعداد کشتهها و زخمیها، اکنون به هزاران سرباز نیاز دارد.
🔗 ادامه مطلب را از اینجا بخوانید👇👇
https://tabbyeen.ir/0004cr
⭕️بازندگان و تحقیرشدگانِ پیروزیِ ترامپ
🔹 دونالد ترامپِ ۷۸ ساله در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شد. برخلاف دور قبل که پیروزی ترامپ خیلیها را غافلگیر کرد، پیشبینی پیروزی او این بار کار زیاد سختی نبود.
🔗 ادامه مطلب را از اینجا بخوانید👇👇
https://tabbyeen.ir/0004cq
⭕️سایه بازگشت ترامپ بر نشست ریاض | بازیخوانی بنسلمان با مهره فلسطین
🔹 عربستان با چنین اقدامی این پیام را به هیئت حاکمه جدید آمریکا صادر میکند که ریاض بازیگری است که نبض تحولات عربی و اسلامی را در دست داشته و استراتژی منطقه ای ترامپ صرفاً از مسیر همراهی عربستان قابل تحقق خواهد بود و از این طریق وزن و جایگاه این کشور در مذاکرات با آمریکا ارتقا یابد و امتیازات بیشتری از این فلسطینفروشی عاید سعودیها شود.
🔗 ادامه مطلب را از اینجا بخوانید👇👇
https://tabbyeen.ir/0004cp