فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 داد نابغه کشتی جهان از حکومت!
18.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙#پژواک_شماره_1_قسمت_دوم
🔘جنایات پهلوی
▪️از پیمان سعد آباد چه می دانید؟
👤راوی: مصطفی برزکار
📱تاریخ مردم
🔹شاه برای حکومت کردن همه چیز داشت:
1️⃣ ارتش قدرتمند(بزرگتر از ارتش پدرش)
2️⃣ بالاترین درآمد نفتی(پدرش درآمد ناچیز نفتی داشت)
3️⃣ ساواک مخوف و مسلط(پدرش سازمان امنیتی نداشت)
4️⃣ حمایت مطلق آمریکا(پدرش از اواسط حکومت از انگلیس دور و به آلمان گرایش پیدا کرد)
5️⃣ شبکه بزرگ دربار(پدرش شبکه قدرتمند درباری نداشت)
🔸بله، شاه همه چیز برای بقا داشت: جز #مردمش را.
🔹حکومت، بدون مردم نمیشود.
💬 در فهم تاریخ پهلوی و علت وقوع انقلاب یک آسیب بزرگ وجود دارد. ضعف تاریخ نگاری مردم، مردم چه می گفتند، مردم چه میخواستند، مردم چقدر فرصت دادند؟ بقال، معلم، کارگر، تاجر، دهقان، زنان و... تاریخنگاری ما عمدتا شخصیت محور است. از زبان مردم تاریخ نقل نمیشود.
🖊 #علیرضا_زادبر
⭕️مقایسه انقلاب اسلامی با انقلاب الجزایر
🔹یکی از انقلابهای مهم، انقلاب الجزائر است. زمانی الجزائر مستعمرهی فرانسه بود و این انقلاب از مساجد و حوزههای علمیه بر ضد استعمار فرانسه شروع شد. درواقع جنس آن یک انقلاب اسلامی بود که در سال ۱۹۶۲ به وقوع پیوست. حضرت آقا در مورد ۲۰ سال بعد از آن میگویند: «انقلاب الجزائر را بعد از بیست سال، خود من دیدم؛ سالى که من به الجزائر رفتم، حدود نوزده سال از انقلاب گذشته بود. وضع آنها واقعاً عبرتانگیز است. انقلاب الجزائر، انقلاب اسلامى، انقلاب مساجد و انقلاب علماى دین بود؛ انقلاب، از مساجد، از مدارس دینى و از حوزههاى علمیه شروع شد مثل انقلاب خود ما لیکن حتى یک روز، حکومت دینى در الجزائر به وجود نیامد! از همان اول، فرانسویها توانستند هم فرهنگ و آداب خودشان، هم بىاعتقادى به دین را در الجزائر که تحت نفوذشان بود و داشت از استعمارشان خلاص مىشد نفوذ بدهند! ۱۳۷۷/۱۲/۱۵» چنان نفوذ فرانسه بر فرهنگ الجزائر قوی بود که حتّی زبان مردم الجزائر هم که عربی بود، مصون نماند و حفظ نشد و تا چند دهه بعد از انقلابشان نتوانستند پیشرفت مادی داشته باشند. «بنابراین وقتىکه ما مقایسه مىکنیم، مىبینیم انقلاب ما بعد از بیست سال، آسیبهاى گوناگون یک انقلاب بزرگ مثل انقلاب فرانسه، یک انقلاب پرسروصدا مثل انقلاب شوروى و یک انقلاب به اصطلاح اسلامى مثل انقلاب الجزائر را مطلقاً نداشته است؛ و این نشاندهندهى بنیهى این انقلاب است. ۱۳۷۷/۱۲/۱۵»
⭕️گوشه ای از کارنامه سیاه پهلوی در اقتصاد
🔹اگرچه گذشت زمان و البته پروپاگاندای رسانه ای در بسیاری از مسائل و موضوعات باعث می شود واقعیت ها جای خود را به شایعات و حقیت جای خود را به دروغ بدهد، اما مراجعه به آمارهای مستند و بررسی تاریخی واقعیت مانع از ذبح حقیقت می شود. گذشت بیش از 46 سال از پیروزی انقلاب اسلامی باعث شده نسلی که حتی اگر در همان سال ها متولد شده باشند به رغم اینکه حالا به دوران میانسالی رسیده و در پنجمین دهه از زندگی خود هستند اما رژیم پهلوی را درک نکرده اند. این موضوع باعث شده گاها نگاه هایی غیر واقعی و شعاری راجع به شرایط اقتصادی حکومت پهلوی از طریق شایعاتی که در فضای مجازی مطرح می شود ایجاد شود. شاید بهترین معرف شرایط اقتصادی آن ایام را بتوان رجوع به آمارهای اقتصادی، واقعیت های میدانی و نقل قول های مکتوب و مستند سردمداران حکومت پهلوی دانست. اسدالله علم از نزدیکان پهلوی در تشریح وضعیت اقتصادی ایران در دهه 50 که منتج به پیروزی انقلاب اسلامی شد میگوید: «در تابستان ۱۳۵۲ بسیاری از انواع مواد غذایی کمیاب شده و اگر هم یافت میشد با قیمتی چند ده برابری به فروش میرسید. در ماههای نخست سال ۵۳ نان هم پیدا نمیشد با این حال هویدا همواره اعلام میکرد ما در «عصر طلایی» بهسر میبریم!
⭕️الزامات و نقشه راه رشد اقتصادی ۸ درصدی
🔹دستیابی به رشد پایدار اقتصادی را می توان مهمترین هدف تعیین شده در قوانین و اسناد بالادستی کشور دانست. همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز اشاره داشتند صرف تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی برای یک سال نمی تواند مشکلی را حل کند بلکه این رشد باید مستمر و پایدار باشد تا نتایج آن در زندگی مردم ملموس باشد. از طرفی اقتصاد ایران به دلیل وجود ظرفیت های بالایی که دارد امکان تحقق رشدهای اقتصادی بالا و پایدار را دارد؛ چرا که در حال حاضر ظرفیت های زیادی در اقتصاد ایران وجود دارد که یا به شدت بکر بوده و یا بخش زیادی از این ظرفیت خالی و دست نخورده است.
در اقتصاد ایران به دلیل بهره وری پایین تولید و عدم شناسایی و استفاده از بخش مهمی از ظرفیت های موجود تحقق رشدهای اقتصادی بالا بدون نیاز به سرمایه گذاری های جدید نیز مقدور است. در ذیل به برخی از اقدامات مورد نیاز برای تحقق رشدهای اقتصادی بالا و پایدار اشاره شده است.
✔️علمی کردن تولید؛
✔️توجه به سرمایهگذاران داخلی؛
✔️توجه به ظرفیت معادن؛
✔️جلوگیری از فعالیت های غیر مولد؛